Aksjehandel UK Guide 2021

Aksjemarkedsmarkedet er populært kjent som ‘aksjemarkedet’ – hvor du handler aksjer eller aksjer i børsnoterte selskaper.

Som med ethvert annet finansielt instrument, er ideen med aksjehandel å spekulere i økning eller fall av aksjekurser – med sikte på å gi jevn fortjeneste.

Hvis du ønsker å begynne å handle med egenkapital, har du kommet til rett sted. Denne guiden er for deg. Vi forklarer hvordan aksjehandel fungerer i Storbritannia.

Hvis du vil dykke ned i aksjehandel i Storbritannia, kom i gang i dag med eToro!

Innhold:

Hva er Equity Trading UK?

Kontanthandel i Storbritannia

Måter å handle aksjer i Storbritannia

Fordeler med aksjehandel i Storbritannia

Risiko ved aksjehandel i Storbritannia

Aksjehandel UK strategier

Aksjehandel UK ordretyper

Tips for aksjehandel i Storbritannia

Hvordan finne de beste aksjemeglerne i Storbritannia i 2021?

Slik starter du aksjehandel i Storbritannia – en trinnvis gjennomgang

Konklusjon

Vanlige spørsmål

Nedenfor vil vi dekke alt du trenger å vite om aksjehandel i Storbritannia. Dette inkluderer strategier for aksjehandel, støttede markeder, potensielle gebyrer å vurdere, og hvordan du kan finne en pålitelig megler online for å komme i gang i dag.

Contents

Hva er Equity Trading UK?

‘Egenkapital’ er et vanlig begrep som brukes for å referere til tradisjonelle aksjer og aksjer. Derfor, når du driver med aksjehandel, vil du kjøpe og selge aksjer i børsnoterte selskaper.

Det underliggende konseptet med aksjehandel er å tjene på kursbevegelsen på disse aksjene. Posisjonene du går inn kan vare hvor som helst mellom noen få sekunder og noen få måneder – avhengig av din aksjehandelsstrategi.

For eksempel, hvis en aksjehandler i Storbritannia mener at verdien av BP-aksjer kommer til å stige i løpet av de neste ukene, vil de se på å kapitalisere på dette ved å plassere en “kjøpsordre”.

I et annet eksempel, hvis en næringsdrivende mener at aksjene i Rolls Royce er overvurdert, vil de se ut til å dra nytte av fallende priser.

Dette kalles kortsalg – der du selger aksjer til en høyere pris for å tilbakekjøpe dem til en lavere pris. For å velge dette, trenger du ganske enkelt å plassere en ‘salgsordre’ hos den valgte britiske aksjehandelsmegleren.

Som sådan gir aksjehandel i Storbritannia deg muligheten til å tjene penger både på de stigende og fallende aksjemarkedene.

Kontanthandel i Storbritannia

Kontanthandel er et begrep som brukes til å beskrive kjøps- og salgsposisjoner utført av store institusjonelle handelsmenn. De kjøper og selger aksjer alene og på vegne av sine kunder – som kan være en individuell investor, en investeringsforening eller et aksjefond.

Sagt på en annen måte – disse selskapene er ansvarlige for å spekulere i fremtidig verdi av aksjer. Hvis de spådde riktig, vil klienten tjene penger på handelen. Til gjengjeld foretar firmaet en kommisjon for å spekulere i riktig retning.

For det meste kjøper disse store finansinstitusjonene aksjer til millioner av pund via en enkelt handel. I noen tilfeller er en så stor investering tilstrekkelig til å øke prisen på de respektive aksjene.

Investeringskapitalen som kreves for slike store handler kommer direkte fra den aktuelle institusjonen. Som sådan, med tanke på volumet av kapital, deltar ikke enkeltpersoner i kontante aksjehandel.

Måter å handle aksjer i Storbritannia

Aksjehandel i Storbritannia kan utføres på flere måter. Kurset du tar vil avhenge av en rekke faktorer – for eksempel om du vil investere i aksjer på lang sikt eller omsette dem på kort sikt.

I denne delen utforsker vi de forskjellige finansielle instrumentene som er tilgjengelig for å handle aksjer fra hjemmet ditt.

Aksjehandel UK ved å kjøpe aksjer

Den konvensjonelle måten å handle aksjer på er å kjøpe aksjene direkte. Det vil si – du vil ta eierskap til aksjene du kjøper. Den beste måten å gjøre dette på er å bruke en online megler som tilbyr din valgte egenkapital.

Tar en langsiktig strategi, holder handelsmenn på eiendelene sine i flere år. Dette gir deg rett til å samle utbytteutbetalinger – som du kan bruke til å finansiere andre handelsinnsatser.

Med andre ord vil du i det vesentlige investere i aksjer i stedet for å handle dem.

Ulempen er at investering i aksjer ikke gir deg den samme fleksibiliteten som handel gir. For eksempel kan du ikke utnytte dine handler eller kortselge aksjene uten å låne penger fra megleren – noe som vil koste deg ekstra avgifter.

Imidlertid er det også en rekke bemerkelsesverdige fordeler som kommer sammen med tradisjonelle aksjekjøp. På FCA megler eToro kan du for eksempel investere i aksjer med null prosent provisjon, og holde på eiendelene dine uten å måtte betale løpende gebyrer.

Når det rette tidspunktet for å utbetale investeringen din kommer, kan du selge aksjene dine tilbake til eToro ved å klikke på en knapp. Alt dette kan gjøres helt online, og fortjenesten din vil bli deponert direkte på din eToro aksjehandel UK-konto.

Aksjehandel Storbritannia med CFD-er

I motsetning til å investere, betraktes prosessen med å handle aksjer som en kortsiktig tilnærming. Det er fordi profesjonelle aksjehandlere ofte holder sine posisjoner åpne bare i noen timer til maksimalt noen uker.

