VeChain VS Walton: Vodnik za primerjavo VET in WTC za leto 2021

Blockchain je porazdeljeno programsko omrežje, ki deluje tako kot digitalna knjiga kot mehanizem, ki omogoča varen prenos sredstev brez posrednika. Karkoli, od valut do zemljiških naslovov do glasov, je mogoče tokenizirati, shraniti in zamenjati v omrežju blockchain.

VeChain in Walton sta oba veriga verig. VeChain je blockchain platforma, zasnovana za izboljšanje upravljanja dobavne verige in poslovnih procesov. Njegov cilj je poenostaviti te procese in pretok informacij za zapletene dobavne verige s tehnologijo porazdeljene knjige (DLT).

Po drugi strani pa je Waltonchain veriga blokov, ki sledi podatkom o radiofrekvenčni identifikaciji (RFID) v celotni dobavni verigi. Waltoncoin (WTC) je izvorni žeton kriptovalut glavne verige, uporabniki pa lahko na podvezah ustvarijo lastne žetone.

V tem VeChain proti Waltonu V članku bomo prikazali razliko med tema dvema verigama verig, kakšna sta, kako se uporabljata ter kakšne so njihove prednosti in slabosti.

Primerjava VeChain VS Walton

JaxxExodus
Vechain Waltonchain
Tehnologija: NFC in RFID delo na POS (Proof of Stack) Tehnologija: RFID delo na POST (Proof of Stack and trust) je nekoliko naprednejši POS
Hitrost transakcije / čas blokade: 220 Hitrost transakcije / čas blokade: 100
Vrsta: Kovanec Vrsta: Žeton
Trenutna cena (USD): vechain

VeChain (VET)

$ 0,051010

Trenutna cena (USD):waltonchain

Waltonchain (WTC)

$ 1.06

Kaj je VeChain?

Vechain proti Waltonu

VeChain je veriga blokov, zasnovana za poenostavitev upravljanja dobavne verige. Prvotno je bil zasnovan, da bi ugotovil, ali je resnični izdelek ponaredek ali ne – preprečuje prevare in udarce. Od takrat ga velike korporacije uporabljajo za sledenje vsem, od proizvodnje vina do avtomobilov.

To je preprosto: vsakemu izdelku dajte edinstveno identiteto, nato pa s senzorji sledite dogajanju v posamezni fazi dobavne verige. Tako se lahko podjetja prepričajo, da se z izdelki ravna pravilno, potrošniki pa lahko preverijo, ali so njihovi nakupi zakoniti.

Ključne značilnosti Vechaina

To je javna veriga blokov, kjer lahko vsakdo bere, piše in uvaja decentralizirane aplikacije in pametne pogodbe na verigo blokov VeChainThor..

Ima lastno tehnologijo IOT in upravljanje dobavne verige, dokazano izvajanje verig blokov, ki se uporablja v panogah, kot so luksuzno blago, alkoholne pijače in kmetijstvo.

Vechain podpira tudi izvajanje lastnega prenosa pristojbin, kar pomeni, da uporabnikom dApp ni treba imeti VET ali VTHO za pisanje transakcij, če razvijalci za sponzoriranje določijo povezane stroške plina..

Kako kupiti VeChain (VET)?

Z VeChainom se trguje na različnih kripto borzah. Poleg borz lahko Vechain prodajate tudi prek posredniških storitev, da bi olajšali nakupni postopek za nestrokovnjake. Ti posredniki omogočajo nakup VeChain po fiksni ceni in imajo pogosto več plačilnih rešitev, enostavnejši za uporabo za začetnike.

Tukaj je nekaj premislekov, preden izberete tržnico za nakup VeChain:

Pristojbine: Borze običajno zaračunajo razmeroma nizko provizijo za trgovanje med 0,1 in 0,3 odstotka pri vsaki trgovini, medtem ko posredniške storitve običajno zaračunavajo višje nakupne provizije do 10 odstotkov. Poleg provizij za trgovanje pogosto obstajajo tudi provizije za pologe in dvige.

Preverjanje: Večina borz in posredniških storitev zahteva, da preverite svojo identiteto, preden lahko začnete deponirati fiatne valute, kot so dolarji ali evri. Načini preverjanja se med različnimi ponudniki razlikujejo, vendar boste običajno morali naložiti kopijo potnega lista (ali drugega osebnega dokumenta) in veljavno dokazilo o prebivanju (npr. Račun za komunalne storitve)..

Postopek preverjanja lahko traja od 10 minut (z uporabo orodij za videokonference) do nekaj tednov.

