Kryptovaluta-svindel: Hvordan finne svindlere og holde seg trygge

dessverre, kryptovaluta-svindel er overalt. Som med alle nye næringer, er det alltid tøffe individer som prøver å svindle folk ut av sine hardt opptjente penger i begynnelsen.

I følge Business Insider, i 2019, kryptovaluta svindlere klarte å svindle folk ut av 4,26 milliarder dollar.

Kryptovaluta-svindel kan ta mange former, fra enkeltpersoner som hevder å kunne handle for deg, ICO og til og med kryptovalutaer selv.

En av nøklene til suksess i handel med kryptovaluta er ikke å bli offer for svindlere og tape penger.

I denne artikkelen vil vi utforske den mørke og skumle underverdenen av kryptovaluta-svindel og hvordan du kan beskytte deg mot dem.

Vil du lære å handle kryptovalutaer som en proff? Ta vår kryptokurs!

Hvorfor er det så mange kryptovaluta-svindel??

kryptovaluta-svindel

Av to grunner.

først, mange vet ikke så mye om hvordan kryptovaluta fungerer og kan ikke få øye på svindel fra ekte kryptokurrencyprosjekter.

De forstår sannsynligvis ikke hva blockchain-teknologi er, samt grunnleggende om banktransaksjoner.

for det andre, regulering er veldig, veldig sakte å innhente kryptovaluta over hele verden.

Mange politikere er usikre på hvordan kryptovaluta fungerer også, og er usikre på hvordan de skal reguleres fordi det er et så komplekst finansielt instrument.

Dette har ført til at noen land fullstendig forbyder kryptovaluta for å beskytte innbyggerne mot slike svindel.

Mens andre, som Kina, har utestengt ICO på grunn av deres potensielt falske natur.

Pass på pumpe og dump kryptovaluta-svindel

En svindel med pumpe og dump er der skaperne av en kryptovaluta eier en stor del av den og ønsker å tiltrekke seg flere mennesker til å bli involvert.

Det som skjer er at når kryptovaluta frigjøres (vanligvis etter en ICO) stiger den i pris ettersom stadig flere begynner å kjøpe den.

Deretter skaperne selger sin store eierandel etter prisøkningen, forsvinner og prisen faller.

De folk som investerte i mynten, sitter igjen med en ubrukelig mynt som er verdt nesten ingenting. Noen mennesker refererer til disse myntene som ‘scamcoins’.

Pumpe og dump svindel har eksistert før kryptovaluta og fant i stor grad sted i aksjemarkedet.

OneCoin er den største pågående kryptovaluta-svindelen til dags dato

onecoin-svindel

OneCoin-svindelen er den største svindelen som noensinne har funnet sted, og er fremdeles aktiv til og med i dag.

Siden 2014 har OneCoin klart å samle over 4 milliarder euro fra hele verden til tross for at deres grunnlegger forsvant og tre andre medlemmer ble arrestert av FBI..

Hva kan vi lære om OneCoin-kryptovaluta-svindelen?

Den største anelse om at OneCoin var en svindel var det den hadde aldri en blockchain. I virkeligheten bruker den en sentralisert database for å lette transaksjoner.

Hvorfor er dette en stor avtale??

For hvis det ikke bruker blockchain-teknologi for å lette transaksjoner, er det ikke bare en ekte kryptovaluta, den vil ikke ha en gjennomsiktig offentlig distribuert hovedbok.

I følge Kaspersky, eksperter anbefaler det enkeltpersoner som er interessert i å investere i kryptovaluta, bør bekrefte at enheten de er interessert i er blockchain-drevet.

Dette betyr at transaksjoner ikke vises åpent og kan manipuleres. Svindlere kan potensielt sensurere enkeltpersoner, endre transaksjoner og til og med stjele fra deg.

Kryptovalutaer som bruker blockchain-teknologi, er avhengige av noder som driver systemet. De ligger over hele verden, ikke i ett sentralt punkt.

Ved å gjøre dette gjør det dem vanskeligere å angripe og for svindlere å manipulere.

Noen kryptovaluta-svindel ser ekte ut

Problemet med OneCoin er at det for mange nybegynnere i kryptovaluta så veldig ekte ut. De prøver virkelig å se ut som et ekte selskap.

Men når du ser nærmere på hvordan de presenterer seg selv, var det mange fortellende tegn som påpekte at de var en enorm svindel.

Den største gi bort var ordlyden de brukte. Når du kommer over et kryptovaluta-prosjekt du ikke er sikker på, se på ordlyden.

Hva hevder de å oppnå? Er det veldig likt andre kryptovalutaer? Hva får dem til å skille seg ut?

Hvis du ikke finner ut hva som gjør dem unike, kan dette være bekymringsfullt.

Se bort fra påstander om å være raskere eller bedre enn å lede kryptovalutaer. Se i stedet på hvordan de hevder å oppnå dette.

Selskapets teknologi skal være åpen kildekode. Hvis de ikke er åpen kildekode, kan de ha noe å skjule.

De bør være helt åpne for hvordan teknologien deres fungerer og diskutere det i detalj.

Snarveier til suksess fungerer ikke

En regel vi følger i Trading Education er at snarveier til suksess vanligvis vil tape penger.

Ingen kommer til å gi deg svaret på å tjene millioner. Hvilken grunn har de? Hvorfor skulle de ta betalt for denne tjenesten? Disse menneskene kan man ikke stole på.

Vanligvis kommer disse tjenestene i form av prangende annonser som gir store løfter om avkastning.

Mange av de største kryptovalutaene fremmer ikke avkastning. I stedet er de flere fokusert på det gode deres kryptovaluta kan gjøre for verden.

Motivet deres pleier ikke å være profitt, men å forbedre noe om hvordan vårt finansielle system fungerer.

