Ethereum vs Cardano: Hvilken krypto skal du kjøpe i 2021

Denne guiden som sammenligner kryptovalutaene, vil fremheve alle de kritiske forskjellene mellom Ethereum vs Cardano og for å finne ut om Ethereum eller Cardano er verdt å investere i, og hvilken av de to er den beste investeringen for deg.

Finansverdenen fikk en opprydding i 2020, og mange fremtredende bransjeeksperter ble overrasket over hvor godt kryptovalutamarkedet gikk gjennom COVID-stormen. Da troen på tradisjonelle økonomier ble rystet, fant mange investeringsfond og store selskaper seg til å investere i Ethereum, Bitcoin, Cardano og lignende for å sikre seg mot fremtidig usikkerhet..

Dette skiftet gikk ikke ubemerket av de enkelte investorene, og en fornyet appetitt for digital valuta så bull run for alle de store tokens, ettersom flere og flere mennesker valgte å investere i kryptovaluta i 2021.

Mens Bitcoin har vært et valg i flere år, har mange fremtidsrettede handelsmenn også valgt å investere i de ledende altcoins. To av de mest bemerkelsesverdige er Ethereum og Cardano. Men skal du investere i Ethereum eller kjøpe Cardano i 2021? Vi har satt sammen følgende sammenligning for å se hvordan hvert token måler seg mot hverandre, samt hvordan de sporer inn i det bredere kryptomarkedet.

Cardano vs Ethereum: En sammenligning mellom ETH og ADA

Alle som ønsker å investere i kryptovaluta i 2021, kan allerede ha øremerket Ethereum og / eller Cardano for inkludering i porteføljen, og begge tokens har stort potensial. Men er det ene et bedre alternativ enn det andre?

Før vi går inn i noen prisanalyser, er det viktig å forstå de viktigste forskjellene mellom de to kryptovalutaene. Hvis vi vil sammenligne Ethereum vs Cardano nøyaktig, må vi vite på hvilke måter de effektivt konkurrerer og på hvilke måter som tilbyr noe helt annet enn hverandre..

Cardano mot Ethereum: Hva er de viktigste forskjellene mellom dem?

Her er de viktigste måtene de to eiendelene skiller seg fra:

Bakgrunn

Ethereum er uten tvil den nest mest berømte kryptovalutaen bak Bitcoin. Innvarsler den første bølgen av andre generasjons kryptokurver, Ethereum blockchain gikk utover å tilby et enkelt betalingssystem og presenterte mye mer funksjonalitet enn de originale kryptokurvene og deres respektive blokkjeder..

Ethereum ble lansert i juli 2015 og er drevet av sitt opprinnelige kryptotoken, Ether, men tillater også utveksling av smarte kontrakter, ment å effektivisere overføringseierskapsmidler og tillitsavtaler. Ethereum-plattformen gjør det også mulig å utvikle og kjøre withoutApps uten noen tredjeparts innflytelse, og dets proprietære programmeringsspråk åpner for en verden med flere muligheter..

Oppskriften ser ut til å ha vist seg å være en suksess så langt, og Ethereum er den nest største kryptovalutaen når det gjelder markedsverdi. Som sådan er ikke beslutningen om å kjøpe Ethereum i 2021 så risikabelt som det kan være med et mindre etablert altcoin.

Cardano ble utviklet i 2015 med et veldig likt mål som Ethereum – det vil si å tilby en plattform som ikke bare tillater sending og mottak av en innfødt kryptovaluta, men som også vil lette smarte kontrakter og utvikling av distribuerte apper..

Likhetene mellom Cardano og Ethereum er heller ikke tilfeldig. Cardano ble faktisk utviklet av ex-Ethereum medstifter Charles Hoskinson. Imidlertid har Cardano under overflaten flere bemerkelsesverdige fremskritt på Ethereum blockchain.

