Wat is Ethereum en is het de moeite waard om in 2021 in Ethereum te investeren?

Ben je geïnteresseerd in Ethereum? Vooruitlopend op het jaar 2021 in de hoop dat de impact van de aanhoudende coronaviruspandemie op de financiële sector zou afnemen? Lees dan verder om erachter te komen wat Ethereum is en beslis zelf of investeren in Ethereum in 2021 de moeite waard is.

Ethereum is een populaire investeringskeuze onder cryptocurrency-handelaren en blockchain-enthousiastelingen, dus wij van Trading Education zijn hier om u te helpen de complexiteit van beleggen in cryptocurrency en de geheimen van cryptosucces te begrijpen..

Ethereum uitgelegd, wat is het?

Dus, wat is Ethereum en is het de moeite waard om in 2021 in Ethereum te investeren? Zelfs als u nieuw bent in de cryptocurrency-investeringssector, weet u misschien dat Ethereum – met zijn native coin ether (ETH) – het op één na populairste cryptocurrency-project ter wereld is en een van de belangrijkste concurrenten van Bitcoin..

Ethereum werd in 2015 gelanceerd door een jong en ambitieus team onder leiding van visionair Vitalik Buterin. In minder dan een decennium, Ethereum is erin geslaagd om niet alleen cryptocurrency-investeringen, maar ook traditionele financiën te transformeren tot een point of no return.

Ethereum is veel meer dan een cryptocurrency. Het is een open-source blockchain-platform dat de ontwikkeling van slimme contracten, gedecentraliseerde apps (dApps), gedecentraliseerde financieringsprojecten (DeFi) en een indrukwekkend aantal tokens ondersteunt.

Over ERC-20-tokens gesproken, of munten die zijn gemaakt op de Ethereum-blockchain, we moeten vermelden dat veel bekende crypto’s zoals Tron zijn begonnen op het Ethereum-platform.

Ethereum heeft niet alleen een indrukwekkend aantal innovatieve investeringsmogelijkheden omarmd, maar heeft ook het potentieel om verschillende sectoren buiten de financiële wereld te verbeteren. Enkele van de gebieden waar Ethereum tot technische vooruitgang kan leiden, zijn gaming, medicijnen, muziek en verificatie van persoonlijke gegevens.

Herinner je je de rage rond Crypto Kitties nog? Wist je dat dit iconische op blockchain gebaseerde spel is ontwikkeld op Ethereum? Hoe cool is dat!

Dus, wat is Ethereum in eenvoudige bewoordingen? Ethereum is veel, waar! Maar er is één belangrijk ding om te onthouden: Ethereum is een blockchain-project dat de hele investeringssector heeft getransformeerd, dus ETH zal lang na 2021 investeerders blijven aantrekken..

Hoe werkt Ethereum?

Hoewel u geen IT-genie of Solidity-expert (de programmeertaal van Ethereum) hoeft te zijn om in 2021 in Ethereum te investeren, is het goed om de basisprincipes achter Ethereum te kennen. Laten we eens kijken hoe het werkt!

Ethereum is, net als elk ander cryptoplatform, gedecentraliseerd met knooppunten die over de hele wereld worden verspreid. Dit betekent dat er geen autoriteiten zijn, geen afhankelijkheid van centrale banken en geen derde partijen die torenhoge transactiekosten opleggen.

Met andere woorden, Ethereum stelt gebruikers in staat om afspraken met elkaar te maken zonder tussenkomst van derden. Wilt u geld overmaken of goederen verkopen? Wil je een inzamelingsproject starten? Ethereum maakt al deze processen mogelijk tegen lage kosten en snelle doorlooptijden.

Het is geen wonder dat Ethereum wordt beschouwd als de koning van slimme contracten, dit zijn zelfuitvoerende programma’s die het risico op fraude verminderen. Omdat gegevens op de blockchain worden opgeslagen, kunnen gebruikers gemakkelijk transacties zien en hun eigen gegevens beheren.

Het ontwikkelaarsteam van Ethereum breidt zich uit en stelt duidelijke doelen om het systeem te helpen met schaalbaarheidsproblemen en bugs. Als alles volgens plan verloopt, wordt Ethereum 2.0 binnenkort gelanceerd, dus in 2021 zal Ethereum zich richten op proof-of-stake in plaats van proof-of-work.