I disse tilfellene vil handelsmenn plassere flere aksjeposisjoner i løpet av dagen, og målrette lavmarginene i området 1 til 2%.

Noen ganger foretar aksjehandlere i Storbritannia dusinvis av handler per dag, fem dager per uke. Hvis den næringsdrivende er konsekvent i å gi den rette spådommen – kan disse små fortjenestene utgjøre en betydelig sum.

Men når du handler på kort sikt, er det avgjørende at du bruker en online megler som tilbyr konkurransedyktige avgifter og provisjoner. Hvis ikke, vil de nevnte daglige målgevinster på 1-2% raskt bli svelget.

Som sådan gjøres det store flertallet av kortsiktig aksjehandel ved bruk av CFD-er.

En CFD (Contract for Difference) er et derivatinstrument som sporer verdien av den underliggende eiendelen. De lar deg handle aksjer uten å eie aksjen. I stedet vil du spekulere i CFD-er som speiler den virkelige prisen på egenkapitalen.

For eksempel,

 • Hvis HSBC er verdsatt til 390p på London Stock Exchange, vil den respektive CFD også bli verdsatt til 390p.
 • Hvis verdien av HSBC-aksjer beveger seg opp til 420p på slutten av dagen, vil også verdien av CFD-instrumentet.

Den mest bemerkelsesverdige fordelen med CFD-handel med aksjer er at du har muligheten til å gå både lang og kort. Dette gir deg muligheten til å spekulere i prisbevegelser i begge retninger.

Her er et eksempel for å demonstrere hvordan aksjehandel UK fungerer når du bruker CFD-er.

 • La oss si at BT-aksjer er verdsatt til 140 p hver på LSE.
 • Du forventer at aksjene vil slippe verdien de neste dagene.
 • Dermed legger du en salgsordre til en verdi av £ 5.000 hos din online megler.
 • Noen dager senere faller BT-aksjene med 2%.
 • Som sådan har CFD-ene også samme pris som LSE siterer på BT.
 • Du bestemmer deg for å samle inn fortjenesten din ved å legge inn en kjøpsordre.
 • På din innsats på £ 5.000 ga 2% gevinstene deg et overskudd på £ 100.

Som du kan se fra eksemplet ovenfor, speilet CFD-ene nøyaktig samme pris på BT-aksjer. Da aksjekursen i BT gikk ned, gikk også kursen på de respektive CFD-ene.

Videre kan du også få tilgang til gearing når du handler aksjer via CFDer – som vi snart vil dekke mer detaljert.

Til slutt tilbyr CFD-er en utmerket måte å handle aksjer i Storbritannia uten å måtte kjøpe den underliggende aksjen.

Aksjehandel UK med opsjoner

Aksjeopsjoner, også kjent som ‘aksjeopsjoner’, betraktes som en mer avansert tilnærming til å handle aksjer. For de uvitende er aksjeopsjoner kontrakter som gir deg rett til å kjøpe eller selge en aksje til en på forhånd bestemt pris og tid..

Handel med aksjeopsjoner gir deg økt fleksibilitet så vel som kjøpekraft.

Imidlertid krever det også at du betaler en liten avgift kalt en ‘premium’ – som vanligvis faller innenfor området 5% til 10% av kontraktsverdien..

Vanligvis består en opsjonskontrakt av 100 aksjer. I stedet for å kjøpe og selge ordrer, vil du velge mellom samtaler og putter.

 • Du kjøper en Call Option når du forventer at prisen på egenkapitalen vil stige innen forutbestemt tid.
 • Du kjøper en salgsopsjon hvis du forventer at verdien av egenkapitalen faller innenfor den forutbestemte tiden.

Det er verdt å merke seg at når du handler opsjoner, har du ‘rett’ til å kjøpe eller selge aksjen til forutbestemt dato og pris – men du er ikke forpliktet til å utføre handelen.

Betydning – hvis spådommen din var feil, mister du bare premien din og ingenting mer.

Som vi nevnte tidligere, kan handel med aksjeopsjoner virke kompliserte for nye handelsmenn. For å fjerne tåken, sjekk ut det raske eksemplet som er oppført nedenfor.

 • La oss si at du tror at verdien av Barclays-aksjer er undervurdert til den nåværende prisen på £ 10 per aksje
 • Din nettmegler tilbyr en 2-måneders opsjonskontrakt.
 • Som du forventer vil prisen på Barclays øke før opsjonskontrakten utløper – du kjøper en kjøpsopsjon.
 • Kontrakten gjelder 100 aksjer Barclays, og til en premie på £ 1 per aksje.
 • Dette betyr – du må betale £ 100 til megleren for å få tilgang til markedet.
 • Før opsjonene utløper, stiger prisen på Barclays-aksjer til £ 15 hver.
 • Dette viser en prisøkning på £ 5 på hver aksje – derfor kan du samle inn fortjenesten din ved å benytte deg av retten til å selge aksjene.
 • På dine 100 aksjer – vil du tjene på £ 50 – minus premien på £ 100 som du betalte for å få tilgang til markedet.
 • Totalt sett betyr dette at du oppnådde et samlet overskudd på £ 400 på den britiske aksjehandelen.

Tvert imot, hvis ikke prisen på Barclays-aksjene økte, ville du ikke hatt å selge aksjene. I dette tilfellet – du mister bare premien på £ 100 når kontraktene utløper.

Som du kan se fra dette eksemplet – når du handler alternativer, trenger du bare å betale premien for å få tilgang til markedet. Du trenger ikke investere i aksjene eller ta eierskap til eiendelen.

Fordeler med aksjehandel i Storbritannia

fordelene ved aksjehandel i Storbritannia

Lurer du på om aksjehandel er den rette veien for deg å komme inn på aksjemarkedet? I så fall, ta en titt på noen av fordelene ved å handle aksjer i Storbritannia.