Cardano er verdens første fagfellevurdering, etter å ha blitt undersøkt av flere fremtredende akademiske institusjoner. Den har også en unik to-lags arkitektur, en for håndtering av generelle transaksjoner og den andre som handler om smarte kontrakter.

Dette er selvfølgelig veldig imponerende på papiret – men gjør det det en god ide å kjøpe Cordano i 2021? ADA har konsekvent vært blant de 5 – 6 kryptovalutaene etter markedsverdi (for tiden rundt 27,5 milliarder dollar), så det er nok en gang en av de tryggere innsatsene i kryptosfæren.

Les mer: Hva er Cardano? En nybegynnerveiledning til Cardano og tips for investering i ADA

Transaksjoner og hastighet

Bortsett fra det tilnærmet ubegrensede potensialet, er en annen av Ethereums fremtredende egenskaper dens raske blokkopprettelsestider. Bitcoin blockchain tar opptil 10 minutter å legge til nye blokker, mens Ethereum har en forventet opprettingstid på mellom 10 og 20 sekunder. Men er denne grunnen nok til å kjøpe Ethereum i 2021?

I skrivende stund bruker Ethereum fortsatt beviset på arbeidskonseptet. Dette innebærer at datamaskiner på nettverket effektivt konkurrerer mot hverandre om å løse ligninger i bytte mot en belønning på rundt 2 ETH. I denne forstand ligner Ethereum mange første generasjons kryptokurver, bortsett fra at den er avhengig av ethash mining-algoritmen i stedet for SHA-256-algoritmen som brukes av Bitcoin..

Du kan finne mer informasjon om beviset på arbeidskonseptet i vår forklaring på kryptodrift, men alle som ønsker å investere i Ethereum, bør være oppmerksom på at nettverket er i ferd med å gå over til et bevis på konsensusmekanisme – som forventes å øke både effektivitet og sikkerhet.

Dette er en del av Ethereum 2.0-nettverksoppgraderingen, og mens en tidslinje for fullføring av bryteren ennå ikke er ferdig, kan det ha en betydelig innvirkning på prisen på Ether.

Ethereum forbedret seg betydelig på transaksjonshastighetene til Bitcoin, men anslagsvis 15-20 transaksjoner per sekund (TPS) blekner dette fortsatt i forhold til Cardano, som er testet til minst 257 TPS.

Cardanos hastighet er allerede ganske imponerende, men med Hydra 2-skaleringsløsningen implementert over den eksisterende beviset for innsatsprotokoll, hevder Charles Hoskinson, administrerende direktør i IOHK, selskapet som er ansvarlig for utviklingen av Cardano (ADA), at simuleringer viser at nettverket er i stand for å behandle over en million transaksjoner per sekund.

Den imponerende ytelsen er selvfølgelig mulig med to-lags-systemet, og det kan godt være grunn nok til å kjøpe Cardano i 2021, men investorene bør huske at den en million pluss TPS som Hoskinson spionerer, ennå ikke er realisert.

Tilbud og etterspørsel

En viktig bekymring for alle som ønsker å investere i Ethereum – eller annen kryptovaluta – vil alltid være hvordan tilbudet styres. Når alt kommer til alt, kan hvilken som helst digital valuta genereres i et nettverk og er ikke bundet til noen fysisk ressurs, så for å holde verdi må det være en protokoll for å fremme knapphet av noe slag.

Det er for øyeblikket et totalt tak for den totale mengden Ether, som det er med Bitcoin. Imidlertid, i henhold til de opprinnelige prinsippene, er det en grense for hvor mange tokens som slippes ut i Ethereum-økosystemet per år.

Ethereum-utviklere har tidligere anlagt ideen om å sette et tak på antall tilgjengelige tokens, men investorer bør merke seg at Ethereum har andre mål enn andre kryptovalutaer, for eksempel Bitcoin. Ethereum er ment som en plattform for desentraliserte tjenester, og som sådan spekuleres det i hvorvidt et tak vil hjelpe eller hindre suksess i dette området.

