Voorspelling van de Bitcoin-prijs: hoeveel zal Bitcoin waard zijn in 2021 en daarna?

Zal Bitcoin stijgen of crashen? Lees onze Bitcoin BTC-prijsvoorspellingen

Op jacht naar Bitcoin-voorspelling 2021-2025? Je bent op de juiste plek. We zullen de beste Bitcoin-prijsvoorspellingen voor 2021 en daarna delen. we bekijken Bitcoin BTC om erachter te komen wat de experts te zeggen hebben over de toekomstige prestaties en hoeveel Bitcoin waard zal zijn in 2021 en daarna.

Bitcoin (BTC), de zogenaamde koning van de cryptocurrency, behoeft geen introductie. In oktober 2020 deelden we enkele van de beste Bitcoin-prijsvoorspellingen voor 2021-2025 – maar nadat het activum in december omhoogschoot, raakten bestaande voorspellingen snel achterhaald. In dit artikel leiden we u door de laatste prognoses om de vraag ‘gaat de prijs van Bitcoin omhoog?’ Te beantwoorden.

Of u nu een bestaande of toekomstige investeerder bent, u heeft waarschijnlijk obsessief naar de recente prestaties van Bitcoin gekeken. Met een huidige marktkapitalisatie van $ 642.238.803.752 en een prijs van $ 34.620,45 heeft Bitcoin zijn vorige recordhoogte (ATH) van $ 20.000, die het in 2017 bereikte, ver overtroffen. De bullish run begon begin november en steeg van $ 13.824 naar $ 15.463 in de ruimte van slechts een week. Sindsdien is de prijs niet vertraagd. In feite was het gemiddeld een dagelijkse groei van bijna $ 1.000 per dag vóór het einde van 2020.

Sindsdien Bitcoin kwam naar onze computers in 2009, de wereld van cryptocurrency is beroemd moeilijk te voorspellen. Sommige mensen dachten dat crypto nooit van de grond zou komen, terwijl anderen dachten dat het binnen enkele jaren fiatgeld zou vervangen. Geen van deze resultaten is tot nu toe gebeurd, maar we hebben de prijs van Bitcoin de afgelopen tien jaar talloze keren zien stijgen en crashen..

Omdat Bitcoin notoir is vluchtig, Het kan lastig zijn om de prijs met enige nauwkeurigheid te voorspellen. Het goede nieuws is echter dat er veel crypto-experts zijn die goed geplaatst zijn om geïnformeerde (en mogelijk nauwkeurige) voorspellingen te doen over de prijs in de komende jaren..

In dit artikel bekijken we enkele van de beste prijsvoorspellingen voor Bitcoin voor 2021, 2022 en daarna. Of u nu een ervaren belegger bent die de markten wil verslaan of een informele handelaar die op de hoogte wil blijven van de laatste cryptocurrency-trends, lees vandaag nog verder om meer te weten te komen over de voorspelling van de Bitcoin-prijs..

Als u snel en gemakkelijk Bitcoin BTC wilt kopen of erin wilt investeren, kunt u met 0% commissie, check out eToro Exchange!

Dus, is dit niveau van groei duurzaam? U bent op de juiste plek om erachter te komen. We hebben een aantal van de meest overtuigende prijsvoorspellingen voor Bitcoin voor 2021-2025 samengesteld, zodat u de potentiële vooruitzichten van ‘s werelds eerste cryptocurrency kunt identificeren..

Bitcoin-prijsvoorspelling op korte termijn: 2021

Bitcoin-prijsvoorspellingen voor 2021

Wat voorspellen crypto-experts voor Bitcoin BTC in 2021?

Vooruitkijkend naar 2021 hebben veel Bitcoin-experts optimistische voorspellingen gedaan voor het komende jaar.

Na de volatiliteit van 2020 hopen veel beleggers dat de nieuwste bullish run van Bitcoin het komende jaar zal doorgaan. De cryptocurrency-markt is echter notoir volatiel – en aangezien de prijs van Bitcoin in het verleden dramatisch is gestegen en gedaald, is er geen garantie dat de torenhoge tarieven zullen aanhouden..

Onze eerste Bitcoin-prijsvoorspelling op korte termijn is afkomstig van DigitalCoinPrice. Als je hoopt dat de indrukwekkende prestaties van Bitcoin het hele nieuwe jaar zullen doorgaan, is dat bemoedigend nieuws van dit cryptoplatform. Laten we eens kijken naar de voorspellingen:

De labels op de verticale as van de DigitalCoinPrice-grafiek zouden u alles moeten vertellen wat u moet weten – het platform verwacht niet dat de prijs van Bitcoin op enig moment in 2021 onder $ 70.000 zal dalen. Het is zelfs van mening dat de bullish run van Bitcoin verre van is. over. Tegen het einde van 2021 verwacht DigitalCoinPrice dat het digitale activum maar liefst $ 87.723,88 waard zal zijn. Dat is meer dan vier keer de vorige ATH en $ 50.000 hoger dan de huidige waarde.

