Top 10 Britse aandelen om in 2021 te investeren (diepgaande evaluatie)

Topaandelen in het VK om te overwegen in 2021

Bent u een beginner die uw reis naar Britse aandelen in 2021 wilt beginnen? Of misschien bent u een belegger die de best presterende Britse aandelen in 2021 wil kopen.

Hoe dan ook, we hebben het voor u gedekt met een uitsplitsing van de top 10 aandelen in het VK die goed hebben gepresteerd in 2020 en klaar zijn voor succes in de aanloop naar 2021.

U kunt al deze topaandelen in het VK, evenals vele andere, kopen bij eToro en betaal 0% commissie!

Dus zonder verder oponthoud …

De top 10 van best presterende aandelen in het VK:

Voordat we deze beste Britse aandelen om in 2021 te beleggen nader bekijken, zijn hier onze top 10 keuzes:

 1. Rightmove Plc (LDN: RMV)
 2. BP Plc (LON: BP)
 3. Hotel Chocolat Group PLC (LON: HOTC)
 4. JD Sports Fashion Plc (LON: JD)
 5. B.&M European Value Retail SA (LON: BME)
 6. Games Workshop Group Plc (LON: GAW)
 7. VOLGENDE Plc (LON: NXT)
 8. Tesco PLC (LON: TSCO)
 9. Aviva Plc (LON: AV)
 10. Persimmon Plc (LON: PSN)

Beste Britse aandelen om te investeren in 2021

Het VK heeft, net als de rest van de wereld, een verwoestend en moeilijk jaar achter de rug vanwege de Covid-19-pandemie die helaas alles heeft overgenomen.

Als eerste westerse land ter wereld dat het vaccin distribueert om coronavirus te voorkomen, wordt het vaccin nu officieel in het hele land ingeschreven voor de meest kwetsbaren en voor de belangrijkste werknemers in de frontlinie die een groter risico lopen..

In het licht van de recente historische gebeurtenis geeft het niet alleen hoop aan miljoenen Britse burgers, maar ook aan de rest van de wereld als het vaccin op de lange termijn effectief blijkt te zijn..

Bedrijven in het VK zijn getuige geweest van en hebben een paar uitdagende jaren achter de rug, voordat de coronavirus-pandemie dit jaar de overhand nam.

Voorafgaand aan de gebeurtenissen in 2020 was de Brexit het gespreksonderwerp in de afgelopen vierenhalf jaar en de discussies zullen in de komende weken worden afgerond (afhankelijk van wanneer een deal kan worden bereikt).

Brexit heeft en veroorzaakt veel uitdagingen voor bedrijven in het hele land binnen verschillende sectoren. Het opleggen van verstorende uitdagingen voor bedrijven en voor sommigen om onherstelbare schade op te lopen als gevolg van de Brexit-deal samen met Covid-19, die velen tot ernstige complicaties of, voor sommige nog ergere effecten, permanente sluiters leidt.

De Britse aandelenmarkt van alle toonaangevende aandelenmarkten is helaas het zwaarst getroffen en in feite het meest impopulair geweest.

De FTSE 100, de grootste index van het VK die enkele van de grootste bedrijven onder zijn hoede heeft wat betreft marktkapitalisatie, is dit jaar met bijna 14% gedaald en doet het in vergelijking met de andere wereldwijde markten over de hele wereld niet zo goed als zij hoopte.

De New York Stock Exchange (NYSE) op de Amerikaanse markt en zelfs de Duitse DAX, die 0,1% lager is, hebben bewezen dat het VK dit jaar geen hit is geweest voor beleggers die hun aandacht lijken te hebben gericht op andere landen over de hele wereld. in plaats daarvan.

Bondskanselier Rishi Sunak heeft in zijn verklaringen over de Britse economie aangegeven dat de Britse economie in 2020 met ongeveer 11,3% zal afnemen, wat natuurlijk een aanzienlijk groot en triest verlies is voor het VK..

Hoewel dit jaar niet het meest positieve VK en voor de Britse aandelenmarkt was, zijn er ondanks alle moeilijkheden en uitdagingen nog steeds veel positieve punten aan het licht gekomen..

En het enige duidelijke positieve is dat van het hierboven genoemde, de inschrijving van het vaccin die vanaf dinsdag 8 december aan de gang is. Dat is een enorme drive voor het VK en voor de Britse aandelenmarkt.

Zoals twee van de bekendste uitspraken gaan, is de enige manier om van onderaf op te gaan en is er altijd ruimte voor verbetering nu bedrijven hun zinnen zetten op het nieuwe jaar dat voor ons ligt.

