WAX Review (WAXP) – Een mooie toekomst vooruit

Hoewel het misschien is geholpen door recente gebeurtenissen, omdat mensen ernaar streven zichzelf te vermaken terwijl ze binnenshuis opgesloten zitten, kan niet worden ontkend dat de videogame-industrie de afgelopen tien jaar een enorme explosie in groei heeft gekend. Aangezien de jaarlijkse verkoop van goederen in die virtuele werelden in de game-industrie een piek heeft bereikt van maar liefst $ 100 miljard, leidt dit ons tot de vraag: wat is de volgende stap? Binnen komt onze WAX-recensie om dieper in te gaan op de zogenaamde de “King of NFTs.​

WAX heeft tot doel de boeken over gedigitaliseerde goederen te herschrijven, wat ze zijn, waar we ze kunnen verhandelen en hoe we de waarde van wat anders een verzameling van 1s en 0s gekleed in blitse kledingstukken zou kunnen brengen naar de echte wereld? Er zijn er die lyrisch blijven (woordspeling bedoeld) over de waarde van deze tokenized goederen, en als je samen met onze WAX-recensie leest, zou je kunnen ontdekken dat er een hele nieuwe wereld is die we nog moeten verkennen.

NFT’s, of niet-vervangbare tokens, worden in snel tempo een nieuwe manier om items op internet te verhandelen, door ze te tokeniseren op een gespecialiseerd blockchain-netwerk dat wordt ondersteund door robuuste en veilige cryptocurrencies. Het is gepromoot als de weg voorwaarts voor ons om alles online te creëren, kopen, verkopen en verhandelen, als een manier voor hen om een ​​duidelijke authenticiteit en waarde te hebben. Met WAX’s uitgebreide gedecentraliseerde ecosysteem, je kunt alles tokeniseren, van videogames, films, muziek, boeken, kunstwerken en de kleinere dingen daartussenin. Laten we verder lezen om te ontdekken wat de toekomst in petto heeft.

WAX recensie

Wat is WAX?

WAX is een afkorting van Worldwide Asset eXchange. Het is een gedecentraliseerd blockchain-platform dat is ontworpen als een open, transparant, eerlijk, onveranderlijk, betrouwbaar en algemeen toegankelijke marktplaats om virtuele goederen uit te wisselen, getokeniseerd als een NFT. Deze items variëren van items die in een videogame worden gebruikt, verzamelmemorabilia of zeldzame ruilkaarten. Traditionele marktplaatsen zijn vaak gecentraliseerd binnen een gesloten ecosysteem. Een storefront in een videogame is bijvoorbeeld alleen toegankelijk binnen die game, bestuurd door een derde partij.

Het maakt het moeilijker om binnen te komen en te beperken in wat je kunt ruilen, terwijl het ook vatbaar is voor vervalsing en oplichting of het betalen van manipulatieve en hoge prijzen. Bovendien hebben de digitale goederen die in traditionele zin zijn gemaakt geen echte waarde. Dit is waar de kracht van NFT’s om de hoek komt kijken, samen met marktplaatsen zoals die aangedreven door WAX. Op het uitgebreide gedecentraliseerde netwerk van WAX worden digitale goederen gecertificeerd en geverifieerd met behulp van de blockchain, en kan een breed scala aan goederen naadloos worden afgehandeld..

Als een van de meest populaire NFT-beurzen is WAX voortdurend proactief geweest in het benaderen van nieuwe markten en klanten om samen te werken om unieke NFT’s in zijn systeem te brengen. We hebben gezien dat hele collecties binnen enkele minuten uitverkocht waren op WAX, waarbij honderdduizenden unieke items werden gedistribueerd door de native WAXP-cryptocurrency. Zelfs op de secundaire markten – met andere woorden, markten voor tweedehands goederen – hebben we gezien hoe verzamelaars en enthousiaste enthousiastelingen NFT-items met een waarde van duizenden dollars per stuk hebben verhandeld..

Wat kunt u doen met WAX?