Als deze prijsvoorspellingen voor bitcoin correct zijn, betekent dit dat we de komende weken een ongekende groei zullen moeten doormaken. Je zou kunnen denken dat dit optimisme extreem is, maar gezien het feit dat de interesse van investeerders zo hoog is, is het niet helemaal onmogelijk. Vooruitkijkend naar de rest van het jaar, gelooft DigitalCoinPrice dat Bitcoin in mei een piek zal bereiken op een jaarlijks hoogtepunt van $ 103.563,76, voordat het in juni terugvalt naar $ 73.970,84..

In elk ander jaar zou een crash van meer dan $ 30.000 waarschijnlijk de ergste nachtmerrie van een investeerder zijn. Maar deze grafiek is verre van ontmoedigend. Zelfs de laagste voorspellingen van DigitalCoinPrice zijn verbluffend hoog in vergelijking met de huidige prijs van Bitcoin, dus zolang u het actief niet koopt wanneer de prijs zich bovenaan bevindt, zijn de vooruitzichten op korte termijn goed..

Voor onze tweede prijsvoorspelling voor Bitcoin wenden we ons tot WalletInvestor. Volgens de technische analyse van WalletInvestor is het onwaarschijnlijk dat Bitcoin de waarden van $ 100.000 + bereikt die werden voorspeld door DigitalCoinPrice. De vooruitzichten zijn echter nog steeds ongelooflijk positief voor iedereen die zich afvraagt ​​‘zal Bitcoin blijven stijgen?’

Volgens WalletInvestor voorspelt de prijs van Bitcoin voor eind december 2021 een nieuw record van $ 43.120,60. Hoewel verwacht wordt dat de prijs tussen januari en februari licht zal dalen, zijn zijn voorspellingen nog steeds overweldigend bullish, en niets wijst erop dat de De prestaties van Bitcoin van de afgelopen weken waren een toevalstreffer.

Beide voorspellingen zijn optimistisch, maar ze zijn bijna conservatief in vergelijking met de voorspellingen van Citibank. In november 2020 werd een uitgelekt rapport van Citibank bevatte de duizelingwekkende voorspelling dat de prijs van Bitcoin tegen december 2021 $ 318.000 zou kunnen bereiken.

Een senior Citibank-analist, Tom Fitzpatrick, noemde Bitcoin ‘21e eeuws goud’, een echo van de status van het actief als ‘digitaal goud’. Hij identificeerde het feit dat de Bitcoin-prijs het afgelopen decennium drie bullish runs heeft gekend en suggereerde dat dit patroon een langetermijntrend zou kunnen ondersteunen..

Gekenmerkt door ‘ondenkbare rally’s gevolgd door pijnlijke correcties’, zou de prijsgeschiedenis van Bitcoin erop kunnen wijzen dat er weer een piek in aantocht is. Terwijl de prijs blijft stijgen, hebben Fitzpatricks beweringen aanzienlijke legitimiteit gekregen sinds hij voor het eerst zijn voorspelling deed. Hoewel $ 318.000 op dit moment een duizelingwekkend bedrag lijkt, kan de snelle escalatie erop wijzen dat het niet zo extreem is als het op het eerste gezicht lijkt..

Dus wat is de volgende stap voor Bitcoin nu het hersteld is van zo’n tumultueus jaar? John McAfee heeft misschien de wilde voorspelling gedaan dat de prijs van Bitcoin voor het einde van 2021 maar liefst $ 1 miljoen zou bedragen, maar de meeste voorspellingen waren iets bescheidener.

Het cryptocurrency YouTube-kanaal ‘The Moon’, dat wordt gerund door Carl Eric Martin, ging op Twitter om een ​​grafiek te delen die de bullish run van Bitcoin in 2017 volgt – opnieuw een na-effect van de halvering van 2016. Zoals we in de onderstaande grafiek kunnen zien, laat dit zien dat als Bitcoin dezelfde prijsbewegingen volgt in de nasleep van de halvering van mei 2020, de prijs in oktober 2021 maximaal $ 318.438 zou bedragen..

Volgens Cryptopolitan is een factor die van invloed kan zijn op de prijs de Bitcoin halvering die in mei plaatsvond.

Bitcoin-halvering is een gebeurtenis die plaatsvindt om de circulatie van Bitcoin-tokens te controleren en de cryptocurrency schaalbaarder te maken. Aangezien het maximale aanbod van Bitcoin is afgetopt op 21 miljoen, zal de halvering (ook wel bekend als ‘de halvening’) plaatsvinden na 210.000 blokken, wat neerkomt op ongeveer eens in de vier jaar.

Dit proces halveert de beloning voor het delven van nieuwe blokken, met het idee dat dit de snelheid zal vertragen waarmee nieuwe Bitcoin-tokens worden gegenereerd..

Na de laatste halvering in 2016 zag de prijs van Bitcoin de rest van het jaar een ongelooflijke stijging van 93%. Als de cryptocurrency deze keer een soortgelijk patroon zou volgen, zouden we de prijs van Bitcoin kunnen zien stijgen tot boven $ 75.000 voordat 2021 ten einde komt..

