Kako kupiti Cardano (ADA) v letu 2021 [Priročnik za kupce po korakih]

Če kdaj brskate po trgih kriptovalut in morda razmišljate, da bi potopili zobe v nekaj novega, ste morda že slišali za to malenkost, imenovano Cardano. Verjetno razmišljate o tem, kako kupiti Cardano, glede na to, koliko ljudi v zadnjem času govori o tem.

Že šesta največja kriptovaluta Cardano in njeni domači žetoni ADA so pritegnili neizmerno pozornost. To je morda presenetljivo glede na velike obljube in ambicije. Cardano ponuja javno, decentralizirano verigo blokov, ki je sposobna voditi obsežne procese in infrastrukturo.

Poleg tega lahko Cardanoov blok verigo zlahka prilagodijo tehnologi in hobiji, ki želijo varnost, decentralizacijo, hitrost in obseg. Torej, preberite, če želite izvedeti več o tem, kako hitro in enostavno kupiti Cardano.

Kako kupiti Cardano Logo Blockchain Cryptocurrency ADA

HITRI VODNIK: Kako kupiti Cardano

1. Ustvarite račun na Binance.

2. Popolna nastavitev računa, preverjanje in nastavitev dvostopenjske overitve (2FA).

3. V svojo denarnico Binance položite fiat valuto ali druge kriptovalute.

4. Če deponirate s fiatom, kliknite zavihek ‘Kupi kripto’, izberite svojo fiat valuto in si oglejte razpoložljive možnosti depozita za nakup kriptovalut.

5. Če deponirate s kriptovalutami, pojdite na zavihek “Trgovina” in izberite “Pretvori”.

6. Zdaj pretvorite kriptovaluto, ki jo imate (vključno s kupljeno s fiatom) v Cardano (ADA).

7. Ali pa kliknite „Trgovanje“ in nato „Klasično“ za bolj celovito nastavitev trgovanja, kjer si lahko ogledate cene, trgovalne pare in nastavite svoje tržne podrobnosti..

Pojdi na Binance

Kje kupiti Cardano ADA – 5 najboljših borz

Čeprav je Cardano vrhunska kriptovaluta s tržno kapitalizacijo, je Cardano relativno nov na trgu in kot tak še nima izpostavljenosti nekaterih vrstnikov, kot je Ethereum. Posledično njeni seznami manjkajo na nekaterih najboljših borzah, kot je Coinbase, vendar so na voljo na drugih večjih trgih, kot so Binance, Kraken, Huobi in drugje.

Tukaj smo našteli 5 najboljših borz kriptovalut, ki navajajo ADA, da vam pomagajo, skupaj z našimi navodili za nakup Cardano. Vedno lahko uporabite spletna mesta, kot so CoinMarketCap ali CoinGecko najti bolj izčrpen seznam vseh borz, ki podpirajo Cardanoov ADA ali kateri koli drug žeton kriptovalut.

NameDeposit MethodBuy
Binance

izmenjava binance

 • Bančno nakazilo (ACH)
 • bančno nakazilo
 • Kriptovaluta
 • Debetna kartica
 • Bančno nakazilo
Ocena: 5.

Pojdite na Nakup

Kraken

 • Kripto
 • Kreditna kartica
 • Bančno nakazilo
Ocena: 5.

Pojdite na Nakup

Huobi

 • Kreditna kartica
 • PayPal
 • TransferWise
 • Kripto
Ocena: 5.

Pojdite na Nakup

KuCoin

 • Kripto
 • Kreditna kartica
 • Debetna kartica
 • Paypal
Ocena: 5.

Pojdite na Nakup

OKEX

 • Kripto
 • Kreditna kartica
 • Bančno nakazilo
 • Debetna kartica
Ocena: 5.

Pojdite na Nakup

Priročnik po korakih za nakup Cardano

Obstaja veliko načinov, kako kupiti Cardano in njegove kriptovalute ADA. Te postopne metode so v celoti odvisne od tega, katero borzo izberete, katere metode depozita uporabljate itd. Za zdaj bomo za zgled vzeli Binance in vas vodili skozi korak za korakom, kako tam kupiti Cardanov ADA.

