Bitcoin Halving 2020: Hvorfor har Crypto-hendelsen stor betydning?

Hva halverer?

Halvering kommer fra et gammelt engelsk ord som betyr “halv”.

Men før vi går ned for å forklare hva halvering i kryptovaluta er, la oss prøve å forstå begrepet gruvedrift.

I Bitcoin og andre kryptovalutaer er gruvedrift prosessen med å validere andres transaksjoner ved å bruke en datamaskin for å løse et komplisert matematisk problem.

Hver transaksjon blir lagt til i den lange, offentlige listen over alle transaksjoner, kjent som blockchain. I bytte for det blir folk belønnet med kryptovaluta.

En Bitcoin-belønning gis til datamaskinen som først løste det matematiske problemet og la til en ny blokk i blokkjeden.

Så langt så bra.

Hva halvering betyr er reduksjonen av Bitcoin-gruvebelønningen utstedt av halvparten.

Det kan høres ut som et veldig enkelt konsept for mange av dere, men for kryptovaluta-samfunnet er det en hendelse av stor betydning som uunngåelig vil påvirke verdien av mynten.

Bitcoin Halving forklart

halvering av bitcoin

Halveringen vil påvirke mengden Bitcoins gruvearbeidere vil få som en belønning for gruvedrift av Bitcoin-blokken. Historisk sett har hendelsen hatt positive effekter på prisen på Bitcoin på lang sikt.

Det vil bare være 21 millioner Bitcoin utvunnet noensinne. I motsetning til banker som kan skrive ut kontanter, er det en endelig grense for hvor mye Bitcoin som kan eksistere. Det er derfor for å forhindre inflasjon hvert andre år, en hendelse som heter Bitcoin halvering.

Tenk på Bitcoin-gruvedrift som et løp. Den første personen som kommer i mål (i vårt tilfelle fullfører en blokk) blir belønnet med Bitcoin. Premien pleide å være 50 Bitcoins, men da var Bitcoin verdt noen få øre. Men siden halvering har skjedd to ganger før, gikk prisen ned til 12,5 Bitcoins per blokk. I 2020 blir antallet 6,25 Bitcoins (det er omtrent $ 70.000 USD dollar i skrivende stund).

Halveringen av Bitcoin vil påvirke gruvearbeidere. På et tidspunkt vil mengden penger som gruvearbeidere må betale for strøm, og datakraft ikke dekkes av belønningen de ender opp med å få. Dette er en av grunnene til at mange gruvearbeidere tror at Bitcoin-gruvedrift sakte dør.

Gruvedrift er dyrt. Det krever mye kraftig maskinvare som definitivt ikke er billig. I tillegg til at månedlige strømregninger bare blir høyere og høyere. Å legge til alt det kan noen ganger ikke engang være lik belønningene som en gruvearbeider vil få.

Etter hvert som tilbudet nærmer seg det endelige antallet Bitcoin, øker etterspørselen. Derfor holder mange på Bitcoins. Hver halvering tjener som en påminnelse om at tilgangen på Bitcoin går tom. Det forventes imidlertid at den siste Bitcoin vil bli utvunnet en gang i år 2140.

Hver gang det halveres, begrenser det mengden ny Bitcoin opprettet. På den annen side gjør eksisterende Bitcoin veldig verdifullt fordi mengden ny Bitcoin som helles i den samlede poolen av Bitcoin vil bli mindre og mindre.

Jo mer prisen på Bitcoin stiger, vil flere gruvearbeidere konkurrere om belønningen. Jo flere gruvearbeidere konkurrerer, jo bedre er sikkerheten i nettverket, som igjen øker verdien av Bitcoin som et monetært instrument som vil øke etterspørselen. Alt er sammenkoblet og vil uunngåelig ha stor innvirkning på både kryptovaluta-samfunnet og verdensøkonomien.

For å oppsummere har halvering vært korrelert med en økning i den langsiktige prisen på Bitcoin.

Halvering av Bitcoin i 2020 og de potensielle konsekvensene

halvering av bitcoin 2020

Halveringen vil skje 21. mai 2020, ifølge Bitcoinblockhalf.

I 2012, som var det første året med halvering, nådde Bitcoin en ny høyde på $ 1000 innen utgangen av 2013. Etter halveringen i 2016 steg Bitcoin-verdien igjen til en ny heltid på $ 20 000 innen 2017. En betydelig krasj i prisen fulgte imidlertid prisen på en rekke transaksjoner sakte men støt å komme seg.

Etter den kommende halveringen gir en prisøkning perfekt mening på grunn av tilbud og etterspørsel. Ettersom tilbudet av Bitcoins sakte når sin endelige grense på 21 millioner, blir det mer og mer verdifullt. Dette, i tillegg til den økte populariteten og anvendelsen av kryptovaluta på verdensbasis, betyr at etterspørselen bare vil fortsette å øke og øke prisen.