Dit zou Ethereum een ​​geweldige investeringsoptie kunnen maken om naar te kijken – een investeringsoptie die zeker het overwegen waard is.

Wat is ether?

Als u de technologie achter Ethereum verleidelijk vindt en denkt dat Ethereum het waard is om in 2021 te investeren, laten we dan meer lezen over De eigen valuta van Ethereum: ether!

Wat is Ether dan? Ether of ETH is gemaakt om programmeurs te helpen het platform te ondersteunen en alle energiekosten te dekken die bij het proces betrokken zijn. Ether fungeert ook als gas dat wordt gebruikt om slimme contracten uit te voeren.

Een ding dat we moeten opmerken, is dat ether niet is afgedekt, wat een van de voordelen is van investeren in Ethereum. In tegenstelling tot, Bitcoin heeft een voorraad beperkt tot 21 miljoen munten.

ether toevoer

Groei van ethertoevoer (bron: EtherScan; opgehaald van https://etherscan.io/chart/ethersupplygrowth)

Interessant is dat ether slechts $ 0,04 kostte toen het werd geïntroduceerd in de cryptogemeenschap en in 2017 een hoogtepunt bereikte van meer dan $ 1.400.

Als u nu een antwoord heeft op uw vraag ‘Wat is Ethereum en ETH?’, Laten we dan eens kijken of investeren in Ethereum in 2021 een goed idee is..

Is het de moeite waard om in 2021 in Ethereum te investeren??

Ethereum is het op een na grootste en meest populaire cryptoplatform na Bitcoin. Het heeft een marktkapitalisatie van $ 135,6 miljard en een 24-uurs handelsvolume van $ 43.095.961.090, vanaf januari 2021, waardoor ETH de op een na meest verhandelde cryptocurrency is..

Het jaar 2020 is een turbulent jaar geweest voor veel investeringen, waaronder de handel in cryptocurrency. De bearish markt in maart 2020, veroorzaakt door de aanhoudende pandemie, deed de cryptogemeenschap naar adem snakken.

Gelukkig is Ethereum erin geslaagd weer te stijgen. Terwijl in maart één ETH werd verhandeld voor $ 95, wordt nu één ETH verhandeld voor $ 1.190 (zoals hierboven vermeld), waardoor Ethereum-investeringen waardig zijn.

Hoe heeft Ethereum zich de laatste tijd ontwikkeld?

Om te begrijpen of Ethereum de moeite waard is om in 2021 te investeren, moeten we op de hoogte blijven van de nieuwste innovaties en crypto-nieuws – factoren die de cryptocurrency-gemeenschap op zijn kop kunnen zetten.

Zoals eerder vermeld, is een van de meest verwachte gebeurtenissen de lancering van Ethereum 2.0. Hoewel sommige ontwikkelaars, zoals Ryan Selkis, denken dat de upgrade kan worden uitgesteld tot volgend jaar, is het een feit dat velen enthousiast zijn over de aanstaande veranderingen.

En raad eens: Ethereum-transacties zijn gestegen tot meer dan een miljoen per dag!

ethereum transacties grafiek

Ethereum-transacties (Bron: YCharts; opgehaald van https://ycharts.com/indicators/ethereum_transactions_per_day)

Hoewel er honderden concurrenten zijn die Ethereum proberen te vervangen, met EOS, Tron en Cardano als een van de belangrijkste rivalen van Ethereum, is Ethereum nog steeds een van de leidende crypto’s als het gaat om massale acceptatie.. Data laat zien dat er meer dan 4,5 miljoen actieve Ethereum-gebruikers zijn.

Over ontwikkelingen gesproken, we kunnen de impact van de pandemie niet negeren. Terwijl ze nog steeds vechten tegen het nieuwe coronavirus, kunnen regeringen beginnen te verschuiven naar acceptatie van cryptocurrency. Simpelweg omdat veel mensen bang zijn dat contante betalingen de verspreiding van COVID-19 kunnen vergroten.

Trouwens, op plaatsen waar economieën krimpen en de inflatie toeneemt, is het handelsvolume van ETH en andere crypto’s gestegen naar nieuwe hoogtepunten.

Zou u overwegen om in te investeren ETH?

Hoeveel zal Ethereum waard zijn?

Als u nu meer weet over Ethereum en Ethereum-investeringen in 2021, kunt u zich ook afvragen hoeveel het waard zal zijn.

