Waarom zou Ethereum in 2021 een goede investering kunnen zijn?

Nu de prijs van Bitcoin (BTC) eind 2020 omhoogschiet en in 2021 nieuwe hoogtepunten bereikt, is de tweede cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie de primaire keuze van veel beleggers als het volgende grote ding in de investeringsruimte..

Ethereum (ETH) heeft op 17 februari 2021 de op een na grootste marktkapitalisatie ter wereld en staat op $ 208,87 miljard. Ethereum wordt smart contracts of DAPPS (Decentralized Digital Applications) genoemd. Het is een open-source blockchain voor het uitvoeren van transacties en het is meer dan alleen digitaal geld. De veilige blockchain-technologie van Ethereum zou kunnen helpen bij het revolutioneren van industrieën in het onderwijs, e-commerce, sociale media en telecommunicatie, juridische zaken en gezondheidszorg.

Ethereum speelt al enkele jaren de tweede viool van Bitcoin, maar het maakt geleidelijk golven in niet alleen de crypto-schijnwerpers, maar ook in het hele investeringslandschap. Momenteel betekent de populariteit ervan dat beginnende crypto-investeerders BTC misschien niet in de eerste plaats gebruiken als hun eerste testexperiment op de cryptomarkt, aangezien de prijs van BTC hoger is dan de proefprijs waaraan verschillende beginnende investeerders gewend zijn..

De grootste drijfveren van Ethereum zijn de fans die denken dat deze blockchain-technologie de basis van internet zou vormen in de niet zo verre toekomst. Het is daarom niet verwonderlijk dat er verschillende Bitcoins zijn ingepakt op het blockchain-netwerk van Ethereum.

Door zelfs zijn belangrijkste concurrent Bitcoin compatibel te maken met slimme contracten, zouden gebruikers het gemakkelijk vinden om traditionele instrumenten zoals verzekeringen en leningen te ontgrendelen en te creëren. Veel toekomstige applicaties zouden op de blockchain van Ethereum draaien, dus elke belegger die enorme winsten zou willen zien, zou moeten overwegen om de crypto-activa aan hun portefeuilles toe te voegen..

In tegenstelling tot andere cryptocurrencies die alleen digitaal geld aanbieden, staat Ethereum open voor het creëren van een systeem waarmee anderen hun blockchain kunnen gebruiken en, nog belangrijker, ervoor te zorgen dat de menselijke kant van individuen volledig online tot uiting kan komen..

Zal Ethereum omhoog gaan in 2021?

ethereum prijs

Ethereum heeft onlangs een extreem bullish run gekend. Het was pas in september 2020, toen Ethereum uitgebreid werd onderzocht en op dat moment was de marktkapitalisatie een schamele $ 43,9 miljard met een prijs van $ 390,30 en 112.450.000 in omloop.

De huidige prijs die de crypto geniet, volgt op wat Bitcoin de afgelopen maanden heeft gedaan en heeft als gevolg daarvan de speciale aandacht gekregen van verschillende individuen (beginnende en ervaren handelaren) die denken dat het de volgende veilige haven voor investeerders kan worden..

Voor zover deze verklaring sterk blijft, zijn er andere factoren achter de rally die certificeert dat Ethereum mogelijk in 2021 zou kunnen stijgen en verschillende prijsgrenzen zou overschrijden, net zoals zijn cryptobroer of zus heeft gedaan..

Factoren kunnen de Ethereum-prijs verder verhogen in 2021:

  1. Innovatie op zijn platform

  2. De lancering van Ethereum 2.0

Het innovatietempo op zijn platform is enorm

De technologie van Ethereum is de toekomst van internet en er worden plannen gemaakt om het huidige web van 2.0 naar nieuwe hoogten te brengen in Web 3.0. Bijna alle activiteiten die plaatsvinden in de ruimte van cryptocurrencies vinden plaats op Ethereum. Volgens de mede-oprichter van Dharma, Brendan Forster, was er in 2018 een bijeenkomst op de polychain-kantoren in San Francisco om de toekomst van digitale valuta te bespreken. Verbazingwekkend genoeg stemden alle 150 mensen die op de bijeenkomst waren het eens met één gemeenschappelijk thema: ‘gedecentraliseerde financiën (DeFi)’..

In 2020, toen de pandemie de aandelenmarkt op de knieën bracht, begonnen talloze startups het DeFi-model te gebruiken en dit heeft de koers van Ethereum gecertificeerd als niet alleen de op een na grootste blockchain op basis van marktkapitalisatie, maar ook de crypto die tot nu toe aanhoudend genoeg is geweest. om te overleven en volledig geaccepteerd te worden.

