Wat zijn de voordelen van Bitcoin Cash Trading?

Bitcoin Cash-handel stelt handelaren in staat om te speculeren of de prijs van BCH in waarde zal stijgen of dalen, zonder dat ze eigenaar hoeven te worden van Bitcoin Cash.

Bitcoin Cash (BCH) is een digitale valuta die eind 2017 is afgesplitst van het Bitcoin-netwerk met als doel de echte toepassing en realisatie te zijn van het originele witboek van Satoshi. Zoals gedefinieerd door Satoshi Nakamoto, is het bedoeld als de echte “peer-to-peer elektronisch geld”. Gedreven door ontevredenheid over de schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin, is Bitcoin Cash bedoeld als een meer realistische cryptomunt op de blockchain voor reguliere transacties.

bitcoin cash prijsgrafiek

Afbeeldingsbron: https://www.investingcube.com/

Waarom handelen in Bitcoin Cash?

Handelen in Bitcoin Cash heeft veel voordelen. Elk van de volgende punten is te wijten aan de voordelen die BCH al biedt als een van de sterkste cryptocurrencies van vandaag. Het verhandelen van BCH moedigt doorgewinterde mensen aan om op de cryptomarkt te wedden, ongeacht of ze al dan niet al een cryptocurrency bezitten. Bitcoin Cash Trading heeft alles te maken met het proberen te beslissen of de prijs van BCH zal stijgen of dalen, en wanneer je op de trein moet springen.

De voordelen van handelen in Bitcoin Cash zijn onder meer:

 1. Lage transactiekosten
 2. Liquiditeit
 3. Kiezen of je long of short wilt gaan
 4. Bitcoin Cash-vluchtigheid
 5. Toegang tot de Bitcoin Cash-markt
 6. Efficiënte belastingvoordelen
 7. Veiligheid tijdens het handelen

1. Lage transactiekosten

BCH biedt verwerkingssnelheden die vrijwel nul zijn. Het impliceert dat mensen, zonder na te denken over exorbitante servicekosten, elke hoeveelheid BCH kunnen verhandelen die ze maar willen.

Op het moment van schrijven bedragen de gemiddelde transactiekosten van BCH $ 0,0035. In januari 2018 had de prijs zijn hoogste punt bereikt toen hij $ 0,904 bereikte. De totale verwerkingskosten zijn sindsdien niet te veel gestegen en zijn sindsdien relatief stabiel gebleven. Sinds vorig jaar schommelen de transactiekosten rond de $ 0,0040 en $ 0,0060, wat verwaarloosbaar is.

Ondanks de huidige lauwe toestand van Bitcoin Cash, is het niet waarschijnlijk dat de transactiekosten dramatisch zullen escaleren omdat de blockchain niet tot het uiterste is gepusht..

2. Liquiditeit

Liquiditeit is een maatstaf voor hoe snel en effectief Bitcoin Cash kan worden omgezet in contanten, zodat de marktwaarde van BCH niet verandert. Het belang van liquiditeit ligt in het feit dat het grotendeels van invloed is op hoe gemakkelijk u posities kunt openen en sluiten. Een handelaar kan gemakkelijk een koper vinden op een liquide markt zonder de prijs van het actief te hoeven verlagen om het aantrekkelijker te maken.

Omdat Bitcoin Cash meer schaalbaarheid biedt, betekent dit op zijn beurt dat het een groter handelsvolume heeft. Het grotere handelsvolume verandert dan in meer handelsactiviteit en eindigt uiteindelijk in een meer liquide markt. Liquiditeit kan ook worden gemeten door de bied-laat-spread voor BCH te analyseren. De bied-laat-spread meet het verschil tussen de prijs die een koper bereid is te betalen voor een munt en de prijs waartegen de verkoper bereid is een munt te accepteren. Hoe lager de bied-laat-spread, hoe vloeibaarder de munt.