Aangezien we alleen al in januari al een sterke stijging hebben gezien, zal alleen de tijd uitwijzen hoe nauwkeurig deze projectie is.

bitcoin prijsbewegingen

Klaar om in te investeren Bitcoin BTC?

Hoeveel zal de prijs van Bitcoin zijn in 2021?

Zal Bitcoin stijgen in 2021?

Citi-analisten voorspellen de prijs van Bitcoin op het niveau van $ 300.000 aan het einde van 2021.

Volgens Stock-to-Flow (S2F), een Bitcoin-prijsvoorspellingssysteem, zal BTC / USD in december 2021 $ 100.000 bereiken.

Analist Mike McGlone van Bloomberg stelt een doel van $ 70K in 2021 en $ 180K voor één BTC in 2022.

Citigroup vertelde zijn institutionele klanten ook dat het het potentieel ziet dat de prijs van Bitcoin tegen het einde van 2021 zal stijgen tot $ 318.000..

JPMorgan, de bank die ooit Bitcoin een scam noemde, verwacht nu dat de prijs van Bitcoin in 2021 $ 146.000 zal bereiken.

Carl Eric Martin, eigenaar van YouTube ‘The Moon’, denkt dat de prijs van bitcoin in oktober 2021 maximaal $ 318.438 zal bedragen..

Voormalig Adaptive Capital-partner Willy Woo verwachtte dat de prijs van Bitcoin eind 2021 $ 200.000 zou bedragen.

Volgens WalletInvestor zou de prijs van Bitcoin vóór eind december 2021 een nieuw record van $ 93.120,60 kunnen bereiken..

DigitalCoinPrice Platform verwacht dat de prijs van Bitcoin eind 2021 $ 87.723 waard zal zijn.

Ryan Selkis verwachtte dat de prijs van bitcoin tegen het einde van 2021 het hoogste punt ooit van $ 318.000 per munt zou bereiken.

Tesla, geleid door Elon Musk, kondigde in hun SEC-aanvraag aan dat ze voor $ 1,5 miljard aan Bitcoin hadden gekocht. Zodra het nieuws naar buiten kwam, reageerde de BTC-prijs onmiddellijk en bereikte een nieuw record van $ 48.000.

BNY Mellon Bank ondersteunt cryptocurrency, zei BNY Mellon Bank: "groeiende vraag van klanten naar digitale activa" net zoals "de duidelijkheid van de regelgeving verbeteren." Het markeerde een "geweldige kans voor ons om ons huidige serviceaanbod uit te breiden naar dit opkomende gebied,"

Mastercard Mellon heeft aangegeven de cryptocurrency te ondersteunen. Raj Dhamodharan, het hoofd van digitale activa, zei: We zien dit feit zich afspelen op het Mastercard-netwerk, met mensen die kaarten gebruiken om crypto-activa te kopen, vooral tijdens de recente waardestijging van bitcoin. We zien ook dat gebruikers steeds meer profiteren van cryptokaarten om toegang te krijgen tot deze activa en ze om te zetten in traditionele valuta om ze uit te geven."

Met zulke enorm verschillende voorspellingen kan het moeilijk zijn om te weten wat de meest waarschijnlijke uitkomst is (en dat is precies waarom beleggen in cryptocurrency zo’n risicovolle onderneming is!). We kunnen deze ongelijksoortige Bitcoin-voorspellingen voor 2021 samenvatten door te zeggen dat de potentiële prijsstijging momenteel wordt verondersteld veel dramatischer te zijn dan de potentiële prijsdaling, maar dit betekent niet dat de daling minder waarschijnlijk zal zijn..

Bitcoin-voorspellingen voor 2021 zijn ongelooflijk gevarieerd. Als u de voorkeur geeft aan een langetermijnbeleggingsstrategie, laten we dan eens kijken naar de prijsvoorspellingen van Bitcoin voor 2022-2025.

Bitcoin-prijsvoorspelling op lange termijn: 2022-2025

Wat voorspellen crypto-experts voor Bitcoin BTC in 2022 en daarna??

Veel handelaren en investeerders zijn benieuwd wat de komende 5 jaar in petto kunnen hebben voor de prijs van Bitcoin. Als u op zoek bent naar een Bitcoin-prijsvoorspelling voor 2025, of u zich zelfs afvraagt ​​‘moet ik in Bitcoin investeren?’, Blijf dan lezen – we hebben enkele van de belangrijkste theorieën verzameld van crypto-experts en handelsplatforms.

Laten we, om te zien wat de analisten zeggen, vooruitkijken naar 2022-2025 om te zien of de bullish run van het actief waarschijnlijk in de toekomst zal aanhouden..

De eerste langetermijnvoorspelling van Bitcoin komt van het Italiaanse cryptocurrency-platform Previsioni Bitcoin. Met behulp van zijn eigen algoritme is Previsioni Bitcoin tot de volgende voorspelling gekomen, weergegeven in deze grafiek:

Previsioni Bitcoin verwacht dat de prijs van Bitcoin in 2022 een topprijs van $ 226.020,1208 zal bereiken. Hoewel dit niet gelijk is aan de hoogten die Tom Fitzpatrick heeft voorspeld in het uitgelekte Citibank-rapport, is het nog steeds een zeer bemoedigende waarde.

