10 najboljših dokazov o kovancih (PoS) za vplačilo kriptovalut

Možnost pasivnega zaslužka in opravljanje kripto dela je za vas vznemirjala misli tako novih kot tudi prekaljenih kripto vlagateljev. Ker je dobesedno na tisoče, ki jih lahko izbirajo med najboljšimi dokazili o kovancih, je lahko strašljiva naloga. Ne vznemirjajte se, saj bomo danes raziskali najboljše dokaze o kovancih na trgu.

Best of Proof kovancev

Zdi se, da so kovanci Proof-Stake (PoS) danes veliko pozornosti vlagateljev kripto valut, saj so večje borze kriptovalut, kripto denarnice in celo skrbniške rešitve začele vključevati storitve vložka v svoje platforme. Tudi obstoječi kripto projekti skušajo vključiti to funkcijo. Ethereum, drugovrstna kriptovaluta na svetu, načrtuje prehod na ta soglasni algoritem zaradi svojih naravnih prednosti pred Proof-of-Work (PoS), ki ga trenutno uporablja mreža Ethereum..

Poleg tega žetoni PoS vlagateljem kriptovalut omogočajo enostaven način povečanja lastništva svojih žetonov, tako da jim omogočajo pasivni dohodek z digitalnimi sredstvi PoS, ki jih že imajo. Poleg tega se je izkazal za učinkovitega in donosnejšega načina zaslužka s kriptovalutami, kot pa samo njihovo “holiranje” in čakanje na povečanje tržne vrednosti žetonov. Kot takšnih je bilo lansiranih veliko žetonov vrste PoS in še veliko jih je v razvoju, vključno z obstoječimi projekti, ki želijo vključiti to funkcijo vložka, kar ima za posledico poplavo možnosti žetonov PoS, ki lahko preobremenijo vlagatelje.

Kljub temu bi morali vlagatelji, tako kot pri drugih naložbah, skrbno preveriti, kateri zanje je najboljši dokaz o vložku. Najboljši kovanci Proof of Stake se lahko razlikujejo glede na osebne želje pregledovalca. Lahko se odloži celo za male vlagatelje in institucionalne vlagatelje glede na različne prednostne naloge in finančna sredstva, ki so jim na voljo. Glede na to, da bo ta članek potencialnim udeležencem PoS-ja “vložil”, da sami predstavijo, kateri je najboljši dokaz za vložke kovancev, jim bo predstavil kuriran seznam kovancev PoS, ki bi jih morda želeli upoštevati. Pred vsem drugim naredimo hitro primerjavo med PoS in PoW. 

Contents

Kaj je dokaz o vložku?

Proof-of-Stake (PoS) je mehanizem soglasja porazdeljenih knjig, za katerega je bilo ugotovljeno, da je izvedljiva alternativa protokolu Proof-of-Work (PoW). Opisan je bil kot stroškovno učinkovitejši in učinkovitejši način zavarovanja transakcij prek porazdeljenega omrežja. Za razliko od PoW protokol PoS ne zahteva drage, hitro zastarele in težko postavljene opreme za kripto rudarstvo, ki je bila glavna ovira za vstop za potencialne udeležence PoW, imenovane rudarji. 

Rudarji proti validatorjem

Rudarji so upravljavci opreme za rudarjenje kriptovalut, ki rešuje strojno ustvarjene kriptografske probleme za priložnost, da v blok zapiše naslednji blok in dobi blokovne nagrade v procesu ter del transakcijskih provizij, ki jih plačajo uporabniki omenjene verige blokov. To pomaga zaščititi omrežja, ki temeljijo na PoW, tako da zagotovi samo eno različico “resnice” in s tem doseže konsenz glede porazdeljenega omrežja. Ta mehanizem soglasja na splošno velja za drag in zapravljiv energetski vir, vendar je splošno sprejet kot najbolj varen in najbolj decentraliziran protokol soglasja do zdaj..

Nasprotno pa »validatorji« PoS prevzamejo vlogo »rudarjev«, vendar namesto, da bi upravljali stroje za kripto rudarjenje, morajo le držati in »vložiti« določeno količino digitalnih žetonov PoS ali kovancev za sodelovanje v postopku potrjevanja. To odvzame stroške vzpostavitve infrastrukture za rudarske dejavnosti, vključno s spremljajočim tveganjem pri rudarskih dejavnostih – nihajoči stroški energije, spreminjanje regulativnih politik in obraba rudarske opreme. To pomeni, da bo to lahko storil vsak, ki je zanimiv za sodelovanje pri vložku, če izpolnjuje minimalno zahtevane žetone in ima te vložke. 

Postopek vložka

Vložitev je postopek “zaklepanja”, “zamrznitve” ali “razveljavitve” določene količine digitalnih sredstev, ki izpolnjujejo pogoje za nagrajevanje. Vendar se minimalna zahteva po žetonih razlikuje od projekta do projekta. To se lahko giblje od žetonov za en dolar do nekaj tisoč. Kljub temu pa je splošno pravilo v žetonih PoS, bolj ko »vložite«, večje so vaše možnosti, da postanete potrjevalnik in prejmete nagrade za validacijo. V smislu PoS so vlagatelji z višjimi “vložki” podobni “rudarjem” z močnejšo rudarsko opremo, ki imajo več možnosti, da napišejo naslednji blok in dobijo nagrade za blok.