Decentralized Finance heeft tot doel de tussenpersoon (banken) af te snijden en een peer-to-peer-financieringssysteem te introduceren dat mogelijk wordt gemaakt door gedecentraliseerde technologieën die zijn gebouwd op de Ethereum-blockchain. Hiermee kunnen gebruikers investeren, lenen en lenen via slimme contracten via protocollen en financiële instrumenten zoals Yearn Finance, Compound en Aave. DeFi is, net als alle vormen van startups, buitengewoon riskant om te vertrouwen, maar dit heeft investeerders op geen enkele manier tegengehouden.

Volgens Forbes is in januari 2021 ongeveer $ 20,5 miljard geïnvesteerd in DeFi-projecten. Bovendien kunnen gebruikers ook een verzekeringsdekking kopen om hun bezit te beschermen.. Nexul Mutual biedt dekking voor slimme contracten en dit beschermt gebruikers tegen elk onbedoeld gebruik van hun slimme contractcodes. Gebruikers kunnen ook extra inkomsten genereren met hun crypto-bezit via hun ‘ethertokens’.

De lancering van Ethereum 2.0 heeft beveiliging en schaalbaarheid aan de blockchain toegevoegd

De upgrade ging in het najaar van 2020 omhoog en heeft het platform buitengewoon plezierig in het gebruik gemaakt. Het primaire doel is om de snelheid, efficiëntie en schaalbaarheid van het Ethereum-netwerk te verbeteren door knelpunten te verminderen en meer transacties te verwerken.

Ethereum 2.0 maakt gebruik van een proof of stake (PoS) -mechanisme, terwijl Ethereum 1.0 een proof of work (PoW) -mechanisme gebruikte.

Het netwerk in Ethereum 2.0 ondersteunt 100.000 transacties per seconde, terwijl het netwerk in Ethereum 1.0 tot 30 transacties per seconde ondersteunt. Bovendien hebben de meeste PoS-netwerken een verminderde netwerkbeveiliging omdat het een kleine set validators heeft, waardoor het meer gecentraliseerd is. Maar de nieuwe upgrade is beveiligd omdat deze gedecentraliseerd is en minimaal 16.384 validators vereist.

Ethereum is niet alleen een digitale valuta, maar biedt ook een platform dat de financiële wereld gaat hosten. Gezien het feit dat veel mensen het beu zijn psychologisch onder controle te worden gehouden en de vrijheid wordt ontzegd om te doen wat ze willen met hun geld, zal gedecentraliseerde financiering geleidelijk de nieuwe norm worden of zoals Global Fintech Co-Head Lex Sokolin het stelt: “We zijn op een steenworp afstand van de wereldwijde financiële sector die draait op een gemeenschappelijke software-infrastructuur. ” Ethereum heeft een mooie toekomst en zal zich verzamelen op basis van zijn eigen prestatie en niet op basis van de heldendaden van zijn oudere broer of zus (BTC).

Is Ethereum een ​​goede investering?

De prijs van Ethereum is de afgelopen maanden gestegen en zal de komende maanden blijven stijgen. De prijzen van munten zoals aandelen, grondstoffen en metalen gedijen op de wetten van vraag en aanbod. Naarmate meer mensen worden voorgelicht over de financiële mogelijkheden van blockchain en crypto, zullen er meer investeringen naar gedecentraliseerde financiering gaan via marktuitwisselingen.

Omdat Ethereum het op een na grootste blockchain-platform is, zijn Crypto-experts van mening dat ETH een goede investering is in vergelijking met andere crypto’s en activa. analisten zijn van mening dat de prijs van Ethereum op de lange termijn verder zou kunnen groeien.

Een van de factoren die de prijs van Ethereum zal beïnvloeden, is het toenemende gebruik van blockchain-technologie, wat steeds meer succesvolle crypto-investeerders aantrekt.

Een andere reden waarom Ethereum een ​​goede investering is, is Ethereum 2.0, de tweede iteratie van Ethereum. Ethereum 2.0 zal zich richten op energie-efficiëntie en uitzetten in plaats van op mijnbouw.

Een goed voorbeeld hiervan kan worden toegeschreven aan Uniswap, een op Ethereum gebaseerd protocol dat handelaren, ontwikkelaars en liquiditeitsverschaffers in staat stelt op een financiële marktplaats die voor iedereen toegankelijk en open is. De gedecentraliseerde beurs van Uniswap bereikte op maandag 15 februari een handelsvolume van $ 100 miljard dollar. Dit is de eerste gedecentraliseerde beurs (DEX) die dit enorme aantal bereikt. In januari 2021 haalde Uniswap voor het eerst $ 20 miljard aan maandelijks volume.

