Changelly VS Coinbase: Beste sammenligning av kryptovalutautveksling

Det er hundrevis av forskjellige kryptovaluta-børser på internett i våre dager, men de fleste av dem faller i en av to slags børser: øyeblikkelig, ikke-frihetsberøvende børs eller den tradisjonelle, varetektsbørs. Changelly er et eksempel på førstnevnte, mens Coinbase tilhører sistnevnte. I denne artikkelen vil vi gjøre en Changelly vs Coinbase sammenligning slik at du kan bestemme hvilken som er mer praktisk for deg.

Hva er Changelly?

changelly vs coinbase

Changelly har eksistert siden 2015 og er en av de mer populære ikke-frihetsberøvende kryptobørsene, sammen med Shapeshift og CoinSwitch. Denne typen utveksling inneholder ikke brukerens kryptotoken. Brukere må bruke lommebøker som de vil bruke til sine transaksjoner. Fordi de ikke har kryptovaluta, er ikke-frihetsberøvende børser et mindre tiltalende mål for potensielle hackere. De tilbyr også enklere brukergrensesnitt og mangler avanserte handelsalternativer som mer erfarne handelsmenn vanligvis leter etter. Noen utvekslinger uten forvaring krever ikke at brukeren oppretter en konto, noe som muliggjør anonym handel.

Er Changelly trygt?

Krypto-utvekslinger har blitt hacket tidligere, og brukerens kryptovaluta for millioner av dollar er stjålet. Men de stjålne tokens ble lagret i bytter lommebøker. Fordi Changelly ikke lagrer tokens, er hackere langt mindre fristet til å bryte inn i det. Så Changelly selv er trygt, og til slutt er lommeboksikkerhet helt opp til hver bruker.

Hva med gebyrer?

Changelly-avgifter er veldig greie og lette å forstå. De bruker en flat avgift på 0,25% for alle handler.

Changellys viktigste fordeler er dets enkle brukergrensesnitt, lettfattelig avgiftssystem, hastighet og at de krever lite personlig informasjon fra brukerne. Faktisk trenger brukerne bare oppgi en e-postadresse. Dette er et pluss for folk som foretrekker anonymitet. For en mer detaljert Changelly-gjennomgang, sammen med andre ikke-forvaringsutvekslinger, kan du sjekke ut artikkelen min om Shapeshift-alternativer.

Hva er Coinbase?

hva er myntbase

Coinbase ble grunnlagt i 2012 og er en utvekslingstjeneste for kryptovaluta, basert i San Francisco. Det er en av de mest kjente børsnoterte kryptovaluta-børsene i verden. Som med alle depotutvekslinger, tilbyr Coinbase krypto-lommebøker for alle brukerne, og alle tokens som er kjøpt eller handlet lagres i disse lommebøkene til brukeren overfører dem til sine egne personlige lommebøker. Denne typen utveksling kan lett inneholde millioner av dollar til brukertegn, og det er derfor de er målrettet av hackere. For noen måneder siden rapporterte Coinbase at de hadde blitt målrettet av hackere i juni, men sikkerhetsteamet blokkerte forsøket uten at krypto ble stjålet.

Mange depotbørser, som Bittrex eller Poloniex, har ganske komplekse brukergrensesnitt med avanserte handelsalternativer som avanserte brukere har. Dette er ikke tilfelle for Coinbase, ettersom brukergrensesnittet er enklere (men ikke så enkelt som på ikke-forvaring) og ikke tilbyr avanserte verktøy.

Coinbase regnes generelt som en nybegynnervennlig kryptovalutautveksling.

Er Coinbase trygt?

Selv om Coinbase er et fristende mål for hackere, har de ennå ikke hatt noen betydelige hack. De har iverksatt flere viktige sikkerhetstiltak. Først og fremst lagres de fleste midlene i krypterte lommebøker offline, og disse lommebøkene fordeles på flere forskjellige steder. For ekstra sikkerhet er tofaktorautentisering (2FA) obligatorisk for alle brukere. Nesten enhver Coinbase-gjennomgang du finner, taler høyt om deres sikkerhet.

Coinbase-avgifter

Alle kjøp og salg av kryptovaluta krever at du betaler et gebyr. Dette er normalt for hver bytte. Å finne ut transaksjonsgebyret ditt på Coinbase kan imidlertid være litt forvirrende for nybegynnere. I motsetning til Changelly, som bruker en fast prosentandel, varierer Coinbase-avgiftene i henhold til mengden krypto du kjøper og betalingsmåten..

For eksempel, hvis du kjøper 100 USD i Bitcoin og betaler med en amerikansk bankkonto, vil gebyret være 2,99 USD. Men hvis du betaler med kredittkort, vil gebyret være 3,99 USD. Dette krever litt tilvenning.

Nå som vi har møtt de to konkurrentene våre i denne sammenligningen, la oss se dem gå head-to-head i forskjellige områder og sjekke hvor de er like og hvor de er forskjellige.

Changelly VS Coinbase: Head-to-Head

Type bytte

Coinbase er forvaring. Changelly er ikke forvaring. Utveksling uten varetekt har fordelen av lommebok eierskap, ettersom du bruker dine personlige lommebøker til handel. Depotbørser gir lommebokadresser for brukere, men brukerne får ikke lommebokens private nøkler, noe som betyr at de ikke har fullt eierskap.

Utveksling uten varetekt har også den lille sikkerhetsfordelen ved å være mindre tiltalende for hackere fordi de ikke har tokens.

