EOS vs Ethereum: Er EOS bedre enn Ethereum?

EOS vs. Ethereum: Er EOS en bedre investering enn Ethereum

Er EOS bedre enn Ethereum? Hvilken blockchain-plattform tilbyr flere innovasjoner? Er EOS en bedre investering enn Ether?

Vel, hvis du trodde at Alien vs Predator er den største kampen i vårt århundre, gjør deg klar for duellen mellom EOS og Ethereum.

Vi i Trading Education kan hjelpe deg med å lære mer om kryptoverdenen og hvordan å handle kryptovalutaer som en proff. Ta kurset vårt i kryptovaluta og finn ut om EOS er bedre enn Ethereum.

Hvis du føler deg forvirret når du prøver å finne ut “EOS vs. Ethereum – Er EOS bedre enn Ethereum?”, Fortsett å lese. Vi har satt sammen en komplett guide, slik at du kan velge hvilken som er bedre.

Hva er Ethereum?

Er EOS bedre enn Ethereum? Før vi begynner å utforske fordeler og ulemper med både EOS og Ethereum, bør vi forklare hva disse kryptoene tar sikte på å oppnå. Som vi vet er Ethereum den nest mest populære og omsatte digitale eiendelen.

Ethereum er en open-source blockchain-basert plattform, opprettet av Vitalik Buterin, som letter bruken av smarte kontrakter og desentraliserte apper (dApps). Faktisk er Ethereum ansett som kongen av smarte kontrakter.

På toppen av det støtter Ethereum et bredt antall poletter, for eksempel ERC-20, samt mange kryptospill.. Ethereum handler ikke om tomt snakk, men om reell effektivitet!

Ingen overraskelse Ethereums Ether er en av de mest lovende myntene å handle. I motsetning til Bitcoin er Ethereum ubegrenset, med mer enn 113.448.141 eter i omløp.

Ethereum fortsetter å forbedre seg, og det antas at Ethereum 2.0, den andre iterasjonen av Ethereum, vil ha stor innvirkning på investeringsverdenen, med fokus på energieffektivitet og innsats i stedet for gruvedrift.

Hva er EOS?

Gitt Ethereums evner, er det vanskelig å forestille seg en plattform som kan overgå den. Så kan EOS være bedre enn Ethereum?

EOS er også en desentralisert plattform som muliggjør bruk av smarte kontrakter og dApps, noe som gjør den til en av de største konkurrentene til Ethereum. Denne blockchain-plattformen ble utgitt 31. januar 2018, og på litt mer enn et par år har den tjent 13. plass på CoinMarketCap i skrivende stund.

Det er kanskje den mest sannsynlige Ethereum-drapsmannen og ved første øyekast ser det ut til å prøve å gjøre alt bedre enn Ethereum. I virkeligheten har det imidlertid mye mer å tilby enn bare å erstatte Ethereum!

EOS kan revolusjonere hvordan brukere samhandler med blockchain-teknologi. Hvordan? Bare fortsett å lese!

Hva prøver EOS å oppnå?

Hvordan kan EOS bli en bedre plattform og investering enn Ethereum? Sannheten er at Daniel Larimer, CTO bak EOS, hevder at ingen blockchain-plattformer kan levere ytelsen som vanlige folk ønsker. Han argumenterer for det vanlige mennesker bryr seg ikke så mye om desentralisering, de bryr seg om ytelse.

Med EOS ønsker Larimer å skape en plattform for dApps som vil fungere slik folk vil ha dem til. Derfor er deres primære rival Ethereum! EOS prøver å gjøre det lettere å lage dApps i forhold til Ethereum.

Angivelig, EOS krever mindre koding som det gir flere grunnleggende funksjoner enn Ethereum og er lettere å lære å bruke og navigere. Dette er avgjørende fordi folk flest ikke har teknisk kunnskap til å bruke Ethereum.