Het platform verwacht dat de activaprijs van Bitcoin in januari 2022 $ 100.000 zal bedragen en in april 2022 zal stijgen tot $ 200.583,77 – een ongelooflijke groei van meer dan 100% in minder dan vier maanden! Volgens deze prognose zal de prijs in november 2022 terugvallen tot $ 146.077, hoewel hij voor het einde van 2022 zal teruglopen naar $ 182.414..

Dus, hoe verhoudt deze voorspelling zich tot andere op de markt? Volgens Prime XBT lijken de verwachtingen van Previsioni Bitcoin op schema te liggen.

De technische analyse van Prime XBT plaatst de prijs van Bitcoin tegen het einde van 2025 op meer dan $ 400.000.

Als dit waar blijkt te zijn, betekent dit dat de crypto als eerste ter wereld goudequivalentie heeft bereikt. Dit betekent dat de marktkapitalisatie van Bitcoin gelijk zal zijn aan de marktkapitalisatie van goud.

Het platform denkt zelfs dat de Bitcoin-prijs in 2021 $ 110,00 zal zijn, oplopend tot $ 217.403 aan het einde van 2022, $ 290.000 aan het einde van 2023, $ 345.000 aan het einde van 2024 en een indrukwekkende $ 462.000 aan het einde van 2025..

Deze vooruitzichten lijken misschien opmerkelijk optimistisch, maar PrimeXBT is niet de enige analist die een dergelijke stijging voorziet. In een interview op het YouTube-kanaal ‘Altcoin Buzz’ zei Mark Yusko, de CEO van Morgan Creek Capital Management, ook dat hij het ‘volkomen logisch’ vindt dat de prijs van Bitcoin op de lange termijn gelijkwaardig zal zijn aan goud..

Als langetermijninvestering verwacht het dat Bitcoin zeer goed zou kunnen presteren. Volgens zijn voorspellingen zou de waarde van Bitcoin tegen het einde van 2021 kunnen stijgen tot $ 75.000, oplopen tot $ 1350.000 in 2022, en tegen 2025 een gemiddelde prijs van $ 320.000 bereiken..

Een andere langetermijnvoorspelling van de Bitcoin-prijs is afkomstig van DigitalCoinPrice. Terugkerend naar het cryptoplatform, hoe verhouden zijn verwachtingen voor 2021 zich tot zijn voorspellingen voor 2022-2025?

Volgens de voorspellingen van DigitalCoinPrice zal de prijs van Bitcoin in 2023 een piek bereiken op $ 130.000. In de komende twee jaar, en zal blijven stijgen, voordat het weer valt in de aanloop naar 2026. Het platform gelooft dat de digitale munt de volgende jaarlijkse hoogtepunten zal bereiken:

2022: $ 121.871,73

2023: $ 130.315,66

2024: $ 190.010,12

2025: $ 289.109,15

2026: $ 325.026,87

Deze vooruitzichten zijn uiteindelijk een mix van goed en slecht nieuws. Voor beleggers die zich zorgen maken dat de bullish run van Bitcoin voorafgaat aan een enorme en plotselinge crash die het terugbrengt naar de prijzen van vóór december, is dit een bemoedigend teken..

Hoewel DigitalCoinPrice gelooft dat Bitcoin zal beginnen af ​​te nemen, zal het niet van de ene op de andere dag gebeuren – en over het algemeen zijn de vooruitzichten voor 5 jaar nog steeds ongeveer het dubbele van de huidige waarde! Het nadeel is echter dat het suggereert dat Bitcoin niet de wereldwijde overname zal bereiken waarvan sommige analisten denken dat deze op de kaart zou kunnen staan..

Terugkerend naar Trading Beasts, kunnen we zien dat de site een wat voorzichtiger aanpak heeft dan veel van de andere voorspellers die we hebben gezien. Tegen het einde van de jaren 2022 en 2023 voorspelt het de volgende minimale en maximale voorspelling van de Bitcoin-prijs in 2022 en 2023:

 • December 2022: minimum Bitcoin-prijs = $ 21.873,556, maximum Bitcoin-prijs = $ 45.461,111
 • December 2023: minimum Bitcoin-prijs = $ 33.683.600, maximum Bitcoin-prijs = $ 70.122.941

Deze cijfers zijn veel lager dan enkele van de meest optimistische voorspellingen voor de markt. De tv-presentator Max Keizer heeft bijvoorbeeld beweerd dat Bitcoin binnenkort $ 88.000 zal bereiken, en binnen de komende vijf jaar zal stijgen tot een ongelooflijke $ 400.000..