Her er de beste tingene med aksjehandel:

Potensial med høy fortjeneste

Det er sant at investering i aksjer kan gi deg eksponentiell avkastning på lang sikt. Det kan imidlertid kreve at du venter i noen år for å komme dit.

Videre kan du også bli utsatt for nedadgående markedstrender og ende opp med å miste en betydelig del av investeringen din.

På den annen side, i forhold til langsiktige strategier, kan aksjehandlere ikke bare ha nytte av den oppadgående prisbevegelsen, men også av de fallende prisene..

I kortsiktig handel kan du øke fortjenesten oftere ved å målrette mot mindre marginer som er tilgjengelige i markedet. Hver lønnsom handel vil legge til flere midler til handelskontoen din – som du kan bruke til å øke kjøpekraften ved din neste handel.

Disse gjentatte gevinstene kan utgjøre betydelig fortjeneste på lang sikt.

Tilgang til både britiske og internasjonale markeder

For ikke så lenge siden hadde britiske aksjehandlere bare tilgang til selskaper notert på London Stock Exchange. Men takket være meglere online, kan du i dag kjøpe og selge aksjer i både innenlandske og internasjonale markeder.

For eksempel gir den populære aksjehandelsplattformen eToro deg tilgang til mer enn 2400 aksjer på tvers av 17 børser.

Dette lar deg delta i aksjehandel ikke bare i Storbritannia, men også i USA, Europa, Asia og utover.

Kortsalg

Som vi nevnte ovenfor, er kortsalg en av de største fordelene med aksjehandel i Storbritannia. I motsetning til langsiktige investeringer, kan du finne handelsmuligheter uavhengig av hvilken retning markedet beveger seg.

Takket være CFD-handel kan du nå tjene penger selv når aksjekursen synker. Dette gjør det mulig for deg å sikre dine handler til en viss grad – en strategi som er avgjørende for å redusere risikoen.

Leveraged Trades

Aksjeshandlere i Storbritannia har også muligheten til å bruke gearing på sine posisjoner. Leveraging gjør at du kan få mer eksponering i markedet ved å betale bare en liten brøkdel av det totale innsatsbeløpet. Resten – du låner fra megleren din.

For eksempel:

 • La oss si at du bare har £ 1000 på handelskontoen din.
 • Du vil handle 100 aksjer i AstraZeneca til £ 50 per aksje
 • Du bruker gearing på 1: 5 på aksjehandel
 • Dette lar deg handle med £ 5000 – når du bare legger opp £ 1000 av dine egne penger.

Med andre ord, gir du mulighet til å målrette betydelig større fortjeneste enn hva kontosaldoen din tillater.

I henhold til ESMA-regelverket kan aksjeshandlere i Storbritannia få tilgang til et maksimalt gearingsbeløp på 1: 5 på aksjehandel.

Begynn å handle aksjer i Storbritannia med en lav kapital

Tradisjonelt trengte handelsmenn å sette opp betydelig store summer for å begynne å handle. Imidlertid, med fremveksten av brukervennlige nettplattformer, er aksjehandel mulig ved å sette mye lavere beløp.

For eksempel, på eToro trenger du bare et innskudd på et minimumsbeløp på $ 200 (ca. £ 160) for å begynne å handle aksjer. Avgjørende er at minimumsinnsatsen per aksjehandel bare er $ 50.

Det beste er at mange new age-meglere også lar deg handle aksjer til null provisjon. Dette betyr at du vil spare et betydelig gebyr, slik at du kan handle aksjer med en kortsiktig strategi som retter seg mot mindre marginer.

Klar til å dykke inn i aksjehandel?

Risiko ved aksjehandel i Storbritannia

Selv om fordelene er mange, er det også avgjørende å forstå at – som alle andre finansielle markeder, har aksjehandel også sine egne risikoer. Med andre ord, hvis du spekulerer feil i markedet, vil du ende opp med å miste kapital.

Som i tilfelle løftestang – mens det kan forstørre fortjenesten din, kan den også forsterke dine potensielle tap.

Som sådan er det viktig at du beregner risikoen og forvalter handelsfondene dine før du åpner posisjoner.

Mange handelsmenn bruker en ‘bankstyringsstrategi’ for å begrense sin innsats i aksjehandel. En vanlig tommelfingerregel er ikke å satse mer enn 2% av den tilgjengelige handelskontoen på en enkelt handel.

Hvis det for eksempel bare er £ 1000 på kontoen din, vil du ikke risikere mer enn £ 20 på en enkelt aksjehandel – og så videre.

En slik strategi for styring av bankroll vil bidra til å redusere tapene dine mens du handler aksjer.

I tillegg kan du også dra nytte av stop-loss-handelsordrer for å begrense tapene dine hvis handelen går imot deg. Vi vil dekke mer om “stop-loss” og andre handelsordrer senere i denne UK-guide.

Aksjehandel UK strategier

aksjehandelstrateier

Handelsstrategier er avgjørende når du ønsker å kapitalisere på aksjens markedsbevegelse. De lar deg gi deg selv den best mulige sjansen for å oppnå gevinster.

De fleste handelsstrategier er avhengige av teknisk analyse, diagrammer, indikatorer og mønstre for å forutsi den fremtidige prisen på en finansiell eiendel.

Når du handler aksjer i Storbritannia – er det viktig at du finner en strategi som passer best med dine økonomiske mål og appetitt til risiko.

Nedenfor har vi en oversikt over de vanligste strategiene som brukes når du får tilgang til det britiske markedet for aksjehandel.

Kjøp og hold egenkapital

Hvis du er ny innen aksjehandel – anbefaler vi at du prøver ‘kjøp og hold’ -strategien først. Enkelt sagt; du vil investere i aksjer og holde på dem til det er riktig tidspunkt å utbetale fortjenesten.