Aangedreven door de blockchain van WAX, kunt u eenvoudig uw eigen, kopen, verkopen en verhandelen verschillende vormen van tokenized digitale activa of NFT’s. WAX was oorspronkelijk ontworpen om zeer gewilde of verzamelobjecten in videogames te verhandelen, zoals wapens, bepantsering, voertuigen, eigendommen, skins van personages, kleding, power-ups, extraatjes, prestaties en al het andere dat kan worden gebruikt of gekoesterd. Sindsdien zijn ze echter uitgegroeid tot buiten de snelgroeiende game-industrie door middel van handel en speelkaarten, speciale merchandise, verzamelbare kunstwerken en posters, en meer..

WAX heeft onlangs een ongelooflijke groei doorgemaakt, omdat het blockchain-platform grote merken en persoonlijkheden blijft aantrekken die op hun marktplaatsen komen, waardoor een ander medium kan communiceren met hun publiek. Hier zijn enkele van hun meest recente partnerschappen:

 • William Shatner – Een geliefde en legendarische Hollywood-persoonlijkheid die meer dan 60 jaar beroemd is geworden, met als meest memorabele Star Trek’s Captain Kirk. Zijn persoonlijke memorabilia werden tokenized als een grote verzameling NFT-ruilkaarten, die erin geslaagd is om 10.000 pakketten gevuld met 125.000 foto’s te verkopen die cruciale en gedenkwaardige momenten in zijn leven markeren en die in slechts 9 minuten was uitverkocht.!
 • Topps – Ze zijn een van de bekendste makers van ruilkaarten ter wereld en hun prestaties met NFT’s zijn net zo respectabel. De eerste verkoop van NFT’s op de blockchain van WAX van de Garbage Pail Kids (GPK) -franchise was in slechts 28 uur uitverkocht. En nog opmerkelijker: de meest recente verkoop van de GPK Goes Exotic-serie heeft in slechts 67 minuten 20.000 pakketten met 240.000 geïndividualiseerde kaarten verkocht – ter waarde van $ 204.800.
 • Deadmau5 – Een nieuwe samenwerking met WAX zorgt ervoor dat de beroemde deadmau5 hun nieuwe RAREZ-merk uitbrengt. Een serie verzamelbare merchandise op WAX ter waarde van naar schatting $ 100.000 voor meer dan 6.000 unieke NFT-pakketten wordt vermeld, nog een duwtje in de richting van blockchain-acceptatie door de muziekindustrie.
 • Atari – Ooit een iconische en legendarische maker van videogames van weleer, lanceert Atari een samenwerking om digitale popcultuurkunstwerken op WAX te verkopen, geïnspireerd door hun iconische box-art die de gouden eeuw van klassieke videogames van 40 jaar geleden besloeg. Je kunt die herinnering opnieuw beleven met albumhoezen die tot leven zijn gebracht met 3D-graphics en geanimeerde renderingen in een verbluffende en artistieke vorm.
 • straatvechter – Een aanstaande samenwerking nadat WAX een nieuwe samenwerking met Capcom heeft getekend, WAX zal het iconische Street Fighter-universum en zijn gedenkwaardige personages hun weg naar de blockchain zien vinden. Ze bieden zeldzame verzamelobjecten in de vorm van ruilkaarten en een uniek nieuw ontwerpmechanisme waarmee je vergelijkbare kaarten kunt combineren en vervolgens een krachtigere en unieke kaart kunt maken..

Hoewel WAX veel partnerschappen en samenwerkingsverbanden heeft geïnitieerd om zijn NFT-marktplaatsen uit te breiden en te verleiden tot een meer mainstream publiek, is er ook een reeks nieuwe projecten die onafhankelijk op WAX worden geïntroduceerd, waarbij het gebruiksgemak en de brede gebruikersbasis als een enorme attractie. Hier is nog een lijst die we hebben gevonden voor onze WAX-recensie:

 • Bitcoin Origins – Een doorlopende verzameling van zeldzame en verzamelbare kunstwerken is gemaakt door een brede samenwerking van artiesten over de hele wereld om Bitcoin te vieren door zijn geschiedenis en vele prestaties die op WAX worden vermeld. Je kunt een stukje geschiedenis bezitten om de voortdurende opkomst en welvaart van Bitcoin te markeren door middel van speciale kaarten, inclusief aanwijzingen om deel te nemen aan een speurtocht naar 1 Bitcoin.
 • Uplift Art – Uplift Art, een op humanitair initiatief gebaseerd initiatief, heeft een nieuwe collectie entertainmentkaarten uitgegeven met unieke kunstwerken en muziek op WAX. Hun uiteindelijke doel is om geld in te zamelen voor liefdadigheidsevenementen en hebben onlangs meer dan $ 20.000 opgehaald via 486.664 tokens om een ​​school in Haïti te bouwen.
 • Kogs – Het is een POGs-achtig spel in de stijl van de jaren 90 dat WAX-geslagen tokens gebruikt als speelbaar item. Je kunt KOGs-tokens kopen, verkopen, ruilen en verzamelen, of je kunt ze gebruiken om tegen andere spelers te vechten in KOGs-aangedreven spellen in online toernooien. Je kunt zijn NFT’s ook gebruiken om speciale features en functies te ontgrendelen in andere door RFOX aangedreven games binnen zijn virtuele ecosysteem.
 • Blockchain-helden – Een collectible trading card-pakket met 40 originele personages geïnspireerd op belangrijke figuren binnen de blockchain-industrie, verdeeld over 9 unieke zeldzaamheden. Deze omvatten volledig geanimeerde personages, 3D-graphics, verzamelbare artefacten en meer om blockchain te vieren, exclusief beschikbaar gesteld op WAX.

De geschiedenis achter WAX.

WAX werd in 2017 opgericht door William E. Quigley, Jonathan Yantis en John Brechisci Jr. Ze staan ​​ook bekend als de makers van de beruchte OPSkins, ‘s werelds grootste online marktplaats voor het uitwisselen van in-game goederen. Het ondersteunde ooit belangrijke titels zoals Counter-Strike Global Offensive (CSGO), Player Unknown Battlegrounds (PUBG), King of the Kill (KotK), onder anderen. De geschiedenis van WAX gaat echter veel verder terug, met indirect 20 jaar ervaring van de oprichters in het pionieren van e-commerce en andere online marktplaatsen..

WAX hield twee tokenverkopen voor zijn native WAXP-cryptocurrency. In oktober 2017 verkocht de eerste in totaal 520 miljoen WAXP-tokens in twee fasen aan zowel institutionele beleggers als geselecteerde openbare deelnemers, waarmee $ 45,5 miljoen werd opgehaald. Later in november 2017 werd een openbare ICO gehouden die 136,9 miljoen WAXP-tokens aan het publiek verkocht, waarmee nog eens 9,6 miljoen dollar werd opgehaald voor de voortdurende ontwikkeling van de WAX-blockchain..

Heeft WAX wijzigingen of updates gehad?

Oorspronkelijk werd WAX gemaakt op de Ethereum-blockchain, maar later migreerde het naar een aangepaste versie op EOS. Als zodanig werden de originele ERC-20 WAXP-tokens omgewisseld naar een nieuwe standaard na de lancering van het main-net. WAX is echter continu het bouwen van meer ‘bruggen ‘om de compatibiliteit en interoperabiliteit tussen de ketens beter te ondersteunen met de Ethereum-blockchain, waardoor ontwikkelaars gemakkelijk kunnen migreren naar WAX terwijl ze ook naadloze toegang behouden tussen het ecosysteem van beide ketens, zoals het kunnen werken met ERC-721 en ERC-1155 NFT’s.

Op het moment van schrijven van deze WAX-recensie, dit is de grootste netwerkupdate van de WAX-blockchain​een nieuw DeFi-geïnspireerd ‘tokenomic’-model om een ​​hybride inter-blockchain te creëren, de NFT-tokenisatiefunctie van WAX en veelzijdige marktplaatsen te verbinden, en gecombineerd met de superieure monetaire mogelijkheden en schaal van Ethereum. Het doel is dat netwerkdeelnemers op WAX kunnen profiteren van een betere benutting en optimalisatie van hun kernactiviteiten voor zowel WAX als Ethereum.

