EOS vs NEO 2021: Beste smarte kontraktsmynt sammenligning

Kampen om overherredømme over smart kontraktplattform raser videre som Ethereum sliter med å levere forbedringer for skalerbarhetsprotokoll. Som et resultat er mange misfornøyde høyt potensielle prosjekter klare til å hoppe på skipet for mer en skalerbar smart kontraktplattform. EOSIO og NEO er to av de mest formidable konkurrentene for å hevde Ethereums stilling. Med hver som hevder å tilby overlegne smarte kontraktimplementeringer. La oss dimensjonere de to ledende utfordrerne i sin helhet EOS vs NEO sammenligningsguide og avgjøre hvem som er den første kandidaten mellom dem.

EOS mot NEO

EOS vs NEO: Tale of the Tape

Hva er EOS?

I det ene hjørnet er EOS. En relativt ny smart kontraktplattform som startet med en $ 4,1 milliarder ICO i 2017.   Den unike arkitektoniske utformingen gjør det mulig skalere vertikalt og horisontalt. Angivelig å oppnå millioner av transaksjoner per sekund.

I tillegg har den det gebyrfrie transaksjoner via et desentralisert operativsystemlignende ressursmiljø. EOS-myntholdere får en del av EOSIOs ressurser pro-rata. Denne en-to-kombinasjonen gjør det mulig kjøre desentraliserte applikasjoner. 

Hva er EOS-myntene?

EOS mynter kraft EOSIO blockchain. Denne digitale eiendelen er en av de ti beste kryptovalutaene i verden når det gjelder markedsverdi. Mynten er markedsverdi er rangert som nr. 7. Bortsett fra dette, 9 av 10 mest innflytelsesrike kryptokursutvekslinger i verdenslista det på deres børser. Tilgjengelig i over 637 kryptomarkeder verdensomspennende.

Å sette EOS-mynter produserer dataressurser som prosessor, NETTVERK, og RAM. Å ta noen EOS-mynter gir oss CPU- og nettverksregenerative ressurser. Å lage EOS-kontoer med EOS-mynter gir en ikke-regenerativ RAM-ressurs. 

Videre kan vi tenke på prosessor og Nettverk som styrke og utholdenhet. Den avtar gradvis med flere aktiviteter (transaksjoner). Imidlertid fylles de over tid. De muliggjør gebyrfrie transaksjoner i EOSIO blockchain.

På den annen side kan du tenke på RAM som mat eller vann. De ikke regenerere og brukere må kjøpe dem innimellom.

Hvor du kan kjøpe EOS crypto?

Det er flere måter å få tak i EOS-mynter. De billigst og raskeste måten er å kjøpe dem fra din favoritt kryptobørs. De fleste børser tillater kjøp av EOS ved hjelp av Bitcoin (BTC) eller (ETH). I tillegg til dette tillater de fiat bankoverføringer og kreditt- / debetkort kjøp.

EOS sentraliserte børser

Topprangerte børser som støtter EOS-mynter inkluderer— Binance, Coinbase Pro, Huobi Global, Kraken, OKEx, Kucoin, Bitfinex, Bittrex, og Poloniex.  I tillegg til dette her er børsene med de høyeste handelsvolumene Fcoin, Biki, CBX, Stor en, og Catex. De nevnte børsene er de mest likvide for EOS og kan gi de beste prisoppdagelsesmulighetene.

EOS Instant Exchange

Jegnstant kryptovaluta-børser som Changelly, Myntbryter, og ChangeHero, tilby en enkel og praktisk måte å kjøpe EOS-mynt på. Videre har øyeblikkelig kryptovalutautveksling ikke ordrebøker og plattformen bestemmer de eksakte valutakursene.

EOS desentralisert utveksling (DEX)

DEX krever “Proper”Krypto lommebøker. Smarte kontrakter styrer alle DEX-transaksjoner og utføres on-chain. Handlede digitale eiendeler på DEX forlater aldri forvaringen til lommebokseieren. Ikke før utførelsen av en ordre.

Newdex, WhaleEX, og Bancor er noen av de mest fremtredende EOS-baserte desentraliserte børsene eller de som støtter EOS. De som planlegger å kjøpe EOS ved hjelp av Newdex kan gjøre det ved hjelp av EOS-basert variant av Tether (USDT) og bytte den med EOS i sentralen. EOS-base USDT er tilgjengelig i Bitfinex og snart i andre store børser.