1. korak: ustvarite račun na Binance

Seveda bo to prvi korak k nakupu katere koli kriptovalute, na Binanceu ali kje drugje. Začne se preprosto z nastavitvijo računa na borzi Binance. Prepričajte se, da ste prijavljeni na pravi URL za Binance, saj obstaja veliko zlonamernih platform, ki poskušajo posnemati zakonita spletna mesta..

Če ima na primer črkovalna napaka v URL-ju, na primer »binnance.com«, potem veste, da to spletno mesto ni resnično. Z lahkoto lahko uporabite povezave, ki smo jih navedli zgoraj. Preprosto kliknite rumeni gumb ‘Registriraj se’ zgoraj desno in nato sledite navodilom na zaslonu z uporabo vaše e-pošte ali številke mobilnega telefona. To je dokaj enostavno in obvezno uporabite močno geslo.

Lahko se registrirate in odprete račun na Binance na njihovem spletnem mestu tukaj ali z uporabo njihove mobilne aplikacije, ki je na voljo za iOS ali Android. Za razliko od nastavitve bančnega računa, ki zahteva, da najprej položite majhno vsoto denarja, lahko Binance ali katera koli druga borza kriptovalut odpre račun.

Kako kupiti Cardano Binance Nastavite Registrirajte račun Crypto

2. korak: Dokončajte nastavitev računa na Binance

Da bi zagotovili kar največjo varnost, bo Binance zahteval, da svojo identiteto potrdite s pošiljanjem povezave za preverjanje pristnosti na svoj e-poštni naslov. S tem bi morali dokončati glavno nastavitev računa. Priporočamo, da odprete nastavitve računa, vključite dvostopenjsko preverjanje pristnosti in nastavite to nastavitev.

Z mobilnimi aplikacijami, kot je Googlova storitev Authenticator, lahko hitro nastavite dvofaktorsko overjanje (2FA). Čeprav neobvezen korak, je to ključnega pomena pri zaščiti vašega računa in zaklepanju, da se zagotovi, da zlonamerni akterji težje vdrejo in ukradejo vaša sredstva. 2FA boste morali uporabiti za dejanja, kot so prijava v svoj račun Binance, nakup, prodaja ali dvig sredstev.

To zagotavlja, da lahko samo vi odobrite izvedbo teh dejanj. Po želji lahko svoj račun preverite tudi tako, da osebne podatke, kot sta osebna izkaznica ali vozniško dovoljenje, pošljete na Binance. To je neobvezen korak in je potreben samo, če nameravate več dostopati do drugih storitev znotraj borze Binance ali če nameravate trgovati z več količinami, ki presegajo njegovo privzeto mejo.

3. korak: Položite sredstva na svoj račun Binance

To je prav tako enostavno, kot če poskušate položiti denar na svoj običajni bančni račun. Binance ponuja široko paleto možnosti pologa, od bančnih nakazil, uporabe vaše kreditne ali debetne kartice, PayPala, Western Uniona ali preprosto nakazila drugih kriptovalut. Spodaj si bomo ogledali nekaj primerov.

4. korak: Vplačilo fiat valute v Binance

V času pisanja tega Binance ne podpira neposrednega nakupa Cardanovih žetonov za kriptovalute ADA z uporabo fiat valut. Torej, kaj to pomeni, da boste morali najprej kupiti drugo kriptovaluto z uporabo razpoložljivih možnosti, združljivih s fiatom. Nato lahko novo kupljene kriptovalute zamenjate za Cardano.

Najprej, ko ste se že prijavili v svoj račun Binance, premaknite kazalec miške na zavihek ‘Buy Crypto’ v zgornjem levem kotu. Pri možnosti, ki pravi: »Plačaj z«, lahko preklapljate med različnimi fiat valutami, ki so podprte za uporabo na Binance. To je pomembno, saj bo vrsta valute, ki jo izberete, nato določila, katere možnosti so na voljo. To lahko storite tudi na svoji strani »Denarnica« na spletnem mestu Binance.

Če se na primer odločite za nakazilo v ameriških dolarjih (USD), boste dobili možnosti, kot je bančno nakazilo s pomočjo SWIFT. Lahko pa uporabite svojo kreditno ali debetno kartico, združljivo z VISA ali Mastercard. Obstaja nešteto drugih možnosti. Binance olajšuje tudi trgovanje s kriptovalutami med enakimi uporabniki. To pomeni, da boste v omrežju Binance trgovali neposredno z drugimi osebami.