Delegirani dokaz o vložku (DPoS)

Postopek določanja vlog ni edinstven za konsenzni protokol PoS, saj se uporablja tudi v razmeroma novejšem konsenznem mehanizmu, imenovanem Delegirani dokaz o vlogi (DPoS). V delegiranih Proof of Stake vlagatelji (ljudje, ki vložijo svoje žetone) se ne vključijo neposredno v postopke ustvarjanja blokov ali preverjanja veljavnosti omrežja porazdeljene knjige. Ko so njihovi delegirani kovanci Proof of Stake “vloženi”, “zamrznjeni” ali “zaklenjeni”, bodo lahko “težo”, “moč” ali “delnice” prenesli na “delegate”, priče, “proizvajalce blokov”. “Ali” predstavniki “, ki sodelujejo pri dejanskem ustvarjanju in potrjevanju blokov v njihovem imenu.

Poleg tega bo imel vsak projekt kovancev DPos, tako kot kovanci PoS, svojo strukturo nagrad, čas bloka, minimalne zahteve za vložke in “zaklepanje časa vložka” ali “zamudo pri umiku”, ki je potrebno za “preklic dodelitve”. Ker je za vmesne protokole PoS in DPos potrebno „vstavljanje“, bomo zaradi poenostavitve v tem članku žetone PoS in DPos skupaj imenovali „žetoni za dokazovanje stave“.. 

Metodologija

Metodologija izbire najboljših dokazov o kovancih

Merila

Kot smo že omenili, je na trgu prišlo do poplave žetonov Proof-of-Stake, kar vlagateljem otežuje izbiro, v katere žetone vlagati. Da bi našim bralcem pomagali ugotoviti, katerega bi morda želeli upoštevati, bomo delili kuriran seznam najboljših kovancev Proof of Stake na podlagi kombinacije naslednjih meril – donos vložka, skupni vložek v omrežje, tveganja, enostavnost vstopa in uporabnost žetonov; za prepoznavanje najboljših žetonov za dokazovanje stave.

Donos vložkov se nanaša na letno odstotno stopnjo, nagrajeno udeležencem vložka. Čeprav se to občasno spreminja, je to učinkovita ocena potenciala zaslužka projekta. Skupaj z vloženimi žetoni so preprosto vsota vseh vloženih digitalnih sredstev v verigi PoS. To kaže na zaupanje udeležencev na trgu v določen projekt.

Tveganje pa je stopnja izpostavljenosti vlagateljev nihanjem cen, regulativnim težavam in likvidnosti. Projekti, na katere ta tveganja manj verjetno vplivajo, se uvrščajo višje. Enostavnost vstopa opisuje finančne in tehnične zahteve za sodelovanje imetnikov žetonov. Žetoni PoS z manj potrebnimi žetoni za sodelovanje se uvrščajo višje, pa tudi tisti, ki potrebujejo manj tehničnega znanja.

Nazadnje je uporabnost žetona PoS. Žetoni, pri katerih so drugi primeri uporabe uvrščeni višje, saj se uvrščajo višje.

Izbira

Izbrani seznam Best Proof of Stake Tokens je nastal po skrbnem izboru 32 najbolj donosnih, najbolj uveljavljenih in vznemirljivih projektov na trgu PoS / DPoS. Začetni seznam je vseboval naslednje:

Algorand, Ark, Cardano**, Cosmos, Dash, Decred, Energi, EOS, Ethereum*, IOST, IoTex, Harmonija**, Komodo**, Lisk, Livepeer, Loom, NavCoin, NEM, NEO, NULS, Ontologija, PIVX, QTUM, Steem**, Stratis, Synthetix, Tezos, TomoChain, TRON, V System, Vechain** in valovi.

* Stavni mehanizem še ni v celoti izveden

** Pomanjkanje podatkov, ki so potrebni za zgoraj navedena merila

Šest projektov na seznamu je bilo prizadetih zaradi dveh glavnih razlogov: pomanjkanje podatkov, potrebnih za pošteno in zanesljivo oceno projekta, in ne v celoti izveden mehanizem zajemanja.

Spoštovane omembe

Med šestimi projekti, ki so bili odstranjeni s seznama, sta bili dve top 10 kriptovalut glede tržne kapitalizacije, Ethereum in Cardano. Ethereum (ETH) bi se uvrstil med najvišje med vsemi projekti zaradi dokazanih dosežkov, potenciala vrednosti in velike uporabnosti za tisoče decentraliziranih aplikacij DApps. S seznama je bil odstranjen, ker njegov mehanizem PoS še ni v celoti izveden.

Cardano (ADA) se ponaša s tem, da je eden najbolj izpopolnjenih projektov v ekosistemu PoS, za katerim stojijo razvijalci, ki niso le visoko usposobljeni za tehnologijo porazdeljene knjige, temveč so zaradi svojega velikega ozadja na področju raziskav in razvoja znani kot inovatorji v vesolju . S seznama je bil odstranjen zaradi pomanjkanja podatkov, potrebnih za pošteno oceno projekta, enako velja za Harmony, Komodo, Steem in VeChain.

Črtanje omenjenih projektov s seznama ne odraža medvedjega odnosa do teh projektov, temveč težavo njihove pravilne ocene znotraj obravnavanih meril. Če pogledamo natančneje, so ti projekti med najbolj inovativnimi in perspektivnimi v prostoru PoS / DPoS.

Končni seznam

Preostalih 24 PoS / DPoS projektov je bilo nato preverjenih z uporabo prej navedenih meritev, seznam pa je bil skrajšan na 10, kar nam daje nekaj trenutno najboljših 10 najboljših dokazov o kovancih, ki trenutno izhajajo:

Algorand, Cosmos, EOS, IOST, Ontologija, Tezos, TRON, Synthetix, V sistem in valovi. 