EOS tilbyr også databaseadministrasjon og kontoadministrasjon for å forbedre brukeropplevelsen.

Larimer hevder at EOS en dag potensielt vil håndtere millioner av transaksjoner per sekund (tps). I dag hevder de imidlertid at de vil være i stand til å håndtere 1000 til 8000 tps. Det er nødvendig å nevne at til EOS når toppytelse, vil vi ikke vite om dette er sant eller mulig.

Hvordan fungerer EOS?

eos kryptovaluta

Kan EOS nå sine mål? Kan det bli bedre enn Ethereum? La oss se hvordan EOS fungerer nøyaktig!

Det viktigste å vite om EOS er at EOS er blockchain og mynten, og EOS.IO er egentlig operativsystemet som fungerer på toppen av blockchain.

EOS.IO har blitt sammenlignet med Googles Play Store og Apples App Store ved at det er enkelt å konfigurere og bruke applikasjoner. Dette systemet gjør det enklere å bruke EOS-blockchain, noe som er avgjørende for å tiltrekke flere og flere mennesker til å investere i EOS.

EOS-mynten fungerer på EOS-blokkjeden og bruker en delegert bevis på stavealgoritme. Det er åpen kildekode, og alle kan bruke den til å lage høyytelses smarte kontrakter. EOS er med andre ord designet for å være mer funksjonell for bedrifter og brukere å lage blockchain-baserte applikasjoner på en måte som er mye mer brukervennlig enn Ethereum.

Det er riktig! En av hovedideene bak EOS er å lage blockchain-apper som fungerer som nettbaserte applikasjoner. Merk at så langt har ikke blockchain-apper klart å oppnå samme ytelse, og de tror dette vil stoppe masseadopsjon.

Videre har EOS en desentralisert styring med en grunnlov. Dette er en av de viktigste funksjonene grunnleggerne mener er viktig for å skape et rettferdig system. De hevder at det har ført til at EOS er mer desentralisert enn Bitcoin og Ethereum det samme er flere steder der EOS-mynter blir opprettet.

Angivelig styres Bitcoin av fire gruvebassenger og Ethereum av to. Dette betyr at nesten all makten styres av disse gruppene. EOS har derimot 21 interessenter som er blokk-skapere, ikke gruvearbeidere.

Dette deler opp makten betydelig og burde føre til en mer desentralisert styringsstruktur. Dette er også viktig fordi hvis disse gruvebassengene blir tatt ned, kan det ha en negativ innvirkning på kryptovalutaen og slipe transaksjonsvalidering..

Sist men ikke minst, ifølge Larimer, EOS har en bedre brukeropplevelse; selv enkle, men avgjørende ting som passordgjenoppretting er sikrere.

Teamet bak EOS

teamet bak eos

Når det gjelder kryptovalutaer, som EOS og Ethereum, bør vi merke oss at deres popularitet også påvirkes av følelser. Faktisk kan teamet bak en plattform spille en avgjørende rolle.

Daniel Larimer, skaperen av EOS, er for eksempel en populær figur i kryptoverdenen. Han er også medskaper av Steemit og Bitshares.

Merk at Steemit er en sosial medie- og bloggplattform som belønner brukere for å publisere og kurere innhold i kryptovaluta. Larimer er veldig aktiv på Steemit og legger ut om EOS.

Bitshares, derimot, er en desentralisert plattform for handel med kryptovalutaer ved hjelp av blockchain-teknologi.

Larimer har tatt sin erfaring fra begge prosjektene inn i EOS. Nå Daniel Larimer er CTO ved Blokker. En, som er organisasjonen som eier EOS. Han mener at desentraliserte apper ikke kan konkurrere med sentraliserte apper før de kan prestere bedre enn dem. Larimer tror heller ikke på voldelige midler for å håndheve styring av desentraliserte plattformer.

