EOS proti NEO 2021: Najboljša primerjava kovancev pametne pogodbe

Bitka za prevlado nad pametno pogodbeno platformo divja na as Ethereum se trudi zagotoviti izboljšave protokola razširljivosti. Posledično so številni nezadovoljni projekti z visokim potencialom pripravljeni na bolj razširljivo platformo pametnih pogodb. EOSIO in NEO sta dva najbolj strašna kandidata, ki zahtevata stališče Ethereuma. Vsak trdi, da ponuja vrhunsko izvedbo pametnih pogodb. Popolnoma določimo dva vodilna izziva Primerjalni vodnik EOS proti NEO in ugotovite, kdo med njimi je kandidat št.

EOS proti NEO

EOS vs NEO: Tale of the Tape

Kaj je EOS?

V enem kotu je EOS. Razmeroma nova pametna pogodbena platforma, ki se je začela z 4,1 milijarde dolarjev ICO v letu 2017.   Njegova edinstvena arhitekturna zasnova mu omogoča lestvica navpično in vodoravno. Domnevno doseganje milijone transakcij na sekundo.

Poleg tega ima funkcije transakcije brez decentraliziranem okolju virov, podobnemu operacijskemu sistemu. Imetniki kovancev EOS dobijo del virov EOSIO sorazmerno. Ta kombinacija ena dva omogoča zagnati decentralizirane aplikacije v podjetju. 

Kaj so kovanci EOS?

EOS kovanci napajanje blokovne verige EOSIO. To digitalno sredstvo je ena izmed desetih najboljših kriptovalut na svetu tržne kapitalizacije. Kovanec rang tržne kapitalizacije je # 7. Poleg tega, 9 od 10 najbolj vplivne borze kriptovalut na svetovnem seznamu na svojih borzah. Na voljo v nad 637 kripto trgov po vsem svetu.

Z vložitvijo kovancev EOS dobimo računalniške vire, kot so CPU, OMREŽJE, in Oven. Z vložitvijo nekaj kovancev EOS dobimo regenerativne vire za CPU in omrežje. Ustvarjanje računov EOS s kovanci EOS daje neregenerativni vir RAM-a. 

Poleg tega si lahko omislimo CPU in Omrežje kot moč in vzdržljivost. To postopoma upada z več dejavnostmi (transakcijami). Vendar se sčasoma dopolnijo. Omogočajo transakcije brez plačila v verigi blokov EOSIO.

Po drugi strani pa si RAM lahko predstavljate kot hrano ali vodo. Oni ne regenerirajo in uporabniki jih morajo občasno kupiti.

Kje lahko kupite EOS kripto?

Kovance EOS lahko pridobite na več načinov. The najcenejši in najhitrejši način je, da jih kupite pri svojem najljubša kripto izmenjava. Večina borz dovoljuje nakup EOS z uporabo Bitcoin (BTC) ali (ETH). Poleg tega omogočajo fiatna bančna nakazila in nakupe s kreditnimi / debetnimi karticami.

EOS centralizirane izmenjave

Najbolje ocenjene borze, ki podpirajo kovance EOS, vključujejo – Binance, Coinbase Pro, Huobi Global, Kraken, V redu, Kucoin, Bitfinex, Bittrex, in Poloniex.  Poleg tega so tukaj borze z največjim obsegom trgovanja Fcoin, Biki, CBX, Veliko, in Catex. Zgoraj omenjene borze so za EOS najbolj likvidne in lahko predstavljajo najboljše priložnosti za odkrivanje cen.

Takojšnja izmenjava EOS

jaznstant izmenjave kriptovalut, kot so Changelly, Coinswitch, in ChangeHero, ponujajo preprost in priročen način za nakup kovancev EOS. Poleg tega takojšnje izmenjave kriptovalut nimajo naročite knjige in platforma določa natančne menjalne tečaje.

EOS decentralizirana izmenjava (DEX)

DEX zahteva “Pvrv”Kripto denarnice. Pametne pogodbe urejajo vse transakcije DEX in izvršene v verigi. Trženo digitalno premoženje na DEX-u nikoli ne zapusti skrbništva lastnika denarnice. Ne do izvršitve naročila.