Za boljše razumevanje, zakaj so bili ti projekti najboljši dokaz žetonov, bomo razpravljali o prednostih vsakega projekta, podali bomo kratek, a podroben uvod, predstavili njegovo edinstveno vrednostno vrednost in delili prednosti in slabosti. Zdaj brez odlašanja pojdimo na seznam najboljših dokazil o žetonih.

TOP 10 dokazov o kovancih

11. uvrstitev best Proof of Stake kovanci: Synthetix Network Token (SNX)

najboljši dokaz kovancev - Synthetix

Prva na seznamu je Synthetix Network. To je decentralizirana platforma za izdajanje digitalnih sredstev, ki ekipi Synthetix omogoča ustvarjanje sintetičnih sredstev, ki jih zavaruje Synthetix Network Token (SNX). Poleg tega so ta sintetična sredstva, skupaj imenovana Synths, podprta z žetoni SNX, da bi zagotovili, kar zahteva ekipa, neskončno likvidnost in trgovanje brez zdrsa. Vrste sredstev, ki jih je mogoče pretvoriti v Synths, vključujejo fiatne valute, surovine, kriptovalute in inverzne valute. 

Poleg tega je na žetone SNX mogoče vložiti z uporabo “Minter”, mehanizma za vstavljanje, ki so ga razvili razvijalci Synthetix za izvajanje procesa kovanja novih žetonov SNX, ki jih sproži in kvantificira relativni delež vložkov žetonov udeležencev. Skupni SNX, ki ga je treba deliti, določa omrežje, ki je zajelo 0,3% provizij za trgovanje, ustvarjenih na borzah Synths z borze Synthetics. Tu izhaja vrednost žetona SNX. 

Splošne informacije

Ime žetona: Synthetix Network Tokens (SNX)

Skupna ponudba: 143.269.231 SNX

Vloženi žetoni: žetoni v vrednosti 51 milijonov USD (uvrščeni na 11)

Min za vložek: 1 SNX (uvrščen na 11)

Ocenjeno letni donos: 79,02% (na lestvici 2)

Trenutna cena: 0,44501 USD (USD)

Število trgov: 15 (uvrščeno na 22)

Vrsta soglasja: dokaz o vložku (PoS)

Ključne funkcije

 • Platforma za izdajo sintetičnih sredstev, ki omogoča izpostavljenost brez imetja osnovnega sredstva
 • Združeni model zavarovanja za likvidnost in ničelno zdrs v trgovanju
 • Ustvarjanje inverznih digitalnih valut, ki imajo obratno vrednost osnovnega sredstva
 • Brez dovoljenja trgovanje v verigi
 • Pasivni dohodek prek Staking SNX 

Prednosti

 • Neskončna likvidnost.
 • Nič drsnih poslov.
 • Enostavno ustvarjanje sintetičnih sredstev.
 • Žetoni z obratno vrednostjo.
 • Delovni dApps:
 • Sintetična borza z več kot 462 trgi, vključno s fiatom, surovinami in kripto.
 • Mintr, orodje za vstavljanje.

Slabosti

 • Synthetix Network je še vedno v poskusni fazi, verjetno so napake in varnostne ranljivosti.
 • Krmljenje cen dobavlja zaprti vir oracle, ki je dovzeten za skupinsko manipulacijo ali eno samo točko okvare.
 • Tekočina je likvidnost žetonov SNX, saj se z njimi trguje le na 15 trgih.

Uvrstitev 10 best Proof of Stake kovanci: Algorand (ALGO)

najboljši dokaz za kovance - Algorand

Algorand je eden novejših blockchain projektov na seznamu in tisti, ki v zadnjem času pridobiva veliko pozornosti od skupnosti kriptovalut od njegove glavne lansiranja sredi letošnjega leta. Glavni cilj projekta je ustvariti ekonomijo brez meja, ki bo vključujoča in pregledna za gradnjo blaginje ne glede na to, kje. Poleg tega ga je razvil dobitnik Turingove nagrade (enakovredna Nobelova nagrada za računalništvo), profesor MIT-a in dokaz ničesar, Silvio Micali.

Cilj projekta je odpraviti trilemo blockchain, kompromis med varnostjo, decentralizacijo in razširljivostjo. Edinstvena zasnova protokola Algorand mu omogoča, da v manj kot 5 sekundah s takojšnjo dokončnostjo ustvari nove bloke. Poleg tega protokol razvijalcem omogoča tudi ustvarjanje novih zamenljivih žetonov in izvajanje atomskih večstranskih prenosov (AMPT) brez uporabe pametnih pogodb, s čimer se izogne ​​nepotrebnim računskim in transakcijskim stroškom z uporabo navideznih strojev. 

Splošne informacije

Ime žetona: Algorand (ALGO)

Skupna ponudba: 10.000.000.000 ALGO

Vloženi žetoni: žetoni v vrednosti 443 milijonov USD (na 3. mestu)

Najmanjši delež :: 1 ALGO (uvrščen na 5)

Ocenjeno letni donos: 7,35% (na 14. mestu)

Trenutna cena: 0,21646 USD (USD)

Število trgov: 66 (uvrščeno na 14)

Tip soglasja: Čisti dokaz o vložku

Ključne funkcije

 • Soglasni algoritem brez žrtvovanja varnosti, razširljivosti in decentralizacije.
 • Izvajanje osnovnih funkcionalnosti na ravni 1. 
 • Pametno ustvarjanje zamenljivih žetonov brez pogodb.
 • Pametno izvajanje atomskih večstrankarskih prenosov brez pogodb.
 • Čisti dokaz o vložku.