Akkurat som med Ethereum, vil alle som ønsker å investere i Cardano trolig ha spørsmål om tilførselen av ADA-token.

Cardano skiller seg fra Ethereum ved at den har en total forsyningstak, omtrent på samme måte som Bitcoin gjør. I skrivende stund var forsyningsgrensen 45.000.000.000. Dessuten har Cardano også avtagende innsatsbelønning, som fungerer som en innebygd deflasjonsmekanisme og øker potensiell knapphet, noe som selvfølgelig kan ha en positiv effekt på handelsprisene..

Fra etterspørselssiden av ting, bør de som tenker å investere i Cardano være klar over at ADA for øyeblikket ikke handles i Coinbase – en av de største kryptobørser – og tokenet var ikke i det første utvalget av kryptokurver støttet av Paypal.

Ethereum vs Cardano: Bør du investere i Cardano eller Ethereum?

Å velge om du vil investere i Ethereum eller kjøpe Cardano i 2021 vil uunngåelig avhenge av investeringsmålene dine. Selvfølgelig er det ingen grunn til å velge hverandre, men for å sammenligne Cardano vs Ethereum er det noen få viktige beregninger og indikatorer vi kan bruke til å skille mellom de to med hensyn til investeringsmulighet..

Først og fremst er prisvarsler for kryptovaluta vanligvis basert på teknisk analyse av historisk prisbevegelse. Etter å ha gjennomgått dette, kan vi se spådommer fra noen av de ledende plattformene i bransjen. Til slutt kan ekspertinnsikt være en fin måte å samle inn ytterligere informasjon og måle vanlig appetitt for en bestemt kryptovaluta.

Ethereum mot Cardano: Prishistorie

Når vi ser på prishistorikken til Ethereum vs Cardano, ser vi to veldig forskjellige bilder. Tidligere prisbevegelse kan ikke akkurat fortelle oss hvilken kryptovaluta vi skal investere i 2021, men det kan gi oss en sjanse til å danne mer realistisk forventning om potensialet til hver mynt.

Ethereum

Det var ikke mye å skrive hjem om med hensyn til Ethereums prisbevegelse det første året eller to av dets eksistens. Prisene så veldig få betydelige økninger frem til januar 2017, da Ether handlet til rundt $ 10-marken.

Som med Bitcoin i begynnelsen, var det noe av en forsinkelse før potensialet til Ethereum begynte å bli lagt merke til. Imidlertid hadde ETH i januar 2018 steget til en rekordhøyde på nesten $ 1400. Men ting var mindre enn stabile for ETH i løpet av de neste månedene, og på et tidspunkt falt prisene ned til $ 85.

Det er nok å si at ting fortsatte å sprette rundt for Ethereum, og altcoin kjempet mot en barriere på $ 250 i godt over et år. Imidlertid tok ting opp for ETH i 2020, og i skrivende stund ser det ut som om det har kjørt COVID-stormen bra, etter å ha nådd en ny høyde på $ 1 773,33..

Cardano

Hvis du ønsker å investere i Cardano, kan du allerede være klar over at prisbanen er noe annerledes enn mange andre altcoins.

ADA nådde raskt paritet med amerikanske dollar i løpet av de første månedene av handelssyklusen, og den høyeste tiden på $ 1,18 ble nådd i januar 2018. Bølgen var imidlertid kortvarig og Cardano falt raskt til mindre enn $ 0,10 per token – avslutte året på rundt $ 0,03.

Cardano holdt seg dempet og toppet seg ikke over $ 0,10 før sommeren 2020 – kort tid etter at COVID-pandemien hadde rammet. ADA så ut til å slå et hjørne på slutten av året, da det var et rush å investere i Cardano. Prisene steg med over 500% til de nådde $ 0,92 innen utgangen av januar 2021.

Ethereum mot Cardano: Fremtidige prisforutsigelser

Som vi har sett, er det liten sammenligning når det gjelder Ethereum vs Cardano på tidligere prisbevegelse. Men hvordan er deres respektive historier knyttet til fremtidige spådommer? Her vil vi se på prognosene til noen topp kryptoanalytikere.