Over het algemeen is de Bitcoin Cash-markt namelijk illiquide, aangezien transacties over veel beurzen verspreid zijn, wat betekent dat relatief kleine deals een enorme impact kunnen hebben op de marktprijzen, waardoor er volatiele eisen aan BCH ontstaan..

3. Kiezen of je long of short wilt gaan

Net als de prijs van een aandeel, heeft Bitcoin Cash altijd een waarde waarvoor het zal worden verkocht. In die zin kunt u profiteren van uw BCH door uw munten te verkopen nadat de marktwaarde is gestegen. Wanneer u BCH-munten koopt en verwacht dat de prijs zal stijgen, noemt u dit “long”. Wanneer u echter onderhandelt met de prijs van Bitcoin Cash en u profiteert van zowel dalende als stijgende waarden, is dit wat bekend staat als laag worden..

Vanwege de stijgende populariteit van BCH zijn er een groot aantal uitwisselingsplatforms waar u long of short kunt gaan met uw BCH-munten. Met deze platforms heeft u de mogelijkheid om beide te doen, waarbij tegelijkertijd een stijgende of dalende trend kan worden voorspeld. Op de meeste platforms, waar u margehandel doet, kunt u altijd long of short gaan.

4. Bitcoin Cash-volatiliteit

De volatiliteit van Bitcoin Cash maakt deel uit van wat deze munt en het verhandelen ervan zo opwindend maakt. Snelle prijsschommelingen in de loop van de dag zullen traders een verscheidenheid aan opties bieden om long en short te gaan, maar ook met extra risico. Dus als u van plan bent de Bitcoin Cash-markt te verkennen, zorg er dan voor dat u uw huiswerk heeft gedaan en een beleid voor risicobeheer heeft opgesteld. BCH heeft een relatief hoge volatiliteit, rond de 15,27% na 7 dagen.

Bekijk: Wat is Bitcoin Cash en is het de moeite waard om in BCH in 2021 te investeren??

5. Toegang tot de Bitcoin Cash Market

De Bitcoin Cash Market is meestal beschikbaar om te handelen wanneer u maar wilt. Op vrijwel alle belangrijke cryptocurrency-uitwisselingen staat Bitcoin Cash vermeld en dit betekent een hoge mate van veiligheid en efficiëntie bij het kopen en verkopen van dit token. In ruil daarvoor stimuleert dit ook de acceptatie en verhoogt het het investeringspotentieel van uw BCH en verhoogt het uw kansen op grotere wederverkoop in de toekomst en hogere winstwinsten door te handelen..

Dit wordt, in tegenstelling tot normale aandelenmarkten, toegeschreven aan het ontbreken van een gecentraliseerde marktadministratie die de regulering van de markturen overneemt. BCH-transacties kunnen op elk moment van de dag plaatsvinden, waar en wanneer u maar wilt. Ze komen echter alleen voor tussen een koper en een verkoper op verschillende crypto-beurzen wereldwijd.

6. Efficiënte belastingvoordelen

De mogelijkheid om weddenschappen en CFD-handel op Bitcoin Cash te spreiden, zou aanzienlijke belastingvoordelen opleveren ten opzichte van investeringen in virtuele, echte valuta. Het is een efficiënte manier om prijsbewaking te oefenen en een goed idee te krijgen van hoe prijsschommelingen eruit zien, zonder de incrementele belastingkosten.

U bent bijvoorbeeld onderworpen aan vermogenswinstbelasting (CGT) wanneer u uw crypto verkoopt met winstwinst, als u er iets mee koopt voor een waarde die hoger is dan waarvoor u het aanvankelijk had verworven. Bij gespreid gokken kunt u de verschuldigde belasting echter uitsluiten van de berekening, aangezien u niet echt de eigenaar bent van de activa. Aan de andere kant is een contract voor verschil, ook wel CFD genoemd, ook verantwoordelijk voor deze belasting, maar nog steeds efficiënter en brengt het minder risico met zich mee. U kunt uw risico’s echter compenseren met uw winsten uit CGT-aansprakelijkheid, waardoor CFD’s nuttig zijn voor hedging. Houd er rekening mee dat het omgaan met spread bets en CFD’s in cryptocurrencies zoals Bitcoin Cash alleen openstaat voor ervaren handelaren en daarom met voorzichtigheid moet worden gebruikt..