Prednosti

 • Projekt vodi eden največjih svetovnih možganov na področju računalništva.
 • Ustvarljivi zamenljivi žetoni podedujejo lastnosti Algoranda zaradi izvedbe plasti 1.
 • Izredno hitre transakcije s takojšnjo dokončnostjo
 • Resnična istočasnost prek atomske večstranske funkcionalnosti prenosa. 
 • Manj verjetno je, da bo vrednostni papir.

Slabosti

 • Vključuje veliko vrhunske tehnologije, ki je v veliki meri nepreizkušena in še ni dokazana. 
 • Omejeno število dApps, ki gradijo na vrhu verige blokov.
 • Cene žetonov ALGO so v upadu že od uvedbe mainneta.
 • Seznam borz ALGO Token je razmeroma manj v primerjavi z drugimi projekti na tem seznamu.

9. uvrstitev: Internet žetona storitev (IOST)

najboljši dokaz kovancev - IOST

Internet of Services je projekt veriženja blokov, katerega namen je zagotoviti infrastrukturo verig blokov na ravni podjetja, ki je dovolj varna in prilagodljiva za aplikacije večnacionalnih korporacij. Skupina IOST namerava uporabiti svojo edinstveno arhitekturo ostrenja in mehanizem soglasja, da se to zgodi. Skupino sestavlja 50 večkrat nagrajenih strokovnjakov iz verige verig po vsem svetu, pa tudi največjih industrijskih velikanov.

Razvijalci IOST trdijo, da lahko njihova veriga blokov obdela 100.000 transakcij na sekundo, ki so omogočene z izvajanjem novih računalniških procesov, kot so shema učinkovitega porazdeljenega ostrenja (EDS), postopek dodeljevanja TransEpoch, protokol odobritve Atomix, soglasje o dokazilu o verjetnosti (PoB) algoritem, obdelava virov Micro in State Block (MSB). 

Splošne informacije

Ime žetona: Internet of Services Token (IOST)

Skupna ponudba: 21.000.000.000 IOST

Vloženi žetoni: žetoni v vrednosti 20 milijonov USD (uvrščeni na 18)

Najmanjši delež: 1.000 IOST (uvrščeno na 16)

Ocenjeno letni donos: 11,84% (na 6. mestu)

Trenutna cena: 0,21646 USD

Število trgov: 108 (uvrščeno na 8)

Tip soglasja: dokaz o verodostojnosti 

Ključne funkcije

 • Infrastruktura blockchain, pripravljena za podjetje, ki se lahko množično sprejme, ne da bi pri tem žrtvovala varnost.
 • Nove sheme ostrenja, ki mu pomagajo doseči visoko pretočno zmogljivost.
 • Uporablja mehanizem soglasja o dokazu verodostojnosti, da skupina trdi, da je bolj decentralizirana kot drugi protokoli.
 • Javascript uporablja kot svoj glavni programski jezik za pametne pogodbe.
 • Ustvarjanje zamenljivih žetonov in nezamenljivih žetonov.

Prednosti

 • Ulta-hiter blockchain brez žrtvovanja decentralizacije in varnosti.
 • Uporablja skupni programski jezik, Javascript za pametne pogodbe.
 • Nizke provizije za transakcije.
 • Zmerno visoke nagrade.
 • Ima več kot 100 trgov.
 • Stalna rast št. DApps.

Slabosti

 • Veliko partnerstev, a nekaj visokokakovostnih DApps.
 • DAp-ji tretjih oseb imajo težave pri vkrcanju uporabnikov.
 • Pomanjkanje marketinške pobude za privabljanje novih uporabnikov DApps.
 • Trenutna tržna cena je bila manj kot idealna.

8. mesto najboljših dokazov o vložku kovancev: Ontologija (ONT)

Projekt blockchain Ontology uvaja novo vrsto konsenznega protokola, ki mu omogoča boljše merjenje, ne da bi pri tem žrtvovali varnost in decentralizacijo. Poimenovan VBFT je nova vrsta konsenznega mehanizma, ki združuje dokaz o vložku (PoS), bizantinsko toleranco napak (BFT) in spremenljive naključne funkcije (VRF) s hitrostjo transakcije več kot 3.000 TPS. ONT je popolna infrastruktura porazdeljene knjige, ki je modularna, priključljiva in prilagodljiva za različne porazdeljene aplikacije. 

Ima tri infrastrukturne dele. ONT Blockchain, osnovna infrastruktura, ogrodje ONT Blockchain, modularni in prilagodljivi okvir za različne aplikacije ter protokoli interakcije ONT, da bi platforma delovala v različnih verigah blokov in napravah. Ima decentraliziran okvir identitete ter decentraliziran okvir za izmenjavo podatkov in sodelovanje. Ta nova veriga blokov ima tudi sistem dveh žetonov, ki odvrača od nestanovitnosti cen.

Splošne informacije

Ime žetona: Ontologija (ONT)

Skupna ponudba: 1.000.000.000 ONT

Vloženi žetoni: žetoni v vrednosti 47 milijonov USD (na 12. mestu)

Najmanjši delež :: 1 ONT (uvrščen na 8)

Ocenjeno letni donos: 2,95% (na 22 mestu)

Trenutna cena: 0,21646 USD

Število trgov: 119 (uvrščeno na 7)

Tip soglasja: VBFT 

Ključne funkcije

 • Visoko zmogljiv javni blockchain, ki je modularen in prilagodljiv za različne aplikacije.
 • Izvaja sistem z dvojnimi žetoni in sprejme ONT kot upravljalni žeton, ONG pa kot pripomoček.
 • Pametne pogodbe 
 • Upravljanje porazdeljenega preverjanja
 • Decentralizirana izmenjava podatkov

Prednosti

 • Varno, decentralizirano in razširljivo.
 • Modularno, prilagodljivo in prilagodljivo.
 • Velja za široko paleto potrošniških in industrijskih izdelkov in storitev. 
 • Model z dvojnimi žetoni ločuje ONT in ONG, da se prepreči vpliv nihanja cen.
 • Trdne pobude za trženje in partnerstvo.