Newdex, WhaleEX, in Bancor sta nekaj najpomembnejših decentraliziranih borz, ki temeljijo na EOS, ali tisti, ki podpirajo EOS. Tisti, ki nameravajo kupiti EOS z uporabo Newdex lahko to storite z uporabo Različica Tether (USDT) in izmenjava z EOS v borzi. EOS na osnovi USDT je ​​na voljo v Bitfinex kmalu pa tudi na drugih večjih borzah.

Tisti, ki želijo kupiti EOS z uporabo Bitcoin (BTC) ali celo Eter (ETH), lahko uporabi Whaleex. Kombinacija spletne denarnice BTC in denarnice EOS, ki ni skrbniška, naredi Whaleex a hibridna izmenjava. Whaleex mobile lahko namestite samo z APK-jem, ki ste ga dobili na spletnem mestu.

Nazadnje je Bancor, Lahko razmislimo Bancor decentralizirano “takojšnjo” menjavo saj ima značilnosti takojšnje izmenjave v kombinaciji z nekaterimi funkcijami decentralizacije, kot je decentraliziran likvidnostni sklad.

Katere EOS denarnice uporabiti?

Pravilne denarnice

A “pravilno“Denarnica je denarnica, pri kateri lastnik pozna le”Zasebni ključi.”To so denarnice, ki vas prosijo, da se spomnite skrivne skupine besed je sestavljen iz 12 ali več besed. A mnemonična fraza, mnemonična semena ali semenski stavek so njegova splošna imena. Običajno imajo še en skrivni alfanumerični niz, imenovan “Zasebni ključ.”

Zasebni ključ postane neuporabna ko jih nekdo pozna. To je razlog, zakaj EOS denarnice za centralizirano izmenjavo niso ustrezne EOS denarnice. Najprej, uporabniki nimajo dostopa do zasebnih ključev teh denarnic. Drugič, ne boste mogli premikati žetonov na osnovi EOS prejeli s pomočjo teh denarnic, razen če borza podpira dvige teh žetonov.

 Airgrabs je nov model množične distribucije v ekosistemu EOS, ki uporabnikom omogoča, da sodelujejo pri brezplačnih delih žetonov na osnovi EOS. Brez ustrezne denarnice ne morete sodelovati v takih dejavnostih.

Pravilno EOS denarnice ali računi na splošno NISO BREZPLAČNI. Uporabna denarnica EOS zahteva, da dobite nekaj EOS CPU in OMREŽJE virov. Poleg tega je ustvarjanje računa EOS tesno povezano z Oven stroškov. Nov račun EOS stane 1 EOS kovanec.

Obstaja veliko vrst denarnic EOS, ki jih lahko kategorizirate kot hladne denarnice, vroče denarnice, denarnice strojne opreme, mobilne denarnice, spletne denarnice, Spletni brskalnik podaljšane denarnice, namizne denarnice, papirnate denarnice, in denarnice za izmenjavo. Vsi imajo enako osnovno funkcijo trgovina, prejeti, in pošlji EOS kovanci in drugi žetoni, ki temeljijo na EOS. Zbrali smo nekaj najboljših denarnic EOS, ki so trenutno na voljo v naslednjih odstavkih.

Hladna denarnica

Denarnice Cold EOS so denarnice EOS za kriptovalute, ki za raziskovanje ne potrebujejo internetne povezave, šele v trenutku, ko je treba komunicirati z verigo blokov EOS. Vse denarnice, v katerih imate zasebne ključe, so hladne denarnice, vključno z njimi denarnice strojne opreme in papirnate denarnice

Vroča denarnica

Vroče denarnice so spletne denarnice, ki jih običajno upravljajo ponudniki storitev. Coinbase.com je vroča denarnica. Denarnice za centralizirano izmenjavo so tudi vroče denarnice, saj se morate za dostop do njih povezati z internetom. Vroče denarnice ne omogočajo dostopa do vaših zasebnih ključev. Večina Spletne denarnice ki zahtevajo povezavo z internetom, so vroče denarnice.

EOS mobilna denarnica

Mobilne denarnice EOS so tiste denarnice, ki jih namestite v svoj pametni telefon. To je lahko vroča ali hladna denarnica, odvisno od tega, kje je zasebni ključ. V spletu je na voljo veliko denarnic EOS, kasneje pa bomo predstavili nekaj najboljših razpoložljivih možnosti. 

Spletna denarnica EOS

Spletne denarnice EOS so preprosto tiste, do katerih dostopamo prek spletnega mesta. Zaradi zahteve po internetni povezavi so spletne denarnice večinoma vroče. Nekateri pa so uporabniški vmesniki za interakcijo z verigo blokov EOS in izvajanje ukazov.