Zgoraj navedene možnosti vam bodo omogočile uporabo fiat valut za neposreden nakup izbranega števila žetonov kriptovalut. To vključuje dobro znane žetone, kot so Bitcoin, Ethereum, Binance Coin ali stablecoins, kot je Tether. Če nameravate takoj zamenjati vse te žetone za Cardanoov ADA, potem je varneje uporabiti nehlapne stabilne valute, kot je Tether (USDT)..

Depozit za zamenjavo računa Binance Fiat Nakup kriptovalut

5. korak: Deponiranje kriptovalut v Binance

Namesto da uporabljate fiat valute, bi morda raje kupili Cardano-ove ADA žetone z uporabo drugih kriptovalut. Ker Binance ne dovoljuje neposrednega nakupa ADA s fiatom, je to manj zapletena rešitev. Ko se prijavite v svoj račun Binance, se v zgornjem desnem kotu pomaknite do zavihka »Denarnica« in kliknite »Pregled«. To vam bo pokazalo splošen pogled na vašo denarnico.

Na vrhu boste morda opazili rumen zavihek z napisom »Depozit«. Kliknite to in vas bo pozval, da izberete, katero kriptovaluto boste morda želeli položiti v svojo denarnico. Tukaj lahko položite tudi prek fiat-združljivih možnosti. Pri deponiranju je tu treba upoštevati nekaj stvari; vrsta kriptovalute, naslov in dodatne oznake. Recimo, da za primer vzamemo Bitcoin.

Če želite Bitcoin položiti v svojo denarnico Binance, boste morali med možnostmi valut izbrati »Bitcoin«. Prosimo, preverite to. Če želite na svoj račun Binance prejeti Bitcoin depozit, boste morali Bitcoin dvigniti iz druge denarnice drugje. Če na primer dvignete Ethereum in ga položite na Bitcoin naslov, se Ethereum morda izgubi in ga ni mogoče pridobiti.

Nato boste morali pravilno vnesti naslov. Naslov za polog na Binance lahko enostavno kopirate in prilepite v svoj postopek dviga drugje. Naslovi kriptovalut so vedno dolgi in vsebujejo kombinacijo črk, številk in simbolov. Ko kopirate naslov, znova preverite, ker lahko en manjkajoči znak izgubi prenos.

Lahko bi rekli, da se za prihranek časa odločite, da preverite samo prvih in zadnjih 5 znakov. Ali pa si olajšate uporabo QR kode. Če na primer poskušate Bitcoin položiti s pomočjo aplikacije za mobilno denarnico v telefonu, se preprosto odločite za dvig s pomočjo QR kode in optično preberite tisto, ki jo vidite na Binance. Izberete lahko tudi, katero omrežje boste morda želeli prenesti in se bo razlikovalo glede na to, koliko pristojbin morate plačati, odvisno od preobremenjenosti v teh omrežjih.

Obstajajo tudi nekatere druge informacije, ki jih morate prav dobiti. Glede na žeton kriptovalut boste morda potrebovali dodatne oznake, na primer ‘MEMO’ ali ID plačila. Vsakič, ko poskušate omenjeno kriptovaluto umakniti iz druge denarnice, vas bo, tako kot Binance, med postopkom deponiranja pozval. Enako velja; preprosto kopirajte ustrezne podatke in ponovno preverite. Zdaj počakajte, da je transakcija potrjena.

Pregled denarnice za kriptovalute Binance Exchange Depozit Pregled denarnice za kriptovalute Binance Exchange

6. korak: Nakup Cardano z uporabo kriptovalut

Torej, zdaj ste na svojem računu Binance že imeli nekaj kriptovalut in nameravate kupiti nekaj ADA. Tukaj je postopek dovolj preprost in za to obstaja več možnosti. Ko se prijavite, se vrnite na domačo stran Binance in premaknite miškin kazalec nad zavihek »Trgovina« v zgornjem levem srednjem delu. Ogledate si lahko pet različnih možnosti; Pretvori, klasično, napredno, maržo in P2P.

