Et historisk blikk på Bitcoin-pris: 2009-2020

Et historisk blikk på Bitcoin-pris: 2009-2020

Interessert i å investere og handle Bitcoin? Vi har dekket deg! I denne guiden tar vi en titt på Bitcoins prishistorie fra 2009 til 2020.

Bitcoin trenger ingen introduksjon! På bare et tiår klarte Bitcoin å transformere hele finanssektoren, utfordre sentralbanker, myndigheter og betalinger over landegrensene. Bitcoin førte til opprettelsen av tusenvis av altcoins, og likevel er det fortsatt den største kryptovalutaen etter markedsverdi og nettverkseffekt.

Bitcoin ble først anerkjent som en digital kryptovaluta i slutten av 2008, før den ble lansert formelt i januar 2009 av en anonym grunnlegger (e) som brukte pseudonymet Satoshi Nakamoto. Interessant nok mener eksperter at avdekking av Satoshis identitet ville forårsake kaos, så det er bedre å være tilslørt i mystikk.

Siden den gang har Bitcoin vært vitne til forskjellige samlinger og krasj. De siste årene, til tross for at det ikke er et lovlig betalingsmiddel, har Bitcoin steget i anerkjennelse og også i verdi – og presset sin fortid hele tiden, noe overraskende for mange brukere og finanseksperter..

Bitcoin har kommet langt siden oppstarten og første gangs bruk for mer enn et tiår siden. Således, etter innovatør Henry Dreyfuss ‘ord “For å se fremover, må man lære å se tilbake” – her på Trading Education ser vi på Bitcoins prishistorie fra 2009 til 2020.

2009: Bitcoin ble lansert

Året 2009 var et år å huske! Etter finans- og boligboblekrisen i 2008 ble Bitcoin opprettet som en programvare med åpen kildekode for å hjelpe brukere med å få tilgang til digitale penger uten tredjeparter, begrensninger og høye avgifter.

De første Bitcoins ble utstedt i januar 2009 til en verdi av 0,00 dollar. Bitcoin var ikke notert i en sentralbank eller på børs, så som en desentralisert valuta var verdien til å begynne med vilkårlig.

Bitcointalk”, Et online forum, så forhandlinger foregå direkte mellom brukere om Bitcoins verdi på den tiden, og det ble gradvis populært blant kryptografer i begynnelsen.

Til tross for denne lille rentestigningen, forble Bitcoins pris på null resten av året og inn i begynnelsen av 2010.

2010: Bitcoins første suksess

I 2010 økte Bitcoins popularitet, og i løpet av året steg Bitcoins verdi fra $ 0,00 til en topp på $ 0,39 senere på året. Dette var forbløffende.

Her skal vi forklare at på en auksjon i mars det året hadde 10.000 BTC blitt tilbudt til et startbud på $ 50 og ikke hadde fått interesse i det hele tatt, så en økning til $ 0,39 var store nyheter.

Bitcoin handlet aldri for nesten ingenting igjen!

Tidlig i 2010 ble også lanseringen av den første Bitcoin-børsen, kalt BitcoinMarket.com, og Bitcoin så sin første kommersielle bruk i mai samme år da 10.000 BTC ble brukt til å kjøpe to pizzaer.

Morsomt nok er 22. mai nå kjent som Bitcoin Pizza Day. Ville du kjøpt pizza verdt over 300 millioner dollar i dag, skjønt?

Disse to utviklingene førte Bitcoin inn i offentligheten og utvilsomt førte til handling i løpet av sin korte levetid, noe som bidro til økningen i verdi.

2011: I konkurranse med andre kryptovalutaer

Bitcoins første cryptocurrency-konkurrenter begynte å dukke opp i 2011. Namecoin og Litecoin var to eksempler på Bitcoin gafler opprettet i 2011.

Bitcoins åpen kildekode muliggjorde utvikling av konkurrerende valutaer, og faktisk ble denne typen utvikling oppmuntret for å skape et live marked.

Året 2011 økte også verdien av Bitcoin, og innen februar hadde en BTC nådd en pris på $ 1, og oppnådde en viktig paritet med amerikanske dollar..

Kryptovalutaer fikk større eksponering i finanssektoren. En bølge fulgte snart etter hvert som interessen vokste, og på sitt høydepunkt, fire måneder senere, var Bitcoin verdt omtrent $ 31.

Men det som går opp må komme ned, og mot slutten av 2011 krasjet Bitcoin til en verdi av rundt $ 2.

Er du interessert i handel Bitcoin?

2012: Popularitetsvekst

I 2012 begynte Bitcoin å etablere seg som en ledende kryptovaluta globalt.