Met andere woorden, de marktplaats op consumentenniveau zal worden aangedreven door WAX, en Ethereum zal er naast zitten om complexere economische aspecten van het runnen van de WAX-blockchain af te handelen. Dit heeft de voordelen voor gebruikers van beide ketens vermenigvuldigd. Met deze ‘brug’ kunnen gebruikers op Ethereum gebaseerde NFT’s verzamelen – zoals die welke zijn getokeniseerd met ERC-721 en ERC-1155 utility-cryptocurrencies – en deze verhandelen op WAX zonder gaskosten te hoeven betalen. Ondertussen worden netwerkkosten opnieuw verdeeld onder de WAX-gemeenschap.

Dit streven hoopt van WAX een van de eerste openbare blockchains te maken die een economisch model van de 4e generatie binnendringt, waarbij de waarde van een token direct gekoppeld is aan economische activiteit op meerdere onderling verbonden blockchains, elk geselecteerd vanwege zijn optimale prestaties en bruikbaarheid. Hier is een uitgebreide kijk op enkele van de nieuwe componenten voor dit nieuwe inter-blockchain-tokenomische model voor onze WAX-beoordeling:

 • WAXP naar Ethereum Bridge – Met deze nieuwe ‘brug’ kunnen WAXP-houders hun bezit omzetten in WAXE door hun WAXP-tokens te verbranden.
 • WAXE – Een nieuw ERC-20 utility-token voor houders om deel te nemen aan de nieuwe WAX-tokenomics en vervolgens zowel WAXE als ETH te storten in een WAXE-ETH-liquiditeitspool.
 • WAXE-ETH Liquidity Pool – Een liquiditeitspool voor het WAXE-ETH-handelspaar dat wordt gewaardeerd met behulp van zijn prijsalgoritmen, waar deposanten ook WAXE-ETH Liquidity Pool-tokens kunnen verdienen.
 • WAXE-ETH Liquidity Pool Token – Een ERC-20-token kan worden gebruikt om in te zetten in de WAX ​​Economic Activity Pool om WAXG en ETH te verdienen.
 • WAXG – Een nieuw ER-20 governance-token, waar je WAXG kunt verbranden om meer ETH van de Piggybank Pool te ontvangen of WAXG kunt gebruiken om te stemmen over netwerkbeheer.

De WAX ​​Economic Activity Pool is een smart-contract op Ethereum dat twee afzonderlijke pools beheert:

 • Distribution Pool – Ontworpen om waarde te verzamelen die is afgeleid van de WAX-blockchain. Vergoedingen die op de WAX-blockchain worden gegenereerd, worden omgezet op ETH en verdeeld onder WAXE-ETH-houders, die ze vervolgens kunnen inzetten in de WAX ​​Economic Activity Pool.
 • Piggybank Pool – Ontworpen om voortdurend waarde te verzamelen die is afgeleid van de WAX-blockchain. WAXG-tokenhouders die hebben besloten hun tokens in de WAX ​​Economic Activity Pool te verbranden, ontvangen hun toegewezen percentage van de ETH-gedenomineerde waarde opgeslagen in de Piggybank Pool.

Voor wie is WAX?

WAX is ontworpen voor iedereen die virtuele goederen wil consumeren en verzamelen of voor makers die iets willen creëren dat van tastbare waarde kan zijn. WAX biedt niet alleen een breed platform met marktplaatsen om deze activa gemakkelijk uit te wisselen, maar ook de gedecentraliseerde applicaties (dAPP’s) die krachtig genoeg zijn om zelf NFT’s te bouwen.

De blockchain van WAX zorgt ervoor dat u ze kunt uitwisselen op plaatsen die algemeen toegankelijk zijn, transparant zijn gemaakt, met behoud van gecertificeerde authenticiteit en op een gedecentraliseerd netwerk dat over de hele wereld is verspreid – niet alleen de gebruikelijke grenzen van het beperken van winkels binnen de ene of de andere omgeving..