De waarheid is dat niemand nauwkeurige voorspellingen kan doen over beleggen in cryptocurrency als de markt wordt gekenmerkt door hoge volatiliteit en onzekerheid. Het beste wat je kunt doen, is prestaties uit het verleden analyseren en rekening houden met factoren als vraag en aanbod, marktsentiment, crypto-nieuws en verwachte technologische innovaties..

Het toenemende belang van DeFi, evenals het verwachte Ethereum 2.0, kan bijvoorbeeld de ETH-prijzen doen stijgen – ondanks de gevolgen van de coronavirus-pandemie voor de wereldhandel en economie..

Volgens prijsvoorspellingen van Wallet Investor is Ethereum een ​​goede investering op korte termijn ETH kan in de eerste helft van 2021 gemiddeld $ 1591,3 handelen. Op de lange termijn kan ETH echter tegen het einde van 2023 $ 4500 bereiken (zoals gerapporteerd door dezelfde bron).

Trading Beasts, aan de andere kant, verwachten dat Ethereum tegen 2022 rond de $ 2600 zal worden verhandeld.

Interessant is dat Ethereum volgens Digital Coin Price een positievere toekomst heeft. Sommige investeerders, zoals Ian McLeod, leggen uit dat Bitcoin-investeerders zouden kunnen overstappen op Ethereum-investeringen, waardoor de Bitcoin-prijzen zouden dalen en de Ethereum-prijzen zouden stijgen..

Andere extremere voorspellingen, zoals die van Coin Switch, beweer dat ETH in 2025 $ 7844 kan bereiken.

Als Ethereum in de komende jaren op grote schaal over de hele wereld wordt gebruikt, kan de waarde ervan toenemen en oplopen tot $ 10.000. Deskundige James Todaro zegt bijvoorbeeld dat Ethereum door de toename van DeFi in de nabije toekomst voor $ 9.000 per munt kan verkopen..

Op basis van vergelijkbare prijsprognoses en data-analyse zijn experts van mening dat Ethereum een ​​marktkapitalisatie van een biljoen dollar kan bereiken.

Moet ik in Ethereum investeren?

Dus als u bereid bent om in 2021 in Ethereum te investeren, moet u diepgaande kennis verwerven over de markt voor cryptocurrency en alle factoren die van invloed kunnen zijn op de toekomst en prijzen van Ethereum..

Bovendien moet u uw onderzoek doen en beslissen of mogelijke beloningen opwegen tegen de risico’s. En geloof ons: Investeren in cryptocurrency kan een riskante onderneming zijn als het niet correct wordt gedaan.

Het is alarmerend dat uit cijfers blijkt dat 90% van de handelaren in het eerste jaar geld verliest en voorgoed stopt vanwege ineffectieve training en slechte besluitvorming..

Maar hey! U kunt een van de top 10% investeerders zijn die er zijn. Investeren in cryptocurrency kan tot hoge winsten leiden als u weet hoe u uw kaarten moet spelen en verliezen kunt omarmen.

Wie zou moeten overwegen om Ethereum ETH toe te voegen aan hun portefeuilles in 2021?

Vanwege het potentieel van Ethereum als investering in 2021, zijn steeds meer beginners en ervaren investeerders bereid Ethereum aan hun portefeuilles toe te voegen..

Zoals we weten, is portefeuillediversificatie een uitstekende manier om risico’s te verminderen door in verschillende activa te beleggen.

Investeren in ETH is een geweldige optie voor:

1. Handelaren in cryptovaluta

Het is duidelijk dat Ethereum een ​​gewilde aanwinst is onder cryptocurrency-handelaren, inclusief daghandelaren, die geloven in ETH-investeringen, zowel op korte als op lange termijn..

2. Forextraders

Gezien de impact van de coronavirus-pandemie van 2019-2020 op fiat-valuta’s, zouden veel forextraders zich kunnen wenden tot beleggen in cryptocurrency, wat door sommigen wordt gezien als een veilige haven..

3. Blockchain-enthousiastelingen:

Ethereum is veel meer dan een cryptocurrency. Door de ontwikkeling van dApps en slimme contracten mogelijk te maken, heeft Ethereum het gebruik van blockchain-technologie verbeterd en de toekomst van gedecentraliseerde financiering vormgegeven.