Ethereum

Basert på den tekniske analysen, forutsier DigitalCoin jevn vekst for ETH i løpet av året, midt i en fornyet interesse fra de som ønsker å investere i Ethereum. Plattformen mener at Ethereum vil holde på sin imponerende prisløp og handle godt over sin tidligere rekord for resten av 2021, og avslutte året på imponerende $ 2,726,19.

ethereum pris prediksjon diagram

TradingBeasts er også optimistisk med hensyn til ETHs potensial, men med en mer dempet prognose. Plattformen mener at Ethereum vil opprettholde en høy pris gjennom hele året, men vil stenge 2021 litt under den nåværende handelsprisen ($ 1 773,33.) Og fullføre på rundt $ 1,624..

Endelig, WalletInvestor faller et sted mellom de to spådommene som er beskrevet ovenfor. Plattformen forutsier ganske lineær vekst for ETH, men har token som lukker året på rundt $ 2100.

Naturligvis vil disse prognosene være musikk i ørene til alle som har tenkt å investere i Ethereum – men husk alltid at spådommer er effektivt informert gjetning og på ingen måte garantert.

Les mer: Ethereum-prisforutsigelse

Cardano

Alle som ønsker å kjøpe Cardano i 2021, kan knapt forvente de samme tallene som sett med prisen på ETH, men flere plattformer forutsier betydelig vekst. WalletInvestor har ADA-priser som øker med omtrent 50% gjennom 2021, og øker jevnt over sommeren og stenger desember på rundt $ 1,46.

Cardano pris prediksjon diagram

TradingBeasts spår også en jevn takknemlighet for Cardano gjennom 2021. Plattformen har token som opprettholder sin nylige pris før den fulgte en jevn stigning oppover, og avsluttet året rundt 20% opp av den nåværende prisen, på rundt $ 1,07.

Prisen per token er kanskje ikke noe å skrive hjem om, men alle som ønsker å investere i Cardano, bør huske at det handler om vekst og avkastning på 20% til 50%, vil markere et veldig vellykket tillegg til porteføljen din.

Cardano mot Ethereum: Hva ekspertene sier

Uttalelsene fra viktige eksperter i finansnæringen kan fortelle oss mye om investorens appetitt for en bestemt kryptovaluta, og i noen tilfeller kan de til og med være nok til å øke prisene i seg selv..

Alle som ønsker å investere i Ethereum de neste månedene, trenger ikke se langt for å finne støtte fra viktige kommentatorer. For eksempel har Messari-sjef Ryan Selkis nylig sagt at mens Bitcoins ytelse har vært imponerende, er det Ethereum som har tatt flukt som kryptos viktigste plattform … en som kan drive et helt nytt finanssystem og et mer åpent, spenstig internett. ”

Andre steder har Simon Dedic, medstifter av Blockfyre og administrerende partner i Moonrock Capital, spådd at Ethereum til slutt vil slå svimlende $ 9000 per token..

Det er færre klare spådommer for Cardano, men Altcoin Daily-verten og kryptohandleren Austin Arnold har gitt uttrykk for sin siste Goguen Mary-oppdatering og siterer den som “en stor grunn til at Cardano-prisen stiger denne måneden [februar] ”

Les mer: Cardano-prisforutsigelse

Cardano mot Ethereum: Konklusjon

Så er Cardano en bedre investering enn Ethereum?

Det er vanskelig å avgjøre en direkte vinner når vi ser på Cardano vs Ethereum som et investeringspotensial. Mens Ethereum er langt mer etablert og med en mye høyere pris, viser historien oss at det ikke er immun mot plutselige prisfall.

De som ønsker å investere i Cardano, kan også få en mye større eierandel – med tokens som for øyeblikket handles til mindre enn en enkelt dollar. Til slutt måles investeringsveksten i prosent, og begge myntene antas å fungere godt gjennom 2021.

