IRS pojasnjuje kripto davčno obravnavo podobnih borz, poročanja o zraku in FBAR

Ključni posamezniki in regulatorji v kripto davčnem prostoru so včeraj (13. novembra 2019) na nacionalni davčni konferenci AICPA v Washingtonu DC razjasnili različne teme. Teme pojasnil so vključevale davčno obravnavo okoli 1031 izmenjave podobnih vrst, zračne kapljice, posebne identifikacije in zahteve glede poročanja FBAR. To so bila vsa področja, na katera so kripto investitorji in strokovnjaki za kripto davke imeli vprašanja po novo izdana navodila IRS izšel oktobra 2019.

Tako kot Kind Exchange Pre 2018

Obravnava podobne menjave davkoplačevalcu omogoča, da odloži kapitalske dobičke pri transakcijah z nepremičninami. Ta tehnika odloga davka se pogosto uporablja v svetu naložb v nepremičnine in mnogi strokovnjaki za kripto davke so pred letom 2018 verjeli, da se lahko nanaša tudi na kriptovalute, saj so v očeh davčne uprave tudi obravnavane kot lastnina.

Zakon o davčnih olajšavah in zaposlitvah, ki je bil sprejet leta 2018, je odpravil možnost, da bi se izmenjava podobnih vrst lahko uporabljala za kriptovalute, področje uporabe pa zožil le na „nepremičnine“. Vendar je pustil odprta vrata vprašanju, ali je mogoče zdravljenje podobne vrste še vedno uporabljati v letih pred letom 2018 in pred TCJA.

Na dogodku AICPA je Suzanne Sinno (generalna državna odvetnica, urad glavnega zastopnika IRS) pojasnila, da podobna menjava za kriptovaluto ni bila dovoljena – niti pred letom 2018. 

15. novembra 2019, dva dni po dogodku AICPA, je Christopher Wrobel (posebni svetovalec izrednega glavnega svetovalca IRS) razpravljal tudi o izmenjavi podobnih vrst in izjavil, da čeprav izmenjave podobnih vrst za kriptovalute od leta 2018 niso dovoljene, -2018 transakcije ostajajo sivo območje in se bodo odločale za vsak primer posebej. Velika večina davčnih strokovnjakov, s katerimi tukaj v CryptoTraderju tesno sodelujemo. Davki, ki so strokovnjaki za izvrševanje davkov na področju kripto davkov, pravijo, da je po konzervativnem pristopu, da pred letom 2018 ne delamo podobnih zamenjav. O teh zadevah se posvetujte s svojim davčnim svetovalcem.

Lahko uporabiš CryptoTrader.Davek za samodejni izračun kapitalskih dobičkov in izgub brez podobnega zdravljenja. Podobno zdravljenje ni podprto.

Poročanje FBAR NI potrebno

Carole House (strokovnjakinja za kibernetsko in nastajajočo tehnično politiko, mreža za izvrševanje finančnih kaznivih dejanj) iz FinCEN je na plošči 13. novembra 2019 pojasnila, da poročilo FBAR (FinCEN 114) za kriptovalute na tujih borzah NE zahteva. To je veliko olajšanje za kripto vlagatelje, ki imajo precejšnjo količino premoženja na tujih borzah, kot je Binance. Tem vlagateljem ni treba vložiti FBAR.

Še vedno ni potrjeno, ali je FATCA (obrazec IRS 8938) obvezen za poročanje v tujini ali ne. Za posodobitve najnovejših novic o kripto davkih sledite @CryptoTraderTax na Twitterju.

Airdrops

Kot rezultat nedavna navodila IRS za kripto davke objavljeno oktobra, je bila davčna obravnava kriptovalut, prejetih z airdrop dogodkov, dodatno vprašljiva. 

Christopher Wrobel je pojasnil, da so nove smernice o zračnih kapljicah namenjene le pokrivanju novih kovancev, prejetih PO dogodku hard fork. Kovance, prejete po trdih vilicah, je treba obravnavati kot navaden dohodek po pošteni tržni vrednosti kovanca v času prejema.. 

To pojasnilo pomeni, da so kovanci, ki se potrošnikom spuščajo v marketinške namene, še vedno v sivi coni, ali jih je treba obravnavati kot običajni dohodek. 

Več o tem lahko izveste kako so tukaj obdavčene kapljice in trde vilice.

Posebna identifikacija

First-in first-out je privzeta računovodska metoda, ki se uporablja za izračun kapitalskih dobičkov in izgub pri prodaji ali prodaji vaše kripto. Vendar so nedavna navodila IRS, objavljena oktobra 2019, omenjala posebne metode identifikacije SO dovoljeno, če lahko natančno identificirate svoja kripto sredstva. Naslednje je vzeto iz Smernice za oktober 2019:

„A37. Določite lahko določeno enoto navidezne valute, tako da dokumentirate njen edinstveni digitalni identifikator, kot je zasebni ključ, javni ključ in naslov, ali z zapisi, ki prikazujejo informacije o transakcijah za vse enote določene navidezne valute, na primer Bitcoin, v enem računu, denarnici ali naslovu. Ti podatki morajo navajati (1) datum in čas, ko je bila vsaka enota pridobljena, (2) vašo osnovo in pošteno tržno vrednost vsake enote v času, ko je bila pridobljena, (3) datum in čas, ko je bila vsaka enota prodana, zamenjana, ali drugače odtujeni in (4) poštena tržna vrednost vsake enote ob prodaji, zamenjavi ali odtujitvi ter znesek denarja ali vrednost premoženja, prejeta za vsako enoto. “

Suzanne Sinno je nadalje potrdila, da sta dovoljeni posebni identifikacijski metodi, kot sta LIFO (zadnji vstop prvi izhod) in HIFO (najvišji vstop prvi izhod), če lahko posebej določimo njihovo kripto. To je odlična novica za trgovce s kriptovalutami, saj lahko te tehnike pomagajo zmanjšajte svojo kripto davčno obveznost z zmanjšanjem celotnega dobička. 

Uporabite lahko programsko opremo za kripto davek CryptoTrader.Davek za samodejno uporabo izračunov HIFO ali LIFO v poročilih o kapitalskih dobičkih. CryptoTrader.Tax vključuje a popolna revizijska sled za vaše evidence s podrobno identifikacijo vsake enote kriptovalut in vam tako pomaga zmanjšati odgovornost za kapitalski dobiček. 

Izvedite več o kripto davkih

Tu lahko izveste več o davkih na kriptovalute in kako natančno obravnavamo vse: Popoln vodnik za davke na kriptovalute za leto 2019.

Izjava o omejitvi odgovornosti – Ta objava je zgolj informativne narave in se je ne sme razumeti kot davčno ali investicijsko svetovanje. Prosim, pogovorite se s svojimi kripto davčni strokovnjak, CPA ali davčni odvetnik o tem, kako ravnati z obdavčitvijo digitalnih valut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me