Wat zijn de voordelen van handelen in cryptovaluta?

Bekijk de voordelen van het handelen in cryptocurrencies en ontdek waarom het een populair alternatief is geworden voor andere activa.

In deze tijden kun je niet praten over financiën en niet over cryptocurrencies. Over de hele wereld, als we het hebben over stadia zoals cryptografische uitwisseling & handelsbestemmingen, traders werken door het ene type contant geld voor een ander te kopen of verkopen of hun cryptocurrency in contanten om te wisselen.

De belangrijkste virtuele monetaire standaarden en crypto-bronnen bevinden zich momenteel nog in de beginperioden van vooruitgang, dus we moeten nog hun maximale capaciteit bereiken.

Waarom handelen in cryptocurrencies – De voordelen van handelen in cryptovaluta

Handelaren kunnen speculeren of de prijs van een crypto-activum zal stijgen of dalen. En ze hoeven geen eigenaar te worden van dat item. Ze kunnen dit doen door middel van CFD’s, spread bets, scalperen, positiehandel, range trading, swing trading en intra-day trading..

De voordelen van cryptocurrency-handel zijn onder meer:

1. Vluchtigheid van cryptovaluta

2. Markturen voor cryptovaluta

3. Mogelijkheid om lang of kort te gaan

4. Verbeterde liquiditeit

5. Blootstelling aan hefboomwerking

6. Fiscaal efficiënt handelen

7. Snellere opening van een rekening

Enkele van de voordelen van cryptocurrency-handel zijn transparantie, volatiliteit, veiligheid, 24-uurs open markt, toegankelijkheid en lage handelskosten.

Cryptocurrencies zijn vluchtig, wat betekent dat hun prijs vaak op en neer gaat. Omdat prijzen vaak hoog oplopen, kan het verhandelen van cryptocurrencies echt winstgevend zijn. Handelaren zouden moeten speculeren op de prijs van een bepaalde cryptocurrency, zonder deze te hoeven bezitten. Ze kunnen dit doen door middel van CFD’s, spread bets, scalperen, positiehandel, range trading, swing trading en intra-day trading..

Laten we beginnen:

1. Vluchtigheid van cryptovaluta

Cryptocurrencies zijn vluchtig, wat betekent dat hun prijs vaak op en neer gaat. Omdat prijzen vaak hoog oplopen, kan het verhandelen van cryptocurrencies echt winstgevend zijn. Handelaren zouden moeten speculeren op de prijs van een bepaalde cryptocurrency, zonder deze te hoeven bezitten. Hoewel extreme volatiliteit van cryptocurrencies door critici wordt gezien als een zwak punt voor cryptocurrencies, kunnen handelaren hiervan profiteren omdat de prijs van een cryptovaluta vaak kan stijgen en dalen, wat kansen op winst biedt..

2. Markturen voor cryptovaluta

In tegenstelling tot het verhandelen van aandelen en grondstoffen, gebeurt het verhandelen van cryptocurrencies niet slechts vijf dagen per week. In plaats daarvan kunt u te allen tijde op de markt handelen, aangezien deze 24/7 open is op een groeiend aantal beurzen. Dit is een geweldige kans, vooral voor parttime handelaren die een fulltime baan hebben, omdat ze hun vrije tijd kunnen gebruiken om te handelen.

3. Mogelijkheid om lang of kort te gaan

Als u long gaat, koopt u een waarde tegen een bepaalde prijs en verkoopt u deze tegen een hogere koers naarmate de waarde toeneemt. Het verschil tussen de prijs van uw aankoop en de prijs waartegen u het verkoopt, is de winst die u maakt. Als je short gaat, leen je crypto, daarna verkoop je het eerst op de open markt en daarna koop je die aandelen tegen een lagere prijs en profiteer je op deze manier van het prijsverschil. Als u in cryptocurrencies handelt, kunt u beide doen.