Denarnice za razširitve spletnega brskalnika so podobne spletnim denarnicam, saj za delovanje potrebujejo spletni brskalnik. Vendar nprxtension denarnice zagnati v ozadju brskalnika. Samodejno komunicirajo z aplikacijami dApps, do katerih brskalnik dostopa. Večina teh denarnic je združljivih z vodilnimi spletnimi brskalniki, kot je Chrome, Firefox, in Pogumno

Namizna denarnica EOS

Namizne denarnice EOS so samostojna programska oprema, ki se uporablja v računalniških sistemih. Običajno ponujajo naprednejše funkcije, ki jih ni mogoče najti v drugih vrstah denarnic, na primer pri polnem vozlišču. Tako kot denarnice za razširitve spletnih strani lahko tudi oni delujejo v ozadju in komunicirajo z dApps na osnovi EOS. Poleg transakcij z žetoni nekatere njegove funkcije vključujejo prijavo, podpisovanje, overjanje in odobritev dejavnosti. 

EOS papirna denarnica

EOS papirnata denarnica je najbolj nizkotehnološka rešitev za denarnico med vrstami denarnic. Vendar je najbolj varno. Zagotavlja mehanizem brez povezave za shranjevanje EOS in digitalnih sredstev, ki temeljijo na EOS. Za ustvarjanje računa so potrebni spletni generatorji denarnic. Ta denarnica zahteva le medij, na katerega lahko pišemo in shranjujemo zasebne ključe ali mnemonična semena. Zasebne ključe in seme lahko odtisnemo na aluminijaste pločevine, akrilno plastiko ali drug trajnejši material.

Denarnica za izmenjavo

Končno obstajajo še Exchange denarnice so najlažji način za takojšnjo in brezplačno EOS denarnico. Preprosto se registrirajte v borzi, ki vsebuje seznam EOS in tam ustvari svojo denarnico. Ponavadi je sestavljen iz generično ime računa EOS in a enolična identifikacijska številka imenovano a Kavcija MEMO.

Spodnja tabela prikazuje naš kuriran seznam denarnic EOS.

Med zgoraj naštetimi denarnicami smo bili še posebej všeč Scatter in Lumi. Scatter je ena najbolj razširjenih denarnic EOS v prostoru EOS dApps. Vendar, Scatter nima mobilne podpore. Po drugi strani,  Lumi zagotavlja čist in preprost dizajn denarnice. Žalostno, Lumi nima namizne različice denarnice. Trenutno Lumi vodi promocijo in novim registracijskim zavezancem daje brezplačne račune EOS.

Plačilo računov EOS denarnice je glavna ovira za vstop novih uporabnikov. Zakaj bi plačevali za nekaj, kar samo preizkušajo. Lahko ga primerjate z prosite nekoga, da plača napovednik filma. Lumijeva pobuda za vkrcanje je odličen način za pridobivanje novih uporabnikov v svoji storitvi denarnice in platformi EOS.

Za tiste, ki želijo dobiti hiter račun za denarnico EOS, se preprosto registrirajte pri številnih spletnih ponudnikih denarnic EOS, kot je Coinbase. Kripto izmenjave ponujajo tudi brezplačne denarnice, ki jih lahko uporabniki prejeti, trgovina in dvigniti EOS kovanci. 

Zdaj pa se obrnimo na drugega kandidata za pametne pogodbe NEO.

Kaj je NEO?

EOS proti NEO

Boj iz drugega kota je NEO. Trenutno je uvrščena na 22. mesto v smislu tržne kapitalizacije in ustanovljena že leta 2014 kot AntShares avtorjev Da Hongfei in Erik Zhang. Nato preimenovanje v NEO v letu 2017 in je prvi javni blockchain, ki prihaja iz Kitajske. NEO si prizadeva zgraditipametno gospodarstvo“, Ki lahko zadovolji industrijsko, komercialno in podjetniško uporabo. 

Od svojega je zbral 4,5 milijona dolarjev 2016 ICO, šteje za enega izmed najuspešnejša ICO doslej glede donosnosti naložb (ROI). Njegova začetna ponujena cena žetona je 0,032 USD  vlagatelje več kot 28.000% donosov po trenutnih cenah.

