Wat zijn de 5 meest populaire cryptocurrencies in de VS?

Meest populaire crypto’s in Amerika

Wil je het lezen overslaan en meteen naar onze topkeuzes gaan? De beste en meest populaire cryptocurreny in de VS is Bitcoin of Ethereum.

Vraagt ​​u zich af welke toppopulariteitslijsten van cryptocurrencies in de VS? Je bent op de juiste plek. Lees verder om de 5 populairste cryptocurrencies in de VS te ontdekken en hoe de Noord-Amerikaanse markt verandert.

Na het Verenigd Koninkrijk zijn de Verenigde Staten van Amerika de thuisbasis van het hoogste aantal digitale valuta-uitwisselingen ter wereld: 27. De honger naar virtuele activa is sterk in het hele land en dit vertoont geen tekenen van vertraging. In feite zijn enkele van de meest cryptovriendelijke steden over de hele wereld te vinden in Amerika, van San Francisco tot Jacksonville, FL.

Maar aan welke cryptocurrencies geeft Amerika de voorkeur? Van grote namen als Bitcoin tot altcoins met een indrukwekkende groei, kijken we naar de crypto’s die de Noord-Amerikaanse markt in beweging houden.

Daarom hebben we een lijst samengesteld met de beste crypto’s in de VS in 2021.

Dus zonder verder oponthoud …

De top 5 van meest populaire cryptocurrencies in de VS in 2021:

1. Bitcoin (BTC)

2. Ethereum (ETH)

3. Bitcoin Cash (BCH)

4. Rimpel (XRP)

5. Litecoin (LTC)

Of u nu op zoek bent naar uw volgende investeringsmogelijkheid of gewoon op de hoogte wilt blijven van de cryptocurrency-trends in de VS, lees verder voor meer informatie.

Wat zijn de 5 meest populaire cryptocurrencies in de VS.?

1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin is altijd de meest populaire cryptocurrency in de VS en op de wereldmarkt geweest. Sinds de lancering in 2009 is Bitcoin de meest populaire cryptocurrency ter wereld gebleven. Het digitale activum wordt beschouwd als ‘de koning van de cryptocurrency’ en was de eerste poging om wereldwijde betalingen te decentraliseren.

In plaats van te worden uitgegeven door een centrale reserve, wordt Bitcoin gemaakt via een proces dat bekend staat als mijnbouw. Bitcoin-miners verwerken transacties binnen het blockchain-netwerk en creëren een open record van elke transactie die heeft plaatsgevonden. Dit helpt om de transparantie in de wereld van online financiën te behouden en is een belangrijke reden waarom Bitcoin zo populair is geworden in de VS (en elders).

Hoeveel zal Bitcoin waard zijn in 2021 en daarna?

Na de wereldwijde financiële crisis in 2007-2008, die samenviel met de Amerikaanse vastgoedcrash, was het wantrouwen jegens financiële bedrijven ongekend hoog. Voer Bitcoin in, die het jaar daarop op de markt kwam en volledig gescheiden is van gecentraliseerde organisaties zoals banken en kredietverstrekkers.

De eerste Bitcoin-transactie in de echte wereld vond plaats in 2010 toen een softwareontwikkelaar uit Florida twee pizza’s kocht voor 10.000 BTC. Als we dit vergelijken met de waarde van Bitcoin vandaag, zouden die pizza’s maar liefst $ 320 miljoen waard zijn! Het evenement is zo iconisch onder cryptoliefhebbers dat 22 mei nu officieel ‘Bitcoin Pizza Day’ is, waar investeerders worden aangemoedigd om dit te vieren door pizza te kopen met hun eigen cryptovoorraad..

Tien jaar na die transactie heeft een recent onderzoek van Harris Poll dat uitgewezen 5% van de Amerikanen bezit nu Bitcoin. Dat komt neer op ongeveer 16 miljoen mensen! Gezien het aantal Bitcoin-portefeuilles rond de 42 miljoen, suggereert dit dat een aanzienlijk percentage van de Bitcoin-gebruikers in de Verenigde Staten woont..

Zou u overwegen om de meest populaire cryptocurrency in de VS te kopen??

2. Ethereum (ETH)

De op een na populairste cryptocurrency in de VS is Ethereum – een blockchain-platform dat gebruikmaakt van slimme contracten om digitale transacties uit te voeren. De eigen valuta staat bekend als Ether (ETH) en de huidige marktkapitalisatie is $ 51.507.291.691.

Een slim contract is een automatisch contract waarin de specifieke voorwaarden van de overeenkomst, bijvoorbeeld het bedrag waarmee u iemand voor een bepaalde service betaalt, zijn gecodeerd. Net als Bitcoin is een van de belangrijkste voordelen hiervan dat het mensen in staat stelt online transacties uit te voeren zonder tussenkomst van een externe bank of geldschieter..