Her skal vi også nevne Brendan Blumer. Blumer er administrerende direktør i Block.One. Han er en serieentreprenør og investor. Blumer har en stor erfaring innen teknologibransjen, og har vært aktiv siden han var 15 år hvor han begynte å selge virtuelle spillemidler.

Gitt deres innflytelse i kryptohandelverdenen, er det ingen overraskelse at teamet bak EOS kan spille en avgjørende rolle i EOS mot Ethereum-kampen.

Hvordan har EOS prestert?

eos pris graf

Store evner, et innovativt team… Kan EOS overgå Ethereum? La oss se på EOS-priser da!

I skrivende stund koster ett EOS-token $ 2,53, har en samlet markedsverdi på $ 2 371 458 834, og en sirkulerende forsyning på 937.809.754 EOS.

Interessant nok ble EOS møtt med mye spenning da den ble sluppet og skutt opp i verdi nesten umiddelbart.

Etter en priskorreksjon skjøt den opp til 18 dollar per mynt og en markedsverdi på 10 milliarder dollar i januar 2018. Da, den nådde en heltidshøyde på 21 dollar per mynt og en total markedsverdi på 17 milliarder dollar i april 2018.

Siden da har spenningen rundt EOS modnet, og prisene har gått mellom 1,81 dollar per mynt og høyder på 5,93 dollar..

La oss ikke glemme det EOSs ICO brukte Ethereum til å være vert for det og varte et helt år. Noen syntes dette var rart; imidlertid har Larimer sagt at både Ethereum og Bitcoin var lenger. Totalt klarte de å skaffe omtrent 4 milliarder dollar.

Etter hvert som EOS utvikler seg og nye funksjoner blir lagt til, vil prisen sannsynligvis øke eller redusere hvis de ikke blir godt mottatt. Nå er EOS en av de mest populære myntene å investere i; en mynt du bør følge nøye med.

Vil du lære mer om andre kryptovalutaer og hvordan du handler dem? Registrer deg deretter på kurset for kryptovalutahandel!

Har du vurdert å kjøpe EOS?

Hvordan har Ethereum prestert?

Ethereum har også hatt en spennende reise. To år etter at Vitalik Buterin hadde foreslått Ethereum, ble protokollen live i juli 2015.

I 2016 ble imidlertid systemet hacket; $ 60 millioner ble stjålet via en dApp designet for å være et risikokapitalfond, The DAO. Som et resultat ble Ethereum Classic (ETC) opprettet og Ethereum blockchain splittet.

En annen stor begivenhet for Ethereum var det blockchain-baserte spillet CryptoKitties, lansert i 2017. Tro det eller ei, brukerne ble gal på Ethereums virtuelle katter, og blockchain ble tilstoppet.

Det er riktig! Det var mange som var villige til å betale en formue for å få en digital katt. Det dyreste kjøpet er av den populære katten Dragon, verdt 600 ETH eller omtrent $ 170.000.

Til tross for opp- og nedturer har Ethereum klart å forbli en av de sterkeste eiendelene i 2020, med en markedsverdi på $ 51,507,291,691. Fra november 2020, en ETH er $ 454, iht CoinMarketCap.

Noen eksperter mener at Ethereum kan nå potensialet de neste årene. Så hvis du er villig til det invester i Ethereum i stedet for EOS, bare fortsett å følge ETH-prisene nøye!

Har du vurdert å kjøpe Ethereum?

Problemer med EOS

Før du konkluderer med at EOS er bedre enn Ethereum, bør vi nevne at EOS har mange problemer. Det er riktig! Til tross for et vell av gode nyheter, er EOS ikke uten problemer.

For å gi et eksempel hevder Weiss Crypto Ratings at EOS har problemer med sentralisering. I 2019, Weiss senket EOSs rating etter at de konkluderte med at EOS ikke var villig til å gjøre nok for å øke desentraliseringen.