I løpet av 2012 vendte Bitcoin popularitet seg oppover og verdien økte, ettersom den fikk medie anerkjennelse og ble stadig mer akseptert som en betalingsmåte.

Bitcoin Foundation lansert senere på året, med BitPay oppføring av mer enn tusen selskaper som godtar Bitcoin-betalinger. Faktisk åpnet mange forhandlere også for å bruke kryptovalutaer og akseptere betalinger med bitcoins.

Etter den økonomiske krasjen i 2011 betydde denne økningen i aksept av selskaper at året 2012 så en liten, men jevn gevinst i Bitcoin-prisen, fra en usikker start på $ 4 til omtrent $ 13 innen utgangen av året..

En annen viktig begivenhet var lanseringen av Bitcoin Foundation for å forbedre adopsjonen av Bitcoin og forbedre protokollen.

2013: Europeisk økonomi

Når vi ser tilbake på Bitcoin-prishistorikk, bør vi erkjenne at 2013 var et viktig år: Bitcoin sementerte seg inn i den vanlige finansielle verdenen.

Europa så store økonomiske vanskeligheter på denne tiden. Spesielt bemerkelsesverdige var problemene Hellas og Kypros møtte.

Kypros finanskrise resulterte i en økning i BTC-bruken da investorer vendte seg fra tradisjonelle banker som de følte var upålitelige. Derfor økte verdien av Bitcoin kraftig. I mars 2013 hadde Bitcoins verdi økt fra $ 13 til rundt $ 260.

Til tross for det resulterende utsalget og den følgelig midlertidige krasjen, opplevde Bitcoins verdi noen topper i løpet av de neste månedene, toppet $ 1000 to ganger og til slutt satt på rundt $ 750 innen utgangen av 2013.

Prisene begynte å bli veldig ustabile.

Året 2013 huskes også som året da Silk Road-nettstedet ble stengt – et nettsted som brukte bitcoins til ulovlige transaksjoner.

2014: Bitcoin i krise

For Bitcoin var året ganske tøft.

Mt. Gox, Bitcoins største børs, opphørte å handle og gikk konkurs i 2014 etter et brudd på sikkerheten som så at opptil 750 000 BTC ble stjålet.

Dette påvirket uunngåelig verdien av Bitcoin, og den hadde en stor – om bare midlertidig – negativ innflytelse på Bitcoins prishistorie.

Samme år begynte rykter å spre seg i finansmarkedene om et Bitcoin-forbud i Kina.

Usikkerhet om disse falske påstandene hadde også en negativ innvirkning på Bitcoins pris, og BTC kom inn i et bjørnemarked. Tross alt spiller markedsnyheter og kryptosentiment en avgjørende rolle i kryptomarkedet.

I store deler av 2014 satt Bitcoin til en verdi på mellom $ 300 og $ 400.

2015: En positiv vending

Bitcoin stabiliserte seg til en viss grad i 2015. Ved utgangen av 2015 var bjørnemarkedet avsluttet, og Bitcoin gikk inn i et oksemarked med en verdi på over $ 400.

Investorer ble stadig skarpere. Dessuten hadde antall selskaper som godtar Bitcoin som betalingsmåte siden den lave begynnelsen hadde vokst fra 1000 i 2012 til omtrent 160 000 i 2015..

Selv banker begynte å vise interesse, og Barclays Bank ble den første banken som aksepterte Bitcoin-investeringer i løpet av det året.

Medieoppmerksomhet ble holdt av enorme Bitcoin-baserte innsamlingsaksjoner fra selskaper inkludert Coinbase og 21 Inc..

Disse faktorene hjalp Bitcoin til å øke verdien. Bitcoin vokste fra sin tidlige krasj i 2015 – hvor den dyppet til $ 150 – til rundt $ 360, verdien den hadde nådd da 2016 nærmet seg.

2016: Økt etterspørsel og verdi

BTC-prisene fortsatte å svinge gjennom året 2016.

I løpet av 2016 skjedde et landemerke i Bitcoin-prishistorien da Bitcoin og andre digitale valutaer ble anerkjent som en valuta i Japan. Følgelig vokste etterspørselen og dermed verdien av Bitcoin.

Bitcoins verdi økte fra litt over $ 400 tidlig i 2016 til nesten $ 1000 innen utgangen av året, ettersom etterspørselen etter, bruk av og tillit til denne unike digitale valutaen vokste.

Faktisk, i 2016 så ting veldig rosenrødt ut; det så ut som om Bitcoin bare skulle gå opp og opp og opp. Utsiktene for 2016 for Bitcoin så spesielt lyse ut etter at mynten hadde nådd milepælen på $ 750 i juni 2016.

Kanskje den største årsaken til Bitcoins prisøkning i 2016 var blokkbelønningshalveringen som fant sted 9. juli 2016.

