Napoved cene SushiSwap (SUSHI) za leta 2021, 2022 in 2025

Čeprav Bitcoin obstaja že od leta 2009, je trg kriptovalut nov. Pravzaprav tako novo, da je bilo treba izumiti in uporabiti veliko novih terminologij in imen. Izrazi, kot so hodling, tokenomika, FOMO, postajajo zdaj splošni.

Znana so tudi imena številnih kripto, kot so Ethereum, Polkadot, Litecoin, VeChain, Uniswap itd. Ob tem se včasih razvijalci ali izumitelji novih projektov in protokolov domislijo nekaj precej privlačnih ali celo prikupnih imen.

Ta članek o napovedovanju cen SUSHI bo preučil značilnosti Sushiswap-a in zakaj je tako edinstven in sporen. Ogledala si bo tudi napoved cene žetona SUSHI (spet nič s hrano), tako kratkoročno kot dolgoročno, da bi ugotovila, ali je ta žeton res svež in dober za zdravje vašega portfelja..

Napovedovanje cen SUSHI

Druga imena projektov pa so precej čudna, če ne celo zmedena. Takšna imena včasih nimajo nič skupnega s kriptovalutami ali decentraliziranimi financami (defi).

Kaj torej, če obstaja projekt platforme za decentralizirano izmenjavo (dex), ki ni le nov, ampak ima tako čudno ime? Še več, ta dex je poleg svojega imena sprožil tudi nekaj resnih polemik v zvezi s svojim rojstvom in s kom tekmuje. Ta dex ni nihče drug kot Sushiswap in ne, nima nič skupnega z dobroto japonske kuhinje, kot je sprva mislil ta pisatelj.

Zamenjaj Zgodovinska analiza cen 

Zamenjaj ni obstajal niti eno leto. Glede na pomanjkanje zgodovine je lahko nekoliko težko analizirati napovedno napoved. Vendar lahko o tem rečemo tam, kjer je bila cena.

Žeton SUSHI je bil predstavljen 28. avgusta 2020. Začel se je s ceno 3,44 USD. Kmalu zatem je doživel tako hiter skok cen in tržne omejitve. Po navedbah CoinMarketcap se je cena do 1. septembra zvišala na 10,19 USD.

Po tem je cena SUSHI v mesecih zatem začela počasi, a vztrajno upadati (o tem malo več). Povišanje cen se je začelo doživljati šele nekje sredi novembra. Glede na učinke bikovega trga se je cena SUSHI še naprej povečevala in leto 2020 zaključila s ceno 2.687 USD.

Cena pa se pri tem ni ustavila. Ko smo vstopili v novo leto, je cena še naprej naraščala. 9. januarja je s 4.62 USD na ta dan do 11. januarja hitro padel na približno 3.40 USD, nato pa se je do 16. januarja 2021 spet hitro povečal na 7.37 USD. Zaradi nenehnega padanja cene Bitcoinov se je začela tudi cena ene SUSHI da se vztrajno spušča.

Trenutna cena, tržna kapitalizacija, & Podrobnosti o dobavi

V času pisanja tega članka je cena enega SUSHI 6,13 USD. Po navedbah CoinMarketCap je uvrščen na 47. mesto na celotnem kripto trgu. Tržna kapica je 787.456.067 USD, obtočna ponudba pa 127.244.443 SUSHI. Njegova največja ponudba je 250.000.000.

SUSHI je v zadnjih 24 urah doživel -5,18% cene. V zadnjih 7 dneh pa je doživel 12,85% povečanje.

sušiSuši (suši)

Uvrstitev: 43$ 16,92Cena (BTC) Ƀ0,00033500Tržna kap$ 2.17 BVolumen$ 722,04 M24h Sprememba 2,37% Skupna oskrba 202,59 M SUSHI

Zamenjaj (SUSHI) Napovedi napovedi prihodnjih cen

Po analizi več virov in njihovih osnov se zdi, da ima žeton SUSHI zelo pozitiven pogled. Na primer, Wallet Investor je Sushiswap ne le ocenil za zelo bikovskega, temveč je napovedal tudi, da se bo cena v samo enem letu zvišala za 86,61%, cena pa bo 11,44 USD.

