Bitcoin-mijngids (2020)

Bitcoin Mining is het proces van met behulp van gespecialiseerde computerhardware om Bitcoin te verdienen. De jaarlijkse productie van Bitcoin via mijnbouw is $ 3,5 miljard dollar, waarvan het grootste deel naar Bitcoin-mijnwerkers gaat. Aangezien mijnwerkers beloningen verdienen in Bitcoin, kunnen hun winsten sterk veranderen onder invloed van de marktomstandigheden, waardoor Bitcoin-mijnbouw een industrie met een hoog risico / hoge beloning wordt. Iedereen kan lid worden van het Bitcoin-netwerk en mijnwerker worden. Oorspronkelijk kan Bitcoin worden gedolven op alle pc’s en algemeen beschikbare hardware. In 2020 werd echter gespecialiseerde hardware genaamd Application Specific Integrated Circuits (ASIC’s). Deze machines ontginnen Bitcoin met een zeer hoge efficiëntie.

Bitcoin is nu een begrip. Voor een uitvinding die iets meer dan tien jaar oud is, is dit zeker opmerkelijk. Een mysterieuze entiteit met de naam Satoshi Nakamoto lanceerde Bitcoin in 2008 als alternatief voor de valuta van de centrale bank. Bitcoin-mining is een alternatief voor het verkrijgen van Bitcoin op de beste cryptocurrency-uitwisselingen. Mijnwerkers verkopen Bitcoin vaak aan over-the-counter-makelaars om passief inkomen te genereren.

Leer meer over Bitcoin met onze eenvoudige gids voor beginners.

Decentralisatie is een centraal principe van Bitcoin. In wezen controleert geen enkele persoon het probleem of de werking van Bitcoin. Dit systeem kan daarom werken en geld van de ene rekening naar de andere overboeken zonder gecentraliseerde controle.

Gecentraliseerde controle over een financieel systeem is vrij eenvoudig. Hoe werkt een gedecentraliseerd ecosysteem zoals Bitcoin dan? De belangrijke vraag is daarom; hoe werkt het grootboek automatisch transacties bij zonder een van beide entiteiten de macht te geven om de volledige blockchain te controleren??

Hoe Bitcoin Mining werkt

Het basiskenmerk van Bitcoin is het open-source karakter van het Bitcoin-protocol. Dit betekent dat iedereen toegang heeft tot de Bitcoin-code en deze kan bijwerken. Evenzo kan iedereen het Bitcoin-grootboek van transacties bijwerken. Het enige dat u hoeft te doen, is dat uw computer een willekeurig getal raadt dat een vergelijking uit het systeem oplost.

Hoe krachtiger uw computer is, hoe meer gissingen hij per seconde kan doen. Dienovereenkomstig vergroot het hebben van een krachtige computer uw kansen om “goed te raden” exponentieel. Hiermee kunt u het volgende “blok” bitcoin-transacties toevoegen aan de bestaande keten.

Een meer gecompliceerde weergave is als volgt. Aan de ene kant heb je je mijnwerker die “gissingen” doet. Als uw mijnbouwapparatuur de juiste gok maakt, krijgt u het recht om het volgende blok met transacties aan de blockchain toe te voegen. Het blok dat u maakt, wordt naar andere computers gestuurd, zodat ze het kunnen valideren. Tegelijkertijd valideren andere computers in het netwerk het blok en werken ze hun kopieën van de Bitcoin-blockchain bij. Meer rekenkracht vertaalt zich in een grotere frequentie van het maken van de juiste gissingen. In overeenstemming met de natuurlijke waarschijnlijkheidsregels is het echter vrijwel onmogelijk dat één computer het altijd goed doet.

Dit proces is wat Bitcoin-mijnbouw in een notendop inhoudt. Computers concurreren om het volgende blok toe te voegen en genereren daarbij een nieuwe blockchain die automatisch in het netwerk gaat. De computer die het blok oplost, verdient een “blokbeloning” en enkele transactiekosten voor de transacties die in de blockchain zijn ingevoerd. Uniek is dat het validatieproces automatisch is en niet afhankelijk is van gecentraliseerde controle. Mijnwerkers kunnen beslissen om de bitcoin die ze maken vast te houden of te verhandelen aan andere bitcoin-communityleden.