Met een vergelijkbare optimistische benadering heeft de Bitcoin-advocaat en durfkapitalist Tim Draper voorspeld dat de Bitcoin-prijs tegen 2023 $ 250.000 zal bereiken – een voorspelling die hij voor het eerst deed in 2018 en sindsdien is blijven hangen. Draper gelooft dat Bitcoin een mooie toekomst heeft als serieuze uitdager van traditionele fiatvaluta, en gelooft dat we binnenkort een terugkeer naar Bitcoin’s all-time-high (ATH) van $ 20.000 aan het einde van 2017 zouden kunnen zien..

Maar zelfs deze voorspellingen zijn niet de meest ambitieuze. Raoul Pal, CEO van een onderzoeksdienst voor beleggingsstrategieën genaamd The Global Macro Investor, is van mening dat de economie van de Verenigde Staten een sombere toekomst heeft – en stelt voor dat slimme beleggers zich moeten indekken met zowel goud als Bitcoin. Hij voorspelt een duizelingwekkende prijsstijging van 10,710%, waarbij de prijs van Bitcoin in 2025 $ 1 miljoen bereikt.!

Wat moeten we in het algemeen dus afleiden van deze prijsvoorspellingen voor Bitcoin? Als je je nog steeds afvraagt ​​‘is Bitcoin een goede investering?’, Voel je je misschien gerustgesteld door het feit dat veel crypto-investeerders geloven dat het token een mooie toekomst tegemoet gaat. De algemene consensus onder experts is dat de prijs van Bitcoin de komende jaren waarschijnlijk zal stijgen – en op de langere termijn omhoog kan schieten..

Volgens de Bitcoin-voorspelling voor 2025 heeft de marktkapitalisatie van BTC het potentieel om in 4 jaar tijd 3 biljoen dollar te bereiken; dit zou resulteren in een prijs per bitcoin van ongeveer $ 140.400.

Gezien de prijsvoorspellingen van Bitcoin in dit artikel is het echter nooit te laat om in Bitcoin te investeren en optimaal te profiteren van de volatiliteit ervan..

Heb je overwogen om te kopen Bitcoin?

Andere prijsvoorspellingen voor Bitcoin (BTC) voor 2023-2025 zijn onder meer:

Prijsvoorspellingen Bitcoin 2023:

Ruilbeesten: $ 52.417.873

Cryptoground: $ 15.795

Pondprognose: $ 43145

Prijsvoorspellingen Bitcoin 2025:

Cryptonewsz: $ 100.000

Cryptoground: $ 25589

Pondprognose: $ 118.365

Conclusie: voorspelling van Bitcoin-prijsvoorspelling

De onderstaande voorspellingscijfers schetsen enkele van de Potentieel hoog en laag van prognoses voor Bitcoin-prijsvoorspellingen in 2021, 2022, 2023, 2024 en 2025 aangeboden door technische analisten en branchedeskundigen.

Jaar Hoog Laag
2021 $ 120.000 $ 21.400
2022 $ 156.000 $ 45.000
2023 $ 225.000 $ 60.000
2024 $ 315.000 $ 115.000
2025 $ 450.000 $ 85.000

Hoe is de prijs van Bitcoin in de loop van de tijd veranderd??

Voor elke belegger die zich afvraagt ​​‘zal de prijs van Bitcoin stijgen?’, Is een van de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden, prestaties uit het verleden. Dit maakt het veel gemakkelijker voor u om de huidige cryptocurrency-trends in een context te plaatsen en uiteindelijk te proberen de meest nauwkeurige Bitcoin-prijsvoorspellingen te doen..

We kunnen de historische prijsveranderingen van Bitcoin zien in deze grafiek, gepubliceerd door de cryptodatasite Nomics.com:

Na de lancering in 2009, verscheen Bitcoin voor het eerst op cryptocurrency-beurzen in 2010. Gedurende een groot deel van dit jaar schommelde de prijs tussen $ 0,06 en $ 0,30 – dat is meer dan 100.000 keer lager dan de huidige prijs! Het bereikte uiteindelijk $ 1 in februari 2011. Maar het duurde tot 2012 voordat de prijs van Bitcoin consistenter begon te stijgen en uiteindelijk $ 100 overschreed in augustus 2013..

De eerste grote prijssprong vond plaats in november 2013. In de loop van slechts één maand steeg de prijs van $ 280 naar $ 979,45, wat een duizelingwekkende sprong was gezien de tot dusver langzame vooruitgang. Helaas duurde het niet lang en in 2014 was de prijs gedaald tot $ 350. De tweede grote prijssprong zou veel meer een doorbraak blijken te zijn.

Bitcoin bereikte zijn ATH van $ 20.000 in 2017 na een periode van snelle inflatie. Deze groei was destijds ongekend; nu hebben we het twee keer zien gebeuren. Hoewel in 2018 de prijs van Bitcoin terugstortte naar $ 3.300, is het nooit teruggekeerd naar het niveau van vóór 2017 (hetzelfde kan niet gezegd worden voor veel altcoins).