Načini plačila: Če želite kupiti Bitcoin, Ethereum ali druge valute, morate denar položiti na tržnico. Večina borz vam ponuja le možnost nakazila denarja z bančnim nakazilom, kar lahko traja do 5 dni.

Vendar posredniške storitve pogosto ponujajo dodatne načine plačila, kot sta VISA ali MasterCard z doplačilom.

Varnost: Varnost igra tudi pomembno vlogo pri trgovanju s kriptovalutami – že je bilo več vdorov na trge kriptovalut.

Cryptoradar ponudnikom filtrira tako, da ponuja varnostne funkcije, kot so 2FA, hladilnica ali denarnice z več znaki. Priporočamo vam tudi, da na borzah ne hranite večjih količin fiatnih ali digitalnih valut, saj bi to lahko vplivalo na kramp.

Partnerstva VeChain

DNV GL

DNV GL je bil ustanovljen leta 1864 in ima 300 pisarn po vsem svetu. Zagotavljajo storitve zagotavljanja kakovosti za podjetja v pomorski, naftni in plinski ter energetski in obnovljivi industriji.

DNV GL izda certifikate sistema upravljanja na koncu postopka inšpekcijskega preverjanja in certificiranja. To dokazuje, da postopki in izdelki podjetja ustrezajo mednarodnim standardom.

DNV GL je partner in delničar VeChaina. Obe družbi delita prepričanje, da je prihodnost zagotovil v tehnologiji veriženja blokov VeChain Summit 2019, DNVGL pa je objavila, da je svojo zasebno verigo blokov popolnoma preselila na VechainThor.

Od objave partnerstva je DNV GL skupaj razvil več izdelkov, vključno z nizkoogljičnim ekosistemom in MyStory, rešitvijo za sledljivost in trženje. DNV GL je svojo zavezanost ekosistemu VeChain potrdil tudi s selitvijo svoje zasebne verige blokov na javni blok verige VeChainThor za svoje stranke..

DNV GL je prav tako vsakemu odjemalcu podelil digitalno denarnico z nefungibilnimi žetoni (NFT), tako da ima vsaka stranka digitalno identiteto ter lahko dostopa do ekosistema DNV GL in komunicira z njo. S tem je DNV GL izdal več kot 900.000 denarnic v primerjavi z Ethereumom, ki ima le 400.000 denarnic.

BMW

Marca 2018 je BMW potrdil sodelovanje VeChaina v programu BMW Startup Garage Program, partnerskem programu, pri katerem bo BMW skupaj z udeležencem razvil njihovo tehnologijo in jo kupil za uporabo BMW-ja..

Med vrhom VeChain 2019 je bilo potrjeno, da bosta VeChain in BMW skupaj razvila DApp z imenom VerifyCar za avtomobile BMW.

VerifyCar bo zapisal podatke o vozilu na verigo blokov VeChainThor. Primeri informacij, ki bodo zabeležene, vključujejo evidenco kilometrine, zavarovanja in servisne evidence vozila.

Prednosti & Proti VeChainu

Vechain Pros

 • VeChain ima na svojih platformah veliko delujočih aplikacij dApps, ki delujejo na dovoljenem Blockchainu.
 • Blagovna znamka VeChain je vzpostavila številna ugledna partnerstva z nekaterimi vodilnimi blagovnimi znamkami na svetu.
 • Po zagonu glavnega omrežja THOR bodo vsi partnerji VeChaina prešli na sistem dvojnih kovancev THOR.
 • Podjetje vodi močna ekipa, ki ima večletne izkušnje s kripto domeno.

Vechain Cons

 • Za razliko od drugih kriptovalut VeChain ni popolnoma decentraliziran, saj ima polcentraliziran pristop.
 • Nove nadgradnje in pobude potrebujejo več časa, da se uresničijo zaradi velike velikosti razvojne skupine.
 • Upravljanje dobavne verige in kategorija dApps sta dva sektorja, kjer se VeChain sooča z močno konkurenco že uveljavljenih kriptovalut.

Obiščite spletno mesto

Kaj je Waltonchain?

Waltonchain je veriga blokov, ki sledi podatkom o radiofrekvenčni identifikaciji (RFID) v celotni dobavni verigi. Walton coin (WTC) je izvorni žeton kriptovalut glavne verige, uporabniki pa lahko na podvezah ustvarijo lastne žetone.

Upravljanje dobavne verige je ena najvidnejših in najbolj očitnih načinov uporabe tehnologije veriženja blokov. Vsi, od FedExa do Walmarta, si prizadevajo za blockchain rešitve za povečanje učinkovitosti z zmanjšanjem stroškov in trenja.

Tudi projekti, kot je VeChain Thor, so globoko osredotočeni na težavo, vključno s kodami NFC in QR, skupaj s širitvijo na druge poslovne operativne zadeve.