Bitcoin-mijnbouwhardware

Om winstgevend Bitcoin te minen, heb je gespecialiseerde hardware nodig, ASIC’s genaamd. Deze machines zijn ontworpen om specifiek het SHA256-algoritme van Bitcoin te minen – in wezen doen ze maar één ding, maar doen het goed.

Mijnbouw Moeilijkheidsgraad

Misschien denkt u, als het zo eenvoudig is, wat maakt Bitcoin dan waardevol? Welnu, Satoshi Nakamoto anticipeerde hierop, waardoor de moeilijkheidsgraad van de mijnbouw toenam naarmate de rekenkracht toenam. De mijnbouw moeilijkheid past zich automatisch aan de toename van de cumulatieve netwerkcomputercapaciteit aan naarmate er meer mijnwerkers bij betrokken raken.

De reden hiervoor is om de Bitcoin-inflatie onder controle te houden. Kijk, als er een gestage stroom Bitcoin is, is het gemakkelijker om een ​​stabiel uitrolproces te hebben. Toen Bitcoin voor het eerst werd gelanceerd, kon je op winstgevende wijze Bitcoin minen met behulp van een persoonlijke thuis-CPU. Naarmate Bitcoin populairder werd, verhuisden mijnwerkers naar GPU (Graphics Processing Units) om meer berekeningen uit te voeren. Een GPU kan de rekenkracht van een computer verbeteren tot het equivalent van 30 gewone pc’s.

Later kwamen ASIC’s (Application Specific Integrated Circuits) tot stand. Dit waren hardware-apparatuur die specifiek was bedoeld om Bitcoin te mijnen. Momenteel vertegenwoordigen ze de gouden standaard in Bitcoin-mijnbouwapparatuur en hebben ze zelf af en toe updates. Deze ASIC’s hebben een hogere “Hash-snelheid”, gemeten in hashes per seconde. De hash-snelheid is het aantal “gissingen” dat het apparaat per seconde kan maken. Bijgevolg, hoe hoger de hash-snelheid, hoe groter de kans om bitcoins te verdienen.

Bekijk onze onderstaande video voor meer informatie over Bitcoin-mijnbouwapparaten!

Bitcoin-mining – wat gebruiken ze?

Mijnbouw Zwembaden

Zelfs met de beste mijnbouwapparatuur is het huidige mijnlandschap ongelooflijk competitief voor individuele mijnwerkers. Dit heeft geleid tot mijnpools waar mijnwerkers hun rekenkracht combineren om effectief te kunnen concurreren. Als de pool met succes een blok toevoegt aan de openbare keten, verdeelt de pool de beloning onder zijn leden.

Momenteel domineren ongeveer een dozijn grote mijnbouwpools de Bitcoin-mijnbouw. Mijnbouwbaden brengen u kosten in rekening zwembadkosten voor deelname, iets dat uw winstgevendheid kan beïnvloeden.

MijnbouwbedrijfMijnbouwbedrijf

Top Bitcoin-mijnpools

Er zijn twee factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een Bitcoin-mijnpool: de locatie van de pool en het marktaandeel. De topprioriteit zou de locatie zijn – hoe dichter het zwembad geografisch bij u is, hoe beter. Dit komt doordat, als gevolg van netwerklatentie, shares die worden gemined soms “verouderd” kunnen zijn – aangezien nieuwe blokken worden gemaakt, waardoor oudere blokken overbodig worden. Het is ook belangrijk om te weten dat Chinese servers zich achter de Grote Firewall van China bevinden, wat betekent dat verbindingen periodiek kunnen worden verbroken. Dit betekent dat het kiezen van een server met een lage latentie en een geografische locatie dichtbij het hoogste rendement zou opleveren.

De tweede factor is het marktaandeel van de pool. Hoe groter het marktaandeel, hoe consistenter de beloningen. Dit komt omdat blokken continu door het zwembad worden gedolven, en daarom kunnen ze tegen een consistent tarief worden uitbetaald. Dit vermindert de impact van de willekeur van het maken van blokken.

