Razbijanje novih navodil davka za kriptovalute IRS

IRS je prvič po letu 2014 izdal nova navodila za davek na kriptovalute v obliki popolnih pogosta vprašanja o kriptovalutah in uradno odločbo o prihodkih: 2019-24. Te nove smernice legitimirajo številne predpostavke, ki so jih prej vodile vodilne kripto davčne družbe in davčni strokovnjaki v tej panogi. Smernice zagotavljajo tudi jasnost nekaterih sivih območij v svetu kriptovalut, vključno z davčno obravnavo vilic & airdrops, metode na osnovi dovoljenih stroškov in odločitve o prenosih kriptovalut.

Opomba – v našem blogu objavljamo pregled obdavčitve kriptovalut in kako je obdavčena kriptovaluta: Popoln vodnik za davke na kriptovalute. Morda je koristno, da to preberete, preden nadaljujete.

Novo navodilo IRS za kripto davke

Glavna pojasnila in odvzemi iz novih smernic IRS so opisani spodaj.

Trde vilice za kriptovalute

Če določena kriptovaluta, ki jo imate v lasti, gre skozi trde vilice ki se “zgodi, ko se kriptovaluta spremeni v protokolu, kar povzroči trajno preusmeritev iz zapuščene razdeljene knjige”, je nova razcepljena kriptovaluta, ki jo prejmete, obdavčena kot dohodek. Vaša osnova za stroške v novo prejeti kriptovaluti postane dohodek, ki ste ga prepoznali.

Na primer – če ste julija 2017 imeli 2,5 Bitcoina in ste prejeli 2,5 Bitcoin Cash zaradi trde vilice Bitcoin cash, to prejetih 2,5 Bitcoin Cash prepoznate kot dohodek po pošteni tržni vrednosti Bitcoin Cash v času, ko je je bil prejet. Če bi se Bitcoin Cash tisti dan trgovalo za 500 USD na kos, bi prepoznali dohodek v višini 1250 USD (500 * 2,5 USD). Vaša osnova za stroške v tem Bitcoin Cashu znaša 1.250 USD.

Če ti ne prejemajo nove kriptovalute po hard forku ne boste imeli obdavčljivega dohodka. Vir: A21, A22, A23, A24

Kriptovalutne mehke vilice

Mehki vilice za kriptovalute “ne povzročajo ustvarjanja nove kriptovalute, kar pomeni, da ne prinaša nobenega dohodka.” Če torej vaša kriptovaluta spreminja protokol, vendar ustvari novo kriptovaluto, ne prepoznate nobenega dohodka. Vir: A29

Kriptovalute Air Drops

Če kriptovaluto prejmete od letala (“razdelitev kriptovalute na naslove razdeljenih knjig več davkoplačevalcev”), prepoznate dohodek od te prejete kriptovalute na dan / čas, ko je bila prejeta. Znesek priznanega dohodka bi bilo treba določiti na podlagi poštene tržne vrednosti takratne kriptovalute. 

Če ti ni prejeli kakršno koli kriptovaluto, ko se je zgodil airdrop dogodek, ne priznavate dohodka, kot ga niste prejeti lastnine.

Osnova stroškov

Pred temi novimi smernicami ni bilo jasno, kako naj davkoplačevalci določijo osnovo stroškov za svoja sredstva v kriptovalutah. IRS je to temo v novi sodbi uradno pojasnil.

Določena identifikacija se lahko uporablja kot računovodska metoda za trgovanje s kripto sredstvi. To pomeni, da lahko davkoplačevalci izberejo, katere enote in veliko kriptovalut prodajajo v določenem trenutku, če jih lahko posebej identificirajo in podpirajo stroškovno osnovo enot. 