Dette kan imidlertid delvis skyldes at EOS er veldig ung, og det vil derfor ha sentraliseringsproblemer før det kan vedtas fullt ut.

Når det er sagt, er det viktigste problemet EOS har lidd av, feil. Det har vært mange problemer siden get-go og kritikere lurer på om EOS-teamet tester oppdateringer på riktig måte før de setter dem på hovednettet.

I en av de nyere feilene ble blokkproduksjonen tvunget til å stoppe, og EOS-teamet ble tvunget til å ha en konferansesamtale med blokkprodusenter, noe som førte til at de rullet tilbake koden til en tidligere oppdatering.

Imidlertid bør det nevnes at Bitcoin og Ethereum, så vel som mange andre kryptovalutaer, hadde problemer da de startet.

Til slutt bør vi nevne at andre har spekulert i det EOS kan møte myndighetsproblemer i USA for hvordan de kjørte ICO, hevder at de gikk for langt, og det kan bli et problem for dem senere. Merk at amerikanske statsborgere ikke fikk delta i ICO (så vel som kinesisk).

La oss ikke glemme at kryptoregler varierer betydelig over hele kloden. Her kan du lære mer om de mest kryptovennlige byene over hele verden.

Problemer med Ethereum

Som nevnt ovenfor har kryptoverdenen mange tekniske og regulatoriske utfordringer å takle.

Akkurat som enhver annen krypto, for eksempel, Ethereum har noen alvorlige ting problemer med skalerbarhet. Merk at ifølge eksperter er en av hovedårsakene til slike skalerbarhetsproblemer det faktum at “hver node må behandle hver transaksjon.”

Det økende antall brukere gir bensin drivstoff og fører til forskjellige tekniske problemer og langsomme behandlingstider.

Mens teamet bak Ethereum mener at Ethereum 2.0 vil bidra til å løse ytterligere problemer med systemets kapasitet, vil bare tiden vise.

Et annet problem er Ethereums høye avgifter. La oss ikke glemme at brukerne må betale gass, et gebyr i Ether, for å kjøre smarte kontrakter. Disse avgiftene går til gruvearbeiderne eller eierne av nodene. Gitt at kryptoer har som mål å gjøre transaksjoner billigere og raskere, høye kostnader kan presse brukere og entusiaster bort.

Dessuten kan brukeropplevelsen også lide, så det er ingen overraskelse mange brukere henvender seg til alternativer for Ethereum, for eksempel EOS.

Det aller viktigste spørsmålet: Er EOS bedre enn Ethereum?

eos vs ethereum

Så er EOS bedre enn Ethereum? Det korte svaret: det er fortsatt altfor tidlig å si (overraskelse, overraskelse!).

Ettersom både Larimer og Vitalik har som mål å desentralisere organisasjoner og valutaer og skape en mer gjennomsiktig finansverden, sammenligner mange EOS med Ethereum.

Imidlertid er sammenligningen ikke alltid klar. Begge er fortsatt eksperimentelle og vil endres over tid. Teamet bak EOS mener absolutt at det er bedre, men en riktig sammenligning mellom de to er kanskje ikke mulig før de kjører på full kapasitet.

EOS er mye yngre enn Ethereum, og noen tror det kan løse Ethereums problemer.

Men Ethereum er fortsatt i endring også. Vitalik Buterin har sagt at Ethereum vil være mye raskere etter skjæring og plasma. Buterin mener at Ethereum kan være i stand til å nå titusenvis av tps.

Det er også viktig å erkjenne at en av primære forskjeller mellom EOS og Ethereum er at de har konkurrerende ideologier. Med Ethereum må brukere av smarte kontrakter betale gass for å bruke dem. Med EOS er utviklere de som må betale bensin.

Ethereum kan ha problemer med bakoverkompatibilitet når du skalerer; EOS har kanskje ikke slike problemer ennå.