Slabosti

 • Ocenjeni letni donos med najnižjimi na tem seznamu.
 • Regulativni pomisleki zaradi odnosa Kitajske do kriptovalut in žetonov.
 • Podobno kot NEO se lahko izkaže za odvečno.

7. mesto najboljših dokazil o kovancih: V sistem (VSYS)

Vsistemi

Sistem V je splošni ponudnik blockchain infrastrukture, ki ga vodi Sunny King, ustvarjalec konsenznega protokola Proof-of-Stake (PoS) in dva kripto projekta, Peercoin in Primecoin. Projekt se želi postaviti kot blockchain-izboljšani splošni namensko objektno usmerjen baz podatkov in ponudnik storitev v oblaku. Sistem V je zasnovan tako, da zadovolji široko paleto aplikacij in panog, tako da je modularen, vtičljiv in prilagodljiv, združljiv z različnimi vrstami verig blokov.

To je mogoče z uporabo konsenznega protokola Supernode Proof of Stake (SPoS), ki ga je ekipa opisala kot naslednji razvoj PoS, ki bo omogočil visokozmogljive blokovne sisteme. SPoS ni le izjemno hiter (1 sekundni čas bloka), temveč je bolj predvidljiv in stabilen. Glavna valuta platforme je V System Coins (VYS) in se uporablja kot nagrada za izdelavo blokov in valute platforme za uporabo funkcij, kot je uporaba virov iz projektov, zgrajenih na sistemu V, in decentraliziranih storitev v oblaku baze podatkov. 

Splošne informacije

Ime žetona: V System (VSYS)

Skupna dobava: 5.381.254.128 VSYS

Vloženi žetoni: 121 milijonov USD (uvrščeni na 7)

Najmanjši delež :: 1 VSYS (uvrščen na 4)

Ocenjeno letni donos: 15,22% (na 4. mestu)

Trenutna cena: 0,0767 USD

Število trgov: 43 (uvrščeno na 15)

Tip soglasja: Supernode Dokaz o vložku

Ključne funkcije

 • Hiter, stabilen, predvidljiv in stroškovno učinkovit (energetski in denarni strošek) protokol soglasja.
 • Zasnovan kot baza podatkov in platforma v oblaku za splošne namene.
 • Vtična podpora za verigo blokov.
 • Funkcije pametne pogodbe, stranske in navzkrižne verige.
 • Vložite likvidnost tako, da udeleženci vložka lahko takoj premaknejo svoje “vložene” ali “zakupljene” kovance

Prednosti

 • Zgrajena od tal do širšega področja uporabe in industrije.
 • Inovativni mehanizem soglasja, ki je bolj stabilen in predvidljiv brez žrtvovanja vidika decentralizacije.
 • 1-sekundni čas bloka.
 • Značilnosti likvidnosti deleža.
 • 15,22% donos na vložene kovance VSYS. 

Slabosti

 • Prezgodaj, da bi ugotovili, ali bo ekipa V System sposobna dostaviti pomembne komponente platforme.
 • Tehnologija, ki še ni preizkušena za dosego obljubljene zmogljivosti.
 • Na platformi V Systems se razvija zelo malo DApps projektov.

6. mesto najboljših dokazil o vložku kovancev: Valovi (VALOVI)

Valovi

Platforme Waves je odprtokodno distribuirano omrežje, katerega namen je uveljaviti aplikacije Web 3.0 s ponudbo prilagodljivih decentraliziranih rešitev, ki uporabnikom omogočajo popoln nadzor nad njihovimi digitalnimi sredstvi, osebnimi podatki in zasebnostjo. Zasnovan je tudi za podjetja, ki načrtujejo izkoriščanje tehnologije veriženja blokov za varnost, operativno učinkovitost, preglednost in preverljivost. Skupina lahko to stori tako, da zagotovi celoten nabor rešitev za podporo zaledju storitev Web 3.0, ki vključuje plast protokola, plast infrastrukture in plast aplikacij.

Protokolarna plast je sestavljena iz konsenznega protokola, imenovanega Leposed Proof-of-Stake (LPoS), optimizacijskega protokola Waves-NG, protokola za aktiviranje funkcij in množice kriptografskih in validacijskih pravil ter transakcijskih modelov. poleg tega je infrastrukturna plast sestavljena iz integriranega razvojnega okolja, programskega jezika Waves Smart Contracts (RIDE) ter različnih knjižnic in orodij API. Končno, aplikacijski sloj sestavljajo vsi DApps, ki se izvajajo v omrežju, kot so decentralizirana centrala, mobilne aplikacije in drugi.

Splošne informacije

Ime žetona: Waves (WAVES)

Skupna ponudba: 100.000.000 WAVES

Vloženi žetoni: 35 milijonov USD (na 13 mestu)

Najmanjši delež :: 1 WAVES (uvrščen na 10)

Ocenjeno letni donos: 7,53% (uvrščeno 13)

Trenutna cena: 0,92 USD 

Število trgov: 681 (na lestvici 1)

Tip soglasja: najeti dokaz o vložku

Ključne funkcije

 • Platforma za ustvarjanje žetonov, ki netehničnim uporabnikom omogoča ustvarjanje digitalnih sredstev, imenovanih “Smart Assets”
 • Decentralizirana notranja izmenjava z enostavnim vmesnikom, usmerjenim proti strankam
 • Dva (prej tri pred 1. oktobrom) žetona, povezana s platformo Waves: žeton Waves, primarni žeton, ki ima pravice dostopa in blokiranja, in žeton Waves Community Token (WCT) je žeton upravljanja za glasovanje in dejavnosti skupnosti.. 
 • Sistem ocenjevanja decentraliziranih žetonov 
 • Decentralizirano upravljanje 

Prednosti

 • Preprosta in stroškovno učinkovita platforma za tokenizacijo.
 • Uporabniku prijazna denarnica / notranja decentralizirana izmenjava // Staking tool.
 • Na voljo na 681 trgih.
 • Celoten nabor orodij za razvijalce.
 • Denarna politika, ki jo vodi skupnost.