Uporablja Delegirana bizantinska toleranca napak (DBFT) ki jih lahko dosežemo 10K-100K TPS ko je optimiziran. Integracija tehnologije digitalne identitete s protokolom konsenza omogoča prepoznavanje udeležencev konsenza. To odvrača od slabega vedenja in olajšuje skladnost s predpisi. 

Svoje NeoVM je prenosna na kateri koli blockchain ali ne-blockchain sistem, omogočanje medsebojne interoperabilnosti. Ima tudi porazdeljen protokol za shranjevanje, primerljiv z Filecoin in Storj in an Protikvantni mehanizem. Poimenovali so ga kot Kitajski Ethereum

Kaj sta NEO in NeoGas?

NEO ekosistem ima dvojni sistem, NEO, in NEOGas (PLIN). Prvi žeton, NEO, deluje kot žetoni upravljanja style = ”font-weight: 400;”> uporablja se za izbiro udeležencev vozlišča. Služi tudi kot volilne pravice za odobritev ali zavrnitev predlaganih sprememb v omrežju. Žeton tudi služi kot mehanizem vstavljanja ki imetnikom omogoča zaslužek NEOGas ali PLIN.

NeoGas ali je drugi žeton v ekosistemu NEO. Služi kot žeton za gorivo za omrežje NEO. Omrežje se zaračuna Plin za vire, potrebne za izvajanje poslov s pametnimi pogodbami. Obstaja prag za izvzetje določenega števila transakcij, zaradi česar je velika večina transakcij brez stroškov.

Kje kupiti NEO in plinsko kripto?

Zdaj pogledamo, kje lahko pridemo NEO in NeoGas. Tako kot v EOS-u lahko tudi ta dva žetona kupimo na več načinov. 

NEO centralizirane borze

NEO je na voljo v različnih borzah kriptovalut, ki ga podpirajo. The top 5 kripto borz glede na obseg trgovanja NEO so CoinEgg, Coinbene, EXX, Vindax, in IDCM. So najbolj likvidni trgi za NEO in lahko predstavlja velike priložnosti za odkrivanje cen. je NEO je naveden tudi na 6 od 10 najbolj priljubljenih in uglednih borz na svetu.  So Binance, Huobi Global, V redu, Kucoin, Tekočina, in Bittrex.

EOS proti NEO

Po drugi strani, NeoGas je na voljo na naslednjih borzah P2PB2B, CoinEx, BitMax, Izdrži, in Bkex. Imajo največji obseg trgovanja za NeoGas. NeoGas je naveden tudi v 5 od 10 najvišje ocenjenih kripto borz na svetu- Binance, Huobi Global, V redu, Kucoin, in Poloniex

NEO decentralizirana izmenjava (DEX)

Ti žetoni so na voljo tudi v Nash in Switcheo, oba DEX, ki za trgovanje zahtevata denarnico, ki ni skrbniška. To pomeni, da imate popolnoma nadzor in odgovornost za svojo denarnico. Nash od nas zahteva, da z njihovim orodjem ustvarimo novo denarnico, ki ni skrbniška. To lahko storimo tudi v Switcheo vendar ponuja več drugih dnevnikov v možnostih. 

Takojšnja izmenjava NEO

NEO in GAS sta na voljo tudi v naslednjih takojšnjih izmenjavah – O3Swap, Changelly, Stealthex, Changenow, Coinswitch, in Preprosta zamenjava. Večina jih omogoča nakup kreditnih in debetnih kartic.  

Katere NEO denarnice uporabiti?

Tam različne vrste denarnic za NEO in NeoGas. Denarnice, vključene v spodnjo tabelo, so med najboljšimi. 

Za začetek nam je še posebej všeč O3 in Guardia denarnice za svoje preprosto še funkcionalne zasnove. Oba imata vse ustrezne funkcije, da naredita odlično denarnico v različnih vrstah vmesnikov.

Teemo je denarnica z razširitvami brskalnika, s katero ste sodelovali O3 razviti dApp in standarde za priklop denarnice za platformo NEO. Po drugi strani, NeoWallet je naša preprosta denarnica, ki uporabnikom omogoča osnovne funkcije, kot so ustvarjanje računa, obnovitev računa, in račun

Matematična denarnica in Atomska Denarnica so tisto, čemur pravimo univerzalne denarnice ki podpirajo veliko različnih verig blokov. Matematične denarnice lahko več funkcij kot Atomska denarnica a slednji je Funkcija Atomic Swaps. 