En annen stor forskjell mellom EOS og Ethereum er programmeringsspråkene de bruker. Ethereum bruker sitt eget programmeringsspråk, Solidity, mens EOS bruker C++. Ettersom C ++ allerede er allment akseptert, kan dette bety at EOS vil være lettere å adoptere enn Ethereum.

Når det er sagt, har C ++ forsvunnet fra popularitet en stund nå; tvinger EOS for å legge til flere programmeringsspråk i fremtiden, ytterligere påskynde adopsjonen.

Kanskje en av de største forskjellene mellom EOS og Ethereum er det med EOS kan brukere oppdatere smarte kontrakter. På Ethereum er smarte kontrakter uforanderlige, noe som betyr at når de er aktive, kan de ikke stoppes. Det bør imidlertid nevnes at oppdatering av smarte kontrakter kan være en sikkerhetsrisiko.

Det er også logisk å anta at ettersom blockchain-teknologien fortsetter å utvikle seg, vil både EOS og Ethereum ha flere konkurrenter å forholde seg til. Ta NEO, ofte kalt Kinas Ethereum, for eksempel! Hvilken krypto vil vinne? Bare tiden vil vise!

Viktige punkter

Hvis du husker noe fra artikkelen vår Er EOS bedre enn Ethereum ?, gjør det til disse hovedpoengene:

  • EOS mot Ethereum-slaget er et av de mest interessante områdene i kryptoverdenen.
  • Ved å bruke EOS.IO er EOS mye mer brukervennlig enn de fleste kryptovalutaer. Dette er et stort problem fordi så langt de fleste dApp-plattformer er for kompliserte for vanlige mennesker å bruke.
  • Daniel Larimer står bak EOS. Larimer er veldig kjent i kryptovalutaverdenen og jobbet tidligere på Bitshares og Steemit.
  • Den primære forskjellen mellom EOS og Ethereum er at utviklere betaler for smarte kontrakter. I Ethereum må brukerne betale gass for å bruke smarte kontrakter.
  • Vi skal fremdeles se om EOS er ekte Ethereum-drapsmann. Det er fortsatt altfor tidlig å forutsi hvor godt EOS vil prestere.

Hvilken krypto er bedre? Hvilken vil erobre verden? Bare tiden vil vise.

Inntil da, ikke nøl med å lære mer om kryptohandel. Vi i Trading Education kan veilede deg gjennom læringsreisen din. Lær å handle EOS med vårt kurs i kryptovaluta og bli et krypto-ess.

Endelig ord

Enten du er en erfaren kryptotrader eller tar dine første skritt inn i sektoren, er EOS og Ethereum potensielt sterke konkurrenter for investeringsporteføljen din. Vi håper denne sammenligningsguiden har bidratt til å avmystifisere disse store kryptoene for deg.

Nå vet du de viktigste forskjellene mellom EOS og Ethereum. Hvis du føler deg inspirert til å begynne å investere i Ethereum og / eller EOS, eller denne artikkelen har gitt litt ekstra innsikt i din eksisterende investeringskunnskap, kan du være glad for å vite det etoro gir muligheten til å investere i Crypto-eiendeler og CFD-er på opptil 90+ kryptovalutaer. EOS OG Ethereum-investorer kan bygge en diversifisert portefølje med de mest populære myntene.

EOS VS. Ethereum – Infografikk

eos vs. ethereum infografisk

Hvis du likte å lese artikkelen vår Er EOS bedre enn Ethereum?, vennligst gi den en like og del den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Tror du at EOS er bedre enn Ethereum? Vil du investere i EOS? Hvilken mynt vil du handle i stedet? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Ansvarsfraskrivelse: Kryptovalutaer er svært ustabile. Kapitalen din er i fare, og tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater.

Vær oppmerksom på at CFD er komplekse instrumenter og har en høy risiko for å miste penger raskt på grunn av gearing. 62% av private investorkontoer taper penger når de handler CFD-er med denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å miste pengene dine.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me