Alternativt de som ønsker å kjøpe EOS ved hjelp av Bitcoin (BTC) eller Ether (ETH), kan bruke Whaleex. Kombinasjonen av å ha en online BTC-lommebok og en ikke-forvarende EOS-lommebok gjør Whaleex til hybrid-utveksling. Du kan bare installere Whaleex-mobilen ved hjelp av APK-en som leveres av nettstedet.

Til slutt er Bancor, Vi kan vurdere Bancor en desentralisert “Instant” utveksling siden den har funksjonene til øyeblikkelig utveksling kombinert med noen desentraliseringsfunksjoner som et desentralisert likviditetsbasseng.

Hvilke EOS lommebøker å bruke?

Riktige lommebøker

En “ordentlig”Lommebok er en lommebok der eieren bare kjenner”Private nøkler.”Dette er lommebøker som ber deg huske en hemmelig gruppe ord som består av 12 eller flere ord. EN mnemonic uttrykk, mnemonic frø eller frøfrase er dets vanlige navn. De kommer vanligvis med en annen hemmelig alfanumerisk streng kalt en “Privat nøkkel.”

En privat nøkkel blir ubrukelig når noen kjenner dem. Dette er grunnen til at sentraliserte EOS-lommebøker ikke er det skikkelige EOS lommebøker. Først, brukere har ikke tilgang til de private nøklene til disse lommebøkene. Sekund, vil du ikke kunne flytte EOS-baserte tokens mottatt ved hjelp av disse lommebøkene, ikke med mindre sentralen støtter uttak av disse tokens.

 Airgrabs er en ny massedistribusjonsmodell i EOS-økosystemet som lar brukerne ta del i gratis EOS-baserte tokener. Uten en skikkelig lommebok kan du ikke delta i slike aktiviteter.

Ordentlig EOS lommebøker eller kontoer er generelt IKKE GRATIS. En brukbar EOS-lommebok krever at du setter litt EOS for å få prosessor og NETTVERK ressurser. Videre er opprettelsen av EOS-kontoer nært knyttet til RAM koste. En ny EOS-konto kostet 1 EOS-mynt.

Det er mange typer EOS lommebøker, du kan kategorisere dem som kalde lommebøker, varme lommebøker, hardware lommebøker, mobile lommebøker, web lommebøker, nettleser utvidelseslommebøker, desktop lommebøker, papir lommebøker, og bytt lommebøker. Alle har den samme grunnleggende funksjonen til butikk, motta, og sende EOS-mynter og andre EOS-baserte tokens. Vi har samlet noen av de beste EOS-lommebøkene som er tilgjengelige i de neste avsnittene nedenfor.

Cold Wallet

Cold EOS lommebøker er EOS cryptocurrency lommebøker som ikke krever internettforbindelse for å utforske, ikke før øyeblikket det er behov for å samhandle med EOS’s blockchain. Alle lommebøker som du eier de private nøklene, er kalde lommebøker inkludert hardware lommebøker og papir lommebøker

Hot Wallet

Hot lommebøker er lommebøker online, og lommeboktjenesteleverandører administrerer dem vanligvis. Coinbase.com er en varm lommebok. Sentraliserte utvekslingslommebøker er også varme lommebøker siden du må koble til internett for å få tilgang til dem. Hot lommebøker tillater ikke tilgang til dine private nøkler. Mest Web lommebøker som krever at du kobler til internett er Hot lommebøker.

EOS mobil lommebok

EOS mobile lommebøker er de lommebøkene du installerer på smarttelefonen din. Det kan være en varm eller kald lommebok, avhengig av hvor den private nøkkelen befinner seg. Det er mange EOS mobile lommebøker tilgjengelig online, og senere vil vi presentere noen av de beste tilgjengelige alternativene. 

EOS Web Wallet

EOS Web-lommebøker er ganske enkelt de vi får tilgang til ved hjelp av et nettsted. Krav til Internett-tilkobling gjør web-lommebøker mest varme lommebøker. Noen er imidlertid brukergrensesnitt for å samhandle med EOSs blockchain og utføre kommandoer.