Wij adviseren het vinden van een zwembad dichtbij uw locatie met een hoog marktaandeel.

Elektriciteit Kosten

Elektriciteit is een belangrijke factor bij Bitcoin-mijnbouw. Bitcoin-mijnbouw is zeker een elektriciteitsintensieve aangelegenheid. Dit komt omdat ASIC-rigs een hoge rekenkracht hebben die nodig is voor het minen van Bitcoin.

De hoge energieverbruik is zowel in het voeden van de mijnwerker als in het koelen van de machines die erg heet worden. Dit is de reden waarom mijnbouwbedrijven in koude gebieden zoals IJsland zijn opgedoken om te profiteren van natuurlijke koeling.

Zo, Is mijnbouw winstgevend?

Dit is een vraag die perspectief nodig heeft. Mijnbouw op een persoonlijke pc zal zeker niet winstgevend zijn. Dit komt doordat eenvoudige computers simpelweg niet kunnen concurreren met ASIC-platforms en miningpools wat betreft het maken van meer “gissingen”.

Dus hoe meer computers u heeft en hoe sneller uw computer is, hoe groter uw kansen om het juiste aantal te genereren en Bitcoin te verdienen. Zo hebben sommige mensen hele boerderijen met dure computers om hun kansen te vergroten.

Momenteel is de beloning blokkeren is 12,5 BTC voor elk blok dat wordt gedolven. U kunt dus alleen op winstgevende wijze Bitcoin minen met geavanceerde apparatuur. Bitcoin-mijnbouwbedrijven zijn populaire mijnbouwmethoden om een ​​deel van de blokbeloning te krijgen. Blokbeloningen worden in 2020 gehalveerd, waardoor de mijnbeloningen met 50% worden verlaagd. Dit evenement staat bekend als de “Bitcoin Halvening​De huidige geschatte datum voor de halvering is 13 mei 2020, waarna de blokbeloning zal afnemen van 12,5 tot 6,25 bitcoin per blok.

Nog een voor de hand liggende factor om te bepalen of mijnbouw winstgevend is, is de prijs van Bitcoin op elk moment. Mijnwerkers moeten dit in evenwicht brengen met de kosten van het minen van Bitcoin zelf.

Bitcoin-netwerkhashrate

Bitcoin Mining Hashrate-grafiekBitcoin Network Hashrate (Total Mining) -grafiek

De Bitcoin-netwerkhashrate is op dit moment boven 120.000.000 TH / s. Dit betekent dat als de hashrate van het netwerk komt voor Antminer s17 (momenteel het meest populaire type Bitcoin ASIC), dit 2,1 miljoen eenheden zou vereisen. Dit zou 5,4 miljard watt aan elektriciteit verbruiken, wat genoeg is om een ​​kleine stad van stroom te voorzien! Mijnbouwbeloningen worden opgesplitst volgens hashpower, waarbij grotere mijnwerkers een groot deel van de dagelijkse Bitcoin-mijnbeloning ontvangen.

Overzicht

Samenvattend zijn de volgende factoren die van invloed zijn op de winstgevendheid van het delven van Bitcoin:

  • Hashrate;
  • Beloning blokkeren;
  • Mijnbouw moeilijkheid;
  • Energieverbruik;
  • Zwembadkosten; en
  • De prijs van Bitcoin op elk moment.

Bitcoin-mining is daarom een ​​gecompliceerde taak.

Echter, aanzienlijk investeren in een grote mijnbouwpool is de meest efficiënte manier om dit aan te pakken. Door de huidige omstandigheden is individuele mijnbouw gewoon tijdverspilling als het op kleine schaal wordt gedaan.

Desalniettemin is het nog steeds een activiteit waar veel investeerders een aanzienlijk belang in hebben. De realiteit is echter dat de taak in de loop van de tijd steeds moeilijker zal worden en een select aantal met aanzienlijke hashingkracht en goedkope elektriciteit zal gedijen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me