Wat zal de Cardano-prijs in 2021 drijven?

Een analytische gids voor het investeren in Cardano ADA in 2021

Waar gaat de Cardano-prijs naartoe in 2021?

Wat gebeurt er met de Cardano ADA-prijs in 2021? Crypto-investeerders hebben zich altijd afgevraagd: wat drijft de Cardano-prijs?

Cardano is een ontwikkeling van een gedecentraliseerde app (Dapp) van de derde generatie en een openbaar blockchain-platform. Investeerders hadden Cardano in de gaten gehouden vanwege de unieke eigenschap van geïntegreerd herzien onderzoek. Het staat momenteel op nummer 8 in de cryptocurrency-markt en heeft zijn rang al geruime tijd behouden.

Er is veel interesse in Cardano, wat ertoe heeft geleid dat veel investeerders de vraag hebben gesteld: wat zijn de prijzen??

De drie factoren die van invloed zijn op de prijzen van Cardano zijn:

 • Adoptie
 • Concurrerende munten
 • Marktwerking

We zullen dieper uitleggen hoe deze factoren de prijs van ADA beïnvloeden, maar eerst waarom je op Cardano moet letten.?

Waarom Cardano (ADA)?

De derde generatie cryptocurrencies kon lessen trekken uit de eerste twee. Cardano was in staat om de kenmerkende kenmerken van de eerste generatie, Bitcoin, en de tweede generatie Ethereum te integreren. Bovendien introduceerde het innovatie op de markt met zijn geïntegreerde onderzoeksfunctie. Cardano maakte ook gebruik van nieuwere technologie en ontwikkelingen om de kenmerken van de munten van de eerste en tweede generatie te verfijnen.

cardano prijsbewegingsschart

Cardano prijsbewegingen van alle tijden. Bron: Investing.com

Met de gelaagde architectuur van Cardano heeft het met succes de schaalbaarheid, duurzaamheid en veiligheid van cryptocurrencies verbeterd. Cardano had de gaten kunnen overbruggen die zijn voorgangers hadden gecreëerd.

De visie van de ontwikkelaars van Cardano was om het vertrouwen van mensen in het wereldwijde economische kader te herstellen door het bedrijf een groter gevoel van veiligheid te geven & transparantie op de internationale markten. Cardano heeft zich ook veel gericht op mensen die geen toegang hebben tot financiële diensten. De Cardano Foundation heeft verschillende ontwikkelingsprojecten ondernomen in onderontwikkelde regio’s van de wereld om financiële inclusie te bevorderen.

Aangezien gedecentraliseerde apps aan populariteit winnen, hebben vragen en zorgen over de beveiliging Cardano ertoe gebracht het gedecentraliseerde app-platform veiliger te maken.

Wat Cardano (ADA) onderscheidt?

Cardano (ADA) is het geesteskind van Jeremy Wood en Charles Hoskinson. Ze hadden eerder aan Ethereum gewerkt en hebben daarom een ​​beter begrip van de belangrijkste obstakels waarmee Ethereum te maken heeft gehad.

Cardano kreeg onmiddellijk grip na de release in 2017, vooral omdat het de zorgen wegnam waarmee Ethereum te maken kreeg met het ontwerp van taal en virtuele machines. Cardano onderscheidde zich verder van de concurrerende munten door nauw betrokken te zijn bij Academia, en het heeft belangrijke banden met Academia tot stand gebracht. De onderzoeksintegratie in Cardano’s ontwerp is zeker een kenmerk van Cardano.

Oorspronkelijk kon Cardano slechts tien transacties in één seconde verwerken, wat een probleem vormde voor de schaalbaarheid van de munt. Onlangs is een paper uitgebracht waarin een unieke laag voor de oplossing wordt voorgesteld, Hydra genaamd. Hydra kan transacties buiten de keten verwerken en Cardano in staat stellen om zoveel mogelijk transacties te verwerken als een miljoen transacties in een seconde.

Interoperabiliteit is de sleutel tot de massale acceptatie van cryptocurrencies over de hele wereld, en het is een van de doelen van Cardano omdat het ernaar streeft om de interoperabiliteit in de cryptocurrency-wereld en in zijn netwerken uit te breiden. Systeemupgradeprotocollen en blockchain-bestuursmodellen zijn twee van dergelijke pogingen.