Hvis det er en fordel for forvaringsutveksling, vil det være praktisk. Med disse utvekslingene er alle dine crypto-lommebøker på ett sted. Hvis du investerer i mange forskjellige tokens, kan det være skremmende å lage personlige lommebøker for hver av dem.

Å bestemme en vinner i denne runden er ikke lett. Noen brukere foretrekker kanskje bekvemmelighet, mens lommebok eierskap er viktigere for andre.

Sikkerhet

Coinbase kan være mer tiltalende for hackere, men de har klart å holde ting trygt. Med offline lagring, kryptering og obligatorisk 2FA, blant andre sikkerhetstiltak og protokoller, har de ennå ikke hatt hacks eller større tyverier.

Begge sentrene er trygge, selv om denne sikkerheten oppnås på forskjellige måter. Denne runden er uavgjort for begge.

Betalingsmetoder

Inntil nylig tillot ikke Changelly å kjøpe krypto med fiat-valuta. Imidlertid har de nylig begynt å tillate kjøp av Bitcoin med kredittkort.

Coinbase har støttet fiat-valuta fra begynnelsen. Du kan både kjøpe kryptovaluta med fiat, og trekke krypto til fiat. Betalinger kan gjøres med amerikanske bankkontoer, kredittkort, SEPA-innskudd, SWIFT, PayPal og andre.

Coinbase har en klar fordel i denne runden.

Brukervennlighet og hastighet

Coinbase har et brukergrensesnitt som er langt enklere enn andre depotutvekslinger som Bittrex eller Binace, og regnes som et godt alternativ for nybegynnere av kryptohandlere. Men like enkelt som Coinbases grensesnitt kan være, Changelly er på et helt annet nivå av letthet.

Begge børsene tilbyr rask handel, med transaksjoner som tar bare noen minutter å fullføre.

Denne runden ender med en liten fordel for Changelly på grunn av sin enkle, minimalistiske brukergrensesnitt.

Anonymitet

Ingen av disse børsene tilbyr helt anonyme transaksjoner. Begge krever at brukerne oppretter en konto. Coinbase vil imidlertid kreve ID-bekreftelse mens Changelly bare ber om en gyldig e-postadresse, som ikke trenger å være brukerens hoved-e-post..

Denne runden går til Changelly. Hendene ned.

Tilgjengelighet

Coinbase tilbyr kryptohandel for brukere fra 32 forskjellige land rundt om i verden. For andre land fungerer Coinbase bare som en kryptolommebok. Siden Changelly ikke krever personlig informasjon, kan utvekslingen brukes av mennesker fra alle land.

Denne runden går til Changelly, spesielt hvis du ikke bor i et av de 32 landene Coinbase støtter helt.

Tokens oppført

Hele formålet med kryptohandel er å bytte ut en type kryptovaluta mot en annen. Jo flere poletter en børs lister, jo flere handelsalternativer har brukere. Coinbase støtter 18 forskjellige kryptovalutaer. Changelly lister over 150 og tar lett denne runden.

Avgifter

Begge børsene tar veldig forskjellige strategier for å etablere handelsavgifter. På Coinbase etableres avgifter ved hjelp av et sett med regler der handelsavgifter varierer i henhold til beløpet som handles, betalingsmåte og brukerens hjemland. Brukere vet ikke alltid på forhånd hvilket gebyr de må betale, men denne informasjonen vises før de kjøper det faktiske.

Changelly bruker en enklere metode. Handelsgebyret er en standard 0,25% av transaksjonsprisen. Hvis du handler Ether på 100 USD, vil beløpet du får tilsvare 99,75 USD. Dette systemet er lettere å forstå, spesielt for nybegynnere. Avgifter vil også generelt være lavere enn de på Coinbase. Når du bytter ett token mot et annet, kan det hende Changelly ikke finner den beste valutakursen, og du får kanskje ikke alle pengene dine.

Changellys avgiftssystem er lettere å forstå, men gir deg kanskje ikke det beste tilbudet. La oss trekke trekk på denne.

Mobilapper

Mange driver kryptohandel ved hjelp av nettbrettene eller smarttelefonene sine, så børser som tilbyr mobilapper har en fordel i forhold til de som ikke gjør det.

Både Coinbase og Changelly tilbyr mobilapper for både iOS og Android, og begge appene er godt designet og enkle å bruke. Denne runden er uavgjort.

Konklusjon om Changelly VS Coinbase …

La oss se på den endelige oversikten over hodet mot hodet:

Rund Changelly Coinbase Tegne / ubeslutte
1: Type bytte X
2: Sikkerhet X
3: Betalingsmåter X
4: Enkelhet og hastighet X
5: Anonymitet X
6: Tilgjengelighet X
7: Tokens X
8: Gebyrer X
9: Mobilapper X

Coinbase tar en runde, Changelly tar fire og fire runder for å avslutte uavgjort eller ubestemt. Dette kan gi inntrykk av at Changelly er langt bedre enn Coinbase. Men noen ganger kan det å velge en børs avhenge av en enkelt faktor som er viktigst for deg. For eksempel, hvis du trenger å bruke PayPal for å kjøpe kryptovalutaer, er Coinbase børsen for deg, uansett hvor mange runder den kan ha tapt. Hvis du trenger anonymitet, kan Changelly eller annen utveksling uten varetekt gi den.

Til slutt er begge plattformene fine børser, og tilbyr rask, sikker og pålitelig kryptovalutahandel. Denne Changelly vs Coinbase-guiden har gitt deg informasjon om begge tjenestene, slik at du kan ta en informert beslutning om hvilken du skal bruke. Når det er sagt, fortsett og lykkelig handel!

Les mer: Bitstamp VS Coinbase

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me