Hvis du er interessert i å kjøpe deg en kryptovaluta, men ikke er sikker på om den er ekte, kan det bare være den klokeste avgjørelsen å ikke bli involvert..

Unngå scamcoins ved å handle CFDer med kryptovaluta

Hvis du vil redusere faren for faktisk å eie kryptovaluta, kan det være lurt å handle kryptovaluta som CFD.

Kjente meglere vil ikke liste ukjente mynter på plattformen.

Hvordan finne en kryptovaluta-svindel

kryptosvindel

Før du bestreber deg på kryptovaluta, bør du gjøre det gjøre mye forskning for å bekrefte at de ikke er svindlere.

Den beste måten å unngå kryptovaluta-svindel er ved å ha god utdannelse og bruke instinktene dine.

Viktige ting å sjekke inkluderer:

 • Hvem som står bak selskapet? Hvis de som driver selskapet er villige til å avsløre seg, er dette et godt tegn. Hvis du synes det er vanskelig eller umulig å finne ut hvem som driver selskapet, bør dette være et rødt flagg.
 • Hvis du ser på tjenester, kan du teste kundestøtten. Ring dem eller send dem en e-post. Hvordan reagerer de? Svarer de på alle spørsmålene dine? Unnvike de noen? Du bør også vurdere holdningen deres. Er det høflig eller uhøflig? Er de veldig påtrengende?
 • Se etter det lille låsesymbolet i nærheten av nettadressen. Videre til det, bør du også være forsiktig hvis det ikke er noen ‘https’ i adressen også.
 • Sjekk ut veikartet deres. Hvordan planlegger de å gå videre gjennom årene? Gir det mening? Vanligvis ser svindel ut for å tjene penger på kort sikt, ikke på lang sikt.
 • Bruk alltid kjente og pålitelige meglere og børser. Unngå spesielt meglere med rykte om å holde tilbake uttak.
 • Les de små skriftene. Du vet aldri hva som kan lure der og vente på å hoppe ut på deg.
 • Unngå selskaper som hevder det er liten eller ingen risiko. Dette er en åpenbar løgn. Det er alltid risiko i finansiell handel. Ikke stol på noen som tilbyr suksess over natten.
 • Ikke overlate penger eller personlig informasjon med mindre du er helt sikker på at det ikke er svindel. Du bør ikke ha noen bekymringer for selskapet. Alt det ovennevnte bør sjekkes først.

Andre typer svindel

vanlige kryptovaluta-svindel

Kryptovaluta-svindel kan komme i mange forskjellige former og vil ikke alltid være folk som tilbyr handelsrelaterte tjenester online.

Noen av de vanligste svindlene inkluderer følgende:

 • Falske mobilapper. Når det gjelder kryptovaluta, vil disse vanligvis ha form av virtuelle lommebøker eller børser. Du bør nærme deg ekstra forsiktighet fordi svindlere har klart å bli veldig populære på Apples App Store og Google Play.
 • Tilfeldige tallgeneratorer for lommeboknøkler. Det er best å bare unngå disse, da det har blitt avslørt at noen av disse leverandørene faktisk ikke gir ut tilfeldige tall og hackere benytter seg av dette.
 • E-postsvindel der du blir bedt om Bitcoin eller annen kryptovaluta. Disse er fortsatt veldig vanlige og blir vanskeligere å oppdage. Sjekk alltid e-postadressen grundig og se etter eventuelle skrivefeil eller feil som kan gi svindlere bort.
 • Signaltjenester kan også være svindel. Det er mange signaltjenester som gir falske signaler. Igjen, sjekk gjennomgangene grundig før du bestemmer deg for å registrere deg.
 • Unngå handelssystemer / roboter (EAer). Ikke mange av disse automatiserte tjenestene fungerer veldig bra, selv om de ikke er svindlere. Overlat disse til de profesjonelle og teknisk tenkende handelsmennene.

Bytt hacks

Sist, men ikke minst, selv om dette teknisk sett ikke kan betraktes som svindel, bør du likevel være forsiktig med utvekslingshacks.

Ikke la pengene dine veksle! Dette er kanskje den største regelen i kryptovalutahandel.

Mange måtte lære dette den harde veien tilbake i 2014 da Mt. Gox ble hacket og omtrent 650.000 Bitcoins ble stjålet.

En flott måte å holde kryptovalutaen din trygg på er å legge den på kjølerom.

Mens utveksling blir bedre til å håndtere hack, skjer det fortsatt. I 2018 klarte hackere å stjele omtrent $ 500 millioner NEM-tokens fra Coincheck.

Og selv i 2019 ble Binance, verdens største kryptovaluta-utveksling, hacket i omtrent $ 40 millioner i Bitcoin.

Viktige punkter

Hvis du husker noe fra denne artikkelen, gjør det til disse viktige punktene.

 • Ved å bli bedre utdannet om kryptovaluta, kan du unngå kryptovaluta-svindel. Du vil kunne se dem når de mangler viktige ting som kryptovaluta burde tilby.
 • Kryptovaluta-svindel kan ta mange forskjellige former. Kryptovaluta-svindel kan manifestere seg i alt relatert til kryptovaluta.
 • Noen kryptovaluta-svindel kan være vanskelig å oppdage. Svindlere låner ord og uttrykk for å prøve å lure deg til å tro at de er ekte.
 • Undersøk alltid selskaper før du skiller deg fra pengene dine. Gi aldri bort penger eller informasjon til selskaper du er bekymret for.

Lær å unngå kryptovaluta-svindel med kurset vårt for trading av kryptovaluta

Vil du lære mer om andre kryptovalutaer og hvordan du handler dem? Registrer deg deretter på kurset for kryptovalutahandel!

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Handelsutdanning, vennligst gi den en like og del den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me