Hoewel het goede nieuws meer dan welkom is om dit dodelijke virus te helpen voorkomen, is de realiteit dat het VK zich nog steeds binnen de strikte niveaus van systemen bevindt die in het hele land zijn geïmplementeerd..

Omdat de beperkingen verschillende bedrijven in de problemen brengen en de dagcijfers nog steeds aan de hoge kant zijn, samen met de Brexit-discussies, zorgt dit er natuurlijk voor dat investeerders nerveus of zelfs erger zijn, zoals bewezen, aangezien investeerders wachten tot ze denken dat het het juiste moment is. om de aandelenmarkt te betreden.

Maar in het heden is dit in feite een briljante en geschikte tijd om deel uit te maken van de Britse aandelenmarkt die tot 2021 leidt..

Als we kijken naar de best presterende Britse bedrijven, hebben deze bedrijven het dit jaar niet alleen goed gedaan (gezien de omstandigheden), maar ze zullen ook de best presterende bedrijven worden in 2021 en daarna.

Als u nieuw bent in het handelen in aandelen binnen het VK of nieuw bent in het handelen in aandelen in het algemeen, dan hebben wij het voor u gedekt. Ons artikel Hoe u in aandelen kunt handelen en hoe u kunt overleven in aandelen is een must-read. Zodat u een duidelijk en volledig begrip krijgt van hoe u uw reis naar aandelen kunt beginnen en overleven, samen met een stapsgewijze handleiding om uw doel bij het verhandelen van aandelen te bereiken.

Voordat we de top 10 best presterende aandelen van het VK gaan verkennen, is hier wat aanvullende en essentiële informatie over de Britse aandelenmarkt.

Wat is de Britse aandelenmarkt?

De London Stock Exchange (LSE) is de belangrijkste effectenbeurs in het Verenigd Koninkrijk. Zijn fysieke aanwezigheid is ook in de stad Londen, in de buurt van St Paul’s Cathedral, die ook de grootste en oudste effectenbeurs van Europa is.

De Britse beurs beslaat meer dan 300 jaar en trekt jaarlijks duizenden financiële goeroes, investeerders en handelaren aan, en is misschien wel een van de beste en beste beurzen ter wereld..

Met de grootste Europese aanwezigheid, is de grootste rivaal van LSE de New York Stock Exchange (NYSE), aangezien beide vergelijkbare elementen hebben in termen van marktkapitalisatie en handelsvolume, om maar twee elementen te noemen..

Als een van de knooppunten voor internationale handel, zoals het gewoonlijk wordt genoemd, heeft het de Financial Times Stock Exchange of de meest opvallende afkorting FTSE of “Footsie”. FTSE is een dominante index en de thuisbasis van meer dan 100 blue-chip aandelenbedrijven die torenhoog zijn op de Britse aandelenmarkt.

Als de leidende internationale effectenbeurs, handelt LSE met duizenden bedrijven in meer dan 60 landen in de wereld.

De belangrijkste markt van de LSE heeft ook titels om verschillende redenen, waaronder de meest diverse met zijn aandelen, wat in eenvoudiger bewoordingen het aantal verschillende industrieën betekent dat de LSE bestrijkt..

Met een marktkapitalisatie van een gerapporteerde £ 3,3 biljoen of US $ 3,17 biljoen per november 2020 en met een krachtige FTSE met een marktkapitalisatie van £ 1.814 biljoen per mei 2020, is het een van de leidende en een van de krachtigste beurzen ter wereld. wereld-.

Hoewel het leidende FTSE-aandeel dit jaar hard is getroffen als gevolg van recente gebeurtenissen, heeft het een domino-effect gehad op de LSE, wat een krimpend effect heeft gehad.

Met de hoop in het licht van het recente en historische vaccinatienieuws, ziet 2021 er hoopvol uit voor bedrijven die in 2021 en daarna zullen bloeien, terwijl de economie ernaar streeft om weer op de been te komen..

De top 10 van best presterende aandelen in het VK in 2020

Nu is het tijd om dieper te kijken naar de top 10 van presterende Britse aandelen.

Aangezien alle bedrijven in deze uitdagende periode standvastig zijn gebleven, kijken we ondanks de algemene resultaten naar de bedrijven die dit jaar het beste hebben gepresteerd en die op zoek zijn naar een succesvol 2021..

Van de best presterende verzekeringsmaatschappij tot de vastgoedsector en chocolademarkt, we hebben de beste presteerders hier allemaal voor u klaar om naar te kijken voor 2021.

10 Britse aandelen om in 2021 te investeren:

1. Rightmove Plc (LON: RMV

rightmove aandelenkoersgrafiek

Het eerste bedrijf dat de lijst met de top 10 van Britse aandelenpresteerders siert, is het toonaangevende vastgoedportaal van het VK, Rightmove.

