Gemini VS Coinbase Pro 2021: Crypto Exchange-vergelijkingsgids

De crypto-ruimte staat vol met uitwisselingen. Sommige groot, andere klein, sommige zijn bekend, terwijl andere door slechts enkele tientallen mensen worden gebruikt. Sommige zijn legitiem en sommige zijn oplichting.

We hebben al enkele van de beste uitwisselingen bekeken en laten u weten welke u kunt vertrouwen. Maar met zoveel betrouwbare uitwisselingen, moeten we ze nu met elkaar gaan vergelijken.

In dit artikel maken we een volledige vergelijking tussen Gemini en Coinbase Pro. Lees verder om alle informatie te krijgen die u zal helpen beslissen welke het beste voor u is.

Vergelijkingstabel Gemini versus Coinbase Pro

KrakenCoinbase
Tweelingen Coinbase Pro
Gevestigd in: New York Gevestigd in: San Francisco
Cryptos vermeld: BTC, ETH Cryptos vermeld: ATOM, ALGO, BTC, BCH, COMP, DAI, DASH, EOS, ETH, ETC, KNC, LTC, LINK, MKR, OMG, OXT, REP, XLM, XRP, XTZ, ZRX
Beginner vriendelijk: Ja Beginner vriendelijk: Ja
Opties voor gevorderde handelaren: Ja Opties voor gevorderde handelaren: Ja
Mobiele app: Ja Mobiele app: Ja
Bewaarverzekering: Ja Bewaarverzekering: Ja
Vergoedingen: Hoog; kan oplopen tot 1,99% Vergoedingen: 0,04% -0,05% afhankelijk van het handelsvolume
Bezoek Exchange Bezoek Exchange

Grootste verschil:

Bij het vergelijken van Gemini en Coinbase Pro, kunnen we zien dat het belangrijkste verschil tussen Gemini en Coinbase Pro de cryptocurrencies zijn die ze inruilen. Hoewel beide een beperkte selectie tokens hebben, handelt Gemini alleen in Bitcoin en Ethereum, terwijl Coinbase Pro 21 tokens beschikbaar heeft..

Wat is Tweelingen?

gemini vs coinbase pro

Tweelingen is een in New York gevestigde cryptocurrency-exchange die in 2015 werd gelanceerd. Het is een vertrouwd bedrijf dat wordt gereguleerd door het New York State Department of Financial Services (NYSDFS) en momenteel actief is in de VS, Canada, het VK, Zuid-Korea, Hong Kong en Singapore.

Gemini streeft ernaar om het kopen van cryptocurrencies zowel veilig als eenvoudig te maken en biedt tools en functies voor zowel beginners als meer ervaren handelaren.

Gemini-kenmerken:

 • Beginnende en geavanceerde handelsplatforms: gebruikers kunnen kiezen tussen de Gemini ™ -uitwisseling, gericht op beginnende cryptohandelaren, en Gemini Active Trader ™ voor meer ervaren gebruikers.
 • Mobiele app: beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten. Hiermee kunnen gebruikers cryptocurrencies opslaan en onderweg tokens kopen en verkopen. Samsung-smartphonegebruikers in de VS en Canada kunnen Gemini verbinden met de Samsung Blockchain Wallet.
 • Digitale verzamelobjecten: Gemini zorgt voor een gateway waar gebruikers digitale verzamelobjecten kunnen kopen en verkopen (‘Nifties’ genoemd).
 • Bewaring: Gemini biedt een verzekerde bewaring voor ongeveer 30 cryptocurrencies. Ze hebben 200 miljoen USD aan verzekeringsdekking, meer dan enige andere crypto-bewaarplicht.
 • Verwijzingsprogramma: gebruikers kunnen 10 USD aan Bitcoin ontvangen voor verwijzingen die lid worden van Gemini.
 • Hardwarebeveiligingssleutels: gebruikers kunnen hun accounts beveiligen met een hardwaresleutel via WebAuthn
 • Gemini Dollar (GUSD): Gemini’s stablecoin, gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.
 • Gemini Pay: met behulp van de mobiele app kunnen gebruikers aankopen doen met cryptocurrencies bij duizenden retailers in de VS..

Gemini-vergoedingen

De handelskosten van Gemini zijn iets gecompliceerder dan op andere beurzen. Ten eerste hebben ze verschillende tariefschema’s voor web- en mobiele handel. Gebruikers betalen ook twee vergoedingen wanneer ze een transactie aangaan: ten eerste is er een “gemaksvergoeding” van 0,5%.

Deze vergoeding werkt op dezelfde manier als de “handelskosten” op andere beurzen. Aangezien de gemiddelde handelsvergoeding op de meeste cryptobeurzen rond de 0,2% ligt, is Gemini aan de dure kant. En gebruikers betalen niet alleen de gemakskosten, maar ook de transactiekosten.

Voor maximaal 200 USD liggen de transactiekosten tussen 0,99 en 2,99 USD. Voor transacties van meer dan 200 USD bedragen de transactiekosten 1,49%.