Nettleserforlengelseslommebøker ligner på lommebøker, ettersom de begge trenger en nettleser for å fungere. Imidlertid eekstensjonslommebøker kjør i bakgrunnen av nettleseren. De samhandler automatisk med dApper som nettleseren har tilgang til. De fleste av disse lommebøkene er kompatible med ledende nettlesere som Chrome, Firefox, og Modig

EOS Desktop Wallet

Desktop-lommebøker på skrivebordet er frittstående programvare som brukes i datasystemer. De tilbyr vanligvis mer avanserte funksjoner som ikke finnes i andre typer lommebøker, for eksempel full nodeoperasjon. I likhet med webutvidelseslommebøker kan de kjøre i bakgrunnen og samhandle med EOS-baserte dApps. Bortsett fra token-transaksjoner, inkluderer noen av funksjonene pålogging, signering, godkjenning og autorisering av aktiviteter. 

EOS Paper Wallet

EOS papir lommebok er den mest lavteknologiske lommebokløsningen blant lommebokkypene. Imidlertid er det den sikreste. Det gir en frakoblet mekanisme for lagring av EOS- og EOS-baserte digitale eiendeler. Kontoopprettelse krever online papir lommebokgeneratorer. Denne lommeboken krever bare et medium der vi kan skrive og lagre de private nøklene eller mnemoniske frøene. Vi kan stemple de private nøklene og frøene på aluminiumsark, akrylplast eller annet mer holdbart materiale.

Bytte lommebok

Endelig er det Ebytt lommebøker er den enkleste måten å få øyeblikkelige og gratis EOS-lommebøker på. Bare registrer deg i en børs som viser EOS og lager lommeboken din der. Den består vanligvis av et generisk EOS-kontonavn og en unikt identifikasjonsnummer kalt a Innskudd MEMO.

Tabellen nedenfor viser vår kuraterte liste over EOS lommebøker.

Blant lommebøkene som er nevnt ovenfor, likte vi spesielt godt Spre og Lumi. Spre er en av de mest støttede EOS-lommebøkene i EOS dApps-rommet. men, Spre har ikke mobilstøtte. På den andre siden,  Lumi gir en ren og enkel lommebokdesign. Dessverre, Lumi har ikke en stasjonær versjon av lommeboken. For øyeblikket kjører Lumi en kampanje som gir ut gratis EOS-kontoer til nye registranter.

Å måtte betale for EOS-lommebokontoer er en stor inngangsbarriere for nye brukere. Hvorfor skulle de betale for noe de bare prøver ut. Du kan sammenligne det med ber noen betale for en filmtrailer. Lumis ombordinitiativ er en fin måte å få nye brukere inn i lommeboktjenesten og EOS-plattformen.

For de som ønsker å få en rask EOS-lommebokonto, kan du bare registrere deg hos de mange online EOS-lommebokleverandørene som Coinbase. Crypto utveksling tilbyr også gratis lommebøker som brukerne kan motta, butikk og ta ut EOS mynter. 

La oss nå vende hodet mot den andre smarte kontraktutøveren NEO.

Hva er NEO?

EOS mot NEO

Å kjempe ut av det andre hjørnet er NEO. Det er det for øyeblikket rangert som nr. 22 når det gjelder markedsverdi og grunnlagt tilbake i 2014 som AntShares av Da Hongfei og Erik Zhang. Deretter ommerke til NEO i 2017 og er den første offentlige blockchain som kommer fra Kina. NEO har som mål å bygge ensmart økonomi”Som kan imøtekomme industriell, kommersiell og bedriftsbruk. 

Det samlet inn $ 4,5 millioner 2016 ICO, betraktet som en av mest vellykkede ICO noensinne når det gjelder avkastning (ROI). Dens første tilbudspris på $ 0,032  gjorde investorer mer enn 28.000% avkastning til nåværende priser.

Den bruker Delegert bysantinsk feiltoleranse (DBFT) som kan oppnå 10K-100K TPS når den er optimalisert. Integrasjonen av digital identitetsteknologi med konsensusprotokollen gjør at konsensusdeltakere kan identifiseres. Dette virker avskrekkende for dårlig oppførsel og for å lette overholdelse av regelverk. 