Slabosti

 • Preveč nekakovostnih / neuporabnih pametnih sredstev na platformi valov.
 • Waves DApps ne privablja toliko uporabnikov kot drugi primerljivi projekti.
 • Main Waves DEX nima funkcije 2FA za dodatno stopnjo varnosti.

5. mesto najboljših dokazil o kovancih: EOS (EOS)

EOS

EOS.IO je tretja zamisel Daniela Larimerja, ustvarjalca konsenznega protokola Delegirani dokaz o vložku (DPoS) in soustanovitelja Steema in BitShares. Cilj EOS.IO je postati glavna pametna pogodbena platforma in decentraliziran operacijski sistem za decentralizirane aplikacije industrijskega razreda. Blok EOS posnema ogromen računalniški operacijski sistem, ki dodeljuje redke vire za decentralizirane aplikacije, kot so CPU, omrežje in RAM. CPU in omrežje dobimo z vložkom EOS, glavno kriptovaluto platforme, RAM pa lahko kupimo z EOS.

Transakcije EOS so izjemno hitre, potrditev transakcij je le pol sekunde, dokončnost pa približno dve minuti. Poleg tega, da je glavna žetona za omejene računalniške vire, žeton EOS deluje tudi kot žeton za upravljanje, če ga lahko uporabniki uporabljajo za glasovanje za proizvajalce blokov. Platforma EOS se je izkazala za zelo uspešno, saj je danes postala ena največjih pametnih pogodbenih platform v kripto prostoru, nadgradila pa jo je le Ethereum.  

Splošne informacije

Ime žetona: EOS (EOS)

Skupna dobava: 1.012.836.253 EOS

Vloženi žetoni: 1290 milijonov USD žetonov (uvrščeno 1)

Najmanjši delež :: 1 EOS (uvrščen na 15)

Ocenjeno letni donos: 1,84% (na 24 mestu)

Trenutna cena: 2,95 USD 

Število trgov: 634 (uvrščeno na 2 mesto)

Vrsta soglasja: Bizantinsko toleriranje napak Delegirani dokaz vloga BFT-DPoS

Ključne funkcije

 • Zelo zmogljiva platforma Smart Contract, za katero trdi skupina EOS, lahko doseže milijone transakcij na sekundo.
 • Popolna odstranitev provizij za transakcije.
 • Prilagodljiva tehnologija porazdeljene knjige, ki jo je mogoče prilagoditi različnim aplikacijam za verige blokov brez dovoljenj ali dovoljenj. 
 • Zagotovite vzporedno in zaporedno izvedbo.
 • Prilagodljiva shema dovoljenj.

Prednosti

 • Izredno hitra platforma za pametne pogodbe
 • Brezplačne transakcije.
 • Naraščajoč seznam visokokakovostnih in razširljivih DApps v različnih panogah.
 • Izjemno nadarjena razvojna ekipa
 • Zelo stabilen in likviden trg.
 • Največja začetnica med vsemi projekti PoS na tem seznamu.

Slabosti

 • Stroški ustvarjanja računov so glavna ovira za vstop potencialnim uporabnikom.
 • Zdi se, da stroški RAM-a nasprotujejo zahtevkom za neplačane transakcije.
 • Regulativne posledice varnosti.
 • Zaznani izzivi decentralizacije.

4. mesto najboljših dokazov o vložku kovancev: Tezos (XTZ)

Tezos

Tezos je splošna blockchain s sedežem v Švici, ki se razvija od leta 2014, razvili in soustanovili pa sta jo nekdanji analitik Morgan Stanley Arthur in Kathleen Breitman. Gre za večnamensko platformo pametnih pogodb za decentralizirane aplikacije, ki ima samo-spreminjajoči se protokol prek svojega modela upravljanja na verigi. Poleg tega je ta funkcija samodejnega popravljanja idealna decentralizirana platforma za soglasje z zmožnostjo metakonsenza, ki ji omogoča podporo širokemu spektru potrošniških in industrijskih aplikacij, katerih cilj je izkoristiti tehnologijo porazdeljene knjige.

Njegov model upravljanja na verigi omogoča zainteresiranim stranem, da odobrijo spremembe protokolov, ki jim omogočajo samostojen razvoj in spreminjanje kodeksa. To Tezosu omogoča, da se nadgradi, ne da bi mu bilo treba razdeliti na dva ločena verižna bloka. Poleg tega Tezos uporablja mehanizem soglasja tipa PoS, imenovan Liquid Proof of Stake, ki udeležencem omogoča, da svoje žetone uporabljajo kot žetone upravljanja, pravice glasovanja o spremembah in kot primarne žetone za transakcije in uveljavljanje pravic za postopek ustvarjanja blokov, imenovan pečenje. Vsak lahko sodeluje v programu Baking tudi za male lastnike, tako da XTZ prenese na ustvarjalce, imenovane peki, skupni račun Tezos, ki ima 10.000 ali več XTZ (1 zvitek).