Maar de voordelen van Ethereum houden hier niet op. Veel mensen in de VS geloven zelfs dat het blockchain-netwerk de weg zou kunnen effenen voor een nieuw soort internet, waardoor we ons geld kunnen beheren – en mogelijk zelfs kunnen stemmen – op een veilige en volledig gedecentraliseerde manier..

Is Ethereum een ​​betere investering dan Bitcoin?

We zagen een vroege indicatie hiervan in maart 2020, toen werd aangekondigd dat CONA Services (Coke One North America) de Ethereum-blockchain zou gebruiken om toegang te krijgen tot de voordelen van gedecentraliseerde financiering (DeFi).

CONA Services is de technologiepartner van de 12 grootste coca-cola-bottelarijen in de Verenigde Staten. Het heeft transacties uitgevoerd op het Ethereum-platform in een poging de transparantie in zijn toeleveringsketen te vergroten, en de resultaten van zijn proef zullen naar verwachting ergens in het vierde kwartaal van 2020 worden vrijgegeven..

3. Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash, oorspronkelijk gelanceerd in 2017, is een peer-to-peer elektronisch geldsysteem. Het is gemaakt als een schaalbare vork van Bitcoin nadat crypto-investeerders hun bezorgdheid hadden geuit over de schaalbaarheid van Bitcoin zelf. Het is nu ‘s werelds vijfde grootste cryptocurrency met een marktkapitalisatie van $ 4.630.146.203.

In november 2020, een Bitcoin Cash harde vork zal voorkomen. Dit is een proces waarbij het Bitcoin Cash-netwerk wordt opgedeeld in twee afzonderlijke blockchains. De lancering van Bitcoin Cash in 2017 was zelf een vork, aangezien de nieuwe blockchain zich vertakte van het originele Bitcoin-platform.

Hoewel Bitcoin Cash gelijkenissen vertoont met Bitcoin, werd het uiteindelijk bedacht als een oplossing voor enkele van de grootste problemen van het platform. Waar Bitcoin blokgroottes van slechts 1 MB aankan, heeft Bitcoin Cash deze blokgrootte vergroot tot 8 MB. Bitcoin Cash kan ook veel meer transacties per seconde verwerken. Bitcoin kan slechts 7 transacties per seconde verwerken, wat het enorm minder efficiënt maakt dan andere reguliere betaaldiensten (VISA kan bijvoorbeeld maar liefst 65.000 per seconde verwerken).

In de VS en Zuid-Amerika zijn er nu ongeveer 716 verschillende fysieke bedrijven die betalingen in BCH. Volgens de website Bitcoin.com, er zijn 4.392 van deze bedrijven wereldwijd, wat betekent dat meer dan 16% in Amerika is gevestigd. Dit toont aan dat Bitcoin Cash absoluut een van de meest populaire cryptocurrencies in de VS is.

4. Rimpel (XRP)

Net als Ethereum is Ripple de naam van zowel het platform (RippleNet) als de virtuele valuta (Ripple XRP). Op het moment van schrijven is XRP ‘s werelds vierde grootste cryptocurrency en een aantrekkelijk lage prijs van slechts $ 0,31.

Ripple is al een van de meest populaire cryptocurrencies in de VS, maar volgens voorspellingen van de industrie, het kan in de nabije toekomst nog populairder worden. De cryptocurrency-analist die bekend staat als CryptoWhale heeft voorspeld dat zodra de Verenigde Staten een consensus bereiken over cryptocurrency-regelgeving, de vraag naar Ripple zal toenemen.

Voors en tegens van investeren in Ripple, wordt het een miljonairmaker?

CryptoWhale zei: “Het enige project in de hele markt dat aandringt op Crypto-voorschriften is XRP. Ze weten dat zodra deze regels worden toegevoegd, het bijna elke andere altcoin volledig zal vernietigen en de vraag van XRP omhoog zal schieten. ”

Omdat RippleNet is ontworpen om het voor banken en andere bedrijven gemakkelijker te maken om wereldwijde betalingen in realtime te verzenden, met XRP als universele valuta is Ripple al goed geplaatst in het financiële establishment. Hoewel sommige mensen kritiek hebben op het feit dat het meer gecentraliseerd is dan aanbiedingen zoals Bitcoin, kan dit de reden zijn achter het succes ervan. Zoals CryptoWhale opmerkt, werkt Ripple al jaren ‘stilletjes samen met overheidsinstanties om naleving te verzekeren’ – en wanneer Amerikaanse regelgeving wordt gehandhaafd, zal het ten volle kunnen profiteren.

5. Litecoin (LTC)

Litecoin is een Bitcoin-spin-off die in 2011 werd gelanceerd en daarmee een van de eerste altcoins ter wereld is. Litecoin is de twaalfde grootste crypto ter wereld – en het is een van de 5 meest populaire cryptocurrencies in de VS..

