Bitcoins største kritikere og er de virkelig gale?

Uten tvil, med ankomsten av Bitcoin tilbake i 2009, har mange ting forandret seg, forvandlet og reimagined på det økonomiske landskapet i verden.

Mange mennesker ble tiltrukket av begrepet Bitcoin, og nye kryptovaluta begynte å dukke opp hver dag, hver med nye og spennende funksjoner.

Og selv om endring virket lovende, har det alltid vært de som har følt seg annerledes. Selv noen som alltid har følt at kryptovaluta er en svindel.

Noen har rett til en viss grad, det har vært svindel i kryptoindustrien og rikelig med ulovlig aktivitet, spesielt i de tidlige dager.

Men har Bitcoins kritikere noe annet å si?

I denne artikkelen vil vi se på hva Bitcoin er og hva Bitcoin-kritikere har å si, så vel som om de har rett eller galt.

Vil du lære å handle kryptovalutaer som en proff? Ta vår kryptokurs!

Hva er Bitcoin?

hva er bitcoin

Bitcoin er en desentralisert, peer-to-peer ‘Digitale penger’ (kryptovaluta) system som gjør det mulig for onlinebrukere å behandle transaksjoner på Bitcoin blockchain, uten å bruke en sentralbank eller noen annen administrator.

Måten Bitcoin-betalinger behandles på, er av en privat nettverk av datamaskiner, alle koblet gjennom et delt program.

En transaksjon blir samtidig registrert på en ‘blockchain’ på hver datamaskin som oppdaterer og informerer alle kontoene.

Før vi kommer ned til kjernen i denne artikkelen, la oss imidlertid minne alle på hvorfor Bitcoin ble en revolusjonerende kraft i det økonomiske landskapet og utfordret de tradisjonelle måtene å bankere og overføre penger til hverandre..

 • Anonymitet. Identiteten din er skjult, selv om du kan avsløre identiteten din hvis du velger å.
 • Ingen tredjeparter involvert. Ingen banker eller andre organisasjoner kommer mellom deg og transaksjonen du lager.
 • Raske og billige transaksjoner. Transaksjoner bekreftes raskere enn tradisjonelle metoder.
 • Irreversible transaksjoner. Når en transaksjon er gjort, kan den ikke reverseres.
 • Ingen papirer. Dette fremskynder prosessen betydelig.
 • Lavere svindelrisiko. Bedragerisk oppførsel som dobbeltbruk kan ikke finne sted.
 • Digital lommebok. Et svært sikkert sted å beholde kryptovalutaen din.
 • Enkel internasjonal betaling for bedrifter. Internasjonale betalinger med Bitcoin er både raskere og billigere enn tradisjonelle metoder.

Hva sier Bitcoins kritikere?

Bitcoin-kritikere

Til tross for at så mange mennesker hopper på Bitcoin-vognen, er det fortsatt mange økonomiske eksperter, regjeringer, ledere, hverdagsfolk osv. Som snakker mot Bitcoin.

Den største kritikken mot Bitcoin (og kryptovalutaer generelt) må møte er argumentet om at “Bitcoin ikke er penger”.

Spesielt økonomer har kritisert Bitcoin mange ganger og hevdet at vi ikke skal betrakte Bitcoin som en revolusjon, men bare et “sløsing med ressurser”.

Mangler disse Bitcoin-kritikerne det store bildet? Sannsynligvis ja.

Tidligere administrerende direktør i PayPal Holdings Inc., Bill Harris, har nylig sluttet seg til listen over Bitcoin-kritikere og sa at Bitcoin i utgangspunktet er en “svindel” og en “kolossal pump-and-dump-ordning”.

“Jeg er lei av å si:” Vær forsiktig, det er spekulativt. “Så,” Vær forsiktig, det er pengespill. “Så,” Vær forsiktig, det er en boble. “Ok, jeg vil si det: Bitcoin er en svindel, ”Skrev han på innlegget sitt.

