Brave Browser Review 2021: de toekomst van veilig en privé internetten?

De meeste privacymensen hebben al jaren geen advertenties gezien. Wat is al het gedoe over Brave Browser? Is de Brave-browser echt een stap voorwaarts voor de rechten van gebruikers op privacy of is het gewoon een slimme manier om mensen te kiezen als slaaf van de zakelijke marketingmachine? Dit is iets dat we moeten onderzoeken en daarom hebben we deze diepgaande Brave Browser-recensie geschreven.

Het internet is op veel manieren een integraal onderdeel van het dagelijks leven. De dappere browser biedt gebruikers een manier om zonder advertenties op internet te surfen, door simpelweg de blootstelling van uw gegevens aan adverteerders te beperken. Algoritmen of algo’s kunnen u niet identificeren omdat er geen trackinggegevens naar hen worden verzonden, dus het is niet de moeite waard om een ​​advertentie weer te geven. Dit is wat de levensduur van uw batterij bespaart en pagina’s sneller laadt. Dus, wat maakt deze benadering anders dan het toevoegen van add-ons met uw gewone browser? Lees verder in deze Brave Browser-recensie voor meer informatie.

dappere browserreview

Is Brave browser gratis?

Ja, de Brave-browser is gratis en kan mogelijk ook in uw portemonnee steken. De dappere browser gebruikt een Ethereum ERC-20-token genaamd Basic Attention Token of BAT om gebruikers te betalen voor het browsen door hun advertenties. Dit is een opt-in-programma dat BAT uitbetaalt voor het bekijken van door Brave Browser goedgekeurde advertenties. De gegevens die door de browser worden verzameld, worden lokaal gedaan, ze presenteren vervolgens advertenties die specifiek op u zijn gericht. De opzet is niet opdringerig en ze hebben fantastisch werk geleverd door mensen ervan te overtuigen dat ze veilig zijn.

Brave browser gebruikt eindgebruikers om een ​​dienst te verlenen, hun aandacht. Als u niet wilt deelnemen, hoeft u dat niet te doen en hun browser is gratis te gebruiken, zelfs als u geen dappere goedgekeurde advertenties wilt zien.

Is Brave een veilige browser?

Nee, maar niets is veilig vanuit veiligheidsoogpunt; het is altijd een wapenwedloop tussen slotenontwerpers en sluisonderbrekers. Dit gezegd hebbende, als je op zoek bent naar een niet-roddelende browser die niet veel informatie over jou geeft, is Brave een goede keuze, als je iets plug-and-play nodig hebt.

Cookies volgen alles wat u online doet, zo is het internet ontworpen om te werken. Helaas weten marketingbudgetten hiervan te profiteren. Facebook, Google, Microsoft, Amazon en elke website kunnen een zeer robuust beeld vormen van wie u bent. Als ze een netwerk hebben dat groot genoeg is om u op internet te volgen.

Hoewel Brave uw operationele beveiliging (of opsec), hun externe portemonneeprovider, niet direct zal opblazen Handhaven is blij om. Met ketenanalyse, aanmelden om uitbetaald te worden en geld opnemen zal alles blootleggen. Blockchains zijn transparant en onveranderlijk. Het KYC-proces koppelt uw BAT-fondsen aan elke Ethereum-portemonnee, -uitwisseling of bedrijf waarnaar u ze overdraagt.

De supercoole, privacyschendende, Brave-advocaten hadden eigenlijk geen andere keus dan het gevestigde belang van de Brave-browser te beschermen. We zien hier echter geen probleem mee, aangezien het een gratis aanmeldingsservice is die gebruik niet discrimineert. Ze nemen iedereen aan en betalen gelijk uit, uitsluitend op basis van het bekijken van advertenties, daarnaast creëerden ze een betalingscorridor voor inhoudconsumenten om makers van inhoud te belonen.

dappere browserfuncties

Gebruikt de Brave Browser Google??

De dappere browser lijkt Google op 3 manieren te gebruiken. De eerste is Chromium, een open-source testnet van Google voor Google Chrome. Brave is gebaseerd op Chromium dat de basiscode van de browser vormt.

