Napoved cene žetonov FTX (FTT) za leta 2021, 2022 in 2025

Ko novinec prvič vstopi na kripto trg, človek preseneti nad številnimi borzami, ki uporabniku ponujajo nakup, prodajo in trgovanje s kriptovalutami, vsaka s svojimi edinstvenimi lastnostmi in prednostmi. Poleg njih se pojavljajo tudi terminske borze, da bi zadostile naraščajočemu povpraševanju, da bi vse večjemu številu trgovcev, ki vstopajo v kripto prostor, zagotovili potrebne uporabniku prijazne platforme, orodja in informacije.

Eden od njih, FTX, je v frey vstopil že sredi leta 2019 in se od takrat kar dobro znajde. Ima izvorni žeton, imenovan FTT, ki ga trgovci lahko kupijo in dobijo ugodnosti pri opravljanju svojih poslov.

Ta članek o napovedovanju cen žetonov FTX se bo poglobil in preučil FTX, njegov žeton in kakšne funkcije ima, zaradi česar je privlačen za trgovce. V bistvu je to temeljno. Ta članek bo prav tako analiziral in napovedal napoved cen za žeton FTT ter ponazoril, kje je usmerjen tako kratkoročno kot dolgoročno.

napoved cene žetona ftx

FTX žeton Zgodovinska analiza cen 

Od uvedbe 31. julija 2019 je FTX ena redkih kriptovalut, ki v svoji ceni še ni doživela bistvenega upada. Ravno nasprotno. Že od samega začetka doživlja stalno rast. Po podatkih CoinMarketCap se je začelo s ceno 1,73 USD sredi leta 2019. Približno mesec dni zatem se je cena nekoliko znižala, vendar so bili njeni učinki le v centih in ne v dolarjih. Kmalu zatem se je začel spet vztrajno vzpenjati in sčasoma do sredine decembra 2019 presegel prvotno ceno 1,73 USD..

Leto 2020 je bilo dobro za vsakega voznika FTT. Tudi ko je udarila pandemija COVID-19, ki je povzročila, da se je skoraj ves trg znižal (cena Bitcoina je do sredine marca celo padla na nekaj več kot 5000 USD!), Je FTX nadaljeval s počasnim, a enakomernim trendom naraščanja cena, kot da ni bila slaba stvar. Verjetno počasi in enakomerno resnično zmagam na dirki.

Januarja 2021 je cena tako rekoč eksplodirala in se do trenutka nastanka tega članka skoraj podvojila.

Trenutna cena, tržna kapitalizacija, & Podrobnosti o dobavi

V času pisanja tega članka žeton FTT znaša 10,17 USD. Njegova cena se je v zadnjih 24 urah zvišala za + 3,46%, v zadnjih 7 dneh pa se je znižala za -6,96%.

Trenutno ima tržno kapitalizacijo 958.823.154 USD, kar jo uvršča na 44. mesto na celotnem kripto trgu. Njegova ponudba v obtoku je 94.346.958 s skupno ponudbo 345.219.294. Vendar nima največje tržne omejitve.

ftx-žetonFTX žeton (FTT)

Uvrstitev: 35$ 30.08Cena (BTC) Ƀ0.00059600Trgovinska kap$ 2,68 B Volumen$ 27,07 M24h Sprememba 2,8% Skupna dobava339,63 M FTT

FTX Napovedi napovedi prihodnjih cen žetonov (FTT)

Čeprav je vedno težko natančno napovedati, kam bo verjetno šla cena določenega kovanca, lahko po preučitvi njegovih osnov, vključno z naraščajočo priljubljenostjo uporabe terminskih borz, dobimo zelo dobro idejo..

Glede na to se po pregledu več virov in ogledu, kaj ponuja terminska borza, zdi, da je cena žetona FFT kratkoročno in dolgoročno zelo pozitivna. Wallet Investor je ocenil, da je FTT zelo bikovski. Napovedoval je celo + 82,52% povišanje cen v samo enem letu. To je cena 18,56 USD od trenutne 10,17 USD! V petih letih bi lahko bila cena do 50,06 USD!

Digitalcoin je podal tudi zelo pozitivno napoved cen. V enem letu napoveduje, da bo cena od 15,05 do 36,60 do enega leta in pet let. Čeprav je nekoliko konzervativen kot Wallet Investor, to še vedno pomeni + 32% oziroma 359% povečanja vaše naložbe.

