Kaj je zavarovanje s posojilom v kripto?

Posojanje in izposoja je najbolj osnovna finančna storitev, ki jo uživajo milijarde ljudi po vsem svetu.

Toda do zdaj je bila ta storitev dostopna le dobro premoženim delovnim ali poslovnim razredom z dostojno kreditno oceno ali oceno.

To se zdaj spreminja, saj je trg izumil kripto zavarovana posojila za ljudi, ki nimajo uveljavljene kreditne ocene ali kaj podobnega.

Preden pa se pogovorimo o kripto zavarovanih posojilih, mislim, da se moramo pogovoriti tudi o zavarovanih posojilih, saj se mnogi tega morda ne zavedate.

Torej, začnimo z žogo:

Kaj je zavarovano kripto posojanje & Izposojanje??

Slovarski pomen zavarovanja je “varnost” ali “jamstvo”.

Na področju posojanja in izposojanja pomeni zavarovanje s premoženjem, ki ga posojilojemalec zastavi kot jamstvo za sredstva, ki jih prejme. To je zavarovanje s posojilom.

Podobno imajo posojilodajalci pri zavarovanju s premoženjem zavarovanje s seboj kot zavarovanje pred zneskom, ki so ga posodili posojilojemalcu.

Glede na to, da je na tradicionalnem trgu posojil in posojil to zavarovanje lahko kar koli, kot so nepremičnine, delnice, obveznice, avtomobili ali katero koli drugo dragoceno sredstvo, ki ima tržno vrednost.

Na primer, ko nekdo da svojo nepremičnino ali dom za zavarovanje posojila, se imenuje HELOC (Home Equity Line Of Credit.)

Nazadnje je ta oblika posojanja in zadolževanja razširjena po vsem svetu, saj lahko vsakdo izkoristi svoje premoženje za najem posojila za skoraj vse namene. Ti se imenujejo zavarovana posojila.

Zdaj pa pojdimo na kripto zavarovana posojila ali posojila.

Kaj so kripto zavarovana posojila ali posojila?

Kot je razvidno že iz samega imena, je kripto zavarovano posojilo vrsta zadolževanja, pri katerem se posojilojemalec zastavi ali zavaruje svoje kriptovalute za prejem sredstev..

Številne platforme za kriptoposojanje to počnejo v kriptosferi, nekatere pa so:

  • BlockFi
  • Nexo
  • Celzija itd …

Vzemimo primer Nexo.

S posojilno platformo Nexo, ki je storitev kriptoposoje, si lahko vsakdo izposodi v primerjavi s svojimi kriptovalutami. Posojilojemalci jim morajo poslati svoje kripto, v zameno pa dobijo USD, EUR ali stablecoin (USDT, USDC).

Toda koliko dobijo posojilojemalci, je odvisno od zneska zavarovanja, ki so ga vložili, in obroka LTV, ki jim ga daje Nexo. Če je na primer posojilojemalec zavaroval BTC v vrednosti 20.000 USD s 50-odstotno LTV, bo posojilojemalec prejel 10.000 USD v USD ali EUR ali stablecoine (USDT, USDC). Teh 10.000 dolarjev bo seveda na voljo po obrestni meri. Za zdaj predpostavimo, da znaša 5% letno.

In ko bo posojilojemalec vrnil teh 10.000 USD plus ustrezen znesek obrestne mere, bo dobil nazaj BTC, ki ga je pri Nexu položil kot zavarovanje.

Od zdaj Nexo ponuja posojila s kripto zalogami v več kot 200 jurisdikcijah po vsem svetu v 40+ valutah. Poleg tega je edina platforma, ki sprejema največ kriptovalut za posojila s kripto nazaj, zaradi česar je takoj dostopna kripto kreditna linija.

Zakaj potrebujemo kripto kot zavarovanje?

Pri teh vrstah posojil je potrebno zavarovanje, da se ustvarijo vsi win-win posojilodajalci in posojilojemalci.

Pod situacijo, v kateri so vsi koristni, mislim na to:

Na strani posojilodajalca je zavarovanje s premoženjem tehnika zmanjševanja tveganja, pri kateri lahko posojilodajalec ostane prepričan, da mu bo denar vrnjen v primeru, da posojilojemalec ne bo odplačeval posojila. To se naredi z likvidacijo zavarovanja ali z rebalansom posojila. Poleg tega posojilodajalci posojajo svoj denar za obrestno mero in s tem zaslužijo dodatni denar na svojem kapitalu.

Na strani posojilojemalca je dajanje zavarovanja in uporaba tega posojila za posojilojemalca ugodna stvar. Na ta način lahko prinesejo prepotrebno likvidnost za plačilo drugih stvari, hkrati pa se ne odrečejo prednosti držanja kriptovalut.

Zato je za obe vpleteni strani koristno.

Prednosti posojil s kripto podporo

Obstaja veliko prednosti posojil s kripto podporo, vendar med njimi mislim, da je uporaba P2P posojila najugodnejša.

Kriptovalute, ki temeljijo na blokovnih verigah, so izvorno enakovredne in sledenje stvarem je precej enostavno prek odprte blokovne arhitekture in ne centralizirane.

Tudi posojanje med vrstniki prek verige verig je zelo stroškovno učinkovito, saj se gibanje denarja lahko zgodi zelo poceni. Od zdaj lahko celo domači transferji v ZDA trajajo do 30 do 40 USD, kar je preprosto preveč.

Poleg tega je veliko operacij, medtem ko je cikel posojanja in izposoje mogoče avtomatizirati s pametnimi pogodbami, zaradi česar je z vidika lastnikov podjetij še bolj stroškovno učinkovit.

In ko bodo ti lastniki podjetij pri svojem poslovanju prihranili denar, bodo posojilodajalci in posojilojemalci zagotovo imeli neposredne ali posredne koristi.

Postaja boljše:

Od posojilodajalcev so te storitve kriptoposojanja zdaj začele ponujati 6-7% obresti. To je kot imeti varčevalni račun, ki prinaša 3-4 krat več kot tradicionalni varčevalni račun.

Nenazadnje lahko transakcije na verigi blokov oblikujemo tako, da se zgodijo skoraj takoj, zaradi česar je celoten cikel posojanja in izposojanja hiter v primerjavi z našim starejšim sistemom.

Torej, to je danes vse od TheMoneyMongers in kmalu se bomo vrnili z nekaj še bolj zanimivega in poučnega za naše bralce, ki jih zanimajo kripto posojila.

Bodite varni in vlagajte odgovornost, tako da v kriptoasete nikoli ne vlagate več, kot si lahko privoščite.

Je všeč tej objavi? Ne pozabite ga deliti s svojim omrežjem na Twitterju & Facebook !!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me