Op het moment dat dit WAX-overzichtsartikel werd geschreven, worden er gemiddeld meer dan 300.000 dagelijkse transacties gebruikt door meer dan 320.000 actieve gebruikers wereldwijd. Samen hebben ze meer dan 100 miljoen unieke NFT-items verhandeld, waarvan meer dan 50 miljoen gloednieuw op WAX zelf zijn gemaakt – met een totale gecombineerde waarde van meer dan $ 50 miljoen verhandeld. Dit toont dan het potentieel aan voor de groei van WAX en de zich voortdurend ontwikkelende markt voor NFT’s, en het brede scala aan bruikbaarheid.

Gamers konden items met elkaar uitwisselen, waardoor hun in-game-ervaringen verder werden uitgebreid, van zeldzame en krachtige wapens die in shooters worden gebruikt, een speciaal pantser in een middeleeuws rollenspel of grotere turbo’s voor je raceauto. Je zou ruilkaarten kunnen kopen en verkopen, een hele verzameling verzamelen om de strijd aan te gaan met je vrienden of om op te scheppen.

Fans konden voor de gelegenheid memorabele merchandise verzamelen, zoals stickers en posters van hun favoriete bands. Je zou je eigen zeldzame meesterwerken kunnen maken die connaisseurs kunnen verzamelen, net als een schilderij van Picasso of Da Vinci, maar met de toegevoegde voordelen van digitalisering zoals geanimeerde of 3D-kunst.

Overzicht van de functies van WAX.

Vanuit het oogpunt van een gebruiker is de belangrijkste interface voor het gebruik van WAX via de WAX Cloud Portemonnee of WCW. Hier kun je alle NFT’s die je bezit in je inventaris bekijken. WCW heeft een functie waarmee gebruikers beloningen of speciale drops van NFT-makers kunnen verdienen. Via de WCW-applicatie kunt u ook bladeren door de vele gedecentraliseerde applicaties (dAPP’s) die op WAX zijn gebouwd en die het enorme netwerk van marktplaatsen aansturen – zowel via primaire als secundaire goederenmarkten..

Een van de beste eigenschappen van WAX is het eenvoudige onboarding-proces met WCW. Je hebt de optie van een ‘twee-klik’-registratieproces voor een nieuw account, of gebruik een van de vele aanmeldingsopties die beschikbaar zijn om in te loggen, zoals je accounts op Facebook, Google, Steam, Twitter, Discord, Reddit , Twitch, Line en verschillende anderen. Deze onboarding-functie betekent dat toegang tot WAX veel gemakkelijker wordt gemaakt dan vergelijkbare gedecentraliseerde blockchain-platforms, inclusief eenvoudige manieren om accountherstel uit te voeren.

Dit is lange tijd het belangrijkste obstakel geweest voor de reguliere acceptatie van blockchain-services, omdat het normaal gesproken vaak ingewikkelde en risicovolle installatieprocedures met zich meebrengt, zoals verbinding maken met portefeuilles van derden, jongleren met lange seed-zinnen en ervoor zorgen dat je je sleutels bewaart. veilig. Als u die sleutels of seed-zinnen kwijtraakt, heeft u in de meeste gevallen geen toegang meer tot uw account. WAX elimineert die ongemakken, hoewel meer ervaren gebruikers zouden kunnen kiezen voor veiligere manieren om hun account te vergrendelen door de WCW-portemonnee als optie te gebruiken.

WAX heeft ook een speciaal ontwikkelaarsportaal en biedt ondersteuning en initiatieven om hun aanbod voortdurend uit te breiden. Deze inclusieve aanpak maakt het gemakkelijker voor ontwikkelaars om aan boord te springen bouwen hun eigen platforms aangedreven door WAX, met naadloze integratie met de WCW-portemonnee, verbonden met krachtige API’s om een ​​brede stroom aan gegevens aan te boren, en met een blockchain die veilig, snel, efficiënt, kosteneffectief en robuust is. De blockchain van WAX heeft al meer dan 54 miljoen blokken geproduceerd met een snelle bloktijd van 500 milliseconden en met een hoge doorvoersnelheid van 5.000 TPS om de virtuele economie te ondersteunen.