Analiza cen podjetja Tradingbeast je še bolj konzervativna. Dejansko napoveduje znižanje cen za leto 2021. Vendar je to le kratkotrajno, saj potem pričakuje, da se bo cena v naslednjih letih zvišala. Do konca leta 2024 je izračunal povprečno ceno 16,80 USD.

Kratkoročne napovedi

AfterPriceChange
1 mesec 14.65 45,18%
2 meseca 16.56 64,04%
3 mesece 14.15 40,17%
6 mesecev 15.74 55,92%
1 leto 15.14 49,98%

Dolgoročna napoved

AfterPriceChange
1 leto 19.96 97,78%
2 leti 18.2 80,35%
3 leta 29,82 195,44%
5 let 25.75 155,06%

Napoved cene žetonov FTX 2021

Glede na zgornji grafikon lahko pričakujemo, da bo cena še naprej rasla. Pričakuje se, da bo povprečna stopnja rasti v povprečju znašala + 45,01%, pri čemer se bo cena uravnotežila med 14 in 15,50 USD..

Napoved cene žetonov FTX 2025

Leto 2022 naj bi bilo še eno pozitivno leto za vse gostitelje FTT. Približno v tem času je bilo ocenjeno, da se bo cena FTT skoraj podvojila. Vlagatelji lahko pričakujejo, da se bodo cene gibale med 15 in 19,50 USD.

Napoved cene žetonov FTX 2025

Leto 2025 je lahko leto, v katerem bo vsakemu vlagatelju davkov na finančne transakcije pred očmi planil znak ameriškega dolarja ($). V tem letu bo cena žetona FTT od 25,75 do 34,36 dolarja. To je skoraj + 200% povprečno povečanje!

Je žeton FTX dobra naložba?

Po analizi več grafikonov in ob upoštevanju, da smo pravkar vstopili na bikovski trg, obstaja resen dvom, da naložba v FTX ni dobra naložba. Pravzaprav samo držanje žetonov FTT, ne da bi izkoristili njihove ugodnosti za trgovanje, skoraj zagotovilo dobiček. Za tiste, ki se ukvarjajo s terminskim posli in trgovanjem s finančnim vzvodom, je lahko bogastvo, ki ga lahko ustvarijo, izjemno, čeprav to ni brez resnih tveganj.

Kako kupiti žeton FTX?

Ena od možnih pomanjkljivosti FTX je, da obstaja le omejeno število borz, na katerih je žeton FTT naveden z omejenim obsegom. Prva, ki mi pade na pamet, je sama terminska borza FTX. Drugi dobro znani so Binance, BitMax, Bitfinex, CoinEx in Huobi Global. Za popoln seznam izmenjav nadaljujte z CoinMarkCap ali CoinGecko.

Več informacij o žetonu FTX

Kaj je FTX?

FTX je platforma za trgovanje s terminskimi pogodbami, ki je bila ustanovljena maja 2019. Je v lasti podjetja FTX Trading LTD, registriranega na Antigvi in ​​Barbudi, s sedežem v Hong Kongu. Njihov izvorni žeton je FTT.

Ekipa & Partnerji

Ustanovitelj in izvršni direktor FTX ni nihče drug kot Sam Bankman-Fried, SBF. Za tiste, ki niso seznanjeni, je SBF ista oseba, ki je prevzela in pomagala rešiti decentralizirano platformo Sushiswap, potem ko je njen ustanovitelj, kuhar Nomi, izpeljal izhodno prevaro, ki je grozila, da bo projekt propadel. SBF ima dolgoletne izkušnje kot trgovec in ustanavljanje drugih podjetij, in sicer Alameda Research, istega podjetja, ki je inkubiralo FTX. Diplomiral je na MIT in diplomiral iz fizike.

Tehnični direktor in soustanovitelj FTX je Gary Wang, Googlov programski inženir, ki je prav tako ustanovil Alameda Research. Še en diplomant z MIT-a, Gary, je diplomiral iz matematike s področja računalništva.

Preostale člane ekipe sestavljajo uveljavljeni strokovnjaki z različnih področij.