Noen handelsmenn holder på aksjene sine i flere måneder eller år basert på handelsmålene.

Den største fordelen med denne “kjøp og hold” -strategien er at du ikke trenger å bekymre deg for de kortsiktige kursbevegelsene på aksjen. I stedet spekulerer du på det langsiktige potensialet til det valgte selskapet.

 • Ta for eksempel saken til Apple.
 • I begynnelsen av 2016 var verdien av Apple-aksjer $ 24 per aksje.
 • Spol frem til tidlig i 2021; Apple-aksjer er nå priset til rundt $ 142 per aksje.

I løpet av fem år har Apple vokst med nesten 500%.

I tillegg til dette, hvis det respektive selskapet betaler utbytte, som eier av egenkapitalen, har du også retten til å motta disse utbetalingene. Dette gir deg muligheten til å investere midlene i andre aksjer og øke pengene dine raskere.

Swing Trading

Når du har fått tilstrekkelig erfaring med aksjehandel, vil du kanskje vurdere kortsiktige strategier – for eksempel swing trading.

Swing trading er en tilnærming der du har en posisjon i en kort periode – i håp om å kapitalisere på endringer i prismomentet.

Vanligvis holder en svinghandler sine aksjehandler åpne hvor som helst fra et par dager til noen få uker.

I denne aktive aksjehandelsstrategien håper du å dra nytte av aksjekursene oppover og nedover.

 • For eksempel, hvis Royal Mail-aksjer har økt jevnlig i 1-2 uker, vil en swinghandler holde sin kjøpsposisjon åpen så lenge denne trenden varer.
 • Når bevegelsen er i ferd med å snu eller ta en “sving” i motsatt retning, vil handelsmannen avslutte sin handel – og dermed oppnå fortjeneste i sin tur.
 • På samme måte, hvis Royal Mail-aksjer viser en nedadgående trend, vil swinghandleren åpne med en selgerposisjon – i håp om å dra nytte av reverseringen.

Handlere som driver svinghandel med aksjer finner sine muligheter ved hjelp av teknisk analyse og handelsindikatorer. Disse verktøyene brukes til å identifisere prismønstre og potensielle trendretninger for den valgte aksjen.

Daghandel

Day Trading har samme underliggende strategi som ‘swing trading’. Det viktigste skillet er imidlertid at dagshandlere avslutter sine posisjoner før markedet stenger innen slutten av dagen.

Med andre ord er day trading posisjoner begrenset til en enkelt handelsdag, mens swing trading kan ha posisjoner i flere dager til uker.

Aksjedagshandlere ser ut til å plassere flere posisjoner gjennom dagen – i håp om å oppnå beskjedne, men regelmessige gevinster. Som sådan kan stillingene deres holdes åpne bare i noen få timer – eller noen ganger bare i noen minutter.

Hvis du ender med å gjøre mer gevinster enn tap – vil du avslutte dagen med fortjeneste. Som du kan gjette, krever dagshandel at du tar raske avgjørelser basert på aksjens små markedsbevegelser.

Som sådan er denne britiske aksjehandelsstrategien best forbeholdt de som har inngående kunnskap om markedet og teknisk analyse.

Skalpering

Scalping er en intradag-aksjehandelstrategi der du vil kjøpe og selge aksjer ofte gjennom dagen. Som sådan vil du sjelden holde en stilling åpen i mer enn noen få minutter.

Hovedideen er å tjene på den minste prisbevegelse og avslutte handelen før markedsforholdene endres.

En hodebunnshandler må bruke mesteparten av tiden sin på å følge kortsiktige markedsbevegelser. Dette er fordi de må ta grep med en gang når en mulighet åpnes og manuelt se handelen gjennom.

Les mer: Scalping Trading UK Guide

Aksjehandel UK ordretyper

Som vi berørte tidligere, er ordrer en av måtene du kan ta kontroll over dine posisjoner for aksjehandel.

Disse handelsordrene formidler til din nettmegler hvilken posisjon du vil innta. Dette inkluderer aspekter som om du vil gå lenge eller kort, til hvilken pris du vil gå inn i markedet, og når du vil gå ut av det.

Hvis du planlegger å delta i aksjehandel, er det nødvendig at du har solid kunnskap om de forskjellige typer ordrer.

I denne delen vil vi forklare de mest brukte ordre for aksjehandel og hvordan de fungerer.

Kjøp ordrer og salgsordrer

Dette er den mest grunnleggende av alle aksjehandelbestillinger. Uansett hvilken finansiell eiendel du handler – det være seg aksjer, forex eller råvarer, må du komme inn på markedet ved å plassere en av disse ordrene..

For eksempel,

 • Hvis du tror at prisen på egenkapitalen vil øke – legger du inn en kjøpsordre.
 • Hvis du tror at prisen på egenkapitalen vil avta – legger du en salgsordre.

Hver aksjehandel du gjør, trenger at du bruker både en kjøps- og salgsordre – uavhengig av hvilken posisjon du tar.

 • Hvis du går lenge og går inn i markedet med en kjøpsordre – vil du lukke aksjehandel med en salgsordre.
 • Hvis du vil gå kort og gå inn i markedet med en salgsordre – vil du bruke en kjøpsordre for å lukke aksjehandelen.

Markedsordrer og begrensningsordrer

Kjøp og selg ordre fortell megleren på nettet hvilken vei du tror prisen på egenkapitalen vil bevege seg. Du må imidlertid også spesifisere når du vil gå inn på markedet.

Tross alt, i kortsiktig aksjehandel, vil du dra nytte av de små endringene i aksjekursene. Som sådan må du sørge for at handelen din blir utført til rett tid.

Når du åpner en handel, vil din online aksjemegler alltid spørre deg om du vil plassere en ‘Market order’ eller en ‘Limit order’.