Po drugi strani pa je Tradingbeast napovedal, da bo do konca leta 2024 povprečna cena žetona SUSHI znašala 14,08 USD..

Kratkoročna napoved

AfterPriceChange
1 mesec 9,72 USD 61,98%
2 meseca 8,42 USD 40,34%
3 mesece 7,97 USD 32,88%
6 mesecev 8,44 USD 40,75%
1 leto 11,57 USD 92,92%

Dolgoročna napoved

AfterPriceChange
2022 11,57 USD 92,92%
2023 13,7 USD 128,4%
2024 17,65 USD 194,26%
2025 15,17 USD 152,9%

SushiSwap Napovedovanje cen 2021

Pričakuje se, da bo leto 2021 za kripto zelo ZELO razburljivo leto. Ne samo s trenutnim bikovskim trgom, temveč tudi s številom ustanov, podjetij in vlagateljev na trg, ni dvoma, da bo cena Sushiswap-a še naprej naraščala..

Za leto 2021 naj bi bila cena pozitivna, s povprečnim + 45,53% povečanjem. Glede na to, da gre za samo eno leto, to ni preveč umazano.

SushiSwap Napovedovanje cen 2022

Tudi leto 2022 bo imelo pozitiven odstotek, čeprav se zdi, da bo cena bolj ali manj ostala tam, kjer je dosegla leta 2021, med 9,00 in 10,50 USD. Kljub temu se zdi, da je 2022 pravi čas, preden vlak zares zapusti postajo, za vse, ki jih zanima nakup več žetonov SUSHI.

SushiSwap Napovedovanje cen 2025

Ko pridemo do leta 2025, naj bi se cena več kot podvojila. Z izjemnim povečanjem odstotka v povprečju za + 185,32% lahko vlagatelj, ki ima v svoji vrečki znatno količino suši (spet ne hrane), pričakuje zelo urejen dobiček..

Ali je Sushiswap dobra naložba?

Ob tako močnih napovedih cen in ob nenehnem razcvetu sektorja decentraliziranega financiranja (defi) ni dvoma, da je vlaganje dela portfeljskih sredstev v žetone SUSHI dobra naložba. Ko se leta nadaljujejo, lahko vlagatelji pričakujejo, da se bo del njihovih sredstev več kot podvojil. Ne samo to, lahko pa pričakuje, da bo lahko kateri koli Sushi žeton imel besedo pri upravljanju platforme Sushiswap.

Zdi se, da je projekt Sushiswap dex dobro videti po videzu stvari. Njegov žeton je finančno zelo pozitiven. Ljudje hitijo v prostor defi, da bi si ustvarili bogastvo. Vse je super, kajne? No, ne čisto. Če se zdi, da je Sushiswap dobra naložba, zakaj potem ima razvpit sloves? Tam se bomo potopili naprej.

Kako kupiti Sushiswap?

Žeton SUSHI lahko označite na najrazličnejših borzah. Tisti, ki imajo največ glasnosti, so Binance, OKEx, Huobi Global, Sushiswap, Bitfinex in BKEX. Lahko greš na CoinMarketCap ali CoinGecko da dobite popoln seznam borz.

Več informacij o Sushiswap

Kaj je Sushiswap?

Sushiswap je vilica Uniswap z lastnim upravljalnim žetonom, SUSHI. Avtomatizirana tržnica, ki je bila ustanovljena 28. avgusta 2020 (AMM) je hitro postal priljubljen skupaj s svojim nadrejenim modelom Uniswap. V nasprotju z Uniswap pa ponuja dodatne funkcije, kot so povečane nagrade za ponudnike likvidnosti.

Ob kodi Uniswap se je razvil v popolnoma novo platformo. Ponudili so spodbude, ki so bile več usmerjeno v skupnost kot Uniswap, ki omogoča, da ima kateri koli žeton SUSHI več besede pri upravljanju projekta kot tisto, kar je zagotovila Uniswap.

Da bi spodbudili uporabnike k uporabi platforme in jo naredili bolj usmerjeno v skupnost, so prilagodili funkcije nagrajevanja. Uniswap zagotavlja 0,30% provizij, ustvarjenih z zamenjavo, ponudnikom likvidnosti (LP) v skladu s količino likvidnosti, ki jo je zagotovil vsak uporabnik. Kot lahko vidite, je to dobro ustrezalo velikim LP-jem, ne pa tudi tistim, ki so lahko zagotovili le majhne zneske.

