Den ultimate guiden til Bitcoin: hva er det?

Alt du trenger for å komme i gang i Bitcoin

Hva er Bitcoin? La oss komme rett til poenget. Hvis dette er første gang du leser en artikkel om Bitcoin – et av de mest populære ordene vi stadig kommer over på økonomi- og finansseksjonen på våre nyhetsnettsteder – vil vi sørge for at du ender med å bli kunnskapsrik og klar til å delta i diskusjoner. Det er faktisk mange diskusjoner om Bitcoin, og det virker som etter hvert som årene går, oppstyret rundt det forsvinner ikke.

Vi tror at alle burde vite i det minste de grunnleggende prinsippene bak den mest populære kryptovalutaen, slik at de kan uttrykke en mening og innse selv om det er noe å ha nytte av eller rettere avvise.

La oss gå…

Hva er Bitcoin?

hva er bitcoin, bitcoin kryptovaluta

Ganske enkelt er bitcoin penger.

Tenk på Bitcoin som et digitalt aktivum.

Det er en kryptovaluta, som i utgangspunktet betyr en desentralisert og kryptert digital valuta. Det er ingen sentralbank, administrator eller andre mellommenn.

Bitcoins kan sendes fra en bruker til en annen på en P2P (peer-to-peer) Bitcoin-nettverk.

Bitcoin er den elektroniske versjonen av kontanter.

Selv om ideen er å bruke den til å kjøpe produkter og tjenester, er det ikke en enorm mengde butikker eller selskaper som aksepterer Bitcoins som betaling ennå. Antallet deres øker imidlertid når dagene går.

Er du interessert i å handle med Bitcoin?

Hvem skapte Bitcoin?

La oss snakke om hvem som opprettet Bitcoin og gi ham / henne / de den anerkjennelsen de fortjener.

Satoshi Nakamoto har blitt kreditert for å utvikle Bitcoin i 2009, men det er et kjent faktum at dette bare er pseudonym for en enkelt person eller en gruppe mennesker som jobbet med ideen.

Nakamoto forsvant i utgangspunktet fra Internett tilbake i 2011 og etterlot seg bare noen få ledetråder om hvem han / hun / de kan være.

Morsomt faktum: I løpet av årene var det mange mennesker som offentlig har hevdet at de var Satoshi. De fleste av dem kunne imidlertid ikke gi noe solid bevis for å støtte deres uttalelser.

En journalist kunngjorde en gang at Dorian Nakamoto fra California er den sanne “skaperen” av Bitcoin på grunn av å oppdage mange likheter mellom de to personaene. Påstanden ble imidlertid motbevist av Dorian.

Skaperenes anonymitet er viktig, og mange er enige om det. På grunn av skapelsens natur fjerner den eneste identiteten som kan knyttes til Bitcoin enhver innflytelse på politikk, regler og beslutningstaking i samfunnet. Det hele blir et selvopprettholdt system for folket uten absolutt noen innflytelse overhodet.

Hvordan skapes Bitcoin?

bitcoin mining, en gruvearbeider belønnet med bitcoin

Bitcoins blir opprettet gjennom en prosess som kalles gruvedrift. Kjerneteknologien bak kalles blockchain-teknologi.

Det er avhengig av et nettverk av noder, som sikrer integriteten til transaksjonshistorikken ved å oppnå konsensus. Validering er en del av prosessen.

Når en transaksjon er validert, vil noder løpe, ved hjelp av prøve / feil for å løse et vanskelig matematisk puslespill som krever tunge databehandlingsressurser.

Den første datamaskinen som løser ligningen vil bli belønnet med Bitcoins.

Denne prosessen kalles “Bitcoin gruvedrift”Og protokollen er referert til som Proof of Work (PoW).

Prosessen med gruvedrift har to formål:

  1. Å lage nye Bitcoins
  2. For å lette behandlingen av transaksjoner i nettverket

Husk at bitcoin-gruvedrift krever mye energi, maskinvare og båndbredde. Hvis du bestemmer deg for å gjøre dette hjemme, vil kostnadene for strøm mest sannsynlig oppveie Bitcoin-verdi du vil gruve på slutten.

Handle Bitcoin nå med

Kjennetegn ved Bitcoin

La oss snakke om de viktigste egenskapene til Bitcoin:

Desentralisering

desentralisering, bitcoin-nettverk

En av de viktigste egenskapene til Bitcoin er at den er desentralisert. Det er ingen enkelt institusjon eller enhet som regulerer Bitcoin-nettverket.