Markedsordre

En markedsordre indikerer til megleren at du vil at aksjehandel skal utføres umiddelbart. Dette er spesielt nyttig hvis du kommer over en lukrativ mulighet på markedet og vil utnytte den med en gang.

På grunn av markedsvolatilitet kan det imidlertid være en liten variasjon mellom prisen du plasserer egenkapitalordren til og prisen den kjøres til..

For eksempel:

 • La oss si at du ønsker å plassere en kjøpsordre på aksjer i British American Tobacco PLC (BAT)
 • Aksjene i BATS er for tiden priset til £ 27,24 per aksje.
 • Du fortsetter med en markedsordre slik at du kan handle umiddelbart.
 • Noen få sekunder senere blir kjøpsordren din utført til £ 27,26 per aksje.

Som du kan se, i stedet for £ 27,24, ble handelen din utført til £ 27,26 – noe som etterlot en minusdifferanse på bare £ 0,02.

Begrens rekkefølge

En begrensningsordre lar deg derimot gå inn i aksjemarkedet til en bestemt pris. Til ingen overraskelse utføres den største delen av aksjehandelen ved bruk av grenseoppdrag. Dette er fordi de gir deg full kontroll over inngangsprisen på aksjene dine.

La oss forklare med et eksempel.

 • Du vil legge inn en kjøpsordre på BAT – som er priset til £ 27,24
 • Du tror at hvis prisen på BAT bryter £ 27,90, så vil aksjen vise en utvidet kursbevegelse.
 • Som sådan – du vil bare komme inn på markedet når prisen på BAT treffer £ 27,90
 • Så du legger inn en begrensningsordre på £ 27,90.

Når grenseordren din er plassert, vil handelen forbli ventende til verdien av BAT oppfyller det forhåndsbestemte prispunktet – i dette tilfellet £ 27,90.

Med andre ord vil ikke bestillingen bli utført med mindre markedsprisen på egenkapitalen samsvarer med det spesifiserte prisnivået, eller du avbryter ordren manuelt.

Stop-Loss-ordrer og Take-Profit-ordrer

Markeds- og begrensningsordrer lar deg kontrollere når du vil komme inn på markedet. Disse er ellers kjent som "inngangsstrategier".

Når det er sagt, trenger du også noen få "exit strategier" på plass for å ta full kontroll over dine ordre om aksjehandel. Disse ordrene lar deg bestemme hvordan du vil avslutte handelen.

Stop-Loss-ordrer

En stop-loss-ordre brukes til å begrense en traders tap på en egenkapitalposisjon. Som du kan gjette, er denne ordretypen avgjørende for at du skal redusere risikoen forbundet med aksjehandel.

Uansett hva din handelsekspertise er, eller hvor trygg du er på spådommen din – anbefales det alltid å bruke en stop-loss-ordre på alle dine posisjoner..

Som du kan utlede fra navnet, brukes en stop-loss-ordre for å begrense tapene dine i tilfelle markedet beveger seg mot din handel.

Enda viktigere, det vil gi megleren din beskjed til hvilken eksakt pris du vil stenge aksjehandel.

Generelt beregnes stopp-tap-ordrer i prosent.

La oss fjerne tåken med et eksempel:

 • La oss si at du vil plassere en kjøpsordre på HSBC-aksjer.
 • Men du vil ikke unngå å miste mer enn 1,5% av investeringen.
 • Som sådan – du vil sette opp en stop-loss-ordre som er 1,5% under inngangsprisen.

Imidlertid, hvis du vil plassere en salgsordre, vil du sette stop-loss-ordren til 1% over inngangsprisen.

Uansett hvilken posisjon du tar – lang eller kort – vil stopp-tap-ordren din begrense tapene dine til 1%.

Her er et praktisk eksempel på hvordan stop-loss-ordrer fungerer.

 • La oss ta saken om HSBC-aksjer, og si at de for øyeblikket er priset til £ 1,50 per aksje.
 • Du tar en kort posisjon ettersom du tror at kursen på egenkapitalen kommer til å synke.
 • For å sikre at du ikke mister mer enn 1%, legger du en stopp-tap-ordre på £ 1.515

Til slutt eliminerer stop-loss ordrer behovet for at du lukker handelen for å begrense tapene dine manuelt. Du kan være trygg på å vite at hvis markedet vender seg mot deg – mest du vil miste er risikoen du er villig til å ta.

Take-Profit-ordrer

På dette punktet har vi dekket hvordan du kan komme inn på markedet, hvordan du kan lukke ordrene, og hvordan du kan begrense tapene dine.

Nå er det eneste igjen å definere profittmålet ditt. Det er der du bruker ordrer med overskudd.

En overskuddsordre forteller megleren til hvilken spesifikk pris du vil låse fortjenesten din.

For eksempel:

 • Du legger inn en kjøpsordre på HSBC aksjer til en pris på £ 1,50.
 • Resultatmålet ditt, i dette tilfellet, er 4% – noe som betyr at du vil at prisen på HSBC skal øke med 4%.
 • Derfor – du legger inn en fortjenesteordre på £ 1,56.

Hvis du spekulerte riktig, og prisen på HSBC-aksjer øker til £ 1,56, vil megleren din tjene inn fortjenesten din med 4%, og automatisk stenge posisjonen din.

Normalt plasserer aksjehandlere både stop-loss og take-profit ordrer i begge retninger av inngangsprisen. På denne måten, uavhengig av hvordan markedet beveger seg – blir dine respektive ordrer automatisk utført.

Klar til å starte din handelsreise?

Tips for aksjehandel i Storbritannia

Nå som vi har dekket noen av strategiene bak aksjehandel, vil vi se på hvordan du kan begynne å bygge dine ferdigheter.

Vurder følgende tips om aksjehandel før du tar steget!