4. Verbeterde liquiditeit

Als we het hebben over verhandelbare activa, dan is liquiditeit een essentieel element, en dat geldt ook voor cryptocurrencies. Liquide markten zorgen voor een efficiëntere, diepere en soepelere ervaring tijdens het handelen. De illiquide markt kan handelaren in situaties plaatsen die moeilijk te verlaten zijn. Hoewel forex als de meest liquide markt wordt beschouwd, staan ​​cryptocurrencies ook niet slecht, omdat ze liquide zijn.

5. Blootstelling aan hefboomwerking

Hefboomwerking staat bekend als het gebruik van een aanbetaling, ook wel bekend als marge, die u een verhoogde blootstelling aan een bepaald activum biedt. Simpel gezegd, u legt een fractie van uw handelswaarde vast en de rest wordt door uw provider uitgeleend.

In cryptocurrency zijn CFD-handel en spread-weddenschappen producten met een hefboomwerking. Daarom stellen ze u in staat om een ​​positie op ‘marge’ te openen – een storting die slechts een deel van de volledige waarde van de transactie waard is. U kunt dus een grote blootstelling aan een cryptomarkt krijgen, met slechts een klein bedrag van uw kapitaal.

6. Fiscaal efficiënt handelen

Als we zeer nauwkeurige gegevens bijhouden, bereiken we het belangrijkste element van het uitvoeren van een effectieve strategie met betrekking tot fiscaal efficiënte cryptocurrency-handel. Ongeacht hoe een belegger of handelaar in cryptocurrency inkomsten genereert uit handel, langetermijninvesteringen of andere middelen, het bijhouden van nauwkeurige gegevens is erg belangrijk omdat het een nauwkeurige waardering mogelijk maakt. Van cryptocurrencies is bekend dat ze enkele voordelen hebben als het gaat om belastingen. Zo wordt bijvoorbeeld gespreid wedden helemaal niet belast. Er is geen vermogenswinstbelasting (CGT) omdat u nooit een actief bezit.

7. Snellere opening van een rekening

Bij het handelen in cryptocurrencies is het belangrijk om tijd te besparen op vervelende taken met betrekking tot uw account en u alleen te concentreren op uw cryptotransacties. Het is bekend dat crypto-uitwisselingen het aanmeldingsproces gemakkelijk en snel maken, zodat u zo snel mogelijk kunt beginnen met handelen.

Er zijn nu ook verschillende tools die beweren dat u Bitcoin automatisch kunt verhandelen, kopen en verkopen met winst door de huidige trends op de markt te volgen..

De voordelen van cryptocurrency

Maar wat zijn de voordelen van cryptocurrency?

Cryptocurrencies hebben verschillende voordelen ten opzichte van traditionele financiële activa. Hier zijn er een paar:

1. Transacties

2. Overdrachten van activa

3. Transacties zijn vertrouwelijk

4. Lagere transactiekosten

5. Betere toegang tot krediet

6. Gemakkelijk internationaal handelen

7. Beveiliging op hoog niveau

1. Transacties

Bij het doen van traditionele zakelijke deals kunnen agenten, makelaars en wettelijke vertegenwoordigers een anders eenvoudig proces ingewikkelder maken. U moet rekening houden met papierwerk dat moet worden gedaan, commissies, bemiddelingskosten en vele andere speciale voorwaarden die van toepassing kunnen zijn op een specifieke deal.

Bitcoin, Ethereum & Stellaire protocolvergelijking. Bron: Stronghold

Een zeer belangrijk voordeel van cryptocurrencies is dat doordat ze deals sluiten tussen twee partijen die worden gesloten op een peer-to-peer netwerksysteem, de noodzaak om processen te doorlopen die we doorlopen wanneer we traditionele financiële systemen gebruiken, onmiddellijk wordt geëlimineerd..

Dit heeft een grote impact op het vaststellen van controles en minder verwarring over de hoogte van de transacties. Bovendien weten de twee bij een transactie betrokken partijen elk wie ze zijn, waardoor ze meer verantwoording afleggen.

2. Overboekingen van activa

De cryptocurrency-blockchain is door analisten beschreven als een “grote database met eigendomsrechten”, die kan worden gebruikt om zowel contracten met twee partijen voor auto’s of onroerend goed en andere soortgelijke goederen uit te voeren als af te dwingen..