Det er NeoVM er bærbar til ethvert blockchain eller ikke-blockchain system, muliggjør interoperabilitet på tvers av kjeder. Den har også en distribuert lagringsprotokoll som kan sammenlignes med Filecoin og Storj og en Anti-kvantemekanisme. Det har blitt kalt som Kinesisk Ethereum

Hva er NEO og NeoGas?

NEO-økosystemet har et to-token-system, NEO, og NEOGas (GASS). Det første token, NEO fungerer som styringstokener style = ”font-weight: 400;”> brukes til å velge nodedeltakere. Det fungerer også som stemmerettigheter å godkjenne eller avvise foreslåtte endringer i nettverket. Token også fungerer som en innsatsmekanisme hvilken gjør det mulig for innehavere å tjene NEOGas eller GASS.

NeoGas er den andre symbol i NEO-økosystemet. Det fungerer som drivstofftoken for NEO-nettverket. Nettverket lades Gass for ressurser som trengs for å utføre smarte kontraktstransaksjoner. Det er en terskel for å frita et visst antall transaksjoner, noe som gjør at et stort flertall av transaksjonene føler seg.

Hvor kan jeg kjøpe NEO og Gas Crypto?

Nå ser vi på hvor vi kan komme NEO og NeoGas. Som i EOS er det flere måter vi kan kjøpe disse to tokens på. 

NEO sentraliserte børser

NEO er tilgjengelig i forskjellige kryptovaluta-børser som støtter det. De topp 5 kryptobørser når det gjelder NEO-handelsvolum er CoinEgg, Coinbene, EXX, Vindax, og IDCM. De er de mest likvide markedene for NEO og kan gi store muligheter for prisoppdagelse. Det er NEO er også oppført i 6 av de 10 mest populære og anerkjente børsene i verden.  De er Binance, Huobi Global, OKEx, Kucoin, Væske, og Bittrex.

EOS mot NEO

På den andre siden, NeoGas er tilgjengelig i følgende børser P2PB2B, CoinEx, BitMax, Exrates, og Bkex. De har høyeste handelsvolum for NeoGas. NeoGas er også oppført i 5 av 10 høyest rangerte kryptobørser i verden- Binance, Huobi Global, OKEx, Kucoin, og Poloniex

NEO desentralisert utveksling (DEX)

Disse tokens er også tilgjengelige i Nash og Switcheo, begge DEX-ene krever en ikke-frihetsberøvende lommebok for å handle. Dette betyr at du har full kontroll og ansvar for lommeboken din. Nash krever at vi oppretter en ny ikke-frihetsberøvende lommebok ved hjelp av verktøyet deres. Vi kan også gjøre dette i Switcheo men tilbyr flere andre innloggingsalternativer. 

NEO Instant Exchange

NEO og GAS er også tilgjengelig i følgende øyeblikkelige børser – O3Swap, Changelly, Stealthex, Changenow, Myntbryter, og Enkeltbytte. De fleste av dem tillater kreditt- og debetkort til kjøp.  

Hvilke NEO lommebøker å bruke?

Der forskjellige typer lommebøker til NEO og NeoGas. Lommebøkene som er inkludert i tabellen nedenfor er blant de beste av dem. 

Til å begynne med liker vi spesielt O3 og Guardia lommebøker for deres enkel ennå funksjonelle design. De har begge alle relevante funksjoner for å lage en flott lommebok på tvers av forskjellige typer grensesnitt.

Teemo er en nettleserutvidelseslommebok som samarbeidet med O3 å utvikle dApp- og lommebokdokkingsstandarder for NEO-plattformen. På den andre siden, NeoWallet er vår no-frills lommebok som gir brukerne grunnleggende funksjoner som oppretting av konto, gjenoppretting av kontoen, og kontoimport

Math Wallet og Atomisk Lommebok er det vi kaller universelle lommebøker som støtter mange forskjellige blokkeringer. Matematikk lommebøker kan ha flere funksjoner enn Atomic lommebok men sistnevnte har Atomic Swaps-funksjonalitet. 

Den enkleste måten å få en Neo og NeoGas lommebok er å bare bruke en bytte lommebok. Selv om vi ikke anbefaler dette, er det den enkleste måten å få tak i. 