WAX is ook achterwaarts compatibel met EOS. Dit betekent dat ontwikkelaars die dAPP’s op EOS hebben gemaakt, deze apps gemakkelijk kunnen migreren of dupliceren om op WAX te draaien. WAX heeft ook bouwde zijn eigen gedecentraliseerde generator voor willekeurige getallen (dRNG) voor ontwikkelaars om te integreren in hun applicaties, waardoor een aantoonbaar eerlijk, fraudebestendig en transparant mechanisme ontstaat. Het kan gemakkelijk worden ingezet in videogames, maar kan ook worden uitgebreid naar andere toepassingen zoals loterijen of weggeefacties.

Alternatieven voor wax.

WAX is verreweg niet het enige platform dat een NFT-marktplaats aanbiedt, aangezien deze specifieke industrie snel in omvang toeneemt. Hier zijn enkele andere alternatieven en potentiële concurrenten van WAX:

 • Open zee – Dit is de grootste NFT-marktplaats en wordt beschouwd als de belangrijkste concurrent van WAX, aangezien het ook onderling verbonden marktplaatsen heeft van een verscheidenheid aan verschillende diensten en platforms op één plek. Hier vindt u kunstwerken, ruilkaarten, verzamelmemorabilia, sportkaarten, utility-tokens en beloningen, of volledige domeinnamen die kunnen worden ingewisseld.
 • Enjin – Een verbonden marktplaats voor alle door Enjin gebouwde gedecentraliseerde games, mogelijk gemaakt door de blockchain van Enjin. Hier kunnen gebruikers verschillende goederen uitwisselen, zoals wapens, bepantsering, extraatjes, power-ups, kleding, enzovoort – zelfs tussen verschillende games. Enjin heeft sinds de oprichting al een enorme groei doorgemaakt en is recentelijk geworden de eerste op gaming gerichte cryptocurrency die is goedgekeurd in Japan.
 • Decentraland – Een ander op games gebaseerd platform, Decentraland is een grote online virtuele game, een blockchain-versie van De Sims. Op de groeiende NFT-marktplaats konden gebruikers kleding en andere wearables, speciale namen voor je online avatar of onroerend goed en hele werelden binnen Decentraland ruilen.
 • Zeldzaam – Rarible is een van de meest populaire NFT-marktplaatsen voor individuele makers. Het heeft niet het zakelijke of industriële bereik van WAX via A-tier samenwerkingen, maar het heeft een gezonde economie waar men kunstwerken en andere entertainmentgerelateerde goederen kan maken en uitwisselen..

WAX Review, conclusie

Aan het einde van onze WAX-recensie vragen we ons af hoeveel groter de NFT-sector mogelijk zou kunnen groeien. Zoals we in onze inleiding hebben benadrukt, zijn er veel soorten items die kunnen worden tokenized in een NFT om waarde toe te voegen aan zichzelf binnen een virtueel ecosysteem en het terug te brengen naar de fysieke wereld. Het stelt zowel consumenten als makers in staat een hele nieuwe wereld te verkennen en een breed scala aan nieuwe doelgroepen te bereiken. Het zijn niet alleen de jonge, technisch onderlegde en enthousiaste mensen die aan boord komen, want we hebben gehoord dat een 70-jarige vrouw in Florida de ruilkaarten van William Shatner verzamelt.

WAX heeft zeker nog het einde van zijn groei gezien, gezien zijn proactieve benadering om nieuwe gebruikers en ontwikkelaars aan te trekken, evenals zijn nauwe banden met grote spelers in de industrie via de WAX Adviesraad. De leden zijn onder meer leidinggevenden en figuren bij Google, Microsoft, Marvel, Atari, Magic Leap, Exploding Kittens, Unity, Topps en meer om de kracht van de blockchain-industrie voort te stuwen en terug te brengen naar de reguliere acceptatie. Er zijn ongetwijfeld uitdagingen die in het verschiet liggen, zoals zorgen over regelgeving over buitensporige online uitgaven en leeftijdsbeperkingen, maar al met al is er veel om naar uit te kijken van WAX.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me