Wat is Ethereum en is het de moeite waard om in 2021 te investeren?​Laatste woorden

investeer in ethereum

Met zijn innovatieve technologie en ideologie lijdt het geen twijfel dat Ethereum de wereld van het investeren in altcoin heeft hervormd.

Hoewel Ethereum talloze ups en downs heeft gekend, waaronder de beruchte splitsing in Ethereum (ETH) en Ethereum Classic (ETC), Ethereum – een van de belangrijkste rivalen van Bitcoin – heeft bewezen dat het lang zal blijven na 2020.

Hoewel het aan jou is om te beslissen of je in 2021 in Ethereum moet investeren, laten we niet vergeten dat sommige experts denken dat het in de nabije toekomst meer dan $ 2.000 kan bedragen en zelfs $ 9.000 kan bereiken..

Nu weet u wat Ethereum is en waarom het de moeite waard is om in 2021 in Ethereum te investeren. Als u besluit in Ethereum te investeren, bent u wellicht verheugd te weten dat etoro de mogelijkheid biedt om te handelen met Crypto-activa, waaronder Ethereum, en CFD’s tot 90+ cryptocurrencies.

eToro – Het beste cryptocurrency-platform voor zowel handelaren als investeerders

eToro heeft zich gedurende vele jaren binnen de branche bewezen – we raden u aan ze uit te proberen.

Belangrijkste punten

  • Ethereum is na Bitcoin het meest populaire cryptoplatform.
  • Ethereum is meer dan een cryptocurrency. Het maakt de ontwikkeling van dApps en slimme contracten mogelijk, waardoor de toekomst van gedecentraliseerde financiering wordt geëffend.
  • De native crypto ETH van Ethereum is een van de meest verhandelde activa en wordt momenteel verhandeld voor $ 461,83.
  • Een van de meest verwachte evenementen dit jaar is de lancering van Ethereum 2.0, dat naar proof-of-stake gaat.
  • Ondanks de hoge concurrentie en volatiliteit in de sector, zijn experts positief over ETH-prijzen en groei in de toekomst.
  • Doe je eigen onderzoek. Zorg ervoor dat u alle factoren die van invloed zijn op de prijs van Ethereum zorgvuldig overweegt voordat u besluit om al dan niet in Ethereum (ETH) te investeren..

Denk je dat Ethereum een ​​goede investering is voor 2021??

Als je ons artikel leuk vond Wat is Ethereum en is het de moeite waard om in 2021 in Ethereum te investeren? deel het alsjeblieft met iedereen die geïnteresseerd is in crypto-investeringen en blockchain-technologie.

Lees verder:

Ethereum-prijsanalyse voor 2021

Wat is Ethereum? Een beginnershandleiding voor Ethereum en tips voor investeren in ETH

Hoe te investeren in Ethereum: de ultieme beginnershandleiding

Wat zijn de voordelen van Ethereum Trading?

Veelgestelde vragen

Wat zal ETH waard zijn in 2021?

Hoewel het maken van prijsvoorspellingen bijna onmogelijk is vanwege de hoge volatiliteit van de cryptocurrency-markt, vooral in tijden van financiële en sociale turbulentie, zijn experts positief over de groei van Ethereum in 2021. Op basis van data-analyse en prijsvoorspellingen kan ETH een potentieel hoogtepunt bereiken van $ 2.300 in 2021.

Op de lange termijn zijn sommige experts van mening dat ETH zelfs $ 9.000 per munt kan bereiken.

Welke crypto’s te investeren in 2021?

Veel beleggers verwachten een bullish 2021 in de hoop dat de zaken weer normaal zullen worden ondanks de aanhoudende coronavirus-pandemie. Enkele van de beste crypto’s om in 2021 te investeren, zijn Ethereum, Bitcoin, Ripple, Litecoin, Tezos en Cardano. Doe altijd uw onderzoek en overweeg risico’s voordat u in cryptocurrency investeert.

Zal investeren in Ethereum en cryptocurrency maakt je rijk?

Investeren in cryptocurrency is een riskante financiële onderneming die u echter kan helpen uw vermogen in de loop van de tijd te vergroten. Om geld te verdienen met het verhandelen van ETH of andere crypto’s, moet men hun financiële doelen verduidelijken, zich concentreren op het onderwijzen en oefenen van cryptocurrency-handel, en geld investeren dat ze zich kunnen veroorloven om te verliezen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me