Hoewel dit jaar op alle vlakken onzekerheid heeft gebracht, heeft de vastgoedmarkt er aanzienlijk goed in gestaan.

Omdat de beperkingen dit jaar mensen hun huis toevertrouwden en mensen de tijd gaven om grotere levenskeuzes te overwegen, zag Rightmove hun verkeer op hun website stijgen.

Maar een groot element dat enorm heeft bijgedragen aan de resultaten van Rightmove dit jaar is de aankondiging van de Britse regering die een ‘zegelrecht’ heeft ingevoerd..

Een verhuizing die een enorm gewicht is en die motivatie bleek te zijn voor zowel starters als huiseigenaren in het hele land.

Met vakantie met zegelrechten kunnen kopers een huis kopen tot £ 500.000 zonder zegelrechten en voor elke waarde van het onroerend goed boven dat bedrag wordt een verlaagd tarief toegekend.

De vakantie van het zegelrecht was ook onderhevig aan een mogelijke verlenging die in maart 2022 afloopt, maar onlangs werd geweigerd door de regering.

De huizenprijzen, die met 6,5% zijn gestegen en de huizenaankopen die in het VK en Noord-Ierland zijn gestegen, maken het mogelijk om geld direct terug in de economie te pompen.

Met een marktkapitalisatie van £ 5,58 miljard is deze onroerendgoedmarktplaats een large-capaandeel dat nauwlettend wordt gevolgd door zowel professionele analisten als beleggers wat betreft de prestaties..

Hoewel het vastgoedplatform dit jaar zijn ups en downs heeft gekend, staat de huidige aandelenprijs van het vastgoedplatform op 639,60 en over het jaar is de aandelenprijs in de afgelopen 7 maanden met meer dan 11% gestegen..

In het licht van de vaccinbevestiging en inclusief de Brexit, is de vastgoedmarkt er een waarin die in 2021 en nog vele jaren verder zal groeien.

Wat Rightmove tot een aandeel in het VK maakt om in 2021 te kopen.

2. BP Plc (LON: BP

bp aandelenkoersgrafiek

BP, formeel bekend als The British Petroleum Company, is een largecapaandeel dat in 2020 boven zijn concurrenten is uitgekomen en een hoopvol 2021 tegemoet gaat..

De olie- en gasindustrie is, net als alle andere industrieën, dit jaar getroffen door de moeilijke uitdagingen.

Maar ondanks de uitdagingen die 2020 met zich meebrengt, kijkt BP naar de toekomst.

Door hun weg naar de sector van de hernieuwbare energie aan te kondigen, streeft het bedrijf ernaar om tegen 2030 50 gigawatt aan hernieuwbare energie te bereiken, terwijl het nog steeds zichtbaar aanwezig is in de olie-industrie.

Dit is een enorme stap voor een van de beste toppresteerders binnen de LSE.

Aangezien de olie-industrie velen heeft aangetrokken om over haar toekomst te speculeren, was de groenere keuze om over te stappen op hernieuwbare energie niet alleen een slimme zet voor een van de leidende oliemaatschappijen ter wereld, maar het is ook een stap die het bedrijf zal uitbreiden naar verdere grootheid.

Aangezien de olieprijzen aanzienlijk kunnen veranderen en onzeker kunnen zijn, vooral dit jaar, is dit een grote zorg minder binnen de sector van hernieuwbare energie, aangezien de wereld ernaar streeft milieuvriendelijker te worden.

Hoewel er dit jaar een gebrek aan vraag naar brandstof was omdat de wereld in de wacht stond, had BP een beter derde kwartaal met een verlies van $ 0,5 miljard in vergelijking met $ 16,8 miljard in het tweede kwartaal..

Bernard Looney, Chief Executive Officer bij BP, sprak in een online verklaring over de komende grote bewegingen.

“Grote projecten komen online, onze klantgerichte bedrijven leveren echt resultaten en we blijven ons sterk richten op kosten- en kapitaaldiscipline.”

Samen met de toevoeging dat de nettoschuld van het bedrijf steeds verder afneemt.

Aangezien het leidende energiebedrijf ‘naar de toekomst draait’ op weg naar hernieuwbare energie, is dit Britse aandeel er een die deel zal uitmaken van het begin van 2021, aangezien de wereld steeds dichterbij komt om eco- en milieuvriendelijk te worden.

3. Hotel Chocolat Group PLC (LON: HOTC)

hotel chocolade groep voorraad

Nu de feestdagen in aantocht zijn, is een bedrijf dat dit jaar goed standhoudt met hun chocoladetraktaties Hotel Chocolat.