Zoals de historische prijsgrafieken laten zien, is het onwaarschijnlijk dat bullish en bearish runs volledig lineair zijn. De huidige prijs van Bitcoin van $ 34.620,45 is ongelooflijk indrukwekkend, maar zelfs dat is niet langer de ATH (BTC bereikte maar liefst $ 41.000 op zijn recente hoogtepunt). De bewering van Tom Fitzgerald dat de vooruitgang van Bitcoin wordt gekenmerkt door een cyclus van ‘ondenkbare rally’s gevolgd door pijnlijke correcties’ is gemakkelijk te zien – dus ondanks de optimistische voorspellingen in dit artikel, moeten beleggers altijd bereid zijn de waarde van BTC te zien dalen. Zoals het gezegde luidt: bereid je voor op het ergste, hoop op het beste!

Welke factoren beïnvloeden de prijs van Bitcoin?

De prijs van Bitcoin BTC kan veranderen op basis van verschillende factoren. Om de meest nauwkeurige prijsvoorspellingen voor Bitcoin 2021-2025 te maken en de vraag ‘is Bitcoin een goede investering?’ Te beantwoorden, is het het beste om vanaf het begin op de hoogte te zijn van die factoren. Dit zal het inderdaad gemakkelijker maken om perioden van groei of afname te voorspellen op basis van cryptocurrency-trends en andere gebeurtenissen die de prijs van BTC kunnen beïnvloeden..

1. Mediadekking

Media-aandacht is enorm belangrijk als het erom gaat de interesse van investeerders in cryptocurrency aan te wakkeren. In 2017-2018 werd de hernieuwde interesse in BTC (samen met de rest van de cryptomarkt) grotendeels gedreven door media-razernij. Hoe meer dekking de torenhoge prijzen kregen, hoe meer mensen begonnen te investeren. Hierdoor ontstond een onbalans tussen vraag en aanbod, waardoor de prijs van Bitcoin steeg.

Eind 2020 zagen we dit weer. Toen het betalingsnetwerk PayPal aankondigde dat het mensen in staat zou stellen BTC in hun PayPal-portemonnee op te slaan, haalde Bitcoin de krantenkoppen met wraak, waardoor veel potentiële investeerders de push kregen die ze nodig hadden om BTC aan hun portefeuille toe te voegen. Het feit dat Bitcoin real-world toepassingen krijgt, heeft de zorgen weggenomen dat het te onpraktisch is om te concurreren met fiat-valuta.

2. Marktconcurrentie

Een andere factor die mogelijk de prijs van Bitcoin kan beïnvloeden, is marktconcurrentie. Wanneer nieuwe altcoins op de markt komen of andere hooggeplaatste cryptocurrencies grote belangstelling van beleggers beginnen te trekken, kan dit ertoe leiden dat handelaren zich gaan concentreren op alternatieve vormen van crypto. Dit geldt met name als het gaat om Bitcoin Cash (BCH). De Bitcoin hard-fork is een cryptocurrency van de derde generatie die volgens veel mensen superieur is aan BTC, omdat het is ontworpen om enkele van de problemen op te lossen die de koning van cryptocurrency teisteren..

Het goede nieuws is echter dat Bitcoin veel beter bestand is tegen concurrentie op de markt dan de meeste altcoins. In meer dan 10 jaar heeft het zijn status als ‘digitaal goud’ nooit verloren, ondanks het feit dat nieuwe crypto’s technisch robuuster of schaalbaarder kunnen zijn. In feite voorspellen veranderingen in de prijs van Bitcoin vaak vergelijkbare bewegingen in de hele branche. Veel analisten hebben gemerkt dat bullish of bearish BTC-runs nauw worden weerspiegeld door andere crypto’s, hoewel het tegenovergestelde niet waar lijkt te zijn.

3. Vraag en aanbod

Zoals elke beperkte grondstof, hebben vraag en aanbod van Bitcoin een enorme invloed op de prijs. De prijs van Bitcoin wordt opgedreven wanneer de vraag naar nieuwe tokens groter is dan het aanbod – iets wat meestal gebeurt in de nasleep van elke Bitcoin-halvering, waardoor sommige investeerders het zien als een vorm van kunstmatige inflatie.

Deze factor wordt minder volatiel zodra het maximale aanbod aan Bitcoins is uitgegeven. De huidige schattingen voorspellen echter dat dit pas rond het jaar 2140 zal gebeuren.

4. Regelgeving inzake cryptovaluta

De wereld van cryptocurrency is over de hele wereld grotendeels ongereguleerd, maar als gevolg van toenemende overheidsdruk wordt deze beter gecontroleerd. Dit zorgt voor een niveau van onzekerheid op de lange termijn, aangezien sommige beleggers zich zorgen maken dat nieuwe regelgeving ervoor zal zorgen dat de vraag naar Bitcoin (en andere cryptocurrencies) zal dalen. Dit kan het gevolg zijn van toekomstige belastingmaatregelen of nieuwe beperkingen.

