Satoshi Nakamoto: Hva vet vi om ham?

10 år senere og Satoshi Nakamotos identitet er fortsatt et fullstendig mysterium, og vi klarer fortsatt ikke å lage et fullstendig bilde av hvem han kan være.

Alt vi vet om ham kommer fra Bitcoin hvitt papir, forum og e-post, hvorav mye fremdeles kan sees online. Ingen han jobbet med møtte ham personlig.

Nakamoto forsvant i 2011 og sluttet å legge ut på fora og skrive e-post, og ingenting mer ble hørt fra ham.

Men spiller Satoshi Nakamotos identitet noe?

Ja, Nakamoto er anslagsvis å ha 1 million bitcoins, noe som er ganske mye, spesielt når du tenker på at det bare noen gang vil være 21 millioner i omløp.

I skrivende stund ville dette gjøre Satoshi Nakamotos nettoverdi omtrent 10,5 milliarder dollar.

Hva mer, hvis Nakamoto plutselig solgte hele forsyningen, kan verdien av Bitcoin falle til en utrolig lav.

Derfor Bitcoin har blitt beskyldt for å være en Ponzi-ordning fordi skaperen og grunnleggeren eier en så betydelig andel.

Imidlertid bør det nevnes at så langt har denne Bitcoin ikke flyttet siden Nakamoto forsvant.

Så hva vet vi om Satoshi Nakamotos identitet?

Satoshi Nakamoto fullførte aldri Bitcoin

satoshi nakamoto og bitcoin

Det antas av noen eksperter at Bitcoin var egentlig aldri ferdig og kan ha blitt gitt ut for tidlig.

De hevder at Bitcoin-papiret og mye av Nakamotos skriving på nett gir inntrykk av at Bitcoin var et eksperiment eller en prototype til en bedre versjon.

Dette støttes også av det faktum at Nakamoto gjorde fremdeles mange endringer i Bitcoin og foreslo mange andre etter Bitcoins lansering.

Nakamoto gjort mange endringer i kildekoden selv og ga sjelden en grunn til det ifølge kilder som jobbet tett med ham, noe som ikke hjelper med å avdekke ham.

Kanskje det siste beviset på at Nakamoto aldri fullførte Bitcoin er at den aldri skulle brukes av så mange mennesker, og at den sliter med skalering.

Det er veldig mulig at det som en prototype bare skulle testes blant en liten gruppe mennesker.

Bitcoin delt

Etter Nakamotos forsvinning begynte brudd i Bitcoin-samfunnet å dukke opp da samfunnet prøvde å overvinne problemer med nettverket knyttet til hastighet, sikkerhet og det fryktede problemet med skalering.

De to primære faktorene som førte til uenigheter om hvordan Bitcoin skulle fortsette uten Nakamoto var SegWitx2 (Segregated Witness) og Lightning Network.

Da Bitcoin endret seg, argumenterte folk for om det virkelig fortsatt var Bitcoin fordi det hadde endret seg så mye fra den opprinnelige visjonen fra Nakamoto.

Dette førte til splittelsen av Bitcoin i Bitcoin og Bitcoin Cash, som hadde blokker åtte ganger større. På denne måten kan Bitcoin Cash behandle flere transaksjoner i en blokk, og øke hastigheten på transaksjonene.

Dette var noe Nakamoto hadde nevnt flere ganger før som en levedyktig måte å fortsette å skalere Bitcoin på.

Bitcoin Cashs suksess var stor nok til til og med å konvertere Roger Ver, ofte referert til som Bitcoin Jesus, til å bli involvert, og han er nå et av de viktigste ansiktene i Bitcoin Cashs kampanje.

Så langt har endringen fungert. Bitcoin Cash er nå i stand til å behandle 61 transaksjoner per sekund, noe som er betydelig raskere enn Bitcoins 7. Imidlertid har folk sitert bekymringer over Bitcoin Cashs sikkerhet.

Endringene stoppet ikke der. Bitcoin Cash, som Bitcoin før det, fortsatte å endre og vedta funksjoner som smarte kontrakter.