Enten du velger å investere i Cardano eller kjøpe Ethereum i 2021, er det viktig å håndtere forventningene dine. Begge myntene har opplevd plutselige, vedvarende prisfall, og kryptovalutamarkedet er notorisk ustabilt – selv om det for tiden går fra styrke til styrke, er det ingen garantier for at dette vil vare.

Til slutt kommer den endelige avgjørelsen ned til deg. Hva slags investor vil du være? Hvilken teknologi gleder deg mer? Og som for tiden er den mest undervurderte?

Finn ut svaret på det spørsmålet, du vil definitivt vite om Cardano er en bedre investering enn Ethereum!

Hvordan investere i Cardano og Ethereum

Forutsatt at du nærmer deg kryptovalutamarkedet med realistiske forventninger og en solid investeringsstrategi, kan det godt vise seg å være lønnsomt å investere i Ethereum eller kjøpe Cardano i 2021.

Hvis du ikke allerede har en handelskonto, må du finne en pålitelig megler. Vi anbefaler eToro, siden det er et av de mest etablerte navnene på markedet og tilbyr mange verktøy for både nybegynnere og mer erfarne handelsmenn.

Imidlertid måler du Ethereum vs Cardano, ved å bruke en plattform med mange analytiske verktøy som eToro, kan du holde fingeren på pulsen og reagere på prisbevegelser i sanntid..

Nå vet du de kritiske forskjellene mellom Cardano og Ethereum. Hvis du føler deg inspirert til å kjøpe ADA eller ETH, eller denne artikkelen har gitt litt ekstra innsikt i din eksisterende investeringskunnskap, kan du være glad for å vite at eToro gir muligheten til å kjøpe Crypto-eiendeler og handle CFD-er på opptil 90+ kryptovalutaer.

eToro – Topp kryptovaluta-plattform

eToro har vist seg å være pålitelig i Crypto-bransjen gjennom mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Virtuelle valutaer er svært ustabile. Kapitalen din er i fare.

Ethereum vs Cardano – FAQ

Hvordan velger jeg mellom Ethereum vs Cardano?

Mange fremtidige investorer starter med å sammenligne kryptovalutaer for å bestemme hvilke som passer best til deres porteføljemål. Imidlertid risikerer man å sammenligne Ethereum vs Cardano med utsikt over hverandre, mens de begge faktisk gir mange muligheter som en del av en diversifisert portefølje. Mens Ethereum kan være den mer etablerte av de to, kan man få en mye større eierandel av Cardano for et relativt lite utlegg.

Hvor kan jeg kjøpe Cardano i 2021?

Cardano er regelmessig blant de beste kryptovalutaene når det gjelder markedsverdi, men det er noen børser – inkludert Coinbase – som ikke viser token. Hvis du ønsker å kjøpe Cardano i 2021, vil vi anbefale å bruke eToro. Plattformen utelukker ikke noen av de store tokens og gir rask og enkel tilgang til markedene.

Cardano vs Ethereum – som er den bedre investeringen?

Både Cardano og Ethereum presenterer lovende investeringsmuligheter i 2021. Analytikere varierer med nøyaktig prisbevegelse, men de fleste er enige om at ADA og ETH vil sette pris på de neste årene..

Hva er de beste kryptovalutaene å investere i i 2021?

Å velge å investere i kryptovaluta i 2021 kan vise seg å være et veldig smart trekk, ettersom markedet forventes å vokse eksponentielt. Imidlertid er utsiktene for noen mynter bedre enn andre. Mynter som Bitcoin, Ethereum, Cardano og Litecoin er relativt “sikre spill” mens mynter utenfor topp 10 når det gjelder markedsverdi, har betydelig større risiko. Som sådan bør de bare inngå som en del av en diversifisert portefølje.

Hvilke topp 10 kryptovalutaer vil eksplodere i 2021?

Er Cardano en god investering, og bør jeg investere i Cardano?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me