Dash fortsatt en levedyktig investering for 2019?

Dash ble opprinnelig lansert i januar 2014 under navnet ‘Xcoin’ med et digitalt token XCO, men et annet selskap brukte allerede dette navnet.

Det ble deretter ommerket til ‘Darkcoin’, men dette hjalp ikke med bildet av mynten, spesielt da det primære fokuset var privatliv.

Det ble til og med merket ‘Bitcoin sin skumle fetter’Av Wired UK. I et forsøk på å fikse dette bildeproblemet ble Darkcoin endelig omdøpt til ‘Dash’, en kombinasjon av ‘digital ’og‘ caske

Dash er egentlig en transaksjonsmynt og fokuserer på to primære områder; transaksjonshastighet og personvern.

Som en organisasjon er de opptatt av å fremme masseadopsjon, spesielt i utviklingsland og selgere. På en måte prøver å konkurrere med PayPal.

Vil du lære å handle kryptovalutaer som en proff? Ta vår kryptokurs!

Hva prøver Dash å oppnå?

Dash prøver i hovedsak å bli en bedre versjon av Bitcoin og bli den primære mynten for å gjøre hverdagslige transaksjoner og ble opprettet ved å forge Litecoin blockchain, som opprinnelig var en gaffel med Bitcoin.

I august 2017 ble det anslått at omtrent 300 organisasjoner over hele verden aksepterte betaling i Dash. Kanskje den mest kjente er Apples App Store.

Fra og med 2019 anslås det så mye som 4800 bedrifter godtar Bindestrek.

Det tar sikte på å overvinne mange av Bitcoins problemer, spesielt styring, fart og konsensus.

Hvordan fungerer Dash?

dash mynt

Dash bruker et bevis på arbeidsalgoritme som ligner på Litecoin og Bitcoin, spesielt i hvordan gruvedrift fungerer. Dash er opprettet på en slik måte at innen 2300 vil det være et begrenset tilbud på Bindestrek.

Det går også gjennom en halveringsprosess som ligner på Bitcoin, men i stedet for å redusere blokkbelønningen med 50% hvert år, Bindestrek reduserer blokkbelønningen med 7% hvert år.

Bindestrek har også et blokkeringsintervall på 2,5 minutter og en blokkstørrelse på 2 MB, selv om dette kan økes til 400 MB i fremtiden. Hvis dette skjer, vil Dash øke transaksjonene betydelig.

Den primære funksjonen i Dash er at brukere kan sende transaksjoner enten anonymt eller umiddelbart.

Disse funksjonene er InstantSend-funksjonen for rask sending av transaksjoner og PrivateSend-funksjonen for sending anonymt.

Bortsett fra dette, er det ikke så mye spesielt unikt med hvordan Dash fungerer.

Når det er sagt, er Dashs system styrket for å forhindre 51% angrep.

I en 51% blir den lengste kjeden sett på som den riktige endringen, og en enhet med flertall hashrate kan i hemmelighet opprette en kjede lenger enn den opprinnelige kjeden i hemmelighet og publisere den.

Hvis dette skjer, har de makten til å dobbeltbruke og forhindre transaksjoner til forskjellige adresser.

Dash har overvunnet 51% angrep ved å opprette et masternode-nettverk eller ‘Long living Masternode Quorum’ (LLMQ) og ‘chainlocks’.

Chainlocks hindrer nettverket i å angripe ved å bruke ‘først sett-regelen’ som er for hver nye blokk som finnes i nettverket, et tilfeldig valgt antall masternoder har til oppgave å signere den første blokken som hver av dem ser individuelt.

Hvis 60% av beslutningsdyktigheten ser den samme blokken, sendes en melding til hele nettverket om ikke å akseptere noen blokk som er forskjellig fra den signerte..

På toppen av det, med masternoder, hvorav det er cirka 3400, kan Dash nå umiddelbart bekrefte transaksjoner, og Dashs blockchain kan være en av de sikreste tilgjengelige i dag.

Å angripe Bindestrek blockchain ville være enda dyrere enn å angripe Bitcoin blockchain.

Dash har også en premie på $ 100.000 for alle som er i stand til å hacke PrivateSend-funksjonen. Så langt har ingen klart å oppnå dette.

Du kan finne ut mer om hvordan Dash fungerer ved å lese deres hvitt papir.

Er Dash den originale DAO?

Dash hevder å være den første desentraliserte autonome organisasjonen (DAO), to år foran Ethereum, som er den mest kjente DAO.

DAO arbeider ved å ta fortjenesten fra 10% blokk gruvedrift og føre dem inn i et fond. Pengene i dette fondet kan deretter brukes til å finansiere prosjekter som er godkjent av masternodes.

Teamet bak Dash

team opprettet dash mynt

Evan Duffield er den primære figuren bak Dash og grunnla mynten. Han har bakgrunn fra koding og økonomi, en flott kombinasjon for kryptovaluta.

Han har programmert siden han var 15 og ble tidlig interessert i Bitcoin.

Duffield ønsket å eksperimentere med Bitcoin, men fant ut at det ville være for farlig, og derfor bestemte han seg for å finne opp sin egen mynt som tillater ham å gjøre det.