Hvordan vedlikeholdes det?

Av en gruppe frivillige kodere og drives av et åpent nettverk av datamaskiner, lokalisert over hele verden.

Denne typen operasjoner er attraktiv for mange mennesker og grupper som er ganske ukomfortable med kontrollbankene og myndighetsøvelsene på pengene sine.

Med Bitcoin vedlikeholdes hver økonomiske transaksjon av det åpne nettverket, den eies av ingen, og du trenger ikke betale noen avgifter til noen.

Hvor mange er der ute?

Den totale mengden Bitcoins som noen gang kan eksistere er 21 millioner.

Det eksisterer for tiden over 17 millioner Bitcoins. Dette tallet kan imidlertid endre seg hvert 10. minutt når nye blokker utvinnes.

Hver blokk legger til rundt 12,5 Bitcoins i omløp.

Det er over 3 millioner Bitcoins som ennå ikke skal utvinnes.

3-4 millioner Bitcoins har gått tapt i løpet av årene på grunn av at folk glemmer sin digitale lommebokinformasjon (mer om det nedenfor).

Hvor oppbevarer du Bitcoins?

Du holder dem i en digital lommebok.

Du må ha en slik lommebok, da det er det viktigste trinnet i prosessen med å skaffe deg Bitcoins. Bitcoins er den digitale ekvivalenten av kontanter, og en Bitcoin-lommebok er den digitale ekvivalenten til din fysiske lommebok.

Det den er lagret i lommeboken er en sikker privat nøkkel, som brukes til å få tilgang til Bitcoin-adresser og gjennomføre transaksjoner.

Du kan når som helst logge på og sjekke saldoen din. Husk imidlertid at du må være veldig forsiktig når det gjelder lagring av passord og nøkkel. Hvis du mister tilgang, mister du lommeboken og beløpet du har inni.

Irreversible transaksjoner

Tradisjonelle betalingsmåter, for eksempel bankoverføring, kan spores og om nødvendig reverseres.

Imidlertid er det ikke tilfelle med Bitcoin. Hvis du sendte penger, kan du ikke gjenopprette dem. Dobbeltsjekk adressen du sender Bitcoins til.

Anonymitet

anonymitet, anonym mann som sender bitcoin

Når vi snakker om transaksjoner, betyr fraværet av “validator” eller noen form for sentral regulering at brukerne ikke trenger å identifisere seg når de sender bitcoin til en annen bruker. Når du sender inn en transaksjonsforespørsel, må protokollen bekrefte at avsenderen faktisk har den nødvendige Bitcoin og myndighet til å sende dem. Systemet trenger ikke å vite identiteten din.

Du blir bare identifisert av adressen til lommeboken din.

Denne egenskapen til Bitcoin har gjort det ganske attraktivt for det svarte markedet.

Selv om, politiet har utviklet metoder for å identifisere brukere hvis nødvendig.

Delbarhet

I dag kostet en Bitcoin over $ 10.000. Imidlertid er det mindre enheter enn en Bitcoin. Den minste av dem alle kalles en satoshi, og den er hundre milliondel av en Bitcoin (0,00000001), som til dagens priser er omtrent en hundredels prosent. Dette muliggjør mikrotransaksjoner som tradisjonelle elektroniske penger ikke kan brukes til.

Volatilitet

En annen viktig egenskap ved Bitcoin er at den er svært ustabil.

Den svært ustabile naturen undergraver Bitcoins evne til å fungere som en skikkelig valuta, men det er også en egenskap som tiltrekker seg investorer og kryptoentusiaster.

Faktorer som kan forklare hvorfor Bitcoin er så volatil, er nyhetshendelser, markedsstørrelse, regulering, lav likviditet, ulikhet i formue og mer.

Popularitet

bitcoin som den mest populære kryptovalutaen

Hvorfor er Bitcoin så populær, og mange anser det som en verdifull ressurs? Vel, det er sannsynligvis fordi det ikke kontrolleres av regjeringen eller noen bank. Folk kan også bruke Bitcoins uten å gi tonn personlig informasjon. Transaksjoner registreres, men ingen vet hvilket kontonummer som var ditt.

Folk er også villige til å bytte dem mot ekte varer, tjenester og til og med kontanter.