Met andere woorden, als u voor meer dan 200 USD aan Bitcoin wilt kopen (of een ander token dat op Gemini wordt vermeld), betaalt u een totale vergoeding van 1,99% (0,5 Gemak + 1,49 Transactie). Dit is uitzonderlijk hoog.

Gemini-beveiliging

Gemini is gebouwd met het oog op veiligheid, met als doel het kopen van cryptocurrencies zowel comfortabel als veilig te maken. Ze voldoen aan SOC1 Type 1 en SOC2 Type 1 en Type 2.

Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om hun accounts te beschermen met een hardwarebeveiligingssleutel via WebAuthn. Vanuit veiligheidsoogpunt staat Gemini op één lijn met de beste crypto-uitwisselingen.

Gemini-verificatie:

Gemini vereist volledige ID-verificatie om volledige handelstoegang te hebben. Gebruikers uit de VS moeten een identiteitsbewijs overleggen via een geldig identiteitsbewijs, rijbewijs of paspoort. Internationale gebruikers zullen doorgaans zowel een identiteitsbewijs als een bewijs van verblijf moeten overleggen (een scan van een bankafschrift of een servicefactuur of energierekening naar het thuisadres van de gebruiker).

Er zijn verschillende klachten van gebruikers dat het verificatieproces te lang duurt; in sommige gevallen langer dan een maand.

Is Gemini Legit?

Gemini wordt door de NYSDFS gereguleerd als een trustbedrijf, dus ze zijn zo legitiem als je kunt krijgen.

Gemini recensie

De in New York gevestigde cryptocurrency-uitwisseling Gemini is gebouwd met het idee om cryptocurrency-aankopen zowel gemakkelijk als veilig te maken. En dat hebben ze zeker waargemaakt.

Beginners kunnen hun eerste tokens gemakkelijk kopen op de Gemini ™ -beurs, terwijl het Gemini Active Trader ™ -platform beschikbaar is voor degenen die meer geavanceerde functies willen. Ze hebben ook een uitstekende mobiele app en bieden verzekerde bewaring voor 30 cryptocurrencies.

Aan de andere kant zijn tokens die beschikbaar zijn voor kopen en verhandelen beperkt tot Bitcoin, en Ether en kosten kunnen erg hoog zijn.

Gemini Pros

 • Makkelijk te gebruiken interface voor beginners
 • Geavanceerde platforms beschikbaar voor experts
 • Snel en veilig
 • Goede mobiele app
 • Gemini Pay maakt het gebruik van crypto in de echte wereld een stuk eenvoudiger
 • Verzekerde crypto-custody-service
 • Verwijzingsprogramma

Gemini Cons

 • Slechts in enkele landen verkrijgbaar
 • Beperkte tokenselectie
 • Geen financiering via creditcards; alleen bankoverschrijvingen en cryptostortingen
 • De kosten kunnen erg hoog zijn
 • Langzaam verificatieproces
 • Trage klantenondersteuning

Bezoek Exchange

Wat is Coinbase Pro?

gemini vs coinbase pro

Tenzij u extreem nieuw bent in de cryptowereld, heeft u waarschijnlijk wel eens van Coinbase gehoord.

Wat u misschien niet weet, is dat Coinbase twee verschillende platforms heeft: Coinbase zelf (gericht op beginnende gebruikers en biedt een gemakkelijke manier om cryptocurrencies te kopen) en Coinbase Pro, ontworpen voor ervaren handelaren, en biedt hen geavanceerde functies tegen lagere kosten..

Coinbase is dus een gebruiksvriendelijk platform waarmee u cryptocurrency kunt kopen. Maar er is weinig tot geen cryptohandel op Coinbase.

Zich realiserend dat er veel onbenut potentieel in cryptocurrencies was, lanceerde Coinbase in 2015 GDAX (Global Digital Asset Exchange) om meer geavanceerde opties aan ervaren handelaren aan te bieden.

Later, in mei 2018, kondigde Coinbase aan dat ze een aantal nieuwe functies zouden toevoegen en GDAX zouden hernoemen tot Coinbase Pro.

Coinbase Pro-functies:

 • Coinbase API: de API bevat zowel een websocket die realtime toegang tot marktgegevens kan krijgen als het programmeren van handelsbots voor het automatiseren van transacties.
 • Mobiele app: voor handig handelen onderweg. Beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten.
 • Verzekerde bewaring: alle saldi worden gedekt door een FDIC-verzekering, tot 250.000 USD per klant.
 • Geavanceerde handelsopties: Coinbase Pro staat zowel stop- als limietorders toe. Margehandel is ook beschikbaar, hoewel niet voor alle gebruikers.

Coinbase Pro-kosten:

Coinbase Pro werkt niet met een enkele, vaste handelsvergoeding. Gebruikers worden in “Prijsniveaus” geplaatst op basis van hun handelsvolume gedurende de afgelopen 30 dagen.

Het eerste niveau is voor gebruikers met handelsvolumes van 30 dagen tot 10.000 USD, en de maker fee voor dit niveau is 0,5% (hoger dan gemiddeld). Voor het volgende niveau (10.000-50.000 USD) is de maker fee 0,35%.