Kort sagt refererer Bitcoin halvering til når Bitcoin-utmerkelser for gruvearbeidere som oppretter nye blokker, blir kuttet i to, noe som øker Bitcoins verdi.

2017: Et mest strålende år

bitcoin-prishistorie

2017! Året da den faktiske kryptobommen erobret verden langt utenfor finanssektoren.

2017 vil alltid bli husket som et av Bitcoins beste år. Fra året rundt $ 960 per mynt, fortsatte Bitcoin å bryte milepæl etter milepæl etter milepæl.

Spesielt desember 2017 vil alltid bli husket som Bitcoins beste måned frem til 2020 – eller da Bitcoin bokstavelig talt manglet noen dollar for å nå $ 20 000 per mynt.

Mange har forsøkt å finne ut hvorfor nøyaktig Bitcoins pris økte så eksponentielt, men det ser ikke ut til å være en klar grunn. Noen mener at en kryptahval manipulerte markedet og forårsaket en enorm økning i BTC-verdien.

En ting er sikkert: Etter 2017 sluttet Bitcoin seg til det globale finansmarkedet uten intensjoner om å forlate. Etter den historiske økningen i BTC-prisen visste alle hva Bitcoin var, og det var ikke mulig å unnslippe det faktum at kryptovaluta ble noe vi alle måtte til slutt å håndtere.

2018: Bakrusen etter festen

Mens 2017 var en årsanger, viste 2018 seg i stor grad å være en skuffelse. Det var faktisk som et virvelvindfall for Bitcoin. Bitcoin klarte ikke å oppfylle forventningene 2017 hadde satt på plass.

Mange følte at Bitcoin ville fortsette på reisen oppover, men det gjorde det stikk motsatte og endte 2018 på rundt 3900 dollar.

Det var øyeblikk da det så ut som om Bitcoin kunne ha snudd sin nedadgående trend og plukket opp igjen – til og med nådde $ 17 000 per mynt 6. januar 2017 – men det varte ikke.

Men til tross for all undergang og dysterhet skjedde det noe interessant i 2018: Bitcoin begynte å variere i pris, noe folk ikke trodde var mulig lenger.

Spesielt fra september til november 2018 varierte Bitcoin fra $ 6200 til $ 6400. Dette er en viktig observasjon: det viste at Bitcoin allerede i 2018 kanskje allerede var en pålitelig butikk av rikdom. Nå tror noen investorer at Bitcoin vil erstatte gull i årene som kommer.

I november 2018 krasjet Bitcoin ned til $ 3.500. Videre til dette, bør det huskes at til tross for kontinuerlig depresiering i pris, hadde Bitcoin fortsatt mer verdi enn det gjorde i løpet av de første årene.

2019: En langsom tilbake til form (noe)

Etter de dystre månedene Bitcoin hadde opplevd i 2018, ønsket året BTC velkommen med en ny økning i pris og volum.

Her skal vi merke oss at Bitcoin startet 2019 i et varierende marked, fast mellom et lavt nivå på rundt $ 3,900 og $ 4,150. For mange så det ut som om 2019 kan være en fortsettelse av 2018-nedgangen.

Men alt begynte å endre seg i april da Bitcoin brøt ut av sporet og nådde en ny høyde på $ 5.000. Etter det begynte Bitcoin å klatre oppover i pris.

I slutten av juni nådde Bitcoin en årlig høyde på omtrent 13 600 dollar per mynt og gikk deretter inn i et nytt stadium av volatilitet som varte til august.

Imidlertid, etter den toppen, begynte Bitcoins pris å variere igjen, selv om den definitivt var humpete den gangen enn tidligere i 2019.

I tillegg økte antall bitcoin-minibanker til over 5000 over hele verden. Bitcoin var i stand til å avslutte året med en høy tone på rundt $ 7.300 per mynt, etter å ha brukt en god tid rundt $ 10.000 per mynt.

Kryptohandlere og investorer gledet seg allerede til fremtiden for Bitcoin og blockchain-teknologier.

Er du interessert i handel Bitcoin?

2020: Et år med usikkerhet

Alt endret seg i mars 2020. Den pågående koronaviruspandemien førte til krypto Black Thursday (12. mars 2020) da kryptoer kollapset. Bitcoin-prisene halvert i løpet av et øyeblikk. Som rapportert av Decrypt, ble en konge trakassert.

Det førte til et skifte i Bitcoins markedslandskap og fordampning av likviditet. Videre ble økonomier over hele verden rammet veldig hardt, noe som alltid hindrer interesse og investeringer.