Najenostavnejši način za pridobitev Neo in NeoGas denarnica pomeni samo uporabo denarnice za izmenjavo. Čeprav tega ne priporočamo, ga je najlažje dobiti. 

Binance je pred kratkim začel program vložkov ki omogoča NEO imetniki do zaslužite NeoGas (Plin) pasivno. Vse NEO depozite bodo prejele nagrade za plin. Še vedno lahko trgujete z istimi sredstvi. Druge najbolje ocenjene borze Huobi Globalno, V redu, in Kucoin imajo isti program, ki ga morda želite naročiti.

EOS vs NEO: Glavni dogodek

EOS proti NEO

Pripravimo se na ropotanje! Zdaj vas bomo popeljali na 10 krogov epske bitke med tema dvema velikanskima verigama, da določite, kdo bo vladal. Zmagovalec bo Najboljši kandidat za platformo Smart Contract. 10 krogov predstavlja 10 lastnosti obeh projektov, za katere smo ugotovili, da so bistveni za njihov uspeh. 

1. krog: ekipa

Tekma se začne s primerjavo posamezne ekipe. Zgodovina uspešnih prizadevanj je dober pokazatelj, da bodo verjetno uspeli s svojim trenutnim projektom.  

Daniel Larimer in Brendan Blumer so soustanovitelji podjetja EOSIO. Dan je izumitelj Delegirani dokaz o vložku (DPoS). Je tudi So-ustanovitelj od Bitshares in Steem. Brendan, po drugi strani pa že od leta 2001 gradi uspešna tehnološko moteča podjetja.

Ker, Da Hongfei in Erik Zhang so soustanovitelji podjetja NEO. Da je serijski podjetnik blockchain ki je na Kitajskem ustanovil zelo uspešno tehnološko podjetje za veriženje blokov, Onchain. Erik je pooblaščeni revizor informacijskih sistemov ki je avtor dBFT (Delegirana bizantinska toleranca napak)

V tem krogu ni jasnega zmagovalca. Obe projektni skupini imata talent, znanje in zgodovino dosežkov. S tem jim dajemo oba po 10 točk.

2. krog: Tehnologija 

Obe ekipi svoje projekte postavljata kot boljšo izvedbo pametne pogodbene platforme kot Ethereum. Ponujajo enak predlog vrednosti – Hitrejši pretok transakcij ki so brez plačila, Primarne slabosti Ethereuma.

EOSIO lestvice navpično in vodoravno omogoča obdelavo milijone transakcij na sekundo (teoretično). Transakcija brez plačila z uvedbo vir, podoben operacijskemu sistemu 

NEO, po drugi strani pa ponuja svoje inovativne rešitve, ki omogočajo njegovo merjenje 10.000 transakcij na sekundo. Odstranijo se tudi provizije za transakcije dokler je znotraj navedenega prag ki ga je določila skupnost.

Kakorkoli, TPS trditve obeh projektov so sporne, vendar lahko z gotovostjo trdimo, da sta oba veliko boljši od Ethereuma. Oba prav tako nimata provizij za transakcije. Vendar se nam je zdela izvedba sistema EOSIO problematična. Uvaja posredne transakcijske stroške v obliki potrošni RAM.

S tem smo dali Ocena EOS 7 in med dajanjem Ocena NEO 8.  

Od vsakega smo odšteli po 1 točko projekt za centralizacija vprašanja. Consumable RAM in plačati za nove račune EOS je privedlo do odštetja dodatnih 2 točk za EOS. Še ena odbitek za 1 točko, ker nimate človekom berljivo naslov denarnice.

3. krog: Cilji

NEO in EOS sta prišla z dveh nasprotnih strani sveta. Kulturne razlike in različne vrednote so v njihove projekte vnesle zanimivo dinamiko. EOS se bo nagnil k zahodnim trgom medtem NEO na vzhodnih trgih. Več možnosti imajo za razvijalce in skupnosti, ki si delijo isto kulturo in vrednote. Ni presenetljivo, da se bo začetni oprijem in zagon začel z njihovih prevladujočih trgov.

Zahodni razvijalci in vlagatelji, na primer v ZDA, verjetno podpiral EOS. Šteje se za talilnico talentov za blockchain tehnologijo in najbolj likvidno gospodarstvo na svetu. Vendar ameriška vlada še ni dosegla regulativne jasnosti v kripto prostoru. 