Binance har nylig startet en innsatsprogram Det tillater NEO innehavere til tjen NeoGas (Gas) passivt. Alle NEO-innskudd vil motta sine gassbelønninger. Du kan fortsatt handle med de samme midlene. Andre topprangerte børser Huobi Global, OKEx, og Kucoin har det samme programmet du kanskje vil sjekke ut.

EOS vs NEO: Hovedarrangementet

EOS mot NEO

La oss gjøre oss klare til å rumle! Vi tar deg nå til 10 runder med en episk kamp mellom disse to blockchain-behemtene for å avgjøre hvem som skal herske øverst. Vinneren blir Toppkonkurrent for smart kontraktplattform. De ti rundene representerer 10 attributter av de to prosjektene som vi har bestemt oss avgjørende for at de skal lykkes. 

Runde 1: Lag

Kampen starter med en sammenligning av hvert lag. En historie med vellykkede bestrebelser er en god indikator på at de sannsynligvis vil lykkes med sitt nåværende prosjekt.  

Daniel Larimer og Brendan Blumer er medstiftere av EOSIO. Dan er oppfinneren av Delegert bevis på innsats (DPoS). Han er også den med-grunnlegger av Bitshares og Steem. Brendan, har derimot siden 2001 bygd vellykkede forstyrrende teknologiselskaper.

Mens, Da Hongfei og Erik Zhang er medstiftere av NEO. Da er en seriell blockchain-gründer som grunnla et meget vellykket blockchain-teknologiselskap i Kina, Onchain. Erik er en sertifisert revisor for informasjonssystemer som forfattet dBFT (Delegert bysantinsk feiltoleranse)

Det er ingen klar vinner i denne runden. Begge teamene til prosjektet har talent, kunnskap og historie om prestasjoner. Med det gir vi dem begge en score på 10 hver.

Runde 2: Teknologi 

Begge lagene posisjonerer prosjektene sine som bedre implementering av en smart kontraktsplattform enn Ethereum. De tilbyr samme verdiforslag – Raskere gjennomføringer av transaksjoner det er følelsesløshet, Ethereums primære svakheter.

EOSIO’er skalerer vertikalt og horisontalt slik at det kan bearbeides millioner av transaksjoner per sekund (teoretisk). Avgiftsfri transaksjon ved å innføre en operativsystemlignende ressurs 

NEO, derimot, tilbyr sine innovative løsninger som gjør det mulig å skalere til 10 000 transaksjoner per sekund. Transaksjonsgebyrer fjernes også så lenge det er innenfor det angitte terskel som er satt av samfunnet.

Uansett, TPS påstander om begge prosjektene er diskutable, men vi kan trygt si at begge skalerer seg mye bedre enn Ethereum. Begge har heller ingen transaksjonsgebyrer. Imidlertid fant vi implementeringen av EOSIO problematisk. Den introduserer indirekte transaksjonskostnader i form av forbruksminne.

Med det ga vi EOS en poengsum på 7 og mens du gir NEO en poengsum på 8.  

Vi trakk 1 poeng fra hver prosjekt til sentralisering problemer. Cpåtenkt RAM og å måtte betale for nye EOS-kontoer resulterte i ytterligere 2 poengs fradrag for EOS. Nok 1 poeng fradrag for ikke å ha en menneskelig lesbar lommebokadresse.

Runde 3: Mål

NEO og EOS kom fra to motsatte sider av verden. Kulturforskjeller og forskjellige verdier introduserte en interessant dynamikk i sine respektive prosjekter. EOS vil lene seg mot vestlige markeder samtidig som NEO på østlige markeder. De har større sjanser for å få støtte fra utviklere og lokalsamfunn som deler samme kultur og verdier. Det er ikke overraskende at innledende trekkraft og momentum vil starte fra deres dominerende markeder.

Vestligbaserte utviklere og investorer, som i USA, vil sannsynligvis støtte EOS. Betraktet som en smeltedigel for blockchain-teknologi og mest flytende økonomi i verden. Imidlertid har den amerikanske regjeringen ennå ikke oppnådd regulatorisk klarhet i kryptorommet. 