Het ‘chique’ chocolatier-bedrijf is fysiek aanwezig in het VK met meer dan 160 winkels en ook online. Het bedrijf heeft ook het extra voordeel dat het een eigen Saint Lucia-plantage heeft.

Naast het bovenstaande maakt het chocolatier-bedrijf hun merk nog unieker door hun afhaalservices aan te bieden op hun heerlijke warme chocolademelk, die steeds populairder wordt, en sommigen geven zelfs de voorkeur aan hun drankjes boven enkele van de beste internationale koffiemerken, zoals Costa en Starbucks.

Met een marktkapitalisatie van £ 596,13 miljoen, plaatst dit het merk in de midcap-categorie op een veiliger terrein dan kleinere bedrijven.

Alle bedrijven hebben echter nog steeds een aantal risicofactoren waarvan u zich altijd bewust moet zijn.Daarom is het van cruciaal belang dat u verder onderzoek doet voordat u investeert..

Opmerking: een mid-capaandeel is een bedrijf met een marktkapitalisatie tussen $ 2 en $ 10 miljard. Binnen de LSE is FTSE 250 een midcap-index.

Voor de beste midcap-aandelen die u in 2021 kunt kopen, hebben we dat voor u gedekt. Dit artikel is de perfecte lezing voor 15 midcapaandelen die het goed willen doen in 2021.

Terwijl het begin van het jaar goede resultaten liet zien voor het bedrijf, aangezien de verkoop naar verluidt met 14% was gestegen, nam het helaas een duik toen de coronaviruspandemie de wereld overnam en alles beïnvloedde.

Na de winkelsluitingen als gevolg van het coronavirus, werd het cijfer van 14% weggenomen bij het bedrijf, aangezien de detailhandel als geheel wereldwijd aanzienlijk hard werd getroffen.

Maar het succes van het bedrijf kwam van hun digitale e-commerce-markt, waar de verkoop jaar-op-jaar met 150% is gestegen (dat is veel chocolade-genot) tijdens de lockdown-periode en doorlopend.

Naarmate het aantal sterke loyale VIP-klanten van het bedrijf toenam, tot nu toe zijn het 1,3 miljoen leden die exclusieve aanbiedingen van het merk hebben ontvangen, die hebben bijgedragen aan het behalen van die indrukwekkende resultaten.

Omdat er plannen zijn gemaakt voor het publiek van een nieuwe chocoladecreatie die hun kant op komt, ‘The Invention Room’, die is gebaseerd op de populaire film en boekaanpassing Willy Wonka, samen met de creatieve en strategische plannen van het bedrijf die zijn opgesteld om vooruit te komen. in 2021 staat het chocolademerk klaar voor een mooie toekomst die leidt naar 2021.

4. JD Sports Fashion Plc (LON: JD

JD Sports Fashion aandelenkoersgrafiek

Het Britse sportmode-retailbedrijf is een retailbedrijf dat een goed jaar achter de rug heeft gezien de effecten die Covid-19 dit jaar heeft op de retailsector..

Met een marktkapitalisatie van £ 7,65 miljard en aandelen die jaar-op-jaar stijgen tot ongeveer 7,30%, doet het merk het helemaal niet slecht gezien.

In de afgelopen tijd waren JD Sports ook in gesprek om mogelijk het lang regenende bedrijf Debenhams over te nemen. Een bedrijf dat binnen het nieuwe jaar op het punt staat te worden gesloten nadat het onder de administratie is gevallen en tot nu toe geen koper heeft kunnen vinden.

Maar JD slaagde er niet in met de onderhandelingen met als een van de belangrijkste redenen dat Arcadia Group nu in administratie is getreden, die sterk betrokken zijn bij de inkomsten van Debenhams..

Aangezien de aandelen van JD het afgelopen jaar met 147% zijn gestegen, daalde het netto-inkomen van de sportmerken met een gerapporteerde 6%. Hoewel de omzet van de sportmerken is gestegen tot £ 6,11 miljard GBP in 2020, van $ 4,72 miljard aan het begin van het jaar.

Het is opmerkelijk dat de aandelenkoers van JD er een is waarvan bekend is dat deze hoog is, het heeft zeker ruimte om weer omhoog te gaan.

In het licht van het feit dat de Britse regering de lokale lockdown-maatregelen in het hele land heeft opgeheven, kunnen we zien dat deze populaire sportwinkel nog betere resultaten laat zien naarmate de feestperiode nadert..

Aangezien winkels in het hele land en wereldwijd worden geopend, waaronder meer dan 600 winkels verspreid over de hele wereld en niet te vergeten het sterke digitale inkomen van het bedrijf, is dit retailmerk een aandeel om te kopen en te sluiten in 2021.