Splošne informacije

Ime žetona: Tezos (XTZ)

Skupna ponudba: 813.114.290 XTZ

Vloženi žetoni: žetoni v vrednosti 522 milijonov USD (uvrščeni na 2 mesto)

Najmanjši delež: 1 XTZ (uvrščen na 9)

Ocenjeno letni donos: 6,94% (na 16. mestu)

Trenutna cena: 0,913 USD 

Število trgov: 74 (uvrščeno na 11)

Tip soglasja: tekoči dokaz o vložku

Ključne funkcije

 • Upravljanje na verigi.
 • Protokol, ki se spreminja sam.
 • Pametne pogodbe in formalno preverjanje.
 • Preprosto sodelovanje pri dejavnostih ustvarjanja blokov (peka) prek delegacij.
 • Spodbujanje odobrenih predlaganih izboljšav protokola.

Prednosti

 • Zelo okreten razvoj s svojo samostojno spremembo.
 • Decentralizirano upravljanje na verigi.
 • Spodbuja decentralizirane inovacije.
 • Natančna, varna in varna uporaba pametnih pogodb z uporabo programskega jezika Michelson.
 • 2. najvišja vrednost žetonov na seznamu.

Slabosti

 • Tekoče pravde v zvezi z vrednostnimi papirji.
 • Crypto Rating Council navaja, da je Tezos verjetno varnost.
 • Michelsonov programski jezik ni dobro znan.

3. mesto najboljših dokazil o vložku kovancev: Cosmos (ATOM)

Kozmos

Razvijalci so Cosmos poimenovali Internet Internet blokov, sestavljen iz zelo razširljivih, neodvisnih in vzporednih verig blokov, ki lahko medsebojno sodelujejo prek porazdeljenega omrežja. Ponuja ne le rešitev za trilemo blockchain – razširljivost, varnost in decentralizacija), temveč ponuja interoperabilnost, funkcijo z dodano vrednostjo, ki je potrebna za znatno povečanje uporabnosti aplikacij, ki temeljijo na blockchainu.

Poleg tega je ekipa izkoristila Tindermint BFT, soglasni protokol, ki omrežne in soglasne plasti blokovne verige zapakira v en generični mehanizem soglasja. Ta mehanizem soglasja ima čas bloka 1 sekundo, ki lahko s takojšnjo dokončnostjo obdela 10.000 transakcij na sekundo. Prav tako je prilagodljiv dovoljenim verigam blokov in brez dovoljenj ter je zelo varen s funkcijami odgovornosti-fork-fork. Nato je aplikacijski sloj povezan s tem generičnim mehanizmom soglasja prek vmesnika Application Blockchain Interface (ABCI) z uporabo dostopnih kompletov za razvoj programske opreme Cosmos (SDK).. 

Splošne informacije

Ime žetona: Cosmos (ATOM)

Skupna ponudba: 237.928.231 ATOM

Vloženi žetoni: žetoni v vrednosti 448 milijonov USD (uvrščeni na 4 mesto)

Najmanjši delež: 1 ATOM (uvrščen na 13)

Ocenjeno letni donos: 9,88% (uvrščen na 9)

Trenutna cena: 2,64 USD 

Število trgov: 104 (uvrščeno na 9)

Tip soglasja: Tindermint BFT

Ključne funkcije

 • Izjemno hiter soglasni protokol Tindermint BFT.
 • Oblikovanje arhitekture večplastne verige blokov (aplikacijski sloj, omrežje in soglasje).
 • Agnostic Application Blockchain Interface (ABCI) programskega jezika.
 • Dostopni Cosmos SDK in ogrodje aplikacijske plasti.
 • Inter-Blockchain Communication Protocol (IBC) in funkcionalnost verige proxy.
 • Hub in topologija krajev (zvezdišča in cone).
 • Funkcija odgovornosti vilic.

Prednosti

 • DApps lahko merijo navpično in vodoravno.
 • Različni blockchains lahko komunicirajo med seboj, da dosežejo interoperabilnost.
 • Zelo prilagodljiv za različne DApps.
 • Podpira kateri koli programski jezik.
 • Privabljanje nekaterih visokokakovostnih projektov v svoj ekosistem.

Slabosti

 • Odlikuje ga veliko novih inovativnih tehnologij, ki še niso prestale preizkusa časa.
 • Ključna značilnost interoperabilnosti Medblokovni komunikacijski protokol (IBC) še ni izveden.

2. mesto najboljših dokazil o kovancih: TRON (TRX)

Tron

TRON je razmeroma nov blockchain projekt, katerega namen je uporabnikom zagotoviti decentralizirano globalno distribucijsko omrežje za vzpostavitev resnično decentraliziranega interneta. Ponuja uvajanje pametnih pogodb prek svojega virtualnega računalnika Tron (TVM), ki izvira iz virtualnega računalnika Ethereum (EVM), zaradi česar so vse pametne pogodbe EVM združljive s TVM. Poleg tega Tron Network izkoristi mehanizem soglasja delegiranih dokazov o vložku, da ustvari visok pretok, veliko razširljivost in visoko razpoložljiv ekosistem blockchain, ki doseže visoko pasovno širino v povprečju 2.000 transakcij na sekundo. S kombiniranjem konceptov regenerativne pasovne širine in energije v svoji osnovni arhitekturni plasti lahko ponudi skoraj brezplačne transakcije in ustvarjanje računov.