Han nevnte også at Bitcoin har ingen iboende verdi og dens enorme volatilitet og prisendringer er grunnen til at Bitcoin aldri kan brukes som en butikk av verdi eller betalingsmiddel av noen bedrift.

Til tross for hans synspunkter ser ikke Harris ‘tidligere selskap ut til å dele sine synspunkter på Bitcoin. PayPal har søkt om patent som vil forkorte transaksjonstiden for kryptovalutaer.

PayPal har foreslått implementering av en sekundær lommebok med spesielle private nøkler som kan byttes under transaksjoner.

På toppen av det var PayPal og også kort involvert i Facebooks Libra-prosjekt, som også er motstridende.

Kan det være at Harris rett og slett er en Bitcoin-kritiker fordi det er en rival med PayPal? Kanskje den eneste typen Bitcoin de er enig i, er en som de kan kontrollere?

Donald Trump er ‘ikke en fan’

Tilbake i juli 2019, Trump kritisert Bitcoin og kryptovaluta generelt på Twitter.

Han sa at “Bitcoin og andre kryptokurver […] ikke er penger” før han fortsetter å hevde at “Uregulerte kryptoaktiva kan lette ulovlig oppførsel”.

Et nøkkelord å plukke ut der er ‘uregulert’, noe som kan bety at han ser på å implementere regulering

Det meste av kritikken hans mot kryptovaluta var et svar på Facebooks Libra, som den gang var store nyheter.

Selv om det er høyst sannsynlig det Trump vet ikke mye om fordelene med Bitcoin, hans meninger har betydning da han er verdensleder.

Hvis USA beveger seg for å forby Bitcoin og kryptokurver, vil det være et stort slag for markedet. USA er hjemsted for mange kryptovaluta-prosjekter og selskaper, så vel som mange brukere.

Andre nasjoner vil trolig følge Trumps ledelse hvis han gjør det.

Det er også viktig å påpeke at Trumps synspunkter på kryptovaluta faktisk ikke er så vanvittige, Det ville ikke være overraskende å finne ut at mange andre politikere var enige med ham.

Tross alt har politiske figurer en tendens til å vite lite om kryptokurrency og er mer sannsynlig å kun kjenne den negative, kriminelle siden.

Hvorfor tror Bitcoin-kritikere at det er svindel?

bitcoin-svindel

Noen mennesker oppgir at Bitcoin er en Ponzi-ordningen fordi skaperen, Satoshi Nakamoto, eier en så stor del av Bitcoin, omtrent 1 million.

Dette er typisk for pumpe og dump ordninger. Hvis Nakamoto skulle selge alle Bitcoins, ville prisen stupte, og de ville tjene enormt.

Fungerer Bitcoin som forutsett?

Bortsett fra Bitcoin-kritikere som kaller det en svindel, er det mange flere som ikke tror at det virkelig fungerer.

Til å begynne med hevder mange at Bitcoin ikke er raskere enn tradisjonelle metoder, da det kan ta tid for en transaksjon å bli behandlet.

Bitcoin-kritikere elsker å påpeke det nettverket kan bare håndtere 7 transaksjoner per sekund, mens Visa kan klare opptil 24 000 per sekund.

Selv om dette er sant, må flere faktorer også vurderes. først, Visa når faktisk ikke 24 000 transaksjoner per sekund, det er det maksimale det er i stand til.

For det andre, teknisk sett, mens Bitcoin er tregere i behandlingen av transaksjoner, er det raskere å bekrefte dem. Med Visa tar det vanligvis dager å bekrefte transaksjoner.

Og for det tredje, med adopsjonen av Lightning Network, Bitcoin er mye raskere og kan nå brukes til å lage mikrotransaksjoner.

Er Bitcoin for flyktig?

Ja, Bitcoin-kritikerne har rett.

Bitcoin er kanskje det mest ustabile markedsinstrumentet der ute i dag. På grunn av dette betyr det at den ikke kan brukes som en butikk av verdi og til daglig bruk.

