Bitstamp VS Kraken: Hvilken børs er bedre i 2021?

Hvis du prøver å sammenligne Bitstamp vs Kraken, er det viktig å forstå forskjellene. Helt avgjørende at du velger riktig og mest praktisk bytte for deg selv og din virksomhet. Å handle på det riktige utvekslingsalternativet kan, og vil sannsynligvis ta kryptoverfaringen din til et annet nivå og finne den gunstig, underholdende og morsom, og selvfølgelig vil du vokse i kunnskap enda raskere!

Men hvordan kan vi bestemme oss for Bitstamp eller Kraken? Etter å ha lest denne retningslinjen, vil du kunne lage kriteriene dine for å velge hvilket utvekslingsalternativ som er best for deg og dine mål. Når vi fortsetter, vil vi fortelle deg om alle egenskapene til begge plattformene. Kom med oss ​​for å finne ut.

 La spillene begynne!

Bitstamp VS Kraken: Opprinnelsen!

Litt historie kan hjelpe deg med å forstå mange ting som er avgjørende, slik at vi bedre kan forstå disse utvekslingene. Sjekk ut disse punktene:

  • Alt startet i 2011. Enestående nådde en Bitcoin (BTC) en tilsvarende verdi på en US dollar, og på dette stadiet begynte alle som var klar over det, å ha en ide om hvor mye verdi kryptovaluta kunne nå ikke så langt inn i fremtiden..
  • Tilfeldigvis, i løpet av denne tiden Mt. Gox, ble hacket. Dette viste seg å være en bro for folk å begynne å miste tillit og begynne å tenke på hvordan man kan innovere og forbedre Cryptocurrency-systemet.

De to punktene ovenfor vil føde ideene til 3 tre menn (som vi snart vil nevne), som var klar over fremveksten av Bitcoin og Mt. Gox faller. 

En av disse mennene fødte Kraken, mens de to andre bygde Bitstamp.

Bitstamp Story

bitstempel vs kraken

Bitstempel er spillet og Nejc Kodric og Damian Merlak er navnene. Disse to mennene er de som ligger bak Bitstamps opprettelse i Slovenia, hjemlandet til disse to visjonærene. 

Duoen ønsket å skape en plattform som brukerne kunne stole på på samme måte som de stolte på Bank of England eller New York Stock Exchange. Denne visjonen var en av hovedårsakene til at de klarte å etablere selskapet som forutsatt. 

For å gjøre dette flyttet de noen av Bitstamp-virksomhetene til Storbritannia tilbake i 2013, men etter hvert og takket være forslag fra PayPal-presidenten, i 2016, flyttet Bitstamp til Luxembourg og ble verdens første nasjonalt lisensierte kryptobørs. På dette tidspunktet måtte Bitstamp følge de samme lovene som andre finansinstitusjoner i Luxembourg. Ved å få en skikkelig operasjonell lisens i Luxembourg betydde det at Bitstamp automatisk ble lisensiert i de 28 landene i EU.

Kraken Story

bitstempel eller kraken

Kraken ble grunnlagt av Jesse Powell i USA, San Francisco, California. Denne mannen hadde opplevelsen av å besøke kontorene til Mt. Gox i Japan og ble stuet og overrasket over det han så der. Han spente av spenning. 

Kraken ble opprettet spesielt for å være et utvekslingsalternativ der brukerne kunne stole på. Powell trodde på åpenhet og han lette etter brukerne for å kunne visualisere hvordan Kraken jobbet / fungerte, og viktigst av alt å vite at pengene deres var trygge der. Han var flink da han forventet viktigheten av brukeropplevelsen fra første stund.

Et rettferdig poeng for Kraken ligger i sine solide partnerskap med store finansinstitusjoner i Europa og Asia, samt å kjøpe andre kryptovirksomheter som CryptoWatch og Glidera. I 2016 kjøpte Kraken tre-myntbørser: Coinsetter, Cavirtex og CleverCoin. Å kjøpe Coinsetter og Cavirtex hjalp Kraken til å vokse i Nord-Amerika, og CleverCoin gjorde det enda kraftigere i Europa.