I 2017 gikk Duffield av som administrerende direktør for Dash Core Project og ble etterfulgt av Ryan Taylor.

Hvor bra har Dash prestert?

I skrivende stund, ifølge CoinMarketCap, Dash har en markedsverdi på $ 849 475 178 og en sirkulerende forsyning på 8981 092 poletter.

Den høyeste markedsverdi Dash noensinne har nådd var omtrent 11 milliarder dollar i desember 2017, med en mynt som koster nesten $ 1500.

Men allerede før Dash nådde en topp mot Bitcoin i mars 2017 av en Dash-mynt som koster over 0,1 Bitcoins. Mens dette skjedde, steg Dash til amerikanske dollar ikke så betydelig.

Siden Dash har nådd sin høyeste markedsverdi, har den vært relativt stabil.

Noen sier at Dash er overvurdert, da det burde være en mynt som bare brukes til transaksjoner og ikke noe mer. Det tilbyr ikke smarte kontrakter eller noe spesielt unikt, for eksempel smarte kontrakter eller dApps.

Til tross for dette har Dash fremdeles klart å knytte en rekke partnerskap som har økt sin tilstedeværelse over hele verden, og et smart kontraktlag kan legges til senere.

Bindestrek har vært ganske vellykket med å presse kryptovalutaen deres i regioner der det er uro, hvor den kan fungere som et alternativ til valutaen i regionen, noe som kan være ustabil.

I Latin-Amerika har Dash blitt spesielt populært. Nylig ble Dash lagt til for parkeringsbetalinger i en Venezuelansk kjøpesenter.

Venezuela er et sentralt eksempel på dette på grunn av den økonomiske krisen som har dukket opp der de siste årene.

Bindestrek har vært veldig aktiv også i Afrika, utdanne kontinentet om kryptovaluta og banktjenester for ikke-bankede.

De er kanskje den raskeste kryptovalutaen som dukker opp i utviklingsregioner, og dette kan hjelpe den med å øke masseadopsjonen sammenlignet med andre kryptovalutaer.

For å få raskere adopsjon er det imidlertid sannsynlig at flere trenger å ha smarttelefoner som er i stand til å være vert for virtuelle lommebøker..

Som flere selgere aksepterer Bindestrek, det er sannsynlig at verdien vil øke.

Er Dash verdt å investere i?

investere i dash

Hvis du kan se det positive i Dash, er Dash verdt å investere i.

Selv om det ikke tilbyr mye når det gjelder verktøy eller en plattform for utviklere, er det attraktivt for de som bare vil ha en kryptovaluta som fungerer bra for betalinger..

Dette gjør Dash i direkte konkurranse med Bitcoin.

Uten tvil gjør Dash noe bedre enn Bitcoin, for eksempel transaksjonshastigheter og muligens sikkerhet. Hvis det er viktig for deg, kan Dash være tiltalende.

Dash har imidlertid ikke volumet og volatiliteten som Bitcoin har, og det kan derfor være vanskeligere å tjene penger på å handle med den.

Har Dash noen feil?

Bindestrek må avverge konkurranse fra myntkonkurrentene Monero og Zcash i tillegg til en rekke andre mynter som kjemper om å være den første personvernmynten.

Noen hevder at Dash faktisk ikke er så privat i forhold til konkurrentene, og hvis de virkelig vil konkurrere på dette området, må de gjøre mer.

En annen bekymring som en personvernmynt er den fra myndighetsregulering.

De fleste regjeringer liker ikke ideen om at folk skal kunne sende penger anonymt, da det kan sees på som en måte å hvitvaske penger fra ulovlige aktiviteter.

Bindestrek har ikke utviklingsfunksjoner, som kan sees på som et minus for noen. Kryptovalutaer som Ethereum, som inkluderer slike funksjoner, har klart å øke adopsjonen.

Et annet problem som kan være et problem for noen er om Dash virkelig er desentralisert eller ikke. På grunn av sitt masternode-nettverk er beslutningstaking mer bundet i denne gruppen.

Det som gjør folk mer skeptiske, er at masternoder kan ha denne makten i lange perioder, og den kan ikke overføres til andre involvert i Dash.

Det var også kontrovers rundt Dash da den ble utgitt fordi 2 millioner Dash-tokens ble utvunnet i løpet av de første to dagene, noe som gjorde grunnleggerne mye penger.

Viktige punkter

Hvis du husker noe fra denne artikkelen, gjør det til disse viktige punktene.

  • Bindestrek har den 15. største markedsverdi. Totalt $ 849.475.178 per august 2019.
  • 4800 kjøpmenn godtar Bindestrek. På en måte konkurrerer Dash med PayPal.
  • 51% av angrepene er vanskelig å finne sted. Dette skyldes Dashs masternode-nettverk og kjedelås.
  • Bindestrek er veldig aktiv i utviklingsland. Spesielt i land som opplever økonomiske kriser.

Lær å handle Dash med vårt kryptokurs

Vil du lære mer om andre kryptovalutaer og hvordan du handler dem? Registrer deg deretter på kurset for kryptovalutahandel!

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Handelsutdanning, vennligst gi den en like og del den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me