De kosten kunnen zo laag zijn als 0,04%, maar u moet een handelsvolume van meer dan 1 miljard USD hebben om het te krijgen.

Coinbase Pro-beveiliging:

Gebruikers kunnen een van de drie methoden kiezen om hun accounts te beschermen. De eerste optie is het ontvangen van sleutels voor eenmalig gebruik via sms. De tweede betreft sleutels voor eenmalig gebruik die worden gegenereerd door 2FA-software (Two-Factor Authentication) zoals Authy of Google Authenticator.

Ten slotte kunnen gebruikers een hardwarebeveiligingssleutel kiezen, zolang deze de U2F / WebAuthN-standaard ondersteunt. De beveiliging van Coinbase Pro is vergelijkbaar met alle topcrypto-uitwisselingen.

Coinbase Pro-verificatie:

Verificatie voor Coinbase Pro-accounts varieert afhankelijk van het land van de gebruiker, maar bestaat over het algemeen uit een tweeledig proces. Een van hen zal een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs verstrekken, zoals een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart.

De tweede kan een tweede ID zijn of het invullen van een reeks identiteitsverificatievragen. Het proces is over het algemeen snel en kan worden bereikt via de mobiele app van Coinbase.

Is Coinbase Pro Legit?

Coinbase, het moederbedrijf van Coinbase Pro, is een van de meest vertrouwde cryptocurrency-uitwisselingen, die al bestaat sinds 2012.

Gebruikersaccounts zijn verzekerd tot 250.000 USD door de FDIC-verzekering en zijn geregistreerd bij FinCEN (het Financial Crimes Enforcement Network van het Amerikaanse ministerie van Financiën). Dus ja. Ze zijn legitiem.

Coinbase Pro recensie

Als je nieuw bent in de cryptocurrency-wereld en gewoon wat Bitcoin of Ether wilt kopen om de waarde van je geld te beschermen of als je hoopt dat de prijs omhoogschiet, dan is Coinbase Pro waarschijnlijk niet de beste optie voor jou..

De doelgroep van Coinbase Pro is tenslotte deskundige, grootschalige cryptohandelaren. Dit type gebruiker profiteert van geavanceerde opties, maar velen vinden de muntselectie erg beperkt.

Hoewel de 21 cryptocurrencies van Coinbase Pro veel meer zijn dan die van Gemini, zijn er uitwisselingen die honderden cryptocurrencies vermelden..

Als u een handelaar met een laag volume bent, bieden andere beurzen ook vergoedingen die lager zijn dan die van Coinbase Pro’s. Maar als u toevallig een van de beoogde gebruikers bent, dan is Coinbase Pro de moeite van het bekijken waard.

Coinbase Pro ‘Voordelen

 • Snel en veilig
 • Geavanceerde opties voor deskundige handelaren
 • Robuuste API
 • Goede mobiele app
 • Verzekerde bewaring van cryptocurrency

Coinbasse Pro ‘nadelen

 • Een beperkt aantal munten beschikbaar
 • Geen financiering via creditcard; alleen bankoverschrijving
 • De vergoedingen voor longvolume-traders zijn hoger dan gemiddeld

Bezoek Exchange

Gemini vs Coinbase Pro… Afronden

We hebben twee uitstekende cryptocurrency-uitwisselingen bekeken: Gemini en Coinbase Pro. Elk bedrijf biedt echter twee afzonderlijke platforms: een voor beginnende handelaren (Gemini ™ en Coinbase) en een met geavanceerde functies voor ervaren handelaren (Gemini Active Trader ™ en Coinbase Pro).

Als u een beginnende gebruiker bent die uw eerste stappen in crypto zet, zult u waarschijnlijk de vele functies die Gemini biedt waarderen, en het Gemini Pay-programma is een uitstekend voorbeeld van een bedrijf dat cryptocurrencies bruikbaar maakt in de echte wereld..

Coinbase is misschien eenvoudiger voor het kopen van je eerste tokens, maar met Gemini kun je er meer mee doen. Coinbase heeft ook hoge stortings- en opnamekosten, wat op de lange termijn veel geld kan betekenen.

Dus voor beginners neemt Gemini de voorsprong. Voor actieve, ervaren handelaren ligt het anders. Deze gebruikers zijn iets minder geïnteresseerd in de dagelijkse, praktische bruikbaarheid van crypto-tokens en meer in het verhandelen ervan om geld te verdienen.

Voor hen is Coinbase Pro misschien een betere optie dan Gemini Active Trader ™ vanwege twee belangrijke redenen: Coinbase Pro heeft een bredere selectie van tokens en over het algemeen lagere kosten, vooral als het om grote volumes gaat..

En jij dan? Wat voor soort cryptohandelaar bent u nu, of zult u dat waarschijnlijk in de toekomst zijn? Nu je deze Gemini vs Coinbase Pro-vergelijking hebt gelezen, heb je de informatie die je nodig hebt om te kiezen welk uitwisselingsplatform het beste bij je past.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me