Poleg tega je z izkoriščanjem in izboljšanjem razpoložljive odprtokodne tehnologije drugih vodilnih projektov in z vključitvijo njene tehnologije zrasel v eno največjih blockchain platform v celotnem kripto prostoru. Sestavni del njegovega uspeha je agresiven trženjski slog vodenja, da razvijalce privabi v svojo platformo, pa tudi ohranjanje visoke stopnje sodelovanja s skupnostjo kriptovalut z več spodbudnimi dejavnostmi ozaveščanja. To je poleg več uspešnih partnerstev, sodelovanj in poslovnih prevzemov. Najbolj izstopa nakup Bittorenta, ene najuspešnejših izvedb distribuiranega omrežja. V pripravi je že več projektov, ki bi izkoristili svoj Bittorrent. 

Splošne informacije

Ime žetona: Tronix (TRX)

Skupna ponudba: 99.281.283.754 TRX

Vloženi žetoni: žetoni v vrednosti 118 milijonov USD (uvrščeni na 8)

Najmanjši delež :: 1 TRX (uvrščen na 2 mesto)

Ocenjeno letni donos: 4,13% (na 21 mestu)

Trenutna cena: 0,0163 USD

Število trgov: 108 (uvrščeno na 8)

Vrsta soglasja: delegirani dokaz o deležu (DPoS)

Ključne funkcije

 • Visoko zmogljiva veriga blokov, ki je razširljiva in varna.
 • Nabor razvojnih orodij za hitro in enostavno uvajanje decentraliziranih aplikacij
 • Brezhiben transakcijski model z regenerativnimi viri, kot sta “Bandwith” in “Energy”, ki nadomešča pristojbine za “plin”
 • Preprosto in skoraj brezplačno ustvarjanje računa / denarnice
 • Navidezni stroj, združljiv z ethereumom: virtualni stroj Tron

Prednosti

 • Hitre, varne in poceni transakcije.
 • Nizka ovira za vstop za nove uporabnike.
 • Na voljo razvojna orodja.
 • Najhitreje rastoči ekosistem DApps.
 • Impresivne marketinške pobude.
 • Veliko partnerstev in sodelovanj. 

Slabosti

 • Ustanovitelj, obtožen pretiranega projekta.
 • Del kripto skupnosti vidi projekt kot kopijo platform.
 • Pomanjkanje raznolikosti DApps.

1. mesto najboljših dokazil o vložku kovancev: Fuzija (FSN)

Fusion je morda iz najrazličnejših razlogov najbolj zanimiv dokazni sklad leta 2020. Ne samo, da je primer uporabe žetona eden izmed naših priljubljenih, ampak je njihov ustanovitelj tudi izvršni direktor inkubatorja, ki je dosegel številne druge kripto uspehe, kot so; VeChain in QTUM.

Za razliko od večine kripto projektov Fusion dejansko izvaja na svojem načrtu, da bi ustvaril razširljiv, interoperabilen in resnično decentraliziran blockchain ekosistem za aplikacije finančnih storitev. Čeprav tehnični razvoj, kot je Crypto Financial Smart Contract, želi uporabnikom omogočiti transakcije v različnih valutah z uporabo verige blokov Fusion.

Če ste prebrali katerega od naših drugih člankov, boste vedeli, da smo zelo pripravljeni na tiste projekte, katerih cilj je zagotoviti “povezljivost” v trenutno zelo razdrobljeni kripto krajini. In Fusion počne ravno to.

Splošne informacije

Ime žetona: Fusion (FSN)

Skupna ponudba: 62.762.743 FSN

Vloženi žetoni: žetoni v vrednosti 5 milijonov USD (uvrščeni na 8)

Najmanjši delež :: 1 FSN (uvrščeno 1)

Ocenjeno letni donos: 18% (na 3. mestu)

Trenutna cena: 0,53800 USD

Število trgov: 27 (uvrščeno na 8)

Tip soglasja: Hierarhični hibridni mehanizem soglasja (HHCM)

Ključne funkcije

 • Visoko zmogljiva veriga blokov, ki uporablja najboljši del dokazil o deležu in dokazov o delu.
 • Varnostna plast, ki ščiti vsa sredstva, zaklenjena v verigo blokov Fusion, da zagotovi dostop do nobene osebe
 • Izjemno enostavno je, da se uporabniki vključijo kot vozlišče in si prislužijo vložke
 • Napredne funkcije za zadovoljevanje kompleksnih potreb primerov finančne uporabe

Prednosti

 • Hitre, varne in poceni transakcije.
 • Nizka ovira za vstop za nove uporabnike.
 • Na voljo razvojna orodja.
 • Napredni nivoji varnosti.
 • Izpolnjena ekipa.
 • Ena redkih uspešnih ICO. 

Slabosti

 • Cena žetona je več kot 20-krat nižja

  vrhunec vseh časov (morda priložnost).

 • V finančnem sektorju je velika konkurenca

  aplikacijski infrastrukturni prostor.

 • Izvedba preostalih elementov načrta

  bo ključnega pomena za ustrezen dvig cene žetona.

Končne misli

Seznam smo ustvarili na podlagi podatkov, ki so na voljo iz številnih uglednih virov. Poleg tega morajo bralci upoštevati, da se lahko rezultat tega seznama kadar koli zlahka spremeni. To je posledica zelo nestanovitne narave te nastajajoče industrije in hitrosti, s katero se spreminja. Poleg tega je zaznana vrednost vsakega projekta odvisna od njegovih prednostnih nalog, zahtev in pristranskosti. Rezultat razvrstitve bi lahko bral nekatere živce, zlasti tiste, ki so zelo navdušeni nad njihovim podprtim projektom. Kljub temu je to rezultat prizadevnih prizadevanj za oblikovanje poštenega in objektivnega seznama žetonov Best Proof of Stake, ki so trenutno na voljo v kripto ekosistemu. Izkoristite priložnost in izrazite svoje mnenje o tem seznamu v spodnjih oddelkih za komentarje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me