5. De Bitcoin-halvering

Bitcoin-halvering (ook wel ‘halvening’ genoemd) is een gebeurtenis die is ontworpen om de circulatie van Bitcoin-tokens te controleren en de cryptocurrency schaalbaarder te maken. Omdat het maximale aanbod van Bitcoin is afgetopt op 21 miljoen, zal de halvering plaatsvinden elke keer dat 210.000 nieuwe blokken aan de blockchain worden toegevoegd, iets dat ongeveer overeenkomt met eens in de vier jaar. Dit proces houdt in dat de beloning voor het delven van nieuwe Bitcoin-blokken wordt gehalveerd, waardoor het tempo waarin we het aanbod maximaal benutten, wordt vertraagd. Er zijn momenteel 18,5 miljoen BTC in omloop en de huidige schattingen suggereren dat we in het jaar 2140 21 miljoen zullen bereiken.

In 2016 zag de eerste Bitcoin-halvering de prijs van BTC de rest van het jaar met een ongelooflijke 93% stijgen. Voordat de laatste halvering plaatsvond in 2020, merkten beleggers op dat als de cryptocurrency opnieuw een soortgelijk patroon zou volgen, we de prijs van Bitcoin voor het einde van het jaar zouden kunnen zien stijgen tot ongeveer $ 15.000. En ja hoor, dat hebben we gedaan!

Belangrijkste punten

 • Met een huidige marktkapitalisatie van $ 642.238.803.752 en een prijs van $ 34.620,45 heeft Bitcoin zijn vorige hoogste punt ooit (ATH) van $ 20.000 ver overtroffen..
 • DigitalCoinPrice verwacht niet dat de prijs van Bitcoin op enig moment in 2021 onder $ 70.000 zal dalen en gelooft dat Bitcoin in mei een piek zal bereiken op een jaarlijks hoogtepunt van $ 103.563,76..
 • WalletInvestor voorspelt dat de prijs van Bitcoin voor eind december 2021 een nieuwe ATH van $ 43.120,60 zal bereiken.
 • EEN uitgelekt rapport van Citibank bevatte de duizelingwekkende voorspelling dat de prijs van Bitcoin tegen december 2021 $ 318.000 zou kunnen bereiken.
 • Previsioni Bitcoin verwacht dat de ‘koning van de cryptocurrency’ in 2022 een topprijs van $ 226.020,1208 zal bereiken. Het verwacht dat het actief in januari $ 100.000 zal bereiken, voordat het in april omhoogschiet naar $ 200.583,7728.
 • De technische analyse van Prime XBT plaatst de prijs van Bitcoin tegen het einde van 2025 op meer dan $ 400.000, wat betekent dat BTC de ‘gouden equivalentie’ zou bereiken..
 • Volgens de voorspellingen van DigitalCoinPrice zal de prijs van Bitcoin zijn hoogtepunt bereiken in 2023. In de komende twee jaar zal de prijs blijven stijgen, voordat hij weer zal dalen in de aanloop naar 2026..
 • Factoren die de prijs van Bitcoin kunnen beïnvloeden, zijn onder meer berichtgeving in de media, marktconcurrentie en de reguliere halvering van Bitcoin.
 • Het maken van prijsvoorspellingen voor Bitcoin kan ongelooflijk moeilijk zijn vanwege de onvoorspelbaarheid van de markt
 • Bitcoin kan enorm vluchtig zijn
 • Volgens Beesten ruilen, Oktober 2021 zou een maximale Bitcoin-prijs van $ 55.121.582 en een minimum van $ 22.282.676 kunnen zien. Dit geeft een gemiddelde van $ 12.097.266
 • De tv-presentator Max Keizer, onder anderen, heeft beweerd dat Bitcoin binnenkort $ 48.000 zal bereiken, en binnen de komende vijf jaar zal stijgen naar de goudequivalentie van $ 400.000
 • De prijs van Bitcoin is het afgelopen decennium ongelooflijk turbulent geweest en bereikte in 2017 hoogtepunten van $ 20.000
 • Enkele van de grootste factoren die de prijs van Bitcoin beïnvloeden, zijn onder meer vraag en aanbod, marktconcurrentie en regelgeving

Als u op zoek was naar een betrouwbare Bitcoin-prijsvoorspelling voor 2021, 2022 en daarna, hopen we dat u dit artikel nuttig heeft gevonden. Hoewel het onmogelijk is om met volledige nauwkeurigheid te voorspellen, is het analyseren van de prestaties van de cryptovaluta in het verleden een belangrijke manier waarop deskundige beleggers toekomstige projecties kunnen maken..

Of u nu overweegt Bitcoin aan uw portefeuille toe te voegen of een bestaande investeerder bent, de recente bullish run heeft ertoe geleid dat veel mensen zich afvroegen ‘zal Bitcoin blijven stijgen?’. Volgens de meeste van deze voorspellingen zijn de vooruitzichten overweldigend positief. Geen van de voorspellingen die we in dit artikel hebben opgenomen, verwacht in de nabije toekomst een periode van snelle daling, waarbij alleen DigitalCoinPrice voorspelt dat de prijs van Bitcoin na 2023 zal dalen.

