Zit Bitcoin in een luchtbel die op het punt staat uit te barsten ?!

Critici geloven dat Bitcoin in een bubbel zit en waarschijnlijk elk moment zal barsten, terwijl enthousiastelingen denken dat Bitcoin alleen in prijs zal stijgen, maar wie heeft gelijk?

Veel mensen doen graag voorspellingen over de prijs van Bitcoin. Het voelt alsof er om de dag een nieuwe prijsvoorspelling is.

Waarschijnlijk zullen velen het bij het verkeerde eind hebben, en velen hebben het al mis.

Onder deze voorspellingen geloven velen dat Bitcoin zich in een bubbel bevindt, de prijs kan elk moment barsten.

Maar hebben de critici gelijk?

In dit artikel zullen we kijken naar het argument voor en tegen Bitcoin om zich in een bubbel te bevinden die op elk moment kan barsten.

Wilt u leren hoe u als een professional in cryptocurrencies kunt handelen? Neem onze cryptocurrency-cursus!

Wat is een ‘bubbel’?

Een zeepbel is wanneer een activum een ​​aanhoudende prijsstijging bereikt boven zijn veronderstelde normale marktwaarde.

Er zijn twee fasen in een prijszeepbel; formatie en uitbarsting.

In de vormingsfase stijgt de prijs naar een hoge waarde. De tweede fase, de burst, is waar de prijs keldert.

Twee van de meest bekende recente voorbeelden was de dot-com-bubbel die plaatsvond in de jaren negentig of de huizenbubbel in de VS in de jaren 2000.

In de dot-com-bubbel, die ook bekend staat als de ‘tech-bubble’ of ‘internetbubbel’, ging van 1994 tot 2000.

De dotcom-zeepbel was grotendeels het resultaat van investeerders die speculeerden in bedrijven die grotendeels op internet opereerden.

Het resultaat van de zeepbel was een crash waarbij veel van deze bedrijven faalden.

De Amerikaanse huizenbubbel begon in 2006 en wordt door velen gezien als een voorloper van de recessie van 2008.

Grappig genoeg wordt de crash van 2008 vaak gezien als een van de belangrijkste redenen waarom Bitcoin in de eerste plaats is gemaakt.

Het argument dat Bitcoin in een bubbel zit

bitcoin zeepbel

Veel van de mensen die beweren dat Bitcoin in een bubbel zit, hebben de neiging te denken dat het al overgewaardeerd is.

Veel van hun redenering Bitcoin zit in een bubbel is gerelateerd aan zijn kwetsbaarheden, vooral in vergelijking met fiat-valuta en er zijn veel punten te maken.

Sommigen, aan de extreme kant, geloven zelfs dat er een Bitcoin-bubbel is omdat deze niets waard zou moeten zijn.

Voor starters, er wordt veel rekenkracht gebruikt om te creëren Bitcoin in vergelijking met fiat-valuta’s.

Er zijn veel schattingen over hoeveel stroom wordt gebruikt om Bitcoin te maken. Sommige zo extreem als het hele land Columbia, een land met 50 miljoen mensen.

Dit is natuurlijk zeer problematisch en moet worden opgelost.

Een ander argument dat Bitcoin zit in een bubbel dat zal waarschijnlijk uitbarsting is dat mensen het vasthouden en niet uitgeven. Dit is problematisch omdat iedereen denkt dat de waarde blijft stijgen.

Dit maakt Bitcoin disfunctioneel en werkt niet als een valuta zoals oorspronkelijk bedoeld.

Critici brengen ook naar voren dat hoewel velen die betrokken zijn bij cryptocurrency een hekel hebben aan centrale banken, ze wel enig nut hebben.

Als er een financiële crisis is, wie zorgt dan voor de levering van Bitcoin? Niemand heeft de controle over Bitcoin op dezelfde manier als nationale banken hun valuta beheersen.

Bitcoin heeft ook een vaste geldvoorraad en kan niet worden uitgebreid of gecontracteerd in geval van nood.

Critici wijzen daar ook op Bitcoin is niet alleen gedecentraliseerd.

Veel van de controle is te danken aan de mijnwerkers en we kunnen er niet zeker van zijn of we erop kunnen vertrouwen dat deze mensen handelen zonder eigenbelang. We weten er niets van, zoals we dat van centrale banken weten.

Bitcoin heeft nog steeds een imagoprobleem

Vermoedelijk, tot 25% van alle Bitcoin-gebruikers wordt in verband gebracht met illegale activiteiten en landen zijn al hard bezig met Bitcoin.