In plaats van Bitcoin Cash werd Litecoin gelanceerd om enkele van de problemen op te lossen die mensen over Bitcoin stoorden. Terwijl Bitcoin bijvoorbeeld 10 minuten nodig heeft om een ​​nieuw blok aan de blockchain toe te voegen, duurt Litecoin slechts 2 en een halve minuut en heeft het lagere transactiekosten..

De cryptocurrency heeft onlangs ook geprofiteerd van de release van het rollenspel (RPG) LiteBringer, die draait op de Litecoin blockchain. De game is zo populair dat, volgens de Litecoin Foundation, het aantal Litecoin-transacties in de week na de release meer dan verdrievoudigd is! Dit betekent dat 75% van alle transacties nu wordt aangestuurd door LiteBringer.

Blockchain en de game-industrie | Blijf het spel voor

Met de huidige schattingen die suggereren dat 155 miljoen Amerikanen regelmatig videogames spelen, is het niet verwonderlijk dat Litecoin een van de meest populaire cryptocurrencies in de VS is..

Wat zijn de belangrijkste cryptocurrency-trends in de VS.?

cryptocurrencies in de vs

Het is geen toeval dat 3 van de 5 meest populaire cryptocurrencies in de VS gebaseerd zijn op Bitcoin-technologie (Bitcoin, Bitcoin Cash en Litecoin). Volgens een rapport van het analysebedrijf Kettinganalyse, Noord-Amerika – het derde meest actieve land op de cryptocurrency-markt, na West-Europa en Oost-Azië – geeft de voorkeur aan Bitcoin-crypto’s boven alle andere.

Het rapport beweerde dat dit niveau van gunst ‘onevenredig’ was in vergelijking met andere landen. Als onderdeel van haar onderzoek analyseerde Chainalysis hoe populair verschillende categorieën cryptovaluta zijn in belangrijke regio’s over de hele wereld. Ze deden dit door cryptocurrencies te verdelen in Bitcoins (BTC), stablecoins, en altcoins, alvorens te bepalen welk percentage van de regionale activiteit elke categorie betrof. Ze ontdekten het volgende:

 • Oost-Azië: 51% BTC, 33% stablecoins, 16% altcoins
 • West-Europa: 66% BTC, 21% stablecoins, 12% altcoins
 • Noord-Amerika: 72% BTC, 17% stablecoins, 11% altcoins
 • Oost-Europa: 57% BTC, 30% stablecoins, 13% altcoins
 • Centraal- en Zuid-Azië: 53% BTC, 35% stablecoins, 12% altcoins
 • Latijns-Amerika: 63% BTC, 26% stablecoins, 11% altcoins
 • Midden-Oosten: 54% BTC, 33% stablecoins, 14% altcoins
 • Afrika: 69% BTC, 21% stablecoins, 10% altcoins

Zoals we kunnen zien, nemen Bitcoin-valuta’s zoals Bitcoin Cash en Litecoin het grootste percentage van de crypto-activiteit in Noord-Amerika voor hun rekening. De voorkeur van de VS voor BTC is merkbaar hoger dan in welke andere regio dan ook, met Afrika op de tweede plaats met 69%. Dus waarom geeft de VS de voorkeur aan Bitcoin-valuta’s??

→ Klik hier om te beginnen met het opbouwen van een betere cryptoportfolio met $ 100.

Handelsstrategie voor cryptocuurentie in de VS.

De Amerikaanse voorkeur voor Bitcoin kan te maken hebben met de handelsstrategie. Uit het rapport bleek ook dat Amerikaanse investeerders veel meer geneigd waren om langetermijninvesteringsstrategieën te gebruiken dan die in andere regio’s, door ervoor te kiezen hun activa te kopen en aan te houden in plaats van snelle transacties te doen..

Zo was de handelsintensiteit in Oost-Azië tussen juli 2019 en juni 2020 bijna het dubbele van die in Noord-Amerika. Als Amerikaanse investeerders liever het lange spel spelen, kunnen BTC en de bijbehorende crypto’s veel verstandiger investeringen doen dan sommige van de minder bekende altcoins. Ze zijn misschien beroemd volatiel, maar met name Bitcoin en Bitcoin Cash hebben hun marktposities in de loop der jaren sterk verdedigd.

Niet alleen dat, ze zijn ook snel hersteld van perioden van lage groei of prijsdalingen. Eind maart 2020 crashte de prijs van Bitcoin naar $ 4.721 toen de coronavirus-pandemie de markt in beroering bracht. In juni en juli was de prijs echter weer gestegen tot ongeveer $ 9.000, en vervolgens tot $ 41.000 per bitcoin begin 2021. Aangezien deze crashes over het algemeen van korte duur zijn, is Bitcoin zeer geschikt voor beleggers met langetermijnstrategieën. die afhankelijk zijn van het langdurig aanhouden van cryptovaluta.