Tips 1: Handle aksjer ved hjelp av en demo-konto

De fleste velrenommerte nettsteder for aksjehandel i Storbritannia vil gi deg tilgang til en demo-konto. Som du kan gjette fra navnet – disse demo-kontoene lar deg delta i aksjehandel ved hjelp av ‘papirpenger’.

I virkeligheten får du tilgang til virkelige markedsforhold, men du trenger ikke å risikere en eneste krone.

Som tydelig kan dette hjelpe deg betydelig å lære tauene for aksjehandel. Du kan gjøre deg kjent med strategier for aksjehandel samt risikostyring. Når du er klar til å starte i det virkelige aksjemarkedet – kan du når som helst bytte handelskonto.

Tips 2: Vurder kopihandel

På handelsplattformer som eToro, du kan dra nytte av en funksjon som heter ‘Copy Trading’. Dette lar deg kopiere handelsstrategiene til en ekspert aksjeinvestor.

Med andre ord, du kan velge en trader du velger og replikere hva de gjør i din egen portefølje. Som sådan vil du i hovedsak ha disse erfarne aksjehandlerne som bestiller på dine vegne.

Denne funksjonen er spesielt nyttig hvis du er en helt nybegynner i verden av aksjehandel. Du trenger ikke investere i å lære teknisk eller grunnleggende analyse bak avanserte strategier.

I stedet vil du investere minst $ 200 i din respektive kopihandler, og la strategiene deres fungere for deg.

Imidlertid gir Copy Trading på eToro deg fortsatt kontroll over porteføljen din. For eksempel kan du bestemme når du skal avslutte posisjonen og bruke individuelle ordrer for å justere handler i henhold til dine mål.

Tips 3: Registrer deg for aksjehandel

Hvis du ikke er trygg på tekniske ferdigheter eller heller ikke har tilstrekkelig tid til å investere i forskning, er det best å vurdere en britisk signaltjeneste. Et ‘signal’ er en anbefaling som forteller deg hvilken egenkapital du skal kjøpe eller selge, når du skal inn i markedet, og til hvilken pris.

En aksjesignalplattform vil gi deg disse forslagene i sanntid, slik at du umiddelbart kan dra nytte av markedsbevegelser. Videre vil de beste leverandørene også inkludere stop-loss og take-profit priser, samt forholdet mellom risiko og avkastning.

Dette sikrer at du er fullstendig klar over risikoen som er involvert, og kan plassere de viktigste ordrene for å redusere tapene dine.

Tips 4: Lær teknisk analyse

Det er virkelig noen måter du kan omgå behovet for teknisk forskning. Når det er sagt, foretrekker alltid de mest erfarne aksjehandlerne å gjøre sin egen analyse for å ta full kontroll over sine handelsvalg.

Dette krever imidlertid at du har en god forståelse av hvordan markedene fungerer og tekniske indikatorer.

Teknisk analyse innebærer å studere, evaluere og tolke historiske pristabeller. Tanken er å utlede data fra disse prisutviklingene og forstå hvordan disse trendene kan brukes til å forutsi fremtidig markedsbevegelse av den aktuelle aksjen.

Denne analysen er først og fremst gjort ved hjelp av tekniske indikatorer som MACD og Relative Strength Index. Det er også dusinvis av andre tekniske indikatorer tilgjengelig for deg på nettet.

Tips 5: Ta et kurs i aksjehandel

Et online kurs er en utmerket måte å få kunnskap om innsiden av handelsarenaen. I disse dager er det hundrevis av kurs tilgjengelig som er fleksible for å passe inn i hvilken som helst tidsplan.

Videre kan du også velge et kurs basert på ditt nåværende handelsnivå. Disse programmene kan imøtekomme komplette nybegynnere til avanserte handelsmenn som ønsker å forbedre deres ferdigheter med aksjehandel.

Noen av disse kursene tilbys også i sanntid, noe som betyr at du vil kunne samhandle med leverandøren i løpet av timen.

Hvordan finne de beste aksjemeglerne i Storbritannia i 2021?

aksjemeglere i Storbritannia

Som du kanskje har bemerket fra denne veiledningen, spiller nettmegleren din en viktig rolle i den smidige gjennomføringen av aksjene dine. Som sådan er det viktig at du har en pålitelig megler på din side.

Mest sannsynlig vil du bli overveldet av det store antallet britiske plattformer for aksjehandel på nettet.

Med dette i bakhodet viser vi her de mange faktorene som vil veilede deg i søket etter den ideelle megler for aksjehandel.

Regulering og lisensiering

Når du velger din online megler, overlater du i hovedsak handelsfondene dine til dem. Derfor er det viktig at megleren din er lisensiert av riktige reguleringsorganer.

Det første trinnet er å derfor sjekke om megleren har noen gyldige lisenser.

 • I Storbritannia er megler for aksjehandel regulert av Financial Conduct Authority (FCA).
 • Du kan også finne meglere lisensiert fra andre kjente reguleringsorganer som Australian Securities and Investments Commission (ASIC) og Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC)..

Med andre ord, hvis en megler ikke har lisens fra noen av disse organene, er det best å ta virksomheten din andre steder.

Når det er sagt, kommisjonsfri aksjehandelsplattform eToro er lisensiert av alle tre av de ovennevnte organene. I tillegg er du som britisk handelsmann beskyttet av FSCS.

Støttede aksjer

Når vi fokuserer på aksjehandel, må du først sørge for at den valgte plattformen tilbyr ditt foretrukne marked. For eksempel, mens noen britiske aksjehandlere foretrekker å fokusere på London Stock Exchange, er andre mer interessert i utenlandske selskaper.

Spesielt er de amerikanske aksjemarkedene populære blant kortsiktige handelsmenn – da det er her du finner aksjer som Amazon, Google, Tesla og Ford Motors..