Kritikere var misfornøyde med dette og sa igjen at Bitcoin Cash hadde endret seg for mye. Dette førte til en ytterligere splittelse og opprettelsen av Bitcoin SV (Satoshi Vision).

Hva vet vi om Nakamotos identitet?

satoshi nalamoto identitet

Nakamoto hevdet å være fra Japan og ble født 5. april 1975, noe som ville gjøre ham 44 år gammel fra og med 2019.

Til tross for det japanske navnet, tror mange at han hadde en annen bakgrunn på grunn av hans perfekte engelsk, og at ingen av dokumentene hans, inkludert hvitt papir, var skrevet på japansk.

En annen teori er at han var det muligens japansk amerikansk som antatt antatt av Hal Finney, en av de første personene som var involvert i Bitcoin.

Noen har merket seg det Nakamoto noen ganger brukt britisk engelsk og at dette kan bety at han var fra et samveldesland.

Han brukte til og med britiske setninger som ‘bloody hard’, som mange så på som en indikasjon på at han ikke var amerikansk.

Det er også allment antatt at hans bakgrunn må ha kommet fra cypherpunk bevegelse som var veldig involvert i konsepter knyttet til personvern.

Videre til det, de fleste tror på det Satoshi Nakamoto var et pseudonym, som ville passe inn i ideen om at han stammer fra cypherpunks-bevegelsen.

Noen har antydet at navnet Satoshi Nakamoto kommer fra selskapene Samsung, Toshiba, Nakamichi og Motorola.

Bruke de første delene av Samsung og Toshiba du kan lage Satoshi, og med de første delene av Nakamichi og Motorola, du kan lage Nakamoto.

Nakamoto brukte også anonyme e-posttjenester og brukte Tor til å registrere domenet Bitcoin.org, og understreket videre det faktum at personvern var veldig viktig for ham.

Hvorfor forsvant Satoshi Nakamoto?

Dette kan ha noe å gjøre med naturen til Nakamoto som muligens kommer fra cypherpunks-bevegelsen som var veldig interessert i privatliv på internett, og det kan bare være at Nakamoto ønsket å leve et privat liv.

men, noen tror det Nakamoto forsvant med vilje for å gjøre Bitcoin mer desentralisert.

Ved å fjerne seg selv fjernet han den sentrale enheten de fleste relatert til når det var problemer som måtte håndteres. Han kunne la Bitcoin bli sin egen ting utviklet av folket.

En mindre flatterende hypotese er imidlertid at han ønsket å beholde personvernet sitt og så Bitcoin ta av og effektivt løpe av med sine 1 million Bitcoins.

Se også: 5 personer som ble millionærer fra Bitcoin

Hvem er Satoshi Nakamoto? De fire beste mulige identitetene

Det er flere mulige identiteter av Satoshi Nakamoto. Imidlertid kan ingen av dem bevises.

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto

Dorian er det en japansk-amerikansk hvis fødselsnavn er Satoshi Nakamoto og som jobbet med den amerikanske regjeringen som systemingeniør på klassifiserte forsvarsprosjekter og ble også utdannet fysiker.

Imidlertid Dorian benekter aggressivt at han er det Nakamoto og hevder å aldri ha hørt om Bitcoin før han ble avhørt om å være oppfinneren.

Interessant skjønt, Dorian bodde omtrent 2,5 km fra Hal Finney som var sterkt involvert i etableringen av Bitcoin.

Når det er sagt, er det det allment trodd på det DorianNavnet er rent tilfeldig eller at han kanskje var en patsy, pleide å distrahere oppmerksomheten fra den virkelige Nakamoto.

Dorian har heller ingen bakgrunn i cypherpunkbevegelsen.

Hal Finney

hal finney

Hal Finney var en kryptograf som jobbet med en tidlig prototype av en kryptovaluta. Han var involvert i cypherpunk-bevegelsen og var veldig interessert i Bitcoin fra begynnelsen.

Han ble sterkt involvert med Nakamoto i å lage Bitcoin og var kanskje en av de største bidragsyterne til det, bortsett fra Nakamoto han selv.