Als je ons artikel leuk vond Voorspelling van de Bitcoin-prijs: hoeveel zal Bitcoin waard zijn in 2021 en daarna, geef het alsjeblieft een like en deel het met je medehandelaren.

Als je je geïnspireerd voelt om te overwegen handelen in Bitcoin, of als dit artikel wat extra inzicht heeft gegeven in uw bestaande handelskennis, bent u wellicht verheugd te weten dat etoro de mogelijkheid biedt om te handelen met Crypto-activa, inclusief BTC en CFD’s tot 90+ cryptocurrencies. Crypto-handelaren kunnen een gediversifieerde portefeuille opbouwen met de meest populaire munten.

eToro – Koop Bitcoin met 0% commissie

handelen in bitcoin

Aanmelden voor eToro en begin zonder extra kosten in Bitcoin te handelen of de beste BTC-investeerders te kopiëren. Er zijn geen beheerskosten of andere verborgen kosten aan verbonden.

etoro makelaar

Verder lezen:

Top 15 beste cryptocurrencies om deze maand te kopen

Is Bitcoin een goede investering & Moet ik in Bitcoin investeren?

Ripple-prijsvoorspellingen: hoeveel zal Ripple waard zijn in 2021 en daarna?

15 redenen om te investeren in cryptocurrencies

Meest populaire cryptocurrencies in het VK

Topcryptocurrencies om in 2021 in Australië te investeren

Hoe cryptocurrency te verhandelen met $ 100

Belangrijkste andere cryptocurrencies dan Bitcoin

Meest populaire cryptocurrencies in de VS.

Bitcoin-prijsvoorspelling – Veelgestelde vragen

Is Bitcoin een goede investering??

Volgens bijna alle voorspellingen lijkt Bitcoin een goede investering (zowel op korte als op lange termijn). De bullish run lijkt niet snel te vertragen.

Hoewel investeren in cryptocurrency altijd riskant is, wordt Bitcoin over het algemeen als een goede investering binnen de branche beschouwd. De hoge volatiliteit betekent dat u het kunt gebruiken om te proberen om te profiteren van kortetermijnprijsschommelingen, terwijl de algehele opwaartse beweging van de sector ook betekent dat het ook een geweldige langetermijninvestering kan zijn..

Wat zal Bitcoin waard zijn in 2030?

De voorspellingen lopen uiteen als het gaat om de vraag ‘wat is Bitcoin waard in 2030?’. Volgens de opwaartse trends zijn veel experts echter van mening dat Bitcoin een terugkeer naar zijn ATH van $ 20.000 vanaf 2017 zou kunnen zien. Sommigen geloven zelfs dat het deze waarde dichter bij 2025 zal bereiken, en tegen 2030 zal stijgen tot bijna goudequivalentie..

Kan ik $ 100 in Bitcoin investeren??

Ja! Het goede nieuws is dat je geen hele Bitcoin-tokens hoeft te kopen, die op het moment van schrijven bijna $ 13.000 kosten. Het is perfect mogelijk om een ​​klein percentage van één token te kopen, wat betekent dat u zo veel of zo weinig geld kunt investeren als u wilt.

Zal Bitcoin ooit doodgaan?

Het laatste Bitcoin-token zal rond het jaar 2140 worden uitgegeven. Niemand weet echt zeker wat er zal gebeuren voordat dit gebeurt. Het is zo ver in de toekomst dat Bitcoin theoretisch uit de gratie had kunnen raken voordat we deze mijlpaal bereikten. Als alternatief kunnen wijzigingen in het Bitcoin-netwerk een revolutie teweegbrengen in de levering van Bitcoin en de vooruitzichten volledig veranderen.

Hoeveel Bitcoin-tokens zijn er nog over?

Het aantal Bitcoin-tokens dat al is gedolven, is meer dan 18,5 miljoen (het exacte aantal verandert elke 10 minuten). Aangezien het totale aanbod 21 miljoen is, betekent dit dat er minder dan 3 miljoen tokens over zijn om te minen.

Zal Bitcoin $ 40k halen?

$ 40.000 is misschien wel het dubbele van de vorige ATH van het activum, maar het is duidelijk binnen handbereik. Bitcoin bereikte in december voor het eerst $ 40.000, en hoewel het van korte duur was, geloven veel voorspellingen dat het in 2021 naar deze hoogten zal terugkeren.

Zal Bitcoin $ 100.000 halen?

Met zijn huidige groeipercentage zou Bitcoin op schema kunnen liggen om de komende jaren $ 100.000 te bereiken. De meest optimistische voorspellingen zijn van mening dat dit in 2021 zou kunnen gebeuren, terwijl anderen verwachten dat BTC de grens van $ 100.000 tussen 2022 en 2025 zal doorbreken..

Disclaimer: cryptocurrencies zijn zeer vluchtig. Uw kapitaal loopt risico en in het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. Prognoses en analyses weerspiegelen de standpunten van verschillende externe en interne analisten op elk moment en kunnen op elk moment worden gewijzigd. Bovendien kunnen ze geen toezegging of garantie vormen van de kant van Trading Education.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me