Het blockchain-cryptocurrency-ecosysteem kan echter ook worden gebruikt bij het vergemakkelijken van gespecialiseerde overdrachtsmethoden. En aangezien u als cryptohouder uw account beheert, zal het aanzienlijk minder tijd kosten om de activa over te dragen.

3. Transacties zijn vertrouwelijk

In traditionele systemen kunnen banken of kredietinstellingen die bij uw transacties betrokken zijn, een referentiedocument maken van uw volledige transactiegeschiedenis, elke keer dat u een transactie uitvoert. Daarom kan dit een probleem zijn met betrekking tot uw eigen privacy. Eenvoudig uitgelegd, dit kan betekenen dat er regelmatig uw rekeningsaldi worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat er voldoende geld beschikbaar is. Bij het maken van belangrijke zakelijke transacties kan een grondiger onderzoek van uw financiële geschiedenis nodig zijn.

Het feit dat de transacties die u doet unieke uitwisselingen zijn waarbij twee partijen betrokken zijn die de voorwaarden in elk afzonderlijk geval hebben onderhandeld en overeengekomen, is een ander waardevol voordeel. Bovendien vindt de informatie-uitwisseling plaats op een ‘push’-basis, waardoor het mogelijk is om precies het bedrag dat u wilt verzenden naar de ontvanger over te maken, wat zorgt voor een zeer snelle en betrouwbare uitwisselingsmethode..

Dit speelt ook een zeer belangrijke rol bij het beschermen van de privacy van uw persoonlijke financiële geschiedenis en het dient ook als bescherming tegen de dreiging van identiteitsdiefstal of accountdiefstal, die onder het traditionele systeem veel groter is gebleken, aangezien de veiligheid van uw persoonlijke informatie bij het doen van een transactie is beschikbaar en kan op elk punt in de transactieketen worden gelekt.

4. Lagere transactiekosten

Het is zeer waarschijnlijk dat u tijdens het lezen van de informatie die zij verstrekken, uw maandelijkse rekeningafschriften van de bank of creditcardmaatschappij bent tegengekomen, en u was verrast door de hoogte van de kosten die zij in rekening brengen voor het overmaken van geld, het uitschrijven van cheques of andere financiële transactie die kan worden betrokken. Transactiekosten kunnen uw vermogen aanzienlijk verlagen, zeker als u in een maand een groot aantal transacties uitvoert.

Bitcoin & Ethereum gemiddelde transactiekosten. Bron: Logos Network, Medium

Servicebeheer van derden kan u kosten in rekening brengen om uw cryptoportemonnee te onderhouden, maar deze kosten zullen veel lager zijn dan degene die zouden worden opgelegd door traditionele financiële systemen.

5. Betere toegang tot krediet

De media die zoveel doen bij het faciliteren van cryptocurrency-uitwisselingen zijn digitale gegevensoverdracht en internet. Dus iedereen die over een haalbare gegevensverbinding beschikt, heeft mogelijk al deze services tot zijn beschikking, ze hebben alleen wat kennis nodig over de cryptocurrency-netwerken die worden aangeboden en gemakkelijke toegang tot websites en portals die relevant zijn voor het netwerk..

Ongeveer 2,2 miljard mensen over de hele wereld gebruiken internet of mobiele telefoons. Velen van hen hebben echter geen toegang tot traditionele banksystemen. Met cryptocurrencies kunnen ze gemakkelijker toegang hebben omdat ze volledig gedecentraliseerd en op internet zijn gebaseerd. Het zou dus veel gemakkelijker zijn voor mensen om overschrijvingen te doen.

6. Gemakkelijke internationale handel

Hoewel dit op dit moment grotendeels niet wordt erkend als wettig betaalmiddel op nationaal niveau, zijn cryptocurrencies niet onderhevig aan transactiekosten, rente en wisselkoersen, of andere maatregelen die door specifieke landen worden opgelegd vanwege hun specifieke respectieve wetten ter zake..