For hver halvering var det forskjellige variabler som påvirket utfallet. Med den første halveringen hadde ingen anelse om hva de kunne forvente. Med den andre halveringen i 2012 var et nytt sett med faktorer, inkludert økningen av Ethereum og ICO, en ny faktor som også påvirket utfallet. Nå, 7-8 år senere, er det mange flere faktorer som også kan påvirke resultatene av halveringen i 2020.

Denne gangen må den største endringen i kryptovalutaøkosystemet være den enorme offentlige bevisstheten rundt Bitcoin, kombinert med de høye interessene til institusjonelle investorer. Hvis finansinstitusjoner overtar Bitcoin ved å ta store posisjoner, vil Bitcoins verdi helt sikkert bli påvirket på måter investorer aldri har sett før.

Uansett er hovedpoenget fra dagens halveringstime følgende: Det er en viss sammenheng mellom Bitcoin-belønningshalvering og prisvolatilitet etterpå.

På tilbudssiden skjer endringer hvert 4. år. Husk dette fordi det vil hjelpe deg som investor eller gruvearbeider å få et bedre bilde av hva som påvirker eller kan påvirke prisen på Bitcoin til forskjellige tider.

Hva ekspertene sier?

Mange eksperter er enige om at halveringen vil følge tidligere trender, og Bitcoin vil nå en ny heltid opp til et år etter hendelsen. Bitcoin kan mest sannsynlig slå en verdi 10 ganger prisen, og mange tror at $ 100K ser ganske mulig ut etter halveringen.

For eksempel mener Anthony “Pomp” Pompliano, som er medstifter av Morgan Creek Digital Assets, også at Bitcoin muligens kan nå $ 100.000 innen 2021.

“Økonomien mellom tilbud og etterspørsel er fortsatt gyldig,” sa Pomp. “De er en fin måte å bestemme markedsprisen på. Så hvis etterspørselen etter en eiendel med fast forsyning øker, fortsetter vi å se prisøkning. En av de største driverne for etterspørselen eller økningen i knapphet er halveringen i mai 2020 som jeg tror kommer til å bli et stort øyeblikk, sier han.

Administrerende direktør for Kraken, Jesse Powell, er også optimistisk om at Bitcoin når $ 100 000 etter halveringen. Han tror at mynten på et tidspunkt til og med kan nå $ 1 million prislapp.

Vi må vente og se hva som vil skje og hvordan kryptomarkedet vil reagere etter halveringen.

Eksperter er også enige om at økt offentlig bevissthet kan føre til en bølge av FOMO (frykt for å gå glipp av) kjøp, noe som ytterligere presser BTCs pris enda høyere. Web 3.0-blokkeringer vil også føre til økt interesse for kryptovalutaer.

Av disse grunnene vil vi mest sannsynlig se en massiv økning i verdien av Bitcoin omtrent et år etter halveringen i 2020. Andre kryptovalutaer vil trolig snart også følge, og krysse tidligere heltidspunkter.

Gruvedrift og gruvedrift?

bitcoin gruvedrift vanskeligheter

I tillegg til Bitcoin-halvering, er det en annen faktor som påvirker Bitcoins mangel på verdt å nevne. Det er mye vanskeligere å løse blokker og generere Bitcoins nå enn det var tidligere. Etter hvert som flere gruvearbeidere blir med i nettverket, øker gruveproblemet mer og mer. Økt vanskelighetsgrad betyr at gruvearbeidere bør få kraftigere maskinvare for å løse de kompliserte kryptografiske algoritmene.

Økte vanskeligheter førte også til at gruvearbeidere brukte de såkalte “gruvebassengene”, som gjør det mulig for dem å kollektivt løse blokker og dele blokkbelønningen. Et gruvebasseng er et nettverk av gruvearbeidere som deler sin datakraft og deler like mye blokkbelønningen, i henhold til mengden kraft hver gruvearbeider bidro til å løse en blokk.

Avsluttende ord

For å oppsummere det, la oss skissere noen viktige fakta om Bitcoin halvering 2020:

  • Det forventes å skje i mai 2020.
  • Cirka 85% av Bitcoins forventes å bli utvunnet før halveringsbegivenheten.
  • Etter halveringen vil bare over tre millioner Bitcoins være ubearbeidet.
  • Historisk sett vokser Bitcoin-prisene ett år etter hver forrige halvering.
  • I 2021 (ett år etter halvering 2020) forventes Bitcoins verdi å nå nye høyder.
  • Mange eksperter tror at knappheten på Bitcoin kan føre verdien opp til $ 100 000 i årene som kommer.

Bare tiden vil fortelle oss hva konsekvensene blir. Som nevnt er det mange faktorer som kan påvirke den nye Bitcoin-verdien etter halveringen; faktorer som ikke eksisterte forrige gang, inkludert popularitet, tøff konkurranse, gruvevansker osv.

Bokmerk historien vår og sjekk igjen i 2021 for å se om Bitcoin virkelig rammer det $ 100K-merket!

Vil du lære mer om kryptovalutamarkedet og hvordan du handler det?

Registrer deg på kurset for kryptovalutahandel!

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Trading Education, kan du gi den en like og dele den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me