Dit helpt niet bij het imago van Bitcoin en ook niet bij de acceptatie ervan onder de bevolking.

Tenslotte, critici wijzen er ook op hoe moeilijk het is om te gebruiken Bitcoin. Als Bitcoin populairder wordt, zullen er hoogstwaarschijnlijk veel tussenpersonen zijn om mensen te helpen het te gebruiken.

Als dergelijke services niet verschijnen, kan dit problematisch zijn voor de acceptatie van Bitcoin en kan het inderdaad betekenen dat het overgewaardeerd is en dat er een Bitcoin-bubbel is..

Begrijpen Bitcoin-bubbelcritici Bitcoin?

bitcoin-critici

Veel critici zijn niet op de hoogte van het werk dat wordt gedaan om Bitcoin te beveiligen en de economie die rond Bitcoin is ontstaan ​​om het voor hun bedrijven te gebruiken.

Echter, critici die niet begrijpen hoe Bitcoin er moet ook rekening worden gehouden met werken.

Liefhebbers van cryptocurrency moeten begrijpen welke problemen moeten worden opgelost.

Een argument dat herhaaldelijk naar voren komt, is dat Bitcoin gevaarlijk is omdat u gehackt kunt worden en het kunt verliezen.

Er is hier veel misvatting. Ja, mensen zijn gehackt en zijn hun Bitcoins kwijtgeraakt, maar de Bitcoin netwerk is nooit gehackt.

Het is solide en de enige manier om het te vernietigen is met een aanval van 51%.

Een ander argument dat er een Bitcoin-bubbel is die gaat barsten, houdt verband met het feit dat deze te vluchtig is om elke dag te gebruiken. Dat gezegd hebbende, mensen zien over het hoofd dat Bitcoin nog in de kinderschoenen staat.

Vergelijking met Tulip Mania

Sommigen vergelijken de prijsstijging van Bitcoin met de Tulp Mania bubbel die in de jaren 1600 uit Nederland is ontstaan.

Tulip Mania wordt vaak beschouwd als de allereerste speculatieve bubbel. Net als bij andere bubbels bereikte de prijs van tulpenbollen buitengewone niveaus voordat ze barstten.

Er was ongetwijfeld al een Bitcoin-bubbel in 2017, in december bereikte deze bijna de prijs van $ 20.000 voordat hij barstte en dramatisch daalde tot ongeveer $ 6.000 in februari 2018.

Bitcoin heeft het echter overleefd.

En daarvoor had Bitcoin eerdere crashes overleefd, zoals in 2011, waar de prijzen een belangrijke mijlpaal van $ 29 bereikten en later in het jaar kelderden tot $ 6,50.

Beide gebeurtenissen moeten worden gezien als een herinnering aan hoeveel geld er verloren kan gaan bij het speculeren op Bitcoin of een andere cryptocurrency.

Het kan ook worden gezien als een teken van wat normaal is voor Bitcoin. Het is tenslotte het meest vluchtige bezit dat ooit heeft bestaan ​​en zal waarschijnlijk vele fasen doorlopen die mensen bestempelen als ‘bubbels’.

Is er een cryptocurrency-bubbel??

cryptocurrency-zeepbel

Er is een argument dat, hoewel er misschien geen Bitcoin-bubbel is, er een bredere cryptocurrency-bubbel is omdat er zoveel verschillende cryptocurrencies zijn.

Bitcoin was vroeger 80% van de cryptocurrency-markt, nu is dit slechts 1 derde.

Het is mogelijk dat als er een cryptocurrency-bubbel is, Bitcoin het niet overleeft en kan worden vervangen.

Momenteel, er zijn meer dan 2.000 verschillende cryptocurrencies, waarvan er veel zijn gericht op het bereiken van soortgelijke dingen.

De laatste jaren is er een stijging van ICO’s. Voor sommigen kan dit een teken zijn dat er een bubbel aan het ontstaan ​​is. In 2019 is tot dusver al meer dan $ 2 miljard opgehaald, waarvan de meeste privé.

Sommigen vergelijken het met Spoorwegmanie bubbel die in de jaren 1840 in het VK plaatsvond.

Op dit moment doken er in het VK veel spoorwegmaatschappijen op en investeerden veel speculanten erin.

Hoewel er veel geld werd ingezameld, faalden veel van deze bedrijven om verschillende redenen, waaronder een slechte financiële planning, en sommige waren zelfs frauduleus.