5. B&M European Value Retail SA (LON: BME

bme aandelenkoersgrafiek

Terwijl de natie in verschillende lockdown-periodes ging en met lokale maatregelen nog steeds van kracht in het VK, B.&M, die wordt aangemerkt als een essentiële retailer, is één bedrijf binnen de detailhandel dat het goed doet in 2020.

Met een marktkapitalisatie van £ 4,95 miljard is dit large-capaandeel er een die een evenwicht biedt tussen stabiliteit in groei en een van de laagste bedrijven is die genoemd wordt vanwege hun volatiliteit van de aandelenkoersen.

De bekende Britse winkel die een verscheidenheid aan grote merken voor minder ziet verkopen en producten op voorraad heeft in alle gebieden, streeft ernaar om door te groeien tot in 2021..

Met de groeiende wachtrijen langs de paden buiten winkels in het hele land, laat zien hoe populair het merk de afgelopen jaren is geworden, samen met de groeiende cijfers.

B.&M European Value Retail heeft verschillende merken onder hun hoede, waaronder Heron Foods en een Franse winkel, Babou in Frankrijk. Er werd gemeld dat maar liefst 84% van de omzet van het merk afkomstig is van het groeiende Britse merk B&M en de andere bedrijven voegen de rest toe.

Chief Executive Officer, Simon Aurora bij B&M, heeft verklaringen afgelegd in de laatste B&M European Value Retail FY21 Tussentijdse resultatenpresentatie, dat in het eerste kwartaal van het boekjaar, ondanks de nadelige uitdagingen, het bedrijf 1.800 nieuwe personeelsleden heeft aangenomen en ernaar streeft om 950 winkels in het VK te archiveren, waar ze momenteel zitten op 657.

Aangezien de langetermijnstrategie en -plannen van het bedrijf ongewijzigd zijn, streven de merken ernaar om het bedrijfssucces dat leidt tot 2021 en daarna nog steeds stevig in beweging te zetten..

6. Games Workshop Group Plc (LON: GAW

games workshop aandelenkoersgrafiek

Zoals eerder op de lijst stond van een van de 15 aandelen om in 2021 te kopen, komt Games Workshop opnieuw binnen op de lijst met beste Britse aandelen om te kopen, in de aanloop naar het nieuwe jaar..

Het in Nottingham gevestigde bedrijf Games Workshop bewijst dat het niet snel zal vertragen en heeft bewezen een kleine showstopper te zijn binnen de FTSE 250.

Gezien de stijging van de aandelenkoers in 2020 en met een bevestigde solide groei van meer dan 70%, ziet dit gamingmerk er sterk uit ondanks de pandemie.

Games Workshop is aantoonbaar de best presterende geweest binnen de FTSE 250 in de afgelopen vijf jaar, waarvan werd gerapporteerd dat dit met het rendement en ook herbelegde dividenden van 1.600% omvat. Wat, als je bedenkt, een enorme groei is om zo’n rendement te behalen.

Het unieke bedrijf dat veel winst haalt uit de “Warhammer” -franchise, heeft bewezen dat alles haalbaar is, aangezien het nog steeds gericht is op het creëren van verdere groei en een hoog financieel rendement. In financiële termen heeft Games Workshop gezamenlijk een inkomen van £ 70 miljoen verdiend, wat een grote sprong is ten opzichte van £ 12,3 miljoen in 2015.

Als Warhammer-fanatici kunnen niet alleen binnen het VK maar ook internationaal collectief samenkomen in de online gemeenschap, die in 2016 in de eerste twee jaar 5 miljoen gebruikers en 70 miljoen pageviews trok. De cijfers van februari 2020 laten zien dat er elk jaar meer dan 500 video’s zijn geüpload, die wanneer het nieuwe rapport volgend jaar verschijnt met de cijfers van dit jaar, meer dan waarschijnlijk zullen zijn toegenomen.

Meer recentelijk is de Warhammer-franchise nu een stap verder gegaan en heeft ‘Warhammer 40.000’ een app voor gaming en interactie gecreëerd die ongetwijfeld zal helpen om de winst van Games Workshop verder te vergroten..

Aangezien de voorspellingen van analisten voor de aandelenkoers van het bedrijf waren gericht op 12.500p, sluipt het bedrijf naar waar ze voorspelden dat het zou zijn zoals het momenteel staat op 9905p.

Aangezien dit Britse retailgamingbedrijf streeft naar meer groei in 2021 en verder, ondanks recente uitdagingen, houdt het bedrijf rust in een zee vol hoge golven, waardoor dit Britse aandeel een goede investering is voor uw portefeuille die naar 2021 gaat..