Najlažje je ‘pretvoriti’ iz ene kriptovalute v drugo prek storitve OTC (over-the-counter). To je najpreprostejši način za pretvorbo ali zamenjavo žetonov na Binanceu, čeprav je na voljo samo izbranemu številu parov kriptovalut. Ni vam treba skrbeti za provizije za trgovanje ali ujemanje s knjigami naročil. Nimate pa tudi nobenega nadzora, saj se celoten postopek izvede samodejno.

Druga možnost je, da vas “Classic” pripelje na bolj tradicionalno tržnico, kjer si lahko ogledate grafe, aktivno knjigo naročil in seznam možnosti, ki jih lahko izberete in nastavite. Če vaš valutni par ni na voljo z možnostjo OTC (Pretvori) ali če želite več nadzora, na primer določanje želene nakupne cene glede na trg, je najboljša izbira trgovalna tržnica “Classic”.

Najboljše denarnice za Cardano ADA

Tako, do zdaj bi že ugotovil, kako kupiti Cardano. Verjetno iščete načine, kako jih varneje shraniti, namesto da jih hranite na denarnici za izmenjavo. Cardano na svoji spletni strani uradno navaja dve priporočeni denarnici, denarnici Daedalus in Yoroi.

Daedelus je Cardano denarnica s polnim vozliščem za namizje. Edinstven je po tem, da prenese celotno kopijo verige Cardano, s čimer lahko preveri vsako transakcijo, kar še izboljša varnost. Ali pa lahko denarnico Yoroi uporabite za lažje računalništvo in enostavno namestitev. Za razliko od Daedalusa je Yoroi mogoče hitro namestiti kot razširitev brskalnika ali pa ga naložiti kot aplikacijo v iOS ali Android.

Uporaba denarnice je bila uveljavljena kot veliko varnejši način za zaščito vaših kriptovalut, namesto da bi bile na spletu na vaši borzi. Uradne aplikacije Daedalus in Yoroi v Cardanu niso edine zunanje denarnice, ki podpirajo varno shranjevanje ADA, saj lahko uporabite tudi rešitve znanih ponudnikov denarnic, kot sta Exodus ali Ledger.

NameTypeGet
TREZOR Ena

trezor ena

 • Strojna oprema
Ocena: 5.

Vzemi denarnico

Ledger Nano S

 • Strojna oprema
Ocena: 5.

Vzemi denarnico

Denarnica Exodus

 • Mobilni
Ocena: 5.

Vzemi denarnico

Atomska denarnica

 • Namizni odjemalec
Ocena: 4.

Vzemi denarnico

Daedalus

 • Namizni odjemalec
Ocena: 4.

Vzemi denarnico

Več informacij o Cardanu

Kaj je ADA?

ADA je izvorni žeton kriptovalut blockanove verige Cardano. ADA je mogoče uporabiti kot hranilec vrednosti, biti vložen v široko mrežo Cardano-ovih bazenov za zaslužke, da si prislužite nagrade za varovanje in napajanje omrežja ali za sodelovanje v skupnem “zveznem” upravljanju verige. ADA je poimenovana po matematiki Adi Lovelace iz 19. stoletja, ki je bila tudi zaslužna za prvega računalniškega programerja na svetu.

V času pisanja (4. februarja 2021) je cena ADA 0,429130 USD. Zaradi vse večjega sprejetja Cardano je 6. največja kriptovaluta s tržno kapitalizacijo 13.351.291.465 USD. To je dodatno spodbudilo apetit institucionalnih vlagateljev po Cardanovih žetonih ADA, kar je dokazal Grayscale prihaja do novega zaupanja za ADA, med drugimi altcoini.

Cardanova ADA ima skupno ponudbo 45 milijard ADA (45.000.000.000), približno 31 milijard ADA je trenutno v obtoku, preostalih 14 milijard ADA pa se uporablja za mrežne spodbude. Zaradi konsenznega protokola Ouroboros so udeleženci omrežja močno spodbujeni k zdravemu prispevku k napajanju Cardano. Programirano je, da se bo obseg razdeljenih spodbud ADA še povečeval s povečanjem uporabe omrežja.

Cardano ADA Logo Modri ​​uradni računalniški programer Ada Lovelace

Kaj je Cardano?