Finney var til og med den første mottakeren av den første Bitcoin i en transaksjon fra Nakamoto etter at nettverket gikk live.

I 2009 ble Finney diagnostisert med amyotrofisk lateral sklerose, ofte referert til som ALS eller Lou Gehrigs sykdom.

Så i 2014 døde Finney. Noen mennesker tror at Finneys død og forverret helse kan være knyttet til NakamotoForsvinner.

Det er også en teori om at Nakamoto var Nick Szabo, men Finney gjorde alt kodearbeidet. Imidlertid bør det nevnes at Finney skrev i C og Bitcoin ble kodet i C++.

Det er også mulig at navnet Satoshi Nakamoto ble valgt fordi Dorian Nakamoto bodde i nærheten, og hvis noen så etter ham, ville de finne Dorian, ikke Finney.

Craig Steven Wright hevder å være Satoshi Nakamoto

Craig Steven Wright

Originally Wired og Gizmodo overgikk Craig Steven Wright som Nakamoto, og han nektet først. I løpet av få måneder hevdet han imidlertid at det var ham.

Troen er det Wright opprettet Bitcoin med datamaskinmedisinsk analytiker David Kleiman, men kritikere har påpekt at dette feltet ikke har noe å gjøre med kryptovaluta.

Interessant antas det at Wright eier omtrent 1,1 millioner Bitcoins og på et tidspunkt antas det å ha vært så mye som 10% av den totale forsyningen.

Antallet ligner det man antar å ha vært eid av Nakamoto. Imidlertid antas beløpet Wright å ha kommet fra gruveselskapet som han var medeier med Kleiman.

Wright er også australsk, og som nevnt ovenfor var Nakamoto kjent for å noen ganger bruke britisk engelsk når han skrev. Australsk engelsk inneholder ikke britiske og amerikanske elementer, noe som kan forklare dette.

I en intervju med BBC sa Wright at han imidlertid kunne bevise at han var Nakamoto, han har ikke vært i stand til å produsere bevis for å støtte dette siden.

Wrights påstand om å være Nakamoto ble tidligere antatt å være en bløff men fra og med 2019, Wright har prøvd å patentere Bitcoin i navnet hans i USA og er saksøker folk for injurier i Storbritannia som hevder at han ikke er det Nakamoto.

Wright er også nå involvert i Bitcoin SV-prosjektet.

Nick Szabo

Nick Szabo

Szabo er informatiker, juridisk lærer, kryptograf og kjent for å skape konseptet med smarte kontrakter.

Rundt den tiden Bitcoin ble utviklet, Szabo jobbet med et veldig lignende prosjekt kalt BitGold og til og med publiserte en artikkel om BitGold en uke før Bitcoin kom i drift i 2009.

BitGold er et veldig likt prosjekt som Bitcoin. Her er bare noen få av likhetene:

 • Bruk en Proof of Work-algoritme;
 • Peer to peer elektronisk system;
 • Krever ikke tredjepart;
 • Det kreves enighet før neste blokkering kan startes;
 • Kryptografiske gåter må løses for å motta mynter;
 • Nye mynter er tidsstemplet.

Det er også veldig interessant at av alle prosjektene som ble nevnt i Nakamotos whitepaper, ble BitGold ikke nevnt, til tross for alle de store likhetene.

Szabo er også en kjent bruker av pseudonymer og hans initialer N S er de samme. Det kan være mulig at han ønsket å velge et pseudonym som ligner på sitt eget.

men, Nick Szabo er ikke kjent for å kunne skrive i C++, Bitcoins kodingsspråk.

Til tross for dette, noen tror det Szabo kan ha vært hjernen bak ideen, og han jobbet med noen andre, potensielt Hal Finney som kodet den.

Ved å bruke stylometri, som er studiet av hvordan mennesker formulerer skriftspråk, likheter i hvordan Nakamoto og Szabo skrive og bruk engelsk er funnet.