7. VOLGENDE Plc (LON: NXT

volgende aandelenkoersgrafiek

In vergelijking met andere Britse retailers laat Next voor een relatieve nieuwkomer met hun resultaten zien waar het merk van gemaakt is.

Net als alle winkels moest Next meer dan 500 winkels sluiten en verschillende winkelsluitingen permanent maken tijdens de nationale lockdown-periodes, waardoor het bedrijf uitsluitend op hun online verkopen vertrouwde om de omzet van het merk te verhogen. Uiteraard zag Next hierdoor een omzetdaling vanwege het grote verlies aan bezoekers door de deur.

Next is er echter in geslaagd om het verrassend goed te doen, aangezien de voorspellingen waren gedaan voor een omzetverlies van 30% dit jaar, nu wordt uitgegaan van een verwacht verlies van 12%, dat in vergelijking met andere winkels, Next één detailhandelaar bovenaan de lijst is..

Next zou potentieel een enorme groei kunnen zien die leidt naar 2021 en daarna, aangezien na de aankondigingen dat Debenhams en de Arcadia Group beide zullen sluiten tenzij ze worden gekocht, Next mogelijk niet alleen een grotere aanwezigheid in de winkelstraat zou hebben, maar het zou ook kunnen zie een toename van de marktaandelen van Next en meer.

In Q3 had Next een succesvol kwartaal met een online verkoop van 23,1% en is momenteel met 2,8% gestegen ten opzichte van vorig jaar op de verkoop van de volledige prijs, samen met een verwachte nettowinst vóór belastingen van £ 365 miljoen, wat £ 65 miljoen is zoals voorspeld in september.

Terwijl Next de omzet blijft binnenhalen en aan kracht blijft winnen, pusht het bedrijf ook zijn nettodebetcijfer aan het einde van het jaar om dit jaar ook met £ 487 miljoen te verlagen. Dat laat een openstaand debetsaldo over van £ 625 miljoen.

Aangezien er bevestiging is gekomen van het nieuwe vaccin samen met bezoekersaantallen via Next-winkels, zullen de resultaten van het vierde kwartaal worden geproduceerd op 5 januari, die de prestaties van het bedrijf gedurende dit uitdagende jaar zullen laten zien.

Maar Next heeft veel potentieel als een van de toppresteerders van de FTSE 100 en zal in 2021 en daarna bloeien.

8. Tesco PLC (LON: TSCO

Tesco aandelenkoersgrafiek

2020 was een jaar voor supermarkten en essentiële winkels over de hele wereld, toen de pandemie van het coronavirus niet-essentiële winkels en alle andere industrieën in beslag nam om te sluiten of op veel kleinere schaal te opereren.

Ten eerste, wat een jaar voor het merk Tesco, het supermarktbedrijf heeft een sterk jaar achter de rug, op zijn zachtst gezegd met verkopen en heeft zelfs zijn online winkelen met 90% zien stijgen tijdens de nationale lockdown-periodes..

Het succesvolle supermarktmerk is enorm getest met de pandemie, maar is erin geslaagd uit te blinken. Met het inhuren van tijdelijk personeel om naar de eerste nationale lockdown te gaan, om meer dan 16.000 vaste medewerkers te behouden en toe te voegen aan het groeiende supermarktbedrijf.

Zoals uit de rapporten blijkt, steeg Tesco’s online voedselverkoop ook enorm en uit het eerste halfjaarrapport van het bedrijf bleek dat deze bijna verdubbelde..

TSCO zag een stijging van 7% vanaf het begin van het jaar tot de resultaten van het eerste halfjaar eindigden in augustus met een omzet van £ 26,7 miljard en alleen al in het VK meldde Tesco dat de verkoop van voedingsmiddelen met 9% was gestegen..

Hoewel het bedrijf het goed doet, heeft het merk nog steeds geld opzij moeten zetten en hoge kosten moeten betalen om zich aan te passen aan de nieuwe Covid-19-veiligheidsmaatregelen in alle winkels in het VK..

De nieuw aangestelde CEO, Ken Murphy, sprak zijn mening in een verklaring waarin hij adviseerde dat de verkoop van Halloween-merchandise ‘sterk’ presteerde en hoopt dat de klanten net zo positief zijn rond de komende kerstperiode, waardoor de verkoop van het bedrijf nog verder zal stijgen..

Naast de brullende verkopen heeft TSCO ook het verkoopproces afgerond van zijn Thaise en Maleisische bedrijven die naar verluidt een verkoopwaarde van ongeveer £ 10,6 miljard hebben gekregen..

Naar aanleiding van de verkoop van de Aziatische aanwezigheid van het merk, heeft het bedrijf aangekondigd dat £ 5 miljard van de nettowaarde via een speciaal dividend naar de aandeelhouders zal worden gestuurd. En nog eens £ 2,5 miljard toegevoegd aan de Tesco PLC-pensioenregeling.