Een nieuw systeem voor consensus dat volledig uniek is voor Cardano, genaamd Ouroboros, werd ook geïntroduceerd. Ouroboros is een Proof of Stake (PoS) -mechanisme dat verhoogde veiligheid garandeert. Het Ouroboros-systeem selecteert willekeurig mijnwerkers om transacties te accepteren. Het systeem is ook afhankelijk van peer-reviewed onderzoek om de duurzaamheid en veiligheid van blockchains zeker te stellen.

Heeft u overwogen om in te investeren Cardano ADA?

Cardano (ADA) Prijsfactoren

3 factoren die de ADA-prijs bepalen:

Factor 1: adoptie

Naarmate de acceptatie van Cardano toeneemt, neemt ook de waarde ervan toe. Cardano is een relatief nieuwe cryptocurrency en hoewel het een enorme gemeenschapsbasis heeft, heeft het nog een lange weg te gaan. Het doel van Cardano is om een ​​dApp-platform en een digitale valuta te worden die financiële inclusie zou bieden aan mensen zonder bankrekening. Cardano kreeg bij de lancering enorme steun en de gemeenschap blijft exponentieel groeien.

Factor 2: concurrerende munten

Bitcoin, de cryptocurrency van de eerste generatie, is nog steeds marktleider. Het is terecht de koning van cryptocurrencies. Voor elke nieuwe of oude munt betekent het vestigen op de markt zware concurrentie met de koning. En er zijn niet veel munten die met succes kunnen concurreren met Bitcoin. Bitcoin heeft echter over het algemeen de neiging munten naar boven te trekken, dus er bestaat een positieve correlatie tussen Bitcoin en Cardano. Dus als alles goed lijkt voor Bitcoin en de cryptocurrency-markt in het algemeen, dan kunnen er positieve dingen worden verwacht van Cardano.

Cardano-correlatie met Bitcoin

Cardano-correlatie met Bitcoin. Bron: Coinpredictor.

Andere munten met vergelijkbare structuren en kenmerken als Cardano zijn NEO, Block, Lisk enz. Deze munten vormen een bedreiging voor de prijzen en een stijging van de waarde van deze munten zou resulteren in de devaluatie van Cardano. Hoewel Cardano een lange weg heeft afgelegd van Bitcoin, de oorspronkelijke munt, is de markt dynamisch en wordt deze voortdurend bijgewerkt. Als Cardano de tijd niet bij kan houden, zal het geen nieuwe concurrenten kunnen ontmoeten.

Factor 3: Marktwerking

De marktwerking van vraag en aanbod bepaalt het optimale prijsniveau van elk product. Schaarste is hier de bepalende factor. Hoe schaarser een goed of handelswaar is, hoe hoger het zal worden gewaardeerd. Omdat cryptocurrencies een beperkt aanbod hebben, zijn factoren aan de vraagzijde nadeliger voor de prijsbepaling dan aan de aanbodzijde. In de markt, waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten, worden daar optimale prijsniveaus vastgesteld. De vraag kan opwaartse of neerwaartse druk uitoefenen op de prijzen.

Wat is de toekomst van Cardano (ADA)?

Toekomstprojecties voor Cardano (ADA) lijken op twee uitersten te liggen. Terwijl sommige analisten voorspellen dat de prijs in een neerwaartse spiraal zit, suggereren andere voorspellingen een prijs van $ 5 over ongeveer vijf jaar. Of de Cardano-prijs zal stijgen of dalen, is een vraag van een miljoen dollar. De prijs van Cardano is sterk afhankelijk van de algehele prestaties van de cryptocurrency-markt.

De voorspellingen aan het begin van 2020 waren optimistisch en er werd verwacht dat de waarde van Cardano zou stijgen tot $ 2. Omdat het jaar echter bijna ten einde liep, kwam de prijs van Cardano lang niet in de buurt van de voorspelde prijs. Bescheiden voorspellingen voor het jaar 2020 wezen op stabiliteit rond de 40 cent mark die Cardano met succes heeft kunnen bereiken. Deze stabiliteit duidt op toekomstige stijgende trends.