Ikke bare det, men det er også veldig vanskelig å kopiere Bitcoins, lage falske eller bruke dem du ikke eier.

Muligheter

Selv om Bitcoin og andre kryptovalutaer ofte brukes på det svarte markedet på grunn av deres anonymitet, er det mange store selskaper som godtar Bitcoin som en legitim betaling..

Noen av dem inkluderer Dell, Microsoft, Expedia, Overstock.com osv. Du kan også betale din Subway- og KFC-bestilling i Bitcoins i Canada.

Bitcoin har også blitt veldig populært i tredje verdens land blant mennesker som ikke har det tilgang til tradisjonelle banker.

Med tiden forventes flere og flere steder å tillate bruk av Bitcoin.

Mens mange mennesker har blitt tiltrukket av kryptovalutahandel som en måte å tjene raskt, har det begynt å motta vanlig anerkjennelse som en måte å betale for produkter og tjenester.

Hvordan få Bitcoin?

I tillegg til gruvedriften, som vi forklarte tidligere, er det noen andre måter du kan få Bitcoin på. Her er de:

Kjøp Bitcoin på nett

kjøp bitcoin online

Før du tenker på å kjøpe Bitcoins online, må du laste ned en Bitcoin-lommebok. Det er fire typer lommebøker du kan bruke: mobil, nett, stasjonær og maskinvare.

Når du har lastet ned en lommebok, må du opprette en konto på en kryptovaluta-utveksling som må godkjennes av lommebokleverandøren din.

Børser med kryptovaluta er markedsplasser hvor du kan handle kryptovalutaer til kjøpere i bytte for enten ekte penger eller andre kryptovalutaer.

Bankoverføring eller kredittkortbetaling aksepteres av de fleste børser.

Kjøp Bitcoin personlig

Det er riktig. Hvis du ikke har lyst kjøpe Bitcoin online, du kan gjøre det personlig.

Bruk nettsteder som Mynt minibankradar for å hjelpe deg med å finne en Bitcoin-minibank i nærheten. Det ligner veldig på en vanlig minibank, bortsett fra at du bytter penger med bitcoin.

Du kan også bruke nettsteder som LocalBitcoins for å oppdage folk som er villige til å bytte Bitcoin mot kontanter personlig.

Gjør ting online for Bitcoin

En måte å få Bitcoin på er å spille mobil- eller online-spill. Du kan spille spill på telefonen din og faktisk få betalt i Bitcoin. Du bør imidlertid huske på at du vil få mange annonser, for når alt kommer til alt er disse Bitcoin-kranene i det for pengene.

En annen måte å tjene Bitcoins på er å fullføre oppgaver på forskjellige nettsteder. Noen selskaper betaler deg i Bitcoin hvis du tester nettstedene deres, retweet / del innlegg, tar undersøkelsene osv.

Noen kryptovaluta-blogger, fora på nyheter kan også betale deg i Bitcoin hvis du bidrar med din innsikt og kunnskap og publiserer det på deres nettside / blogg.

Siste tanker:

Vi håper at etter å ha lest The Ultimate Guide to Bitcoin: What Is Bitcoin, vet du mer om Bitcoin og har allerede tenkt på muligheten for at du blir en del av Bitcoin-fellesskapet..

Hvis ikke, kanskje neste gang noen nevner det, kan du bli en del av diskusjonen og gi din velinformerte mening.

Hold tankene åpne. Ikke avvis det som regnes som et av det 21. århundrets største teknologiske gjennombrudd. Vi kan ikke benekte at med økningen av Bitcoin har verdens økonomiske landskap sikkert endret seg mye. Bitcoin utfordrer måten folk tenker på penger på og med det, de tradisjonelle økonomiske modellene.

Hvem vet hvor kryptovaluta-vanvidet tar oss videre!

Hvis du har likt å lese Den ultimate guiden til bitcoin: hva er bitcoin? vær sikker på at du sjekker ut noen av våre andre artikler om Bitcoin og andre kryptovalutaer her. Og ikke glem å gi den en like og del den med noen andre du tror det kan være av interesse også.

Ansvarsfraskrivelse: Kryptovaluta er svært ustabil. Kapitalen din er i fare

Handelsanalyse er ikke en pålitelig indikator for gjeldende eller fremtidig ytelse, ettersom omstendighetene kan endres over tid. Før du tar noen investeringsbeslutninger, bør du søke råd fra uavhengige finansielle rådgivere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me