Vår topprangerte britiske plattform for aksjehandel eToro gir tilgang til 17 britiske og internasjonale markeder.

Eierskap eller CFDer

Før du setter i gang, er det viktig at du avgjør om du vil gå for ‘buy and hold’ -strategien eller handle aksjer på kort sikt ved bruk av CFD-er..

Som vi har dekket tidligere, er det best å finne en megler som ikke tar noen løpende gebyrer eller handelsprovisjoner hvis du vil ta eierskap til aksjen..

Dette vil tillate deg å holde på aksjene dine så lenge du vil – uten å måtte betale ekstra omsetningskostnader.

På den annen side, hvis du vil handle med CFD-er, får du også tilgang til gearing og kortsalg.

Husk at gearing på aksjer i Storbritannia er begrenset til 1: 5. Videre, når du handler med CFDer – vil du bli bedt om å betale ‘bytteavgifter’ for å holde posisjonene dine åpne over natten.

Handelsplattform

De fleste nettmeglere lar deg også investere og handle rett gjennom nettstedet deres. Dette eliminerer behovet for at du stoler på programvare for å plassere handelsmennene dine.

Du kan håndtere hele handelsprosessen ved å logge på meglerkontoen din i nettleseren din. Dette kan virke som den mest praktiske måten å delta i aksjehandel på.

Imidlertid, hvis du sterkt stoler på teknisk analyse, kan du også favorisere handelsplattformer som MetaTrader 4, MetaTrader 5 eller cTrader.

I disse tilfellene må du verifisere om din online megler støtter disse tredjeparts aksjehandelsplattformene.

I tillegg er det også best å velge en megler som har en innfødt mobil aksjehandel-app. Dette gir deg tilgang til dine britiske aksjekontoer og administrerer dem hvor som helst når som helst.

Klar til å dykke ned i aksjehandel i Storbritannia? Kom i gang i dag!

Britiske aksjehonorar

Som det går, er alle online meglere virksomheter. For å kunne utføre ordre om aksjehandel, belaster de deg gebyrer og provisjoner etter tur.

Disse gebyrene kan variere ganske mye fra en megler til en annen.

Nedenfor er en liste over de vanligste aksjehandelsgebyrene du sannsynligvis vil komme over på britiske meglerplattformer.

Handelsgebyrer

Handelsgebyrer gjelder ofte for aksjer. Dette belastes vanligvis som en fast rente for hver aksjehandel du foretar.

For eksempel:

 • La oss si at din britiske aksjemegler belaster deg £ 5 per handel.
 • Uansett investeringsbeløp – du må betale £ 5 når du åpner en handel, og igjen når du avslutter handelen.

På dette tidspunktet er det verdt å merke seg at ikke alle meglere krever deg denne avgiften. For eksempel på eToro er aksjehandel mulig uten avgifter for aksjehandel.

Handelskommisjoner

Handelskommisjonen er et direkte gebyr som megleren tar for alle aksjebehandlinger.

Provisjonen beregnes enten som en fast sats per handel, eller som en prosentandel mot størrelsen på posisjonen din.

I sterk kontrast, eToro lar deg handle aksjer til nullprovisjonsrente. Du belastes bare spredningen – som vi forklarer videre.

Sprer seg

Spredningen beregnes som forskjellen mellom kjøpesum og salgspris på en egenkapital. Et større prisgap betyr at spredningen blir høyere på handelen.

Derfor – du vil se etter meglere som tilbyr stramme spread på aksjemarkedet.

I motsetning til provisjon beregnes spredningen som en indirekte avgift. Med andre ord – hvis megleren belaster deg 0,70% som spread, begynner du handelen med 0,70% i rødt.

Dette betyr at du trenger din posisjon for å tjene 0,70% i gevinster for å komme til break-even-punktet.

Innskudd og uttak

For å begynne å handle aksjer med en online megler, må du først finansiere handelskontoen din.

De beste aksjemeglerne i Storbritannia har en rekke betalingsalternativer du kan velge mellom. På eToro kan du for eksempel sette inn penger via kreditt- / debetkort og bankoverføringer, samt e-lommebøker som Paypal og Neteller.

Du bør også merke deg innskudds- og uttaksgebyrene som megleren krever. Noen plattformer dekker gebyret for innskudd, mens andre krever et lite gebyr.

Verktøy for nybegynnere

Handelskravene for nybegynnere er helt forskjellige fra de erfarne proffene. Som sådan, hvis du er ny på aksjescenen, vil du ha en handelsplattform som tilbyr et innbydende grensesnitt samt nyttige verktøy for deg å lære å handle.

Her er noen av funksjonene som er mest ettertraktet av nybegynnere:

Utdanningsverktøy

Det er ganske åpenbart at nybegynnere kan dra nytte av utdanningsressurser. De beste britiske aksjehandelsplattformene gir disse læringsmaterialene i form av forklarere, guider og opplæringsprogrammer.

På eToro kan du for eksempel finne podcaster, daglig markedsanalyse, videoopplæring og en handelsskole helt dedikert til nybegynnere.

Automatisert handel

Som vi nevnte tidligere, online meglere som eToro ha en Copy Trading-funksjon på plattformen. Disse lar deg investere passivt – ved å speile handelsstrategiene til erfarne aksjehandlere.

For eksempel, hvis din valgte aksjehandler kjøper 100 aksjer i HSBC, vil den samme handelen bli utført på din konto. Hvis de bestemmer seg for å selge aksjene, vil du gjøre det samme.

Disse handlerne er automatiserte, men lar deg likevel kontrollere handelskontoen din. Du kan når som helst velge å legge til eller fjerne eiendeler fra porteføljen din.

Verktøy for erfarne handelsmenn

Mens nybegynnere leter etter intuitive plattformer som kan tilpasse seg sitt nivå, trenger erfarne tradere mer avanserte funksjoner som kan hjelpe deres velprøvde strategier..