Cardano heeft in korte tijd enorme steun van de gemeenschap gekregen. Cardano consolideert ingenieurs, blockchain-experts en onderzoekers, allemaal onder één dak, zodat we in de toekomst een aantal echte gebeurtenissen en een enorm potentieel kunnen zien. Als het allemaal positief uitpakt, zou Cardano op weg kunnen zijn om na Bitcoin de beste blockchain te worden.

Prijsvoorspellingen van Cardano (ADA)

Cardano behoort tot de tien best presterende cryptocurrencies en heeft een marktkapitalisatie van $ 4,84 miljard. Cardano (ADA) staat vanwege zijn rangschikking sinds het begin op de radar van investeerders. De unieke eigenschappen van Cardano hebben het in de schijnwerpers gezet. Een van de dingen waar Cardano bekend om staat, is het vertrouwde en geloofwaardige team. De oplossingen die Cardano aanbood voor de tekortkomingen van Bitcoin en Ethereum waren wat investeerders aantrok.

Cardano kende onlangs opwaartse pieken en bereikte een hoogste punt van ongeveer $ 0,172.

Cardano prijsvoorspelling 2021 grafiek

Cardano-prijsvoorspelling 2021. Bron: Previzionibitcoin.

Cardano werd snel gelanceerd door vele top-gerangschikte cryptocurrency-uitwisselingen onmiddellijk na de oprichting en behaalde een goede aanhang. Op het moment van lancering was Cardano geprijsd op $ 0,021. ADA bereikte begin 2018 zijn hoogste punt ooit toen het klom tot maar liefst $ 1,22. De marktkapitalisatie groeide ook uitzonderlijk snel en vanaf $ 0,56 miljoen liep het op tot $ 31 miljard in 2018.

Deskundigen voorspellen dat Cardano vanaf het begin van het nieuwe jaar in een stroomversnelling kan raken. Voorspellingen duiden op een mooie toekomst voor Cardano, met sommigen die net zo hoopvol zijn als het bereiken van de $ 2-markering in 2023. Tegen 2025 zou Cardano in de buurt van de $ 3-markering kunnen zweven en deze zelfs overschrijden als alles goed gaat.

Er bestaan ​​veel bullish indicatoren in de markt die wijzen op een optimistisch investeringsscenario op lange termijn. Volgens experts zullen de prijzen komend jaar naar verwachting verdubbelen.

Cardano 2020 tot 2027 prijsvoorspellingstabel

Cardano prijsvoorspelling 2020 tot 2027. Bron: Digitalcoin

Is Cardano (ADA) een goede investering?

Cardano (ADA) heeft veel onderscheidende eigenschappen waardoor het een goede investering lijkt.

Team

Het team van de Cardano is zeer gerenommeerd en geloofwaardig. De oprichters van Cardano hadden eerder aan Ethereum gewerkt en het was door hun ervaring met Ethereum dat ze een cryptocurrency konden ontwerpen met de kwaliteiten van Ethereum maar zonder de tekortkomingen. Het team was in staat om onderzoek zo in te bouwen dat Cardano eruit springt. Het wordt ook ondersteund door drie gerenommeerde organisaties.

Technologie

Cardano heeft een aantal zeer geavanceerde technologie geïntegreerd om de uitdagingen van eerdere cryptocurrencies te overwinnen. Het is niet alleen een digitale valuta, maar een compleet platform voor slimme contracten en gedecentraliseerde apps. Met de Ouroboros kan Cardano opschalen met maximaal 4 miljoen keer de energie-efficiëntie van Bitcoin.

Veiligheid

Cardano (ADA) heeft het geheim van schaalbaarheid en beveiliging ontsloten. Het Ouroboros-systeem zorgt voor de veiligheid van transacties en is tegelijkertijd efficiënt.

Klaar om in te investeren Cardano ADA?

Voors en tegens van investeren in Cardano (ADA)

Voordelen van investeren in Cardano:

✅ De visie van Cardano is om het economische systeem te versterken en financiële diensten te verlenen aan degenen die er geen toegang toe hebben.

✅ Cardano wordt gesteund door sterk leiderschap. De oprichters waren ook medeoprichter van ETH.