NEO pa bo najverjetneje nagniti k vzhodnim trgom, zlasti k Kitajski, drugo največje gospodarstvo na svetu. Zaradi bolj centraliziranega pristopa ima največjo podporo kitajske vlade. Vendar kitajska vlada ni ljubiteljica kriptovalut.

Dali smo ocena 10 za EOS in an 8 za NEO. 2 točki odbitki za NEO iz naslednjih razlogov.

Najprej zaradi Kitajska sovražna drža do kriptovalut, ki je življenjski del ekosistema NEO. Drugič, EOS utripov NEO glede uporabnikov in razvijalcev dApps celo na Kitajskem.

4. krog: Tokenomics

Žeton vsakega projekta ima jasno in natančno uporabnost v svojem ekosistemu. Kovanci EOS predstavljajo lastništvo virov operacijskega sistema, kot je računalniško okolje. Omogoča tudi ustvarjanje računa in odobritev sprememb protokola.

Žetoni NEO predstavljajo lastništvo blokovne verige NEO. Predstavlja delež omrežja NEO in se uporablja za ustvarjanje blokov in upravljanje omrežnih virov. Predstavlja tudi delež pri distribuciji plina.

Dali smo EOS ocena 9 in Ocena NEO 10. Odvisnost RAM-a od cene kovanca EOS je povzročila odbitek za 1 točko. Nenadni skoki cen EOS dramatično vplivajo na RAM. Izvajanje NEO z dvojnim žetonom je veliko boljše. 

5. krog: Grožnje

Vsi projekti v kripto prostoru imajo svoje edinstvene izzive in grožnje, ki jim služijo kot ovire za premagovanje. Grožnje lahko izvirajo iz pomanjkljivosti oblikovanja, regulativnega okolja ali spreminjanja prednostnih nalog organizacije

Zanašanje na ustvarjanje računa in pridobivanje RAM-a na kovancih EOS je a glavna ovira za vstop tako za nove uporabnike kot za razvijalce. Stalno negotovost regulativnega stališča ZDA. predstavlja tudi neupravičeno tveganje za EOS, ki je leta 2017 izvedel ICO v višini 4,1 milijarde USD. 

Centralizacija je glavno vprašanje NEO. Fundacija NEO upravlja 5. od 7 vozlišč. Zaskrbljujoče je tudi tesno razmerje med kitajsko vlado in NEO. 

S tem rečeno oba projekta sta dosegla 8 v tem krogu. Odbitek 2 točki zaradi zgoraj omenjenih razlogov.

6. krog: Sprožilci

Sprožilci so dogodki, ki lahko povzročijo znatno gibanje cen. Lahko izvira iz novi predpisi, glavna partnerstva, posodobitve, sprostitev izdelkov, ali splošno tržni cikli

Trije pomembni dogodki lahko sprožijo večje gibanje cen za EOS. Najprej, objava posodobitve protokola EOSIO 2.0. Drugič, svoje Poravnava v višini 24 milijonov USD v ZDA s SEC za domnevno neregistrirano ponudbo vrednostnih papirjev. Končno, sprostitev aplikacije morilec Glas, ki bi lahko začetek kmalu po sporazumu o ameriški SEC.

Nasprotno pa NEO dva glavna dogodka na obzorju. Najprej ali je večja nadgradnja svojega omrežja poimenovano kot NEO 3.0Drugič svoje partnerstvo z Ontologijo za razvoj učinkovitega in vključujočega čezmejnega protokola interoperabilnosti.

Dali smo EOS višje rezultat 10 saj ima za to več pozitivnih sprožilcev. NEO je dobil oceno 9. v tem krogu

7. krog: oprijem

Oprijem je projekt prisotnost v družabnih medijih, velikost skupnosti, poslovna partnerstva, in uporabnik štetje. Te meritve bi nam morale dati pošteno oceno, kateri izmed obeh ima več oprijema.

EOS ima več YouTube naročniki in Člani skupnosti Telegram kot NEO. Po drugi strani ima NEO več privržencev na obeh Reddit in Twitter računi.  

Verjamemo, da oba projekta imajo enak potencial kar zadeva partnerstva, saj sta oba aktivno sodelovala z drugimi blockchain projekti, sorodnimi industrijami in ustreznimi partnerji. 