Det er også det potensielle problemet at Bitcoin kan være i en boble og kan eksplodere. Selvfølgelig antar dette imidlertid at Bitcoin allerede er overvurdert.

Bitcoin-gruvedrift er for kostbart

Dette gjelder både i den forstand at det er dyrt å bryte mynter og det påvirker miljøet.

Det er spådd det Bitcoin gruvedrift bruker mer kraft enn Irland eller til og med Bangladesh, et land med en befolkning på over 164 millioner mennesker.

Dette er en ekte kritikk av Bitcoin og er et problem som må løses. Det kan imidlertid være slik at Lightning Network kan redusere kostnadene for Bitcoin-transaksjoner.

Ingen egenverdi?

Det er mange Bitcoin-kritikere som hevder at Bitcoin ikke har noen egenverdi i det hele tatt, da det ikke er knyttet til noe.

Dette stemmer rett og slett ikke. Bitcoins verdi er knyttet til hvordan den kan brukes, og arbeidet som er gjort for å skape det; gruvedrift.

Hvis du dykker dypt inn i den virkelige verdien av ting, vil du se at de fleste valutaer ikke er knyttet til noen verdi.

Amerikanske dollar har for eksempel ikke vært bundet til noe siden 1971.

Har Bitcoin-kritikerne rett?

Bitcoin-kritikere

Ja og nei.

Deres meninger betyr noe fordi de har innflytelse og folk lytter til dem.

De fleste av Bitcoin-kritikere er feilinformert og ser fortsatt på kryptovaluta som en måte å utføre ulovlig aktivitet på.

Mens noe ulovlig aktivitet finner sted med Bitcoin, spesielt i begynnelsen med Silk Road, ligger de dagene for det meste bak Bitcoin og er stort sett overdrevne..

Det skal også huskes at amerikanske dollar er den foretrukne valutaen for kriminelle forhold.

Og for kriminelle er det mer fornuftig å bruke fysiske amerikanske dollar fordi det er vanskeligere å spore enn Bitcoin, der alle transaksjoner er lagret på en offentlig hovedbok og vises åpent.

Bitcoin er ikke en svindel, selv om det er mange Bitcoin-svindel der ute.

En av de siste svindlene involverte QR-kodegeneratorer. QR-koder brukes når folk sender kryptovaluta til hverandre via mobile lommebøker.

Det var flere falske QR-generatorer som i stedet for å generere en QR-kode å bruke, bare brukte svindlerne QR-kode, og så ble kryptovaluta sendt til deres virtuelle lommebok..

Dette er et stort problem for Bitcoin, da det ikke hjelper image.

Bare tiden vil vise

Bitcoin er fortsatt nytt, selvfølgelig vil det være kritikere og problemer å løse. Etter hvert som Bitcoin går kritikere vil se fordelene eller bli bevist feil, har noen allerede.

Det er fortsatt for tidlig å vite om alle problemer vil bli løst, men det er fremgang.

Viktige punkter

Hvis du husker noe fra denne artikkelen, gjør det til disse viktige punktene.

 • Det er problemer Bitcoin trenger å overvinne. Hastighet, kostnad og prisvolatilitet, bare tiden vil vise om Bitcoin kan overvinne dette.
 • Et antall Bitcoin-kritikere er feilinformert. Mange fokuserer på den potensielle ulovlige aktiviteten som kan finne sted med Bitcoin, eller mener det er svindel.
 • BitcoinVerdien er ikke laget av tynn luft. Slike meninger devaluerer alt arbeidet som går med Bitcoin.
 • Bitcoin-kritikere skal ikke stilles. Mens mange tar feil, har noen gyldige poeng som du bør lytte til.

Lær å handle Bitcoin med kurset vårt for trading av kryptovaluta

Vil du lære mer om andre kryptovalutaer og hvordan du handler dem? Registrer deg deretter på kurset for kryptovalutahandel!

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Handelsutdanning, vennligst gi den en like og del den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me