En door gebruik te maken van het peer-to-peer-mechanisme dat aanwezig is in blockchain-technologie, kunnen internationale overschrijvingen en transacties worden uitgevoerd minus de complicaties van fluctuaties met betrekking tot onder andere het wisselen van valuta..

7. Beveiliging op hoog niveau

In tegenstelling tot transacties die door creditcardmaatschappijen zijn toegestaan ​​en die kunnen worden teruggedraaid, zoals in het geval van de “charge-back”, is er, zodra een cryptocurrency-overdracht is geautoriseerd, geen enkele manier om deze ongedaan te maken. Dit is een beschermingsmaatregel die wordt genomen tegen fraude waarvoor een specifieke overeenkomst tussen een koper en een verkoper moet worden gemaakt met betrekking tot het terugbetalingsbeleid in het geval van een fout of algemeen beleid dat betrekking heeft op retouren..

Moet u cryptocurrencies kopen of verhandelen?

Voordat u besluit om in de wereld van cryptocurrencies te stappen, moet u weten dat handelen en beleggen twee verschillende dingen zijn. Als je hulp nodig hebt om dingen in dit verband meer in detail te begrijpen, bekijk dan dit gedetailleerde artikel.

Mogelijk bent u geïnteresseerd in het kopen van cryptocurrencies als …

 • U accepteert om belasting te betalen over eventuele behaalde winsten
 • U kunt het activum vooraf betalen
 • U wilt deel uitmaken van mensen die cryptocurrencies bezitten
 • U heeft geen last van inleidende limieten of maximale stortingen
 • U bent geduldig om op een uitwisselingsrekening te wachten alvorens te verkopen of te kopen
 • U vindt het niet erg om vergoedingen voor stortingen of opnames te betalen
 • Je wilt deel uitmaken van alle HODLers over de hele wereld

Mogelijk bent u geïnteresseerd in het verhandelen van cryptocurrencies als u …

 • U wilt op hun prijzen speculeren zonder het bezit te bezitten
 • U overweegt om vanaf dezelfde rekening blootstelling te krijgen aan meerdere uitwisselingen
 • U wilt dat uw positie wordt benut, zodat u vooraf veel minder betaalt dan de kosten
 • U houdt er niet van om aanbetalingen of opnamekosten te betalen
 • Je hebt een brandend verlangen om meteen te beginnen met handelen
 • U wilt geen maximale stortingslimiet hebben

eToro – Het beste cryptocurrency-platform voor zowel handelaren als investeerders

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen binnen de Crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten:

 • Enkele van de belangrijkste voordelen van cryptocurrency-handel zijn transparantie, volatiliteit, veiligheid, 24-uurs open markt, toegankelijkheid en lage handelskosten.
 • Cryptocurrency-transacties hebben een aanzienlijk voordeel, omdat ze een-op-een-relatie zijn die plaatsvindt op een peer-to-peer-netwerkstructuur.
 • Er is geen mogelijkheid tot het lekken van persoonlijke uitwisselingsgeschiedenisinformatie.
 • Het cryptocurrency-ecosysteem heeft een geldig potentieel om activatransfer en transactieverwerking beschikbaar te maken voor handel aan geïnteresseerde consumenten.
 • Zodra een cryptocurrency-overdracht is geautoriseerd, kan deze op geen enkele manier worden teruggedraaid. Dit is een beschermingsmaatregel die wordt genomen tegen fraude.
 • Het grootste voordeel van cryptocurrency is dat u de enige eigenaar bent van de bijbehorende privé- en openbare coderingssleutels die verantwoordelijk zijn voor het bepalen van uw cryptocurrency-netwerkidentiteit.
 • De media die zoveel doen bij het faciliteren van cryptocurrency-uitwisselingen zijn digitale gegevensoverdracht en internet.

Lees ook:

Wat zijn de 10 beste altcoins die in 2021 exploderen??

Altcoins vs Tokens: wat is het verschil?

Wat is de beste cryptocurrency om te investeren in 2021?

Hoe u geld kunt verdienen met cryptocurrency – een definitieve gids

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me