Cardano je decentralizirano, odprtokodno in javno omrežje blokovnih verig, katerega cilj je pomagati pri razvoju decentraliziranih aplikacij (dApps) s pomočjo knjige z več sredstvi in ​​s preverljivo funkcionalnostjo pametnih pogodb. Cardano, ustanovljen leta 2015, poganja specializiran „Ouroboros‘Proof-of-Stake (PoS) blockchain, ki je sprejel nekatere funkcije, podobne dokazom o delu (PoW). Zasnovan je na spremenjeni različici modela UTXO (neizrabljeni izhod transakcije), ki ga uporablja Bitcoin, imenovanem „EUTXO“.

Trdi se tudi, da je Cardano prvi strokovno ocenjen blockchain na svetu. Namesto tehničnega dokumenta so Cardanovo tehnologijo podprle obsežne znanstvene in akademske raziskave univerz po vsem svetu. Kot taka je Cardanova veriga blokov zgrajena za doseganje razširljivosti, interoperabilnosti, hitrosti, varnosti in trajnosti, ki je potrebna za napajajo resnične aplikacije v podjetjih in industriji.

Cardano velja za blockchain 3. generacije, nadgradnjo decentraliziranih blockchains 1. generacije, kot je Bitcoin, in blockchains 2. generacije, ki podpira pametne pogodbe, kot je Ethereum. V bistvu to pomeni, da je Cardanova tehnologija veriženja blokov zelo razširljiva, s hitrimi transakcijami in hitrostjo obdelave, hkrati pa tudi energetsko učinkovitejša in okoljsko trajnejša.

Statistika omrežja Blockchain Cardano ADA

Je Cardano dobra naložba?

Vidimo, da je Cardanova veriga verig neverjetno modularna in vsestranska, zato je prilagodljiva najrazličnejšim različnim aplikacijam. Njegova hitrost, razširljivost in varnost omogočajo enostavno napajanje velikih poslovnih rešitev. Ustvari lahko zmogljive decentralizirane aplikacije (dApps), hkrati pa (kmalu, s prihajajočo posodobitvijo Goguen, ki je predvidena za marec 2021), lahko v svoj obsežen ekosistem vključi številne funkcije pametnih pogodb.

Že zdaj lahko upravlja 1.000 transakcij na sekundo (TPS) v času samo 20 sekund. Toda s prihodnjimi posodobitvami bi se to lahko stratosfersko povečalo, da bi podprlo zmožnost obdelave 1.000.000 TPS brez žrtvovanja decentralizacije ali varnosti omrežja. Poleg tega je zelo energetsko učinkovit, zato je bolj prijeten, če ga sprejmemo v velikem obsegu, saj svetu pomaga postati bolj trajnosten, hkrati pa podjetjem pomaga zmanjšati njihov ogljični odtis.

Čeprav je to še vedno relativno nov projekt, lahko rečemo, da je Cardano zelo dober naložbeni predlog. Cardano skupaj ustvarja neverjetno zmogljivo omrežje blockchain tako za običajne uporabnike kot za velika podjetja. Upamo lahko, da bo Cardano, ko bo več institucij začelo sprejemati idejo o blockchainu in decentralizaciji, postal ključni igralec v tem prostoru.

Cilji mreže Cardano ADA Blockchain

Zaključek

Ko zaključujemo, kako kupiti vodnik Cardano, upamo, da se niste naučili le, kako kupiti Cardano, ampak tudi, kako ga varno shraniti in bolje razumeti Cardanoov projekt kot celoto. To je neverjetno razburljiv čas za življenje, saj je svet končno pozoren na blockchain projekte in sprejel vrednote decentralizacije, skupaj z nešteto pravičnimi koristmi za vse.

Cardano je eden najbolj učinkovitih blockchainov do zdaj, ki je imel tudi hvaležne učinke na svoje žetone za kriptovalute. Nikoli ne moremo zares centralizirati sveta, če večina svetovnih institucij, ki upravljajo in nadzorujejo, v celoti ne sprejme ideje o decentralizaciji in jo prinese množicam. Z naraščajočimi projekti, kot je Cardano, smo v teku naredili en velik korak naprej.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me