Analisten delen positieve vooruitzichten voor de aandelenkoers van Tescos voor 2021 met een mediaanprijs van 276p, waar het momenteel op 226,30p staat. Dat maakt deze supermarktvoorraad een goede koop in de aanloop naar 2021.

9. Aviva Plc (LON: AV

aviva aandelenkoersgrafiek

Aviva, de nummer 1 van de grootste verzekeringsmaatschappij in het VK, staat op de top 10 van Britse aandelen die in 2021 moeten worden gekocht.

Hoewel Aviva dit jaar zijn uitdagingen heeft gekend zoals de meeste verzekeringsmaatschappijen, heeft de verzekeringsmaatschappij goed terrein gewonnen en ook dit jaar enkele nieuwe positieve veranderingen doorgevoerd, waaronder de benoeming van een nieuwe CEO, Amanda Blanc..

Naast het presenteren van een nieuwe strategie voor het bedrijf, was een groot deel ook de verkoop van Aviva Singapore en Aviva Vita in Italië voor £ 2 miljard, met als doel de portefeuille van Aviva te ‘vereenvoudigen’, zoals geadviseerd door Blanc.

In navolging van de positieve vooruitzichten voor het bedrijf in 2020, vermeldt het in het laatste rapport dat de Raad van Bestuur een interimdividend van 7 pence per aandeel heeft aangekondigd dat in januari 2021 zal worden uitgekeerd, waarbij de Raad verwacht dat het 14 pence per aandeel zal opleveren, dat onderhevig is aan de overresultaten en een besluit dat in maart 2021 wordt genomen.

Vanwege de positieve vooruitzichten van de verzekeringsmaatschappijen voor 2020 met zijn groeiende winsten, waardoor de dividenden 7 pence per aandeel kunnen bedragen en mogelijk zullen stijgen, is dit wat opvalt dat dit Britse aandeel in 2021 deel uitmaakt van.

10. Persimmon Plc (LON: PSN

kaki aandelenkoersgrafiek

Hoewel niets zeker is dat naar 2021 leidt, is de vastgoedmarkt een sector die het in 2020 briljant heeft gedaan, gezien alle uitdagingen die dit jaar met zich meebrachten. En een van de wegen die momenteel in de branche in het bijzonder zijn, zijn buy-to-let-investeringen, waar nu blijkbaar veel vraag naar is.

Met een marktkapitalisatie van £ 8,24 miljard, kende Persimmon een uitstekende start in de resultaten van het eerste halfjaar, met een groei van bijna 49% op jaarbasis ten opzichte van vorig jaar en zal naar verwachting een briljant algemeen resultaat behalen voor 2020.

Na de aankondiging van de regering dat de zegelrechtvakantie werd toegekend, heeft dit velen ertoe aangezet om verder te pushen om op de eigendomsladder te komen. Toen ik zag dat huidige huiseigenaren hun oude woonruimte veranderen in een nieuwe woonruimte, springt FTB op de vastgoedladder en heeft ten slotte een toename gezien van investeerders die deel uitmaken van de mix bij het kopen van koop-om-te-huurwoningen..

Hoewel het aankoopproces van woningen tijdens de lockdown-periodes tot stilstand kwam, heeft Persimmon gemeld dat dit de algehele resultaten van het bedrijf niet heeft aangetast, als er iets is dat nog verder is geduwd.

In de tweede helft van dit jaar meldden de Britse huisvrouwen dat het een orderboek heeft van ongeveer £ 2,5 miljard, een stijging van 21% ten opzichte van vorig jaar en dit jaar is het momenteel ‘uitverkocht’..

De voormalige CEO van de Groep, Dave Jenkinson, verklaarde in het meest recent gepubliceerde rapport naar aanleiding van het succesvolle jaar van het bedrijf, Jenkinson sprak over nieuwe dividenden voor aandeelhouders.

“We zijn verheugd aan te kondigen dat de Raad een bescheiden interimdividend van 40p per aandeel voorstelt. Verdere dividendbetalingen dit jaar zullen nauwlettend in het oog worden gehouden. ”

Dean Finch, de nieuwe CEO van Persimmon, heeft onlangs zijn uitspraken over de jaarlijkse prestaties van het bedrijf gedeeld.

In de verklaring meldde Finch dat Persimmon “robuust” presteert ondanks de uitdagingen van Covid-19 en op koers ligt om “een goed resultaat” te leveren voor 2020..

Persimmon is zonder twijfel een sterke marktleider en een marktleider die op koers ligt om niet alleen dit jaar op een hoog niveau te eindigen, maar ook op verder succes in 2021 en daarna..