Het resultaat van de Railway Mania bubbel was dat veel van de spoorwegmaatschappijen zijn neergestort en verdwenen, terwijl robuustere bedrijven het overleefden en bloeiden.

Het is waarschijnlijk dat er in de toekomst een cryptocurrency-crash zal plaatsvinden en dat veel van deze cryptocurrencies zullen verdwijnen.

Daarom moet u als handelaar heel voorzichtig zijn in welke cryptocurrencies u ervoor kiest om in te investeren.

Het argument dat Bitcoin niet in een bubbel zit

bitcoin geen zeepbel

Bitcoin heeft sterke steun van velen in de cryptocurrency-wereld. Velen van hen geloven dat Bitcoin de toekomst van geld zal zijn en dat er geen Bitcoin-bubbel is.

Veel mensen binnen de cryptocurrency-gemeenschap zijn het er niet mee eens dat Bitcoin in een bubbel zit.

Ze geloven dat Bitcoin zal in prijs stijgen, niet dalen. Zulke mensen geloven dat Bitcoin ooit een wereldwijde universele valuta kan worden.

Een van hun meest veelbelovende argumenten heeft zijn oorsprong in de financiële crash in 2008 en het gebrek aan vertrouwen van bankiers dat opkwam.

Ze stellen dat we afstand moeten nemen van centrale banken die te veel controle hebben en valuta’s kunnen manipuleren, waarbij ze erop wijzen dat veel beleid van landen niet heeft gewerkt.

Bitcoin wordt gemaakt is transparanter, mensen kunnen de voortgang zien. Hoewel velen van ons niet weten wie er achter de ontwikkeling van Bitcoin zit, kunnen we openlijk de veranderingen zien die ze aanbrengen.

Met betrekking tot het argument dat Bitcoin wordt gebruikt voor illegale activiteiten; de Amerikaanse dollar heeft de voorkeur omdat deze moeilijker te traceren is dan Bitcoin.

2020 met

Sommige van deze mensen die geloven dat Bitcoin ondergewaardeerd is en dat er geen Bitcoin-bubbelpunt is in de richting van de Bitcoin-halvering die in mei 2020 zal plaatsvinden.

Dit is waar de blokbeloning per gedolven blok wordt gehalveerd, het vertragen van het maken van Bitcoin en het verhogen van de prijs.

De Duitse bank, Bayerische Landesbank voorspelde onlangs dat Bitcoin waarschijnlijk een prijs zal bereiken van $ 90.000 na de halvering.

En durfkapitalist, Tim Draper gelooft dat Bitcoin zal bereiken $ 250.000 per munt in 2023.

John McAfee, aan de andere kant, maakte een meer bizarre voorspelling dat Bitcoin na de halvering kan bereiken $ 1 miljoen.

En dan zijn er nog echte Bitcoin-supporters, zoals de Winklevoss-tweeling, die dat geloven Bitcoin wordt ondergewaardeerd totdat het dezelfde waardering bereikt als goud, namelijk $ 7 biljoen.

Hoewel het nog vrij vroeg is om te zeggen, zijn deze prijzen niet zo onrealistisch als je denkt dat Bitcoin een universele manier zal worden om elkaar te betalen en niet in een bubbel zit die waarschijnlijk zal barsten..

Hun meningen zijn sterk, maar ze moeten ook rekening houden met het argument dat Bitcoin zich in een bubbel bevindt.

Hoewel ze het er waarschijnlijk niet mee eens zijn, houden de punten die critici maken toch wat gewicht in de schaal.

Het is ook mogelijk dat na de halvering de prijs van Bitcoin keldert, aangezien velen tegen een hoge prijs zullen verkopen.

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

  • Een zeepbel is wanneer de prijs van een actief gedurende een lange periode boven de veronderstelde normale prijs stijgt. Velen zijn van mening dat Bitcoin de echte marktwaardering heeft overschreden.
  • Er kan een cryptocurrency-bubbel zijn. Als het barst, zullen veel cryptocurrencies crashen en verdwijnen.
  • Mogelijk is er al een reeks Bitcoin-bubbels geweest. December 2017 was de meest opvallende, maar Bitcoin heeft het uiteindelijk overleefd.
  • Voor het voortbestaan ​​van Bitcoin is het van vitaal belang dat critici van beide kanten naar elkaar luisteren. Alleen dan kan Bitcoin zijn obstakels overwinnen en gedijen.

Leer Bitcoin verhandelen met onze cursus cryptocurrency

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me