Disse handlingene nevnt ovenfor tillot Kraken å vokse lange armer som kunne krysse verdenshavene, akkurat som det gigantiske sjømonsteret.

Som du kan gjette, er Bitstamp og Kraken for tiden to av pionerene og de viktigste pålitelige børsene i kryptovalutaverdenen. Men hvis dette ikke er nok for deg å ta en beslutning ennå, går vi gjennom noen spesifikke forskjeller og elementer som de har til felles. La oss gå!

Fiat valutaer

Sannsynligvis er det viktigste faktumet du vil vite om kryptobørs, om du kan handle med fiat-valutaer eller ikke.

MERKNAD: En fiat-valuta er hvilken som helst valuta som støttes av en stat. De er de lovlige valutaene i land. Eksempler på fiat-valutaer er amerikanske dollar, japansk yen, euro i EU og så videre. 

Dette er tilfeldigvis det første felles elementet mellom Bitstamp og Kraken. Begge gir deg muligheten til å bytte fiat-valuta mot mynter. Dette er best for handelsmenn og investorer, spesielt nybegynnere, å kjøpe og selge mynter ved hjelp av deres lokale valutaer. 

Husk at Bitstamp tilbyr bare USD og euro, og Kraken tilbyr et større antall fiat-alternativer som USD, kanadiske dollar, yen, euro og til og med pund. Vi tror at hvis du forstår og tar den rette avgjørelsen i dette aspektet, kan du endre spillet ditt og være et flott utgangspunkt. 

Avgifter 

Gebyrene varierer mellom valutaer, personens beliggenhet og myntene som byttes. Generelt vil avgifter som kreves av Kraken være litt høyere enn hva Bitstamps avgifter er. Bitstamp holder seg til en standardavgift for alle handler under $ 20 000, mens Kraken belaster kjøperne 0,16% og selgerne 0,26% per handel. Krakens uttaksgebyrer er også en annen ting å vurdere, men de er veldig rimelige, blant de beste i markedet.

Se også: Hvordan overføre Bitcoin fra Coinbase til Kraken

Mynter tilbyr

Bitstamp tilbyr et mindre antall mynter, inkludert Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum og Ripple.

Kraken tilbyr nesten 17 mynter på børsen, inkludert Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Melon, Dogecoin, Ripple, Monero, Ethereum og mange flere. 

Apper

Bitstamp og Kraken har apper som lar kundene kjøpe / selge kryptovalutaer, sjekke de siste prisene, få tilgang til den nyeste informasjonen og mer.

Det er gode nyheter da begge børsene tilbyr handel på mobilapper.

Du kan bare bruke Kraken på iOS, men du kan bruke Bitstamp på iOS og Android. Bitstamps app har et bedre rykte ettersom Krakens app til tider kan være buggy og upålitelig, til og med glitrende.

Du vil kunne vite hvilke valutaer du kan handle, hvilke typer handler du kan gjøre og hvilke enheter du enkelt kan bruke ved hjelp av disse appene.!

Grensesnitt

Vel, dette er et aspekt som kan være veldig subjektivt på høyt nivå, men vi gir deg best mulig oversikt, slik at du kan bestemme hvilken som fungerer bedre for deg når du anser viktige fakta som din tid, sidens navigasjon og andre ting for å optimalisere utvekslingshandlingene dine.

MERKNAD: Brukergrensesnittet for begge plattformene er ganske enkelt og glatt, men siden begge ikke var designet med tanke på nybegynnere, kan det til tider være noen forvirrende elementer.

Bitstamp-grensesnitt:

bitstamp-grensesnitt

Kraken-grensesnitt:

kraken grensesnitt

Bitstamp gjør en bedre jobb med å gi kundene oppdatert informasjon om valutaer. Den lister opp mynter rent og gir en omfattende handelsside. Kraken har for mange ting på handelssiden med diagrammer, volumer og statistiske verktøy som er ideelle for avanserte handelsmenn. Investorer kan velge enten da de kanskje ikke er interessert i å se på disse sidene hver dag. Det kommer virkelig ned på nivå og preferanse.