Dit is uitermate belangrijk voor beleggers die overwegen om op lange termijn in Ethereum te investeren. Dit komt omdat handelsvolume een van de belangrijke handelselementen is die u niet mag missen. Hoewel handelsvolume niet het enige hulpmiddel is, voegt het onschatbare inzichten toe aan uw investeringsbeslissing. Zoals Dan Moskowitz van Investopedia het zegt “logisch: wanneer meer geld een aandeel, crypto, grondstof of metaal verplaatst, betekent dit dat er meer vraag is naar dat actief”.

Ethereum-prijsvoorspelling in 2021

De huidige prijs van Ethereum varieert van $ 1.700 tot $ 1.842,88. In februari 2021 werd het grootste nieuws of de grootste verklaring tot dusverre afgelegd door Tesla-CEO Elon Musk die de toespraak leidde en in een aanvraag op maandag 8 februari 2021 $ 1,5 miljard in Bitcoin kocht, wat werd gemeld door de Wall Street Journal..

De heer Musk is een van de fervente voorstanders van het gebruik van cryptocurrencies. Het bedrijf (TESLA) verklaarde verder dat het “op weg was om klanten toe te staan ​​om voor zijn producten te betalen met de cryptocurrency”. Aangezien bijna alle crypto’s een of andere vorm van associatie hebben met Ethereum als gevolg van de geavanceerde software, betekent dit dat elke investering die in één crypto wordt gedaan, de prijs van Ethereum rechtstreeks positief beïnvloedt..

Net zoals een grote naam in de technologiesector een gewaagde verklaring heeft afgelegd in één crypto, zullen verschillende investeerders dit voorbeeld volgen en aangezien Ethereum de op een na populairste crypto is en de op een na grootste marktkapitalisatie heeft, is het de volgende in de rij om te worden de veilige haven voor investeerders.

In de komende maanden zal Ethereum zijn enorme belofte voortzetten om zowel een investering als technologie te zijn. Veel experts, zoals James Todaro van Blocktown Capital, zijn van mening dat “Ethereum wel $ 9.000 waard kan zijn.”

Zijn opvattingen zijn gebaseerd op fundamentele analyse, waaruit blijkt dat Ethereum sterke winsten boekt door zijn Decentralized Finance (DeFi) -trend en dat het de tweede crypto zou kunnen zijn die de marktkapitalisatie van $ 1 biljoen bereikt, aangezien Bitcoin (BTC) -rally betekent dat het zeker de eerste zal zijn. Dit idee wordt ook gedeeld door Managing Partner bij Moonrock Capital en mede-oprichter van Blockfyre Simon Dedic, die ook schat dat Ethereum in 2021 $ 9.000 per munt waard is..

Lees meer: ​​Ethereum-prijsvoorspellingen 2021-2025

Hoe te investeren in Ethereum?

Naarmate cryptocurrencies populair worden, zijn er verschillende beurzen waar u kunt investeren. Gebaseerd op ervaring en gebruiksgemak, eToro biedt een geweldig platform waar u Ethereum kunt kopen en erin kunt investeren.

De eerste stap zoals altijd bij het hebben van een online account is om AANMELDEN. Zorg ervoor dat de gegevens die u verstrekt authentiek zijn.

De tweede stap is ACCOUNTVERIFICATIE. Om de veiligheid van uw account te garanderen en als onderdeel van KYC (Knowing Your Customer), moet u uw rijbewijs of paspoort uploaden) en een bewijs van adres (internetrekening en bank- of creditcardafschriften) om uw identiteit te bewijzen.

De derde stap is DEPOSIT FIAT VALUTA. Nadat u het verificatieproces met succes hebt doorlopen, kunt u de instructies volgen en fiat-valuta (USD, GBP of EURO) storten, wat een noodzakelijke stap is om de aankoop van ETH mogelijk te maken.

De laatste stap is MAAK UW EERSTE ETHEREUM AANKOOP. Met geld op uw account, navigeert u gewoon naar de “Ethereum” -pagina en uw eerste aankoop is onderweg.

eToro – Het beste platform om Ethereum te kopen

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Gevolgtrekking

Ethereum zou zijn status op de tweede plaats kunnen uitbreiden en versterken in termen van populariteit en marktkapitalisatie wanneer veel investeerders worden geïnformeerd over de uitgebreide service die het internet bedient. Ethereum is niet alleen een digitale valuta, maar de technologie ervan is de toekomst van internet, waar het het huidige Web 2.0 naar nieuwe hoogten zou brengen in Web 3.0.

Met radicale crypto zoals hunkeren. Finance (YFI) gaat van minder dan $ 1000 in het midden van juli 2020 tot meer dan $ 30.000 in augustus 2020 en $ 42.700 in februari 2021 gestimuleerd door de release van yInsure Finance, een hype van leidinggevenden uit de industrie en de groei van de gedecentraliseerde gefinancierde sector, de prijs van Ethereum zal naar verwachting op een grote manier stijgen, waardoor de prijs en marktkapitalisatie tegen het einde van 2021 zouden stijgen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me