Na een sterke financiële prestatie te hebben getoond en deze kracht in het nieuwe jaar te blijven behouden, samen met het bouwen van andere wegen binnen het merk, waaronder klantenservice, ligt Persimmon op schema om misschien wel de beste Britse huisvestingsmaatschappij in het VK te worden..

Hoe te beleggen in Britse aandelen?

Nu we een aantal van de 10 best presterende aandelen van het VK in 2020 hebben vastgesteld en aandelen die deel gaan uitmaken van 2021, is het nu tijd om te zien hoe we deel kunnen uitmaken van de Britse aandelenhandel..

Voordat u aan uw reis naar beleggen begint, is het van vitaal belang dat u weet dat niets gegarandeerd is bij het beleggen van uw geld. Daarom is het verstandig om zoveel mogelijk onderzoek te doen en uit te voeren op alle gebieden waar u overweegt uw geld.

U kunt uw handelsreis beginnen vanuit het comfort van uw huis met alle hulp en begeleiding binnen handbereik.

Ten eerste moet u om in Britse aandelen te handelen een handelsaccount openen en een makelaar vinden die bij u past.

Er zijn veel online handelsplatforms beschikbaar die u online kunt verkennen, maar het is het beste om verstandig te kiezen en ervoor te zorgen dat het platform dat u kiest over de vereiste licenties en brokerage-licenties beschikt..

eToro, ‘s werelds toonaangevende sociale en handelsplatform, biedt het allemaal op uw gemak. Het online handelsplatform maakt uw start met handelen in aandelen eenvoudig, stressvrij, effectief en snel.

Je eToro-account kan binnen enkele minuten worden gedaan, samen met het openen van een effectenrekening, wat wordt geadviseerd om uw geld gescheiden te houden van uw dagelijkse rekeningen.

Nadat u uw account heeft geopend en een makelaar heeft gekozen die geschikt is voor uw behoeften, is het laatste punt om geld te storten om uw reis naar aandelen te starten..

Er is geen tijdslimiet, je kunt zoveel tijd nemen en zoveel onderzoek doen als je nodig hebt voordat je je geld ergens in investeert, want het is altijd verstandig om te weten waar je aan begint.

Inclusief alle voordelen die eToro te bieden heeft, inclusief 0% commissie, toegang tot alle toonaangevende topaandelen en meer, eToro biedt ook handelseducatie om u te begrijpen en uw reis naar aandelenhandel te beginnen.

Zonder opstartkosten kunt u zich gewoon gratis aanmelden om uit de eerste hand te ervaren hoe een handelsaccount eruitziet en werkt, dus als het om de echte deal gaat, zult u meer vertrouwen hebben in hoe u kunt handelen..

Of u nu een beginner bent om te beleggen of een beginner bent om te investeren, u kunt alle kneepjes van het vak leren via dit eenvoudige, ongecompliceerde, moderne platform..

eToro – Koop de beste Britse aandelen in 2021 met 0% commissie

etoro makelaar

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen op de aandelenmarkt – we raden u aan ze uit te proberen.

Uw kapitaal loopt gevaar. Er kunnen andere toeslagen van toepassing zijn

Sleutel Pzalven

Er zijn veel mogelijkheden om in 2021 op de Britse aandelenmarkt te beleggen, maar wat dit jaar duidelijk is geworden, is dat het de moeite waard is om naar de beste 10 Britse aandelen te kijken. Hieronder staan ​​de belangrijkste kernpunten voor Britse aandelen in 2021.

Als u zich iets herinnert van de beste Britse aandelen voor 2021 om te investeren, maak er dan deze kernpunten van.

 • Rightmove en BP bovenaan onze lijst met beste aandelen in het VK voor 2021
 • Voer voordat u belegt altijd aanvullend onderzoek uit naar de door u gekozen aandelen.
 • Investeren in en kopen in aandelen biedt geen garanties met betrokken risicofactoren.
 • Investeer binnen uw financiële middelen.
 • En tot slot is het verstandig om ervoor te zorgen dat u zich 100% op uw gemak voelt met de door u gekozen investering, vooral als u op lange termijn wilt investeren..

We hopen dat onze lijst met de 10 beste Britse aandelen om in 2021 te beleggen nuttig is geweest.

Let op: in het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige prestaties. De waarde van beleggingen kan zowel dalen als stijgen. Alle meningen, nieuws, onderzoeken, analyses, prijzen of andere informatie op deze website worden verstrekt als algemeen marktcommentaar en vormen geen beleggingsadvies. Trading Education is niet verantwoordelijk voor enig verlies dat voortvloeit uit een investering op basis van enige aanbeveling, voorspelling of andere verstrekte informatie.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me