Når det gjelder grensesnitt, når du har valgt plattformen du vil bruke, er det beste rådet vi kan gi deg å bli så kjent som mulig med grensesnittet og gjøre det til din styrke, selv om du velger en plattform, du ‘ Jeg mangler de positive egenskapene til den andre. Husk på det! Det er gode ting å lære av begge!

Som er tryggere – Bitstamp eller Kraken?

Bitstamp ble hacket en gang i 2015 og har siden doblet sikkerheten. Selv om ingen kunder mistet mynter, har nettstedets sikkerhetsprotokoller løftet noen få øyenbryn da det påvirker deres troverdighet. Du kan lese mer om sikkerheten til Bitstamp her.

Så vi vil være ærlige som vi kan være når det gjelder sikkerhet. Kraken har drept det over Bitstamp ettersom det aldri har blitt hacket. De holder de fleste kryptovalutaene offline. Kraken er veldig trygg og bruker tofaktorautentisering for å holde kontoer og mynter trygge. 

Bitstamp vs Kraken: Størrelse

La oss gå over størrelsen på disse kryptokursutvekslingene ved å se på noen tall, spesielt etter dets 24-timers handelsvolum. Børsens handelsvolum er den totale mengden kryptovaluta som kjøpes og selges på en enkelt dag. Det skrives vanligvis ned som et beløp på amerikanske dollar. Nedenfor er handelsvolumene for Bitstamp og Kraken 18.04.18;

Kraken: 184 509 912 USD

Bitstempel: 134.724.737 USD

Er det viktig å forstå hvordan disse tallene sammenlignes med resten av markedet? Selvfølgelig:

Døgnåpent handelsvolum for alle børsene som er oppført på coinmarketcap.com var mer enn 18 milliarder USD for 18.04.18. Dette gir Kraken ca 9% og Bitstamp ca 6% av markedet. Kraken er rangert som den 12. største børsen på markedet, og Bitstamp er 14. Det er enormt.

Men størrelse er ikke så viktig når du velger en kryptobørs, det er valutaene en børs tilbyr, så vi bør aldri glemme det. 

Så Kraken er større, men ikke mye. Man kan si at hvis Kraken er Coca Cola, så er Bitstamp Pepsi!

Endelige kommentarer

Kraken vs Bitstamp er internasjonale plattformer med mange fornøyde og lojale brukere over hele verden. 

Bitstamp er en veldig sikker, kundefokusert plattform. Det vil at brukerne skal stole på det like mye som de stoler på sin egen bank. Gebyrene er lave, så det er et godt sted å begynne å handle (spesielt hvis du bor i EU). For en nybegynner er nok Bitstamp-funksjonene lettere å bruke enn Kraken. Imidlertid er det snakk om at Bitstamps leveraged trading (som ikke er for svak av hjertet) er i ferd. Vi finner ut raskt nok om det blir noe av. 

Kraken tilbyr nesten uslåelige gebyrer og myntvalg. Den har nok handelsfunksjoner for å holde brukere på alle opplevelsesnivåer interessert. Hvis du er nybegynner og rask lærer, er Kraken et passende sted å begynne å knase. For ikke å nevne at Kraken har ganske uslåelig sikkerhet for sine klienter.

Verden av kryptobørs endres raskt. Plattformer vil komme og gå, men det virker som om disse to er kommet for å bli. 

Ditt valg og din beslutning: Bitstamp vs Kraken, som er din favoritt? 

Har du lært å skille Bitstamp fra Kraken, og viktigst, er du klar til å velge en? 

Gi oss beskjed om hva du synes i kommentarene!

Ser fram til å høre fra deg.

Se også: Bitstamp VS Coinbase

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me