Og mens viruset infiserte kryptorommet, dukket det opp en mulighet. Bitcoin-evangelister mener at pandemien vil føre til massevis av Bitcoin-adopsjon. På en måte førte COVID-19 til en digital pengerevolusjon, og blockchain-teknologier har blitt implementert av regjeringer for å spore utbrudd og forbedre medisinsk journaladministrasjon.

Ikke bare det, men en annen Bitcoin-halvering fant sted i 2020, noe som kan ha en betydelig innvirkning på etterspørsel og tilbud og BTC-verdi.

Til tross for alle de dystre endringene som 2020 medførte, er 2020 fortsatt et år som vil forbli i Bitcoins historie lærebøker.

Mellom oktober og desember 2020 økte Bitcoin i verdi. I oktober 2020 handlet bitcoins allerede til $ 10 800; innen utgangen av året blåste den over $ 20 000 og nådde nye heltidshøyder.

Store selskaper begynte også å pile på Bitcoin.

bitcoin all time high

Eksperter er fortsatt bullish i sine prisforutsigelser. Fra og med januar 2021 har Bitcoin handlet til rundt $ 30.000 og nådd en ny time-high på $ 41.000. I følge CoinDesk var Bitcoin den 20. januar 2021 over $ 35.000.

Milepæler for Bitcoin-pris (USD)

$ 0,00 januar 2009

$ 0,10 10. oktober 2010

$ 1,00 9. februar 2011

$ 10,00 2. juni 2011

$ 100 3. april 2013

$ 1000 8. november 2013

$ 850 16. februar 2014

$ 2.000 20. mai 2017

$ 3000 11. juni 2017

$ 4000 13. august 2017

$ 5.000 1. september 2017

$ 10.000 28. november 2017

$ 15 000 7. desember 2017

$ 19,783 17. desember 2017

$ 6200 5. februar 2018

$ 3,300 7. desember 2018

$ 20.442 1. juli 2019

$ 8,771 9. november 2019

$ 19,850 30. november 2020

$ 28 000 27. desember 2020

$ 41973 8. januar 2021

Som med ethvert finansmarked, kan ikke fremtiden for Bitcoin garanteres. Likevel er det en ting sikkert: Bitcoin er kommet for å bli. Siden oppstarten har Bitcoin åpnet finansverdenen for digitale muligheter og blitt allment akseptert og brukt på tvers av markeder.

Bitcoins verdi er utsatt for utenforstående begivenheter og investortillit på samme måte som enhver annen valuta, men som mediespekulasjon har vist, har kryptovalutaer tatt verden med storm og noe overraskende så langt.

Hva er neste, skjønt?

Vel, hvem vet? Kanskje vil Winklevoss tvillingenes spådommer bli en realitet, og Bitcoin vil nå en verdi på $ 500 000 og en markedsverdi på $ 9 billioner?!

Et historisk blikk på Bitcoin-pris: 2009-2020 | Viktige punkter

Hvis du husker noe fra denne artikkelen, gjør det til disse viktige punktene:

  • Bitcoin ble lansert i 2009 som en form for digitale kontanter.
  • Da Bitcoin først startet, var en mynt verdt $ 0,00. Det tok lang tid før Bitcoin ble sett på som en eiendel med verdi.
  • I 2010 ble 10 000 bitcoins brukt til å kjøpe to pizzaer til en verdi av 300 millioner dollar i dag.
  • Bitcoin opplevde større aksept i finanssektoren i 2012.
  • Året 2017 var et av Bitcoins beste år. I desember 2017 hadde den nesten overskygget $ 20 000 per mynt.
  • I 2018 og 2019 gikk Bitcoin inn i en periode med stagnasjon. Bitcoins pris begynte å variere betydelig,
  • Coronavirus gjorde det vanskelig å estimere Bitcoins vei i 2020. Mens noen mente at viruset var den perfekte muligheten for BTC til å skinne, var andre ikke sikre.
  • I desember 2020 nådde Bitcoin $ 28.000.
  • Fra januar 2021 presterer Bitcoin bedre enn noe annet år så langt, med priser på rundt $ 30.000. 8. januar 2021 slo BTC $ 41973.

Å se tilbake på Bitcoin-prishistorikk er viktig for å komme med spådommer om fremtiden.

Hvis du vil lære mer om Bitcoin og hvordan du handler BTC, ikke nøl med å registrere deg for kurset vårt for trading i kryptovaluta og åpne en konto med partneren vår eToro!

eToro – Beste megler å kjøpe Bitcoin

etoro megler

eToro har vist seg å være pålitelig i kryptoindustrien i mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Virtuelle valutaer er svært ustabile. Kapitalen din er i fare.

Tror du at Bitcoin vil slå $ 50.000?

Hvis du likte artikkelen vår Et historisk blikk på Bitcoin-pris: 2009-2020, så del den med alle andre som er interessert i kryptovalutainvestering.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me