Vklopljeno Zamenjaj, ponudniki likvidnosti bi prejeli 0,25% teh provizij, preostalih 0,05% pa bi jih pretvorili nazaj v SUSHI in razdelili imetnikom žetonov Sushi. To je pomenilo, da bodo ponudniki zgodnje likvidnosti, ne glede na to, koliko so prispevali k združenju, prejeli obresti od provizij in jim omogočili, da postanejo predčasni člani upravljanja platforme.

Ne samo to, če bi se uporabnik odločil za dvig sredstev iz sklada, bi še vedno lahko zaslužil del te 0,05% provizije v SUSHI, ker je bil prej imetnik žetona SUSHI. Kot lahko vidite, je bila ta shema zelo privlačna in število sredstev, ki so se zaklenili, je eksplodiralo! Vendar pa je bilo, kako je Sushiswap v dveh tednih uspel pridobiti milijardo dolarjev, izjemno kontroverzno.

Pristop Sushiswap je bil v bistvu vampirski napad na Uniswap. Kaj je to? Da bi uporabnike preselili na njegovo platformo, tako da jim vzamejo likvidnostne žetone in jih postavijo na Sushiswap, je Sushi ustvaril zelo spodbudne nagrade za tiste zgodnje migrante. Te nagrade so bile v obliki dajanja tem migrantom visokih količin žetonov SUSHI. To so storili tako, da sta prva dva tedna po zagonu iztisnila 1000 SUSHI na blok. To je v bistvu vsrkalo življenje Uniswap-a tako uporabnikom, likvidnostnim skladom kot obsegu trgovanja. Ocenjeno je bilo, da je več kot 90% uporabnikov vzelo svoje žetone in se preselilo na Sushiswap.

Za nadalje spodbujati uporabnikom, ki so uporabljali platformo, so bile te zgodnje nagrade žetonov zmanjšane na 100 žetonov za kasnejše migratorje. Tisti, ki so vložili žetone SUSHI, so dobili dodatne provizije.

Za tiste, ki želijo zagotoviti likvidnost, imajo na voljo dve možnosti. Ko enkrat skočite na spletno mesto sushiswap, likvidnost lahko izberete bodisi v oddelku kmetije bodisi v novem meniju Onsen. Kmetijski odsek je reden likvidnostni sklad. Meni Onsen pa je rotacijski sistem nagrajevanja. To pomeni, da tisti v upravi glasujejo o tem, kateri pari bodo predstavljeni, kateri bodo ostali enaki in kateri ne.

Kar zadeva žeton SUSHI, prvotno žeton ni imel največje ponudbe. Po dvotedenskem lansiranju je bilo proizvedenih 100 sušijev na blok 100. Vendar je bilo kasneje odločil imeti dejansko trdno omejitev števila kovanih SUSHI in nekaterih drugih sprememb. Ta največja ponudba je 250.000.000, dosežena pa naj bi bila do novembra 2023.

Poleg tega je bilo določeno, da se zmanjša število žetonov SUSHI, ki se kovajo na blok. Trenutno se kova le 60 SUSHI / blok, do 1. februarja 2021 pa se bo spet znižal na 50. To bo nedvomno pomagalo s ceno preprečevati inflacijo, saj je bil to verjetno glavni razlog za te spremembe.

Kar zadeva upravljanje ekosistema Sushiswap, je kateri koli gostitelj SUSHI upravičen, da je del njegovega ekosistema upravljanja.  V sedanji obliki skupnost glasuje o vseh večjih strukturnih spremembah in uporabi sklada (kratica za sklad razvijalcev), medtem ko se bo OxMaki in osrednja ekipa odločila za manjše spremembe. Počakaj. Kdo za vraga je OxMaki?

Ekipa

Polemika okoli Sushiswap se ne konča z napadom vampirjev. Medtem ko so drugi protokoli defi, kot so Aave, Compound in Uniswap, imeli dobro znane ustanovitelje, ustanovitelji Sushiswap niso bili. Pravzaprav njihova natančna identiteta še vedno ni znana. Nekdo s psevdonimom Chef Nomi je ustanovil Sushiswap. Še dva soustanovitelja sta bila sushiswap in OxMaki. Vsi ljudje so vedeli zanje, da so bili njihovi ročaji na Twitterju.

