Kako kupiti polkadot (DOT) leta 2021 [Priročnik za kupce po korakih]

Tehnologija Blockchain je zasnovana tako, da zagotavlja nezaupljive, varne in decentralizirane transakcije. Kljub preboju, ki ga je blockchain prinesel številnim panogam, ostaja v veliki meri razdrobljen. Na primer, težko je prenašati sredstva med verigo Ethereum in Bitcoin blockchain. Ko prostor blockchain raste, je treba ustvariti sistem komunikacije in interakcije sredstev med blockchains.

Za izgradnjo mostu komunikacije med verigami blokov je bila ustvarjena platforma Polkadot. Polkadot je večverižno omrežje, ki združuje druga omrežja in deluje kot okvir za prijavo drugih verig blokov. Za izvajanje transakcij v verigi blokov Polkadot se uporablja DOT, njegov izvorni žeton. V tem priročniku vam bomo pokazali, kako kupiti Polkadot, katera je najboljša denarnica za shranjevanje DOT in najboljše borze z lahkoto za nakup. 

HITRI VODNIK: Kako kupiti DOT

1. Pojdite na spletno mesto Binance

2. Registrirajte se in preverite svoj račun

3. Nastavite 2FA

4. Kliknite zavihek »Izmenjava«

5. Izberite par, za katerega želite zamenjati “DOT / ETH” ali “DOT / BTC”.

6. Kliknite na “Kupi naročilo” in oddajte svoje naročilo, nato počakajte, da se vaše naročilo izpolni na zavihku Naročilo

7. Zdaj ste ponosen lastnik nekega DOT-a

Pojdi na Binance

Kje kupiti Polkadot – 5 najboljših borz

Cena DOT se je do februarja 2021 po najnižjih najnižjih cenah, ki so znašale 0,70 USD 20. avgusta 2020, zvišala na ATH s 25,53 USD. Eno najmanj zastavljenih vprašanj pri nakupu žetona je – Zakaj kupujete žeton? Večina ljudi kupi žeton, ker verjame v projekt; za druge je to izključno profitna / naložbena namena, medtem ko si nekateri želijo vložiti take žetone. Ne glede na razlog, zakaj želite kupiti žeton, morate iti skozi menjavo. Kripto borze vam omogočajo enostaven dostop do nakupa in prodaje žetona po vaši izbiri. Pri izbiri denarnice za nakup žetona morate upoštevati nekatere dejavnike, kot so valuta za nakup in kripto pari, ki jih podpira borza.

NameDeposit MethodBuy
Binance

izmenjava binance

 • Bančno nakazilo (ACH)
 • bančno nakazilo
 • Kriptovaluta
 • Debetna kartica
 • Bančno nakazilo
Ocena: 5.

Pojdite na Nakup

HBTC

 • Kripto
 • Kreditna kartica
 • Bančno nakazilo
Ocena: 5.

Pojdite na Nakup

Huobi

 • Kreditna kartica
 • PayPal
 • TransferWise
 • Kripto
Ocena: 5.

Pojdite na Nakup

OKEX

 • Kripto
 • Kreditna kartica
 • Bančno nakazilo
 • Debetna kartica
Ocena: 5.

Pojdite na Nakup

Vodnik po korakih za nakup Polkadota 

Prejšnji meseci so bili za DOT vznemirljivi, saj je cena rasla in tudi njena skupnost. Avgust 2020 se je spustil iz položaja navzdol in februarja 2021 dosegel najvišjo vrednost v višini 30 USD. Čeprav je v času pisanja članka trg doživljal izpad z glavno valuto v rdečih številkah.

Vendar je DOT skozi čas pokazal, da ima potencial za rast. Na primer, njegova cena 20. avgusta 2020 je bila 2,94 USD, nato pa se je 3. januarja 2021 cena preselila na 9,22 USD. Cena DOT je 17. januarja 2021 doživela novo pomembno rast, cena se je podvojila na 18,28 dolarja, nato pa se je do 13. februarja 2021 rodil nov ATH pri 30,04 dolarja. Z astronomsko rastjo, ki jo je doživel DOT, vam bo ta vodnik pokazal, kako kupiti Polkadot.

Kako kupiti Polkadot na Huobiju

Korak 1: Ustvarite račun na Huobi Global, preverite svoj račun in opravite KYC

2. korak: Na vrhu Huobi strani kliknite »Stanja« in se nato pomaknite do »Račun za izmenjavo«, da položite USD. Pretvorite svoj USD v BTC

kako kupiti polkadot

3. korak: Poiščite DOT in kliknite na par DOT / BTC. 

4. korak: Najprej preverite svoje stanje in se prepričajte, da ste položili USD ali BTC nakazilo, nato vnesite znesek DOT, ki ga želite kupiti, in nato kliknite na nakup.   

OPOMBA Za nakup DOT lahko uporabite tržno naročilo ali omejeno naročilo. Naročilo stop-loss lahko uporabite tudi, če se odločite za kratkotrajno trgovanje, da preprečite izgubo.    

Kako kupiti Polkadot na OKEx

Korak 1: DOT je bil na seznamu OKEx uvrščen 17. julija 2020. Če želite kupiti DOT, najprej ustvarite račun na spletnem mestu OKEx in dokončajte postopek registracije.

2. korak: Nato izberite način nakupa ali prodaje; obstajajo trije načini izbire, Quick Trade, P2P Trade in Block Trade. Če želite kupiti z USD, izberite način hitre trgovine, saj je najhitrejši. 