Če želite natančno določiti enoto kriptovalute, morate vključiti naslednje podatke:

  1. Datum in čas pridobitve posamezne enote,
  2. Vaša osnova in poštena tržna vrednost vsake enote v času, ko je bila pridobljena,
  3. Datum in čas, ko je bila posamezna enota prodana, zamenjana ali kako drugače odstranjena, in
  4. Poštena tržna vrednost vsake enote ob prodaji, zamenjavi ali odtujitvi ter znesek denarja ali vrednost premoženja, prejete za vsako enoto

Če svojih kriptovalut ne morete natančno določiti, morate privzeto uporabiti FIFO (first-out first-out-first). Vir: A36, A38

Lahko uporabiš CryptoTrader.Davek in posebne metode za izračun stroškov identifikacije, kot je LIFO, za izračun vaših kripto dobičkov in izgub. Na platformi za poročanje CryptoTrader.Tax imate tudi možnost privzete vrednosti FIFO.

Davkoplačevalci morajo voditi evidence, ki zadoščajo za določitev stališč glede davčnih obračunov. Zato je najbolje voditi evidence, ki dokumentirajo prejemke, prodaje, zamenjave ali druga razpolaganja z virtualno valuto in pošteno tržno vrednost navidezne valute.. 

CryptoTrader.Davek pomaga svojim uporabnikom, tako da jim zagotovi popolno dokumentiranje stališč do davčne napovedi poročilo o revizijski sledi. To poročilo dokumentira vsak nastali obdavčljivi dogodek, kot tudi s tem povezane podrobnosti transakcije. To revizijsko sled lahko shranite za svoje evidence.

Prenosi kriptovalut: Neobdavčeni dogodki

Čeprav je bilo to že pojasnjeno, je vredno ponoviti, nova smernica pa ponavlja, da je preprosto prenašanje kriptovalut z ene platforme ali z ene denarnice na drugo NE obdavčljivi dogodek.

»Če navidezno valuto prenesete iz denarnice, naslova ali računa, ki vam pripada, v drugo denarnico, naslov ali račun, ki prav tako pripada vam, potem je prenos neobdavčen dogodek, tudi če prejmete povratno informacijo od izmenjava ali platforma kot rezultat prenosa. ” Vir: A35

Torej, tudi če prejmete 1099-K iz vaše borze kriptovalut podrobno o vaših prenosih ti dogodki niso obdavčljivi in ​​ne prispevajo k vašim kapitalskim dobičkom ali izgubam. To je dobra novica za vse, ki so prejeli obvestila 6174-A, 6173, CP2000, ali drugih 1099-K. 

Pravzaprav je zaradi te težave s prenosi kriptovalut in s tem povezanih 1099-K vaša davčna obveznost videti preveč napihnjena. To težavo z davkom na kriptovalute smo poimenovali tukaj na CryptoTrader.Tax, lahko pa preberete več o tem, zakaj borze, kot je Coinbase, svojim uporabnikom ne morejo dati natančnih davčnih informacij tukaj.

IRS New Cryptocurrency Tax Guidance

Programska oprema za davek na kriptovalute

Programska oprema za davek na kriptovalute Tako kot CryptoTrader.Tax je zasnovan za avtomatizacijo celotnega postopka poročanja o kripto davkih, vse nove smernice IRS pa so že vgrajene v mehanizem za poročanje o davkih CryptoTrader.Tax. Lahko ustvarite svoje zahtevane kripto davčni obrazci s preprostim povezovanjem borz, uvozom poslov in ustvarjanjem poročil s klikom na gumb. 

IRS nova navodila za kripto

Preprosto uvozite ta poročila v TurboTax, pošljite jih svojemu računovodji ali pa jih vložite sami!

V zaključku

Lepo je videti, da davčna uprava zagotavlja jasnost glede obdavčitve kriptovalut in s tem dodatno legitimira rastočo industrijo. Jasne smernice regulatornih organov bodo nedvomno pomagale pri večjem sprejemanju trga. Ko so pravila jasna, se vsi počutijo bolj udobno pri igranju igre.

Imate kakšno vprašanje ali komentar? Samo sporočite nam @CryptoTraderTax

Izjava o omejitvi odgovornosti – Ta objava je zgolj informativne narave in se je ne sme razumeti kot davčno ali investicijsko svetovanje. Prosim, pogovorite se s svojimi davčni strokovnjak, CPA ali davčni odvetnik o tem, kako ravnati z obdavčitvijo digitalnih valut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me