Dette er spesielt viktig for dag- og svinghandlere som er avhengig av teknisk analyse for deres aksjeposisjoner:

Her er en liste over forskningsverktøy tilgjengelig på de beste aksjehandelsplattformene i Storbritannia:

 • Tekniske indikatorer som MACD, RSI, markedssentiment og glidende gjennomsnitt
 • Karttegningsverktøy for å hjelpe med analyse
 • Tilpasses handelsgrensesnitt – med funksjoner som tilpassede overvåkningslister og flere diagrammer
 • Integrasjon med automatiserte handelsroboter

Kundeservice

Som med alle andre virksomheter, vil du ha et online aksjehandel nettsted som tilbyr pålitelig kundeservice når du trenger det. I disse dager er de fleste nettmeglere utstyrt med live chat-alternativer – slik at du kan koble deg til en agent rett gjennom nettstedet.

Når det er sagt, hvis du heller vil snakke med en kundespesialist over telefon – sørg for at plattformen har et telefonnummer som er oppført på nettstedet deres.

Det er best at du holder deg unna meglere som bare tilbyr hjelp via e-post.

Dette betyr tross alt at du ikke vil få støtte i sanntid, og kanskje må du vente i flere dager for å få svar fra teamet.

Slik starter du aksjehandel i Storbritannia – en trinnvis gjennomgang

Er du klar til å teste vannet i aksjehandel i Storbritannia?

Når du har funnet din online megler, er alt du trenger å gjøre å åpne handelskontoen din og begynne å plassere ordrer,

Som vi understreket gjennom hele guiden – eToro kommer foran som den generelle beste online aksjemegleren for handelsmenn på alle nivåer.

Vi vil derfor avslutte guiden vår med å vise deg hvordan du kan komme i gang med eToro.

Trinn 1: Åpne en UK-konto

Du kan opprette en ny konto på eToro ved å klikke på ‘Bli med nå‘-knappen på hjemmesiden.

Skriv deretter inn fullt navn, adresse, fødselsdato og telefonnummer.

Siden eToro overholder KYC-regelverket, må du også bekrefte identiteten din. Dette kan gjøres ved å laste opp en kopi av passet eller førerkortet.

Trinn 2: Finansier kontoen din

For å begynne å handle aksjer på eToro, må du legge til penger på kontoen din. Minimumsinnskudd som kreves på plattformen er $ 200.

Du kan velge å sette inn penger via bankoverføring, kreditt- / debetkort eller e-lommebøker.

Trinn 3: Plasser din første britiske aksjehandel

Med kontoen din fylt med midler kan du nå søke etter aksjer å handle. Gå over til ‘Handelsmarkeder’ og velg ‘Aksjer’ fra listen.

Dette vil føre deg til et dashbord der du kan finne de mest populære aksjene på eToro.

Disse vil bli klassifisert i kategorier som teknologi, finansielle tjenester, forbruksvarer osv.

Du kan også finne aksjer ved å skrive inn aksjenavnet i søkefeltet øverst på siden.

Når du har funnet en egenkapital du vil kjøpe eller selge, klikker du på ‘Handel’. Dette åpner et nytt ordreskjema – der du kan angi beløpet du vil handle, og spesifisere handelsordrene dine.

Hvis du handler CFDer med egenkapital, kan du også velge mengden gearing du vil bruke.

Når du er klar, klikker du på ‘Åpne handel’ for å plassere din første aksjehandel på eToro – uten provisjon!

Aksjehandel UK – Konklusjon

For å oppsummere – aksjehandel UK refererer til prosessen med å kjøpe og selge aksjer. Du kan handle aksjer både på lang og kort sikt – avhengig av hva dine økonomiske mål er.

Hvis du har lest vår guide grundig – bør du vite hvilke strategier og risikoer som er involvert når du handler aksjer i Storbritannia.

Nå er alt du trenger å gjøre å bruke sjekklisten vår og finne den rette megleren online for deg og dine behov for aksjehandel.

For de som ønsker å hoppe over forskningsprosessen – anbefaler vi at du sjekker ut eToro. Plattformen er regulert av FCA og gir deg tilgang til 17 aksjemarkedsmarkeder med null provisjon!

eToro – TOPP UK Equity Trading Platform med 0% provisjon

etoro megler

eToro har vist seg å være pålitelig i aksjemarkedet gjennom mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Kapitalen din er i fare. Andre avgifter kan påløpe

Vanlige spørsmål

Hva er aksjederivater?

Aksjederivater er finansielle instrumenter som sporer verdien av den underliggende egenkapitalen. De viktigste eksemplene på aksjederivater inkluderer CFD-er og opsjoner.

Er aksjehandel og aksjehandel det samme?

Aksjehandel og aksjehandel er mer eller mindre den samme. Det eneste skillet er at aksjehandel også kan referere til en ETF, bortsett fra bare aksjer i enkelte selskaper.

Er det mulig å handle internasjonale aksjer fra Storbritannia?

Ja, online aksjemeglere i Storbritannia kan gi deg tilgang til internasjonale markeder. På eToro kan du kjøpe og selge aksjer fra børser i USA, Europa, Hong Kong og mer!

Hva er minimumsbeløpet som kreves for å begynne å handle britiske aksjer?

På eToro kan du begynne å handle aksjer ved å møte et minimumsinnskudd på bare $ 200 – som er omtrent £ 160.

Gjør obligasjoner under aksjer?

Obligasjoner er en del av gjeldsmarkedet og regnes ikke som aksjer.

Hvilken er den beste mobile aksjehandelsappen?

Den beste mobilhandelsappen for deg vil avhenge av hvilke funksjoner du leter etter. Vi kan anbefale eToros mobilapp – siden den er brukervennlig, og lar deg handle på farten uten provisjon.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me