3. korak: Pomaknite se do »Spot Trading«, ki v zgornjem središču strani išče DOT / BTC, izberite pravi par in vnesite znesek, ki ga želite kupiti. Preden nadaljujete, se prepričajte, da je bil vaš BTC uspešno kupljen. 

4. korak: DOT lahko tudi položite neposredno na OKEx ali prenesete svoj DOT iz OKEx v denarnico po vaši izbiri. 

Najboljše denarnice za Polkadot

Eden od dejavnikov, ki je vplival na rast cene DOT, je njegova denominacija žetonov, ki se je zgodila avgusta 2020. Polkadot je moral prvotno prodati denominacijo. Polkadot je prerazporedil žetone, ki so jih prej poslali svojim vlagateljem, in novi DOT, ki je bil razdeljen, je zagotovil, da so vlagatelji dobili več DOT. To pomeni, da bo stanje DOT 100-krat višje, cena na DOT pa 100-krat nižja (10.000.000 DOT bo postalo 1.000.000.000).

Za dolgoročne imetnike je varneje imeti svoje žetone v denarnici. Odstotek DOT, ki ga imate v primerjavi s skupno ponudbo, bo ostal nespremenjen. Ker je večina denarnic za mobilne in namizne računalnike brezplačnih in na voljo v operacijskih sistemih Windows, macOS in Linux, Android in iOS, jih ima večina kripto uporabnikov raje. V tem priročniku “Kako kupiti Polkadot” si bomo ogledali nekaj najboljših trdih denarnic za shranjevanje vašega DOT.

NameTypeGet
Trezor Model T

 • Strojna oprema
Ocena: 5.

Vzemi denarnico

Zaupajte denarnici

 • Mobilni
Ocena: 5.

Vzemi denarnico

Denarnica Safepal

 • Strojna oprema
Ocena: 4.

Vzemi denarnico

Več informacij o Polkadotu [FAQS]

Kaj je Polkadot?

Polkadot je blockchain protokol, ki se osredotoča na poenostavitev interoperabilnosti in medverižne komunikacije med več blockchains, tako da jih poveže v eno omrežje. Omrežje Polkadot je sestavljeno iz bistvenih delov, ki omogočajo njegovo interoperabilnost. Vključujejo relejsko verigo, Parachains, Parathreads in Bridges. Posamezna omrežja v omrežju Polkadot se imenujejo Parachains in so odvisna od relejske verige, ki je hrbtenica omrežja.

Je komunikacijsko središče med Parachains. Po drugi strani pa Parathreads omrežjem omogočajo nakup slotov, ki so na voljo na dražbi, preden kupijo drago režo Parachain. Vendar Bridge povezuje že obstoječe verige blokov, kot sta BTC ali ETH, v omrežje Polkadot, kar omogoča prenos sredstev med omrežjem Polkadot in drugimi verigami blokov. 

Je Polkadot dobra naložba?

Leto 2020 je bilo precej počasno za DOT, ki je dolgo časa doživljal izpad. Vendar je DOT doživel rast brez primere in celo dosegel nove vrhunce vseh časov. Pri določanju, ali je kovanec dobra naložba, nastopijo številni dejavniki, saj je trg lahko precej nestanoviten. Vendar ima Polkadot odlično ekipo s povezavo do Web3 in Ethereuma, njen načrt poti in partnerstva pa obetajo veliko. Vlagatelji pa bi morali pred nakupom kovanca opraviti lastne raziskave.   

O žetonu Polkadot (DOT)

Glede na čas pisanja je cena Polkadota znaša 29,53 USD pri 24-urnem obsegu trgovanja 5.134.540.893 USD. Samo na Binance ima DOT / BTC obseg trgovanja 791.128.313 USD. Trenutno se uvršča na 5. mesto na trgu kovancev s kovanci s 26.874.224.732 USD in krožno ponudbo 908.579.386 DOT kovancev. Vendar je največ Dobava ni na voljo.

Ekipa Polkadot

Polkadot je odprtokodni projekt, ki so ga ustanovili Gavin Wood, Robert Habermeier in Peter Czaban, podprla pa ga je fundacija Web3. Fundacija Web3 je švicarska fundacija, ki je bila ustanovljena za olajšanje popolnoma funkcionalnega decentraliziranega spleta. Za zagotovitev popolne funkcionalnosti Polkadota je Web3 Foundation naročila pet skupin in več kot 100 razvijalcev za izdelavo Polkadota. Trije ustanovitelji pa so 

Gavin Wood je tudi predsednik fundacije Web3, soustanovitelj Ethereuma, ustanovitelj Parity Technologies in ustvarjalec kodirnega jezika za pametne pogodbe Solidity. Njegovo znanje o kripto in blockchain industriji je pomagalo pri gradnji Polkadota.

Robert Habermeier je uspešen razvijalec in raziskovalec kripto in verig blokov ter tudi sodelavec Thiel.

Peter Czaban je tehnološki direktor fundacije Web3 in trenutno s pomočjo PlantingSpace pomaga razviti novo generacijo porazdeljene tehnologije..

Končna sodba 

Polkadot je zelo privlačen projekt, za katerim stoji odlična ekipa. Njegov poudarek na reševanju težav z interoperabilnostjo z verigami verig je bil všeč mnogim v vesolju. Vendar še naprej izboljšuje svojo mrežo. Je še vedno razmeroma mlad projekt, vendar je njegova cena narasla in zdi se, da ima potencial za večjo rast. Gre za odprtokodni projekt, ki je ustvaril platformo za povezovanje za prihodnje sedanje in pretekle blockchain projekte.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me