FTX dobro podpirajo tudi partnerji iz številnih znanih zunanjih obratov. Podjetja, kot so Binance, Circle, Bitfinex, Paxos Pax itd., So FTX-u zagotovila do 8 milijonov dolarjev sredstev.

Varnost

Da bi vsakemu trgovcu FTX zagotovili mir, FTX ponuja več plasti varnostne funkcije.  Sem spadajo račun z geslom in 2-faktorska avtentikacija za vstop v vaš račun in dvig sredstev. FTX zagotavlja tudi varnost podračuna. Tu lahko uporabniki nastavijo lastne prijave po meri, če želijo drugim omogočiti uporabo njihovega računa z nastavljivimi dovoljenji.

Poleg tega lahko uporabniki nastavijo svoje IP-je in naslove denarnic na seznam dovoljenih. Za tiste, ki jih ne poznajo, je seznam dovoljenih strategij kibernetske varnosti, pri katerem lahko uporabnik v svojem računalniku izvaja samo dejanja, ki jih je skrbnik izrecno dovolil vnaprej.

Po navedbah njihove spletne strani je FTX poleg dodajanja dodatnih varnostnih ukrepov nedavno sodeloval s Chainalysis za spremljanje sumljivih transakcijskih dejavnosti.

Kot zadnji ukrep varnosti FTX zagotavlja zavarovalni sklad. Glede na to, da je FTX platforma za trgovanje s finančnim vzvodom, so glavna tveganja, s katerimi se morajo trgovci spoprijeti, tržna tveganja. Za tiste, ki so likvidirani, ne da bi dobili zadostno opozorilo, je bil ta zavarovalni sklad ustanovljen za pomoč pri izterjavi nekaterih, če ne celo celotnega premoženja. V času pisanja tega članka ima FTX v ZDA približno 21,5 milijona dolarjev.

Pristojbine

Za razliko od drugih terminskih borz, ki imajo standardizirane provizije, so FTX-ji nekoliko bolj specializirani. Imajo običajne pristojbine za Maker in Taker, le da njihove provizije temeljijo na količini. Tisti, ki imajo večji obseg, prejmejo nižje honorarje.

Drug način za zmanjšanje teh provizij je zadržati žetone FTT. V spodnjem grafikonu si lahko ogledate, kolikšen popust lahko dobi imetnik FTT.

FTX prav tako zaračuna 0,02% provizije za posle z 50-kratnim vzvodom za vse trge, razen za pare BTC-PERP in ETH-PERP.

Glavni razlog za uspeh trgovalne platforme so bili različni trgovski produkti in instrumenti.

Izdelki

FTX ponuja široko paleto izdelkov. Ponuja terminske pogodbe (tako trajne kot običajne terminske pogodbe), spot, delnice, žetone s finančnim vzvodom, oceno nestanovitnosti, storitve OTC (over counter), orodja za napovedovanje in trgovanje s Fiatom. Da bi olajšal trgovanje, FTX ponuja široke možnosti seznanjanja med kriptovalutami in stabilnimi kovanci.

FTT žeton

In končno, to me pripelje do njihovega domačega žetona, FTT, hrbtenica ekosistema platforme. Kot smo že omenili, lahko trgovci z žetoni FTT prejemajo popust na provizije. Lahko pa prejemajo tudi druge ugodnosti. To vključuje vložitev žetonov FTT, vključno z višjimi stopnjami napotitev, popustom za provizije za izdelovalce, bonusnimi glasovi in ​​povečanimi letalskimi nagradami.

Poleg tega imajo storitve nakupa in zapisovanja, pri katerih FTX odkupi in zažge žetone, enake:

  • 33% pristojbin, ustvarjenih na trgih FTX
  • 10% neto pribitkov v zavarovalni sklad („Socialized Gains“)
  • 5% provizij, zasluženih z drugo uporabo platforme FTX

Zaključek

Pri pregledu številnih koristnih funkcij, ki jih ponuja FTX, ni čudno, zakaj je njegov izvorni žeton v porastu od njegove uvedbe, tudi med medvedjim trgom 2020. Ker se vedno več maloprodajnih vlagateljev, trgovcev in institucij še naprej vliva na kripto trg, lahko pričakujemo, da se bo cena FTT nadaljevala z meteorističnim dvigom.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me