Končno, EOS ima več aplikacij dApps in bolj aktivnih uporabnikov ki nas vodijo k dajanju EOS a rezultat 10 in NEO a ocena 9. 

8. krog: Zmogljivost cene žetonov in napoved

Ves prostor kriptovalut se je spremenil. Kljub vstopu tradicionalnih finančnih institucij na trg to ni imelo pozitivnega vpliva na ceno Bitcoina (BTC). EOS in NEO doživljata podobna gibanja cen. 

Napoved EOSIO 2.0 in NEO 3.0 nadgradnje so le malo ali nič vplivale na uspešnost vsakega žetona. To potrjuje dolgoletno prepričanje, da so cene altcoinov še vedno odvisne od cenovnih lastnosti bitcoinov.

S tem smo dali oboje Ocene EOS in NEO 9. Oba sta stalno trgovala v primerjavi z drugimi Altcoini, ki so v zadnjih nekaj tednih opazili dvomestno upadanje.

9. krog: Trilema

Nedvomno, »plast zaupanja« je glavna vrednost blockchaina. Brez decentralizacije bi lahko obstajala plast zaupanja. Vendar doseči prilagodljiv, varno in decentralizirana veriga blokov je težka. To je Blockchain trilema. Noben projekt veriženja blokov tega še ni dosegel. EOS in NEO sta enaka.

Pravzaprav trenutna ponovitev obeh EOS in NEO se bolj osredotočata na razširljivost in ne na decentralizacijo. Vendar so ta vprašanja centralizacije ostala v mislih širše skupnosti kriptovalut. To je glavni razlog, zakaj ne morejo dohiteti Ethereuma. To še posebej velja za NEO, ki je izrazil namen, da se decentralizaciji manj osredotoči na naslednjo ponovitev.

Zaradi teh opažanj, EOS-u smo dali oceno 8, NEO-ju pa 7. Navidezno pomanjkanje manj centraliziranih rešitev in pomanjkanje pobud povzročil a Odbitek 2 točki za vsak projekt.  The resnost centralizacije NEO je povzročil dodatni odbitek za 1 točko

10. krog: Misli in občutki

Menimo, da je najboljši način za pristop k temu krogu primerjati oba projekta z Ethereumom. Mogoče ni prilagodljiv, vendar je boljši v smislu decentralizacije in varnosti. Obstaja razlog, zakaj je pred dApps “d”. Odstranitev dja v bistvu zmanjša vrednostno vrednost aplikacije, ki temelji na verigi blokov.

S tem verjamemo, da EOS ali je “manjše zlo“Med obema, ki ga dajeta rezultat 8 in Ocena NEO 7.

Odbitek 1 točke za oba projekta, ker ostajata samozadovoljna pri prizadevanjih za decentralizacijo. Še ena točka za neprivabljanje ustreznejših projektov na njihove platforme. Zasuk NEO proti še bolj centralizirani obliki je povzročil še eno odštevanje točk.

EOS in NEO: Seštevek kazalnikov

EOS proti NEO: Zaključek

Brez dvoma Ethereum ostaja kralj na platformi pametnih pogodb. Kljub slabostim je še vedno najpogosteje uporabljena platforma pametnih pogodb. Vendar se to lahko spremeni, ko končno preide na mehanizem soglasja Proof-of-Stake (PoS) in vključi tehnologijo Sharding. 

NEO hitro postaja bolj centraliziran z intenzivnim poudarkom na njem skaliranje in skladnost. Pomanjkanje prizadevanj za decentralizacijo zmanjšuje vrednost projekta blockchain, za katerega menimo, da bi moral bitiplast zaupanja“In ne”plast razširljivosti.” 

EOS ima več razvijalcev in uporabnikov dApps na Kitajskem. Kjer naj bi imel NEO veliko sledilcev. Številni največji proizvajalci blokov v ekosistemu EOS prihajajo iz omenjene države. To kaže na zaupanje kitajskih vlagateljev v EOS. Poleg tega tudi uvrščena št. 1. v vseh blockchain projektih na Kitajskem po mnenju kitajskega blockchain raziskovalnega inštituta.  NEO z vso podporo kitajske vlade ni dosegel niti top 5 lestvic.

Glede na vse lahko z lahkoto rečemo, da EOS prihaja s te tekme kot boljši kandidat za izziv Ethereuma. Upamo, da je bila primerjava EOS in NEO koristna. Spodaj pustite komentarje!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me