Ekipa Waltonchain je dobro pripravljena za boj, vendar imata soustanovitelja Do Sanghyuk in Xu Fangcheng rodovnike kot direktorja Korejskega združenja standardnih izdelkov oziroma Septwolves Group Ltd. Kim Sukku, nekdanja podpredsednica podjetja Samsung, je glavna znanstvena svetovalka.

Waltonchain je dobil ime po Charlieju Waltonu, ki je izumil RFID tehnologijo. To je tudi kratica za Wisdom Alters Label, Trade Organization in Network. Ni povezano z Walmartom ali družino Walton, ki je lastnik tega trgovca.

Z osredotočanjem na eno najpogosteje uporabljenih tehnologij v dobavni verigi lahko Waltonchain zgradi trajnostno podjetje.

Raziskovanje projekta bomo začeli z globokim potopom v Walton coin (WTC), lastniški kriptovalutni kovanec blokovske verige Waltonchain.

Waltonchain TEAM

Izdelava novega poslovnega ekosistema, ki integrira verigo blokov z IoT. Naša ekipa je skupina pionirjev, specializiranih za integracijo verige blokov, interneta stvari in tehnologije RFID. Vključuje kitajske in korejske poslovneže, akademike in investicijske talente. Tehnologijo blockchain razširimo v Internet stvari, saj bo ta kombinacija pripeljala do naslednje tehnološke revolucije.

Naš projekt močno podpira starejše razvijalce verig blokov, priznane investicijske institucije, prestižne odvetnike, finančne strokovnjake, vrhunske strokovnjake za oblikovanje čipov in starejše voditelje kitajskih vrhunskih tehnoloških in oblačilnih podjetij..

Waltonchain ima v lasti profesionalno, močno in raznoliko ekipo, kot so inženiring, razvoj podjetja, maloprodaja.

Vodstvo Waltonchaina:

Ali Sanghyuk: Pobudnik projekta v Koreji. Trenutno je predsednik Kitajsko-korejskega odbora za kulturni razvoj in direktor Korejskega združenja za proizvodne standarde.

Xu Fangcheng: Pobudnik projekta na Kitajskem. Je nekdanji vodja dobavne verige v skupini Septowves. Trenutno je na položaju direktorja podjetja Shenzhen Silicon, trenutno pa je predsednik upravnega odbora Quanzhou Silicon.

Prednosti & Proti WaltonChainu

Waltonchain profesionalci

 • Izkušena ekipa
 • Raziskovalna / izobraževalna platforma, povezana s številnimi znanimi kitajskimi in korejskimi univerzami
 • Fizični izdelki pomagajo preveriti rezultate
 • Industrijska povezava, zlasti oblačilna tehnologija na Kitajskem (zahvaljujoč prejšnjim delovnim izkušnjam)
 • Dobra interoperabilnost

Waltoncain Cons

 • Informacije o projektu so nepopolne in nejasne
 • Blockchain ni testiran, trenutno je v fazi razvoja
 • Spletno mesto z natipkanimi črkami.

Obiščite spletno mesto

VeChain VS Walton: Zaključek

Pri primerjavi VeChain in Walton Chain je jasno, da imata dva zelo različna pristopa k isti težavi. Temeljne tehnične rešitve so si sicer podobne, vendar so njihove izvedbe na nasprotnih koncih spektra.

VeChain je platforma, ki temelji na verigi blokov, ki beleži resnico dogajanja na vsaki stopnji dobavne verige. Združuje fizično sledenje z evidencami verig blokov, da spremlja izdelke iz resničnega sveta od proizvodnje do dostave, preprečuje prevare in povečuje preglednost. Medtem ko je Waltonchain soliden projekt z ekipo več kot 20 izkušenih članov. Podjetje ima nekaj pomembnih partnerstev z vladnimi organizacijami in podjetji iz zasebnega sektorja.

Waltonchain je več kot le platforma oskrbovalne verige, ki tehnološkim podjetjem omogoča, da ustvarijo lastne pod verige in izkoristijo Waltonovo nadrejeno verigo..

Čeprav Waltonchain trenutno ni cenjen kot konkurent, se zdi, da bo v naslednjih nekaj letih naredil preboj s svojimi ambicioznimi partnerstvi in ​​razvojnim načrtom.

Čeprav imata tako VeChain kot Walton Chain svoje prednosti in slabosti, je na koncu VeChain boljši blockchain z uporabo teh meritev. To bi se lahko v prihodnosti spremenilo, toda Walton Chain mora veliko nadoknaditi, saj je VeChain ocenjen na 12-krat večjo velikost.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me