✅ Het is een munt van de derde generatie en vult veel hiaten in BTC en ETH.

✅ Cardano (ADA) staat op de 8e plaats op de markt voor cryptocurrency.

✅ Het beschikt over een uniek peer-reviewed onderzoeksintegratiesysteem.

✅ Cardano heeft het potentieel om tot een miljoen transacties in slechts één seconde te verwerken met Ouroboros.

✅ De Cardano-portemonnee helpt bij de interoperabiliteit in cross chains.

✅ Het tweelaags systeem van Cardano zorgt ervoor dat transacties en gegevens niet met elkaar worden vermengd, aangezien beide op verschillende lagen worden opgeslagen.

✅ Cardano biedt meer veiligheid en privacy.

✅ De programmeertaal Haskell is nauwkeuriger en dynamischer met wiskundige verificatiemethoden.

✅ Cardano is zelfvoorzienend aangezien 25% van de beloningen van de mijnbouw naar de schatkist gaat, waar deze fondsen worden gebruikt voor ontwikkeling door middel van stemmen op de keten.

Nadelen van investeren in Cardano:

❌ Cardano is relatief nieuw, en het zou even duren om zich te vestigen zoals Ethereum of Bitcoin.

❌ Cardano krijgt te maken met sterke kritiek over het on-chain stemsysteem.

❌ Functies zullen moeilijk te updaten of verwijderen zijn.

❌ Er is niet voldoende interne regelgeving voor het stemsysteem.

❌ Het systeem is gevoelig voor trollen.

❌ Er zijn meer functies en upgrades nodig om de munt een volledig functioneel platform te laten zijn en niet alleen een digitale valuta.

❌ Er zijn aanhoudende problemen met Daedalus, de portemonnee.

❌ De blockchain van Cardano is in ontwikkeling.

❌ Op dit moment kan Cardano slechts 257 transacties in één seconde verwerken.

Begin met investeren in Cardano (ADA) met eToro

handel cardano

Lijkt Cardano goed bij jou? Ben je optimistisch over de toekomst van Cardano? Wilt u investeren in Cardano?

Zo ja, begin dan vandaag nog met beleggen bij eToro. eToro is een van de beste sociale handelsmakelaars. eToro is beoordeeld als de beste makelaardij voor investeringen in cryptocurrency. Het biedt tal van voordelen voor handelaren in cryptocurrency die nergens anders te vinden zijn, inclusief de bijna onmiddellijke uitvoering van orders.

Het gemak van het openen van een boekhouding bij eToro is ook erg hoog, en eToro rekent nominale kosten aan. Het handelsplatform heeft een sterke regelgeving in de VS, het VK, Europa en Australië, waardoor het een van de veiligste is.

eToro – Beste makelaar om te kopen Cardano ADA

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten

 • Cardano is een openbaar blockchain-platform van de derde generatie.
 • Het staat op de 8e plaats in de cryptomarkt met betrekking tot marktkapitalisatie.
 • De visie van Cardano is om het vertrouwen in het wereldwijde economische systeem en financiële inclusie te herstellen.
 • Cardano heeft peer-reviewed onderzoek in zijn systeem geïntegreerd.
 • De drijfveren van Cardano zijn onder meer een verhoogde acceptatie, marktwerking en andere concurrerende munten.
 • Cardano heeft een uniek PoS-mechanisme genaamd Ouroboros dat zorgt voor veiligheid.
 • Een schaaloplossing, Hydra, is momenteel aan de gang.
 • Cardano bereikte zijn hoogste punt ooit van $ 1,22 in 2018.
 • Toekomstige voorspellingen suggereren een stijging tot een prijsniveau van $ 5 tegen het jaar 2025.

We hopen dat dit artikel u heeft geïnformeerd over Cardano en u heeft gemotiveerd om uw investering in de cryptomarkt te starten. De laatste tijd zijn cryptocurrencies de laatste tijd meer gaan groeien met Bitcoin en Ethereum zijn de leiders en worden geïnstitutionaliseerd.

Als je dit artikel leuk vond, deel het dan alsjeblieft, voor het geval iemand anders ervan wil profiteren. Als je meer wilt weten over andere cryptocurrencies, bekijk dan onze crypto-artikelsector.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me