Investeer in de meest populaire cryptocurrencies in de VS.

Of u nu een ervaren handelaar bent of net begint, het lijdt geen twijfel dat de 5 populairste cryptocurrencies in de VS potentieel sterke toevoegingen aan uw portefeuille zijn. We hopen dat dit artikel je heeft laten zien waarom zoveel Amerikanen ervoor hebben gekozen om in deze crypto’s te investeren – en als je denkt dat het tijd is om ook te gaan handelen, is de volgende stap het vinden van een gerenommeerde Amerikaanse makelaar.

De multi-asset makelaardij eToro geeft u de mogelijkheid om in meer te investeren dan 90 cryptocurrencies, inclusief de 5 die we in deze lijst hebben opgenomen. eToro heeft kantoren in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Volledig gereguleerd door het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN), het is een vertrouwde keuze voor diegenen die willen investeren in de meest populaire cryptocurrencies in de VS..

eToro – Koop de meest populaire digitale munten in de VS.

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen binnen de Crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten

 • De vijf meest populaire cryptocurrencies in de VS zijn Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin en Ripple
 • Er zijn 27 digitale valuta-uitwisselingen geregistreerd in de VS.
 • San Francisco en Jacksonville zijn twee van de meest cryptovriendelijke steden ter wereld
 • Bitcoin is de meest populaire cryptocurrency in de VS (en de rest van de wereld)
 • 5% van de Amerikanen bezit momenteel Bitcoin
 • 716 bedrijven bieden BCH-betalingen aan in de VS en Zuid-Amerika samen
 • De campagne van Ripple om Amerikaanse cryptocurrency-regels vast te stellen, zou zijn populariteit kunnen verhogen
 • De meest populaire cryptocurrencies in de VS zijn gebouwd op de Bitcoin-technologie
 • 72% van de Amerikaanse cryptocurrency-activiteit betreft BTC
 • Amerikaanse investeerders lijken de voorkeur te geven aan cryptocurrency in plaats van hoogfrequente transacties te doen

Cryptocurrency in de VS – veelgestelde vragen

Is cryptocurrency legaal in de VS.?

Bitcoin werd in februari 2020 officieel gelegaliseerd in de VS, maar wordt niet als wettig betaalmiddel beschouwd en wordt belast als een vorm van eigendom in plaats van als valuta.

Waar kan ik cryptocurrency krijgen in de VS.?

De broker eToro is een veilige en betrouwbare manier om te beginnen met het verhandelen van cryptocurrency in de VS. Het heeft kantoren in de VS en wordt gereguleerd door het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN). Gebruik makend van eToro, je hebt toegang tot meer dan 90 verschillende cryptocurrencies.

Wie reguleert Bitcoin in de VS.?

Hoewel Bitcoin wettelijk niet als geld wordt aangemerkt, heeft het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) crypto-uitwisselingen erkend als geldtransmitters en is het van mening dat tokens “waarde hebben die in de plaats komt van valuta”.

Accepteert Amazon US Bitcoin?

Momenteel accepteert Amazon US officieel geen Bitcoin-betalingen voor producten. Het is echter mogelijk om met Bitcoin te betalen voor Amazon-cadeaubonnen.

Hoe converteer ik Bitcoin naar dollars?

U kunt uw Bitcoins omzetten in dollars door deze te verkopen op een cryptocurrency-exchange, zoals eToro. Verkoop gewoon uw crypto voor dollars en neem uw betaling op een bankrekening op.

Is cryptocurrency een goede investering?

Investeren in cryptocurrency in de VS wordt over het algemeen beschouwd als een investering met een hoog risico. Dit komt omdat de waarde van activa zoals Bitcoin ongelooflijk volatiel kan zijn. Het is belangrijk om uw due diligence te doen en een robuuste risicobeheerstrategie te hebben voordat u gaat investeren in cryptocurrency in de VS..

Is het legaal om Bitcoin in de VS te kopen en verkopen??

Het kopen en verkopen van Bitcoin is legaal in de VS, zolang u via een gereguleerde beurs gaat. Als u Bitcoin probeert te verhandelen zonder via een beurs te gaan, heeft u technisch gezien een misdrijf begaan. Dit komt omdat Bitcoin wordt belast als eigendom in plaats van als valuta. Net zoals u via een makelaar zou gaan om uw huis te verkopen, moet u een gereguleerde crypto-uitwisseling om uw Bitcoin in de VS te verkopen.

We hopen dat ons artikel De 5 meest populaire cryptocurrencies in de VS. was nuttig aan jou en bespaarde je wat tijd in je onderzoek.

Disclaimer: Cryptocurrencies zijn zeer vluchtig. Uw kapitaal loopt risico en in het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me