Medtem ko je kuhar Nomi prvotno poslal svoje skrbniške ključe za pogodbo o selitvi v pogodbo o časovni zapori, zaradi česar ni imel popolnega dostopa do katerega koli bazena, in povabil katero koli organizacijo, da revidira protokol, da bi zagotovila njegovo preverjanje in varnost, se je resnično prestrašil kraj.

Izhod prevara

Kot da bi pojedel kos sušija, na katerem je bil zaljubljen velik kos vasabija, je nato kuhar Nomi poskusil sprožiti tisto, kar je izgledalo kot prevara. Čeprav kuhar Nomi ni imel dostopa do skladov, je imel dostop do sklada, ki je dodelil 10% vseh razdeljenih žetonov SUSHI. 5. septembra je iz Uniswap-a odstranil vso svojo likvidnost in nenadoma prodal vse žetone SUSHI v devfundu za 70.000 ETH, takrat vrednih 30 milijonov dolarjev!

Kuhar Nomi je poskušal upravičiti svoja dejanja, a skupnost se je bala, da ima neznana oseba preveč moči in je izgubila zaupanje. Žetoni znotraj devfunda naj bi financirali nadaljnji razvoj in raziskave za projekt. Niso bili osebni žetoni. Tudi kolega soustanovitelj OxMaki izrazil šok in razočaranje nad dejanji kuharja Nomi. Ni presenetljivo, da je ta vstaja povzročila, da se je cena za SUSHI pocenila.

Na srečo je priskočil Sam Bankman-Freid (SBF), izvršni direktor Ameida Research, ki je imel tudi eno največjih vrečk SUSHI in projekt praktično rešil. Ponudil je nadzor nad projektom, da bi omogočil nemoteno in uspešno še vedno migracijo uporabnikov na projekt. Kuhar Nomi mu je odobril in mu izročil ključe. SBF je nato ustvaril denarnico z več podpisi, da bi bila decentralizirana.

Kmalu zatem je kuhar Nomi presenetljivo vrnil vzeta sredstva! V svojem lastnem tweetu je imel “F **** up.” Ali je ravnal zaradi krivde ali strahu, da bi ga oblasti iskale, ni znano.

Vse to se je zgodilo v enem mesecu po začetku projekta!

Zaključek

Sushiswap ima eno najbolj kontroverznih in nestanovitnih zgodb o zgodovini doslej. Med defi hipe, ki je eksplodirala in še vedno eksplodira, je incident s kuharjem Nomi dokazal, da so nadzor in ravnovesje ter decentralizirana oblast močan predpogoj za vsak decentraliziran protokol. Ta incident je brez dvoma marsikomu pustil neprijeten, nenavaden okus in bi lahko bil smrtni udarec za projekt.

Kljub vsemu pa je Sushiswap iz te kaotične negotovosti prišel močnejši kot kdaj koli prej. Zdaj je bolj usmerjen v skupnost, saj lahko uporabniki oddajo predloge in glasujejo o njem, poleg tega pa je zdaj postavljenih veliko zavor in ravnotežij, da se tak dogodek nikoli več ne ponovi..

Z vidika vlagatelja bi moralo biti dejstvo, da je projekt lahko prišel iz tako resnega incidenta, dokaz trdnosti projekta in skupnosti za njegovo preživetje. Kljub strahu, ki ga je ustvaril, meni, da je treba na to lekcijo gledati pozitivno.

Ob vsem tem je projekt preživel in zdaj uspeva. Njena skupnost je dokazala svojo moč, da se mobilizira pred kakršno koli grožnjo tako njihovim finančnim interesom kot interesom decentraliziranih financ kot celote, četudi je skorajda že posesala življenje drugemu projektu defi.

Ne glede na to, kako lahko kdo vidi projekt, obstaja velika konkurenca med številnimi kripto in protokoli defi, vsak s svojim načinom zagotavljanja, da je njihov projekt še naprej aktualen na tako mladem trgu. Glede na to bi moral vsak vlagatelj, ki želi imeti zdrav naložbeni portfelj, razmisliti o dodajanju malo sušija v svojo prehrano.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me