Noen av likhetene inkluderer:

 • Å sette to mellomrom i begynnelsen av en setning;
 • Start setninger med “Det skal bemerkes”;
 • “A level of” etterfulgt av et substantiv;
 • Bruk uttrykket “selvfølgelig” uten å isolere komma;
 • Uttrykket “kan karakteriseres”;
 • “Tidsstempel” brukt som verb.

Det skal imidlertid sies at noen kan ha etterlignet skrivestilen hans.

Det kan til og med være mulig at Satoshi Nakamoto rev bort mye av Nick Szabos arbeid, derfor hvorfor skrivestilen er lik og hvorfor et slikt lignende prosjekt ikke ble nevnt i stortingsmeldingen..

Szabo er også en av de eneste personene som kommuniserte med Nakamoto ikke å ha gitt ut e-postene sine og noen har bemerket at hans tilstedeværelse på nettet nesten forsvant da Bitcoin ble utgitt.

John McAfee hevder å kjenne Nakamotos identitet

John McAfee er den kontroversielle figuren bak McAfee programvaresikkerhetsselskap.

Han har vært veldig vokal på Twitter i å hevde at han vet den sanne identiteten til Nakamoto, og sa effektivt at med mindre Nakamoto avslører sin identitet, vil McAfee gjøre det.

McAfee mener Satoshi Nakamoto er en samling mennesker, men, forfatteren av Bitcoin-papiret ble skrevet av en mann som bor i USA.

Han sier også at det er viktig å vite hvem Nakamoto er fordi folk som Craig Wright feilaktig kan hevde at det er ham, og dette kan være farlig..

I tweets, McAfee har også syntes å antyde at teamet av mennesker bak Bitcoin var indisk i en e-post han lastet opp da han kommuniserte med noen som hevdet å være Nakamoto.

Imidlertid tror mange ikke at McAfee vet hvem Nakamoto er, og at han bare liker oppmerksomheten.

En gruppe folk

satoshi nakamoto er en gruppe mennesker

Det er veldig mulig at Satoshi Nakamoto ikke bare var en person, men en gruppe mennesker. Faktisk har noen hevdet at kodingsarbeidet på Bitcoin var så bra at det sannsynligvis ikke ble gjort av bare en person.

Dette kan også forklare hvorfor hans bruk av engelsk noen ganger svinger fra USA til Storbritannia.

Kan Satoshi Nakamoto være avdøde?

Det er veldig mulig at Nakamoto rett og slett døde, og det er derfor han forsvant.

Dette er mulig under to omstendigheter; først når det gjelder Hal Finney og potensielt med hensyn til Dave Kleiman som jobbet sammen med Craig Wright og døde i 2013.

Trenger vi virkelig å vite Nakamotos identitet?

Folk, som John McAfee, mener at verden burde vite hvem han er, og han kan ha et godt poeng i forhold til folk som later til å være Nakamoto.

Det kan også være viktig å finne ut hvem Nakamoto er for å hindre dem i å laste av 1 million Bitcoins de har og synke Bitcoin-priser..

Saken kan være at hvis en slik hendelse skjer, vil det bare gjøre det mer relevant å finne ut hvem de er.

Hvis Nakamotos identitet ble avslørt skjønt, det kan være trusler i livet hans, eller han kan bli arrestert av skattemyndighetene eller andre organisasjoner på grunn av forbrytelser som har funnet sted som kjøp av ulovlige gjenstander på Internett med Bitcoin.

Viktige punkter

Hvis du husker noe fra denne artikkelen, gjør det til disse viktige punktene.

 • Satoshi Nakamoto eier omtrent 1 million Bitcoins. Hvis denne Bitcoin ble solgt, ville den ødelegge prisen.
 • Flere individer kan være Nakamoto. Ingen av dem kan bevises så langt.
 • Bitcoin Cash og Bitcoin SV splittet av Bitcoin for å holde seg i tråd med NakamotoIdeer. Viktigheten av dette er diskutabelt.
 • Det er høyst sannsynlig det Satoshi Nakamoto var en gruppe mennesker. Dette kan forklare noen ting om hans personlighet.

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Handelsutdanning, vennligst gi den en like og del den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me