NEO vil derimot mest sannsynlig lene seg mot østlige markeder, spesielt Kina, den nest største økonomien i verden. Den har den største støtte fra den kinesiske regjeringen på grunn av sin mer sentraliserte tilnærming. Imidlertid er den kinesiske regjeringen ingen fan av kryptovalutaer.

Vi ga en poengsum 10 for EOS og en 8 for NEO. 2 poeng trekk for NEO på grunn av følgende årsaker.

Først pga Kinas fiendtlige holdning mot kryptovalutaer, som er en viktig del av NEOs økosystem. Sekund, EOS beats NEO når det gjelder dApps-brukere og utviklere, selv i Kina.

Runde 4: Tokenomics

Hvert prosjekts token har klar og klar nytte i økosystemet. EOS-mynter representerer eierskap til ressurser i et operativsystem som datamiljø. Det gjør det også mulig å opprette konto og godkjenne protokollendringer.

NEO-tokens representerer eierskap til NEO-blockchain. Den representerer en andel av NEOs nettverk og brukes til å lage blokker og administrere nettverksressursene. Det representerer også en andel i distribusjonen av gass.

Vi ga EOS en poengsum på 9 og NEO en score på 10. Avhengigheten av RAM av prisen på EOS-mynt resulterte i 1 poengs fradrag. Plutselige økninger i EOS-priser påvirker RAM drastisk. Dual-token-implementeringen av NEO er mye bedre. 

Runde 5: Trusler

Alle prosjekter i kryptorommet har sine unike utfordringer og trusler som fungerer som barrierer for dem å overvinne. Trusler kan stamme fra designfeil, reguleringsmiljø eller skiftende prioriteringer i organisasjonen

Avhengigheten av kontoopprettelse og RAM-erverv på EOS-mynter er en stor inngangsbarriere for både nye brukere og utviklere. Det pågående usikkerhet om regulatorisk holdning til USA. utgjør også en unødig risiko for EOS som gjennomførte en $ 4,1 milliarder dollar i 2017. 

Sentralisering er et viktig tema for NEO. NEO-stiftelsen styrer 5 ut av de 7 nodene. Det nære forholdet mellom den kinesiske regjeringen og NEO er også en annen kilde til bekymring. 

Med det blir sagt begge prosjektene fikk 8 i denne runden. 2 poeng fradrag på grunn av ovennevnte årsaker.

Runde 6: Utløsere

Utløsere er hendelser som kan resultere i betydelige prisbevegelser. Det kan stamme fra nye forskrifter, store partnerskap, oppdateringer, produktutgivelser, eller generell markedssykluser

Tre store begivenheter kan utløse en stor prisbevegelse for EOS. Først, utgivelsen av protokolloppdateringen EOSIO 2.0. Sekund, det er $ 24 millioner USD oppgjør med US SEC for det påståtte uregistrerte verdipapirtilbudet. Endelig, utgivelsen av killer-appen Stemme som kanskje lansering kort tid etter den amerikanske SEC-avtalen.

I kontrast har NEO det to store begivenheter i horisonten. Først er den større oppgradering av nettverket kalt som NEO 3.0Sekund det er samarbeid med ontologi for utvikling av en effektiv og inkluderende interoperabilitets tverrkjedeprotokoll.

Vi ga EOS en høyere poengsum på 10 siden det har mer positive utløsere som går for det. NEO fikk en score på 9 i denne runden

Runde 7: Trekkraft

Trekkraft er prosjektets sosiale medier tilstedeværelse, fellestørrelse, forretningspartnerskap, og bruker telle. Disse beregningene skal gi oss et rimelig estimat som blant de to har mer trekkraft.

EOS har mer YouTube abonnenter og Telegram-medlemmer enn NEO. På den annen side har NEO flere følgere på begge Reddit og Twitter-kontoer.  

Vi tror at begge prosjektene har det samme potensialet når det gjelder partnerskap, siden begge har samarbeidet aktivt med andre blockchain-prosjekter, allierte næringer og relevante partnere. 

Endelig, EOS har flere dApps og flere aktive brukere som fører oss til å gi EOS en poengsum på 10 og NEO en poengsum 9. 