7. Veiligheid tijdens het handelen

Een krachtig blockchain-platform wordt gebruikt door Bitcoin Cash en is bijna onmogelijk om te hacken. Omdat blockchain unanieme goedkeuring van alle knooppunten nodig heeft, kunnen de overdrachten en de geschiedenis van geldoverdrachten niet door één gebruiker worden gewijzigd.

Cryptografische versleuteling geeft het hele betalingssysteem een ​​extra authenticatielaag en biedt een middel om veilige en beschermde transacties uit te voeren.

Als u uw BCH-munten verder wilt bewaren, kunt u nog steeds veel gebruik maken van fysieke (hardware) of softwareportefeuilles om uw tokens op te slaan. Toegewijde portefeuilles bieden een verhoogde beveiligingsstandaard ten opzichte van accounts op de handelssite en beursopslag.

Mis het niet: Bitcoin Cash-prijsanalyse voor 2021

Moet ik Bitcoin Cash kopen of verhandelen??

Voordat u een definitieve keuze maakt, is het cruciaal om de verschillen tussen het kopen en verhandelen van Bitcoin Cash te begrijpen. Het gebruik van CFD’s zou het gemakkelijker maken om de levensvatbaarheid van investeringen in BCH te bepalen met lagere risicodrempels. Met alle overwegingen, zoals transactiekosten, belastingverplichtingen en zekerheden, moet rekening worden gehouden. Als je meer wilt weten over Bitcoin Cash, bekijk dan deze gedetailleerde gids.

Mogelijk bent u geïnteresseerd in het kopen van Bitcoin Cash als …

 • U wilt de volledige eigendom overnemen van het Bitcoin Cash-bedrag dat u koopt
 • U betaalt graag de volledige waarde van het activum vooraf
 • U vindt het niet erg om over eventuele winsten vermogenswinstbelasting te betalen
 • U vindt het niet erg om op een uitwisselingsaccount te wachten voordat u kunt kopen of verkopen
 • U vindt inleidende limieten of maximale stortingen geen probleem
 • Het is prima dat u extra kosten betaalt voor stortingen of opnames

Mogelijk bent u geïnteresseerd in het verhandelen van Bitcoin Cash als …

 • U wilt speculeren over de prijs van Bitcoin Cash zonder er eigenaar van te zijn
 • U wilt uw positie optimaal benutten, zodat u slechts een deel van de kosten vooraf plaatst
 • U wilt profiteren van de belastingvoordelen van spread-gokken of CFD-handel met Bitcoin Cash
 • U wilt meteen beginnen met handelen
 • Je houdt niet van maximale stortingslimieten
 • U houdt er niet van om aanbetalingen of opnamekosten te betalen

eToro – Beste makelaar om Bitcoin Cash te kopen

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten:

 • Bitcoin Cash (BCH) is een digitale valuta die is afgesplitst van het Bitcoin-netwerk.
 • BCH biedt verwerkingssnelheden die vrijwel nul zijn.
 • Bitcoin Cash biedt meer schaalbaarheid, dit betekent op zijn beurt dat het een groter handelsvolume heeft, dus een hogere liquiditeit.
 • BCH heeft een relatief hoge volatiliteit, rond de 15,27% na 7 dagen.
 • Bitcoin Cash staat genoteerd op vrijwel alle topbeurzen voor cryptocurrency.
 • Gespreid gokken en CFD-handel op Bitcoin Cash bieden aanzienlijke belastingvoordelen ten opzichte van echte investeringen.
 • U bent onderworpen aan vermogenswinstbelasting (CGT) wanneer u uw crypto met winstwinst verkoopt.
 • Cryptografische codering zorgt voor authenticatie en biedt een middel om veilige en beschermde transacties uit te voeren tijdens het handelen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me