Runde 8: Tokenprisytelse og prediksjon

Hele kryptovalutaområdet har blitt bearish. Til tross for at tradisjonelle finansinstitusjoner kom inn i markedet, hadde det ingen positiv innvirkning på prisen på Bitcoin (BTC). EOS og NEO opplever lignende prisbevegelser. 

Kunngjøringen av EOSIO 2.0 og NEO 3.0 oppgraderinger så liten eller ingen effekt på hvert tokens ytelse. Dette bekrefter den mangeårige troen på at prisene på altcoins forblir avhengig av prisytelsen på bitcoin.

Med dette ga vi begge deler EOS og NEO en poengsum på 9. Begge har handlet jevnlig sammenlignet med andre Altcoins som har sett en tosifret nedgang de siste ukene.

Runde 9: Trilemma

Utvilsomt, “lag av tillit” er blockchain viktigste verdiforslag. Det kan være et lag av tillit uten desentralisering. Imidlertid oppnå skalerbar, sikre og desentralisert blockchain er vanskelig. Dette er Blockchain Trilemma. Ingen blockchain-prosjekter har noen gang oppnådd dette. EOS og NEO er de samme.

Faktisk, gjeldende gjentakelse av begge EOS og NEO har en tendens til å fokusere mer på skalerbarhet, ikke desentralisering. Imidlertid forble denne sentraliseringsproblemene i hodet til det bredere kryptovaluta-samfunnet. Dette er den viktigste grunnen til at de ikke kan ta igjen Ethereum. Dette gjelder spesielt med NEO som har uttrykt intensjon om å gi mindre fokus på desentralisering på sin neste iterasjon.

På grunn av disse observasjonene, vi ga 8 til EOS og 7 til NEO. Den tilsynelatende mangel på mindre sentraliserte løsninger og mangel på initiativer resulterte i en 2 poeng fradrag for hvert prosjekt.  De alvorlighetsgraden av NEOs sentralisering resulterte i en ytterligere 1 poengs fradrag

Runde 10: Tanker og følelser

Vi tror at den beste måten å nærme seg denne runden er å sammenligne begge prosjektene med Ethereum. Det kan ikke være skalerbart, men det er overlegen når det gjelder desentralisering og sikkerhet. Det er en grunn til at det er en “d” foran dApps. Fjerning av d reduserer i hovedsak verdiforslaget til en blockchain-basert applikasjon.

Med dette tror vi det EOS er den “mindre ondt”Mellom de to som ga det poengsummen 8 og NEO en poengsum på 7.

1 poeng fradrag for begge prosjektene for å forbli selvtilfreds i desentraliseringsarbeidet. Nok et poeng for ikke å tiltrekke mer relevante prosjekter til plattformene sine. Svinget til NEO mot en enda mer sentralisert form resulterte i nok et poengfradrag.

EOS vs NEO: Opptelling av målkort

EOS vs NEO: Konklusjon

Uten tvil forblir Ethereum kongen i den smarte kontraktplattformen. Det er fortsatt den mest brukte smarte kontraktplattformen til tross for svakhetene. Dette kan imidlertid endres når det endelig migrerer til Proof-of-Stake (PoS) konsensusmekanisme og inkorporerer Sharding-teknologi. 

NEO blir fort mer sentralisert med sitt intense fokus på skalering og samsvar. Mangelen på desentraliseringsarbeid reduserer verdien av å være et blockchain-prosjekt som vi mener burde være et “lag av tillit”Og ikke et“lag av skalerbarhet.” 

EOS har flere dApps-utviklere og brukere i Kina. Der NEO angivelig har en enorm følge. Mange av de største blokkprodusentene i EOS-økosystemet kommer fra nevnte land. En indikasjon på tilliten til kinesiske investorer til EOS. Videre, det også rangert nr. 1 i alle blockchain-prosjekter i Kina ifølge et kinesisk blockchain-forskningsinstitutt.  NEO, med all sin støtte fra den kinesiske regjeringen, nådde ikke engang topp 5-rangeringene.

Med alt i betraktning kan vi enkelt si at EOS kommer ut av denne kampen som den bedre konkurrenten til å utfordre Ethereum. Vi håper denne sammenligningen mellom EOS og NEO var nyttig. Legg igjen kommentarer nedenfor!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me