Ze verwijderden eenvoudig de Google-spyware, voegden overal HTTPS toe, blokkeerden enkele trackingfuncties, voegden Tor toe zonder instructies, een BAT-portemonnee en willekeurige achtergronden voor elk nieuw ongebruikt tabblad.

De tweede is de standaardzoekmachine. U kunt Google instellen als de standaardzoekmachine. Dit wordt echter niet aangeraden. De derde is dat Brave-browser alleen Chrome-extensies kan gebruiken, dit zorgt voor eenvoudigere migratie, aangezien Google het marktaandeel van internetgebruikers controleert en het logisch zou zijn dat het grootste deel van de ontwikkelaars browser-apps zou maken..

Brave browsers kunnen Google-services ook indirect gebruiken als de gebruiker toegang moet hebben tot zijn Gmail, YouTube of andere Google-services moet bekijken.

Alle advertenties, inclusief Google-advertenties, worden niet weergegeven, aangezien trackinggegevens zijn uitgeschakeld door de Brave Shields. The Brave Shield blokkeert niet alleen advertenties, maar heeft ook cookie-instellingen, HTTPS-upgrades, blokkeert scripts, preventie van vingerafdrukken en deze services zijn aanpasbaar per site of wereldwijd voor elke site. Sommige Kenmerken zijn niet voor alle platforms beschikbaar, dus doe altijd je eigen onderzoek.

Dappere webbrowser downloaden

Dus nu, na een korte introductie, denk je dat je Brave eens zou willen proberen? Ga naar Brave.com en selecteer Downloaden. Dit doet me denken aan de oude grap van Internet Explorer en Bing. De enige keer dat u IE en Bing ooit zou gebruiken, is als u een andere browser moet opzoeken nadat u Windows hebt geïnstalleerd. Over IE gesproken, ze gebruiken ook Chromium voor hun basiscode.

Iedereen zou de Brave-browser eens moeten proberen. Het geheugen- of RAM-gebruik is indrukwekkend en zorgt ervoor dat oudere computers niet worden gestrest. We zouden dit echter niet op een Pentium 3-systeem uitvoeren, lach niet te hard, dit is een legitieme zorg voor liefdadigheidsinstellingen die computertraining geven aan kinderen en volwassenen.

Veel mensen over de hele wereld kunnen zich geen betere computers veroorloven en de Brave-browser is niets voor hen. De niet-bankieren zijn om een ​​reden niet betaald. Ze hebben geen papierwerk en zullen nooit naar KYC gaan. Als zodanig kunnen ze nooit financiële voordelen behalen door de enige browser te gebruiken die hen had kunnen helpen bij het upgraden van hun verouderde computers.

Hoe Brave browser te gebruiken

De Brave-browser is intuïtief en eenvoudig te gebruiken. Als u Internet Explorer kunt gebruiken, kunt u Brave gebruiken. Ze hebben een eenvoudig in te stellen interfaceprompt die een paar vragen stelt over hoe u wilt browsen. Eenmaal voltooid, is het internet binnen handbereik in een semi-privé tot privé-manier, afhankelijk van uw selectie.

Zodra u de browser in gebruik heeft genomen, zult u onmiddellijk merken dat er een paar dingen anders zijn. Wanneer je een nieuw tabblad opent, krijg je een geweldige foto te zien van iets cools, dat denken we tenminste. Ze presenteren u linksboven een paar statistieken, waaronder; Advertenties en trackers geblokkeerd.

Die statistieken zijn de belangrijkste reden om Brave te gebruiken. Ze staan ​​niet toe dat bepaalde details over u worden onthuld op de sites die u bezoekt, waaronder uw internetgeschiedenis en locatie. Dit beperkt adverteerders van het direct identificeren van uw interesses, voorkeuren en antipathieën, wat betekent dat ze niet naar u kunnen adverteren.

HTTPS-upgrades beschermen uw gegevens ook verder door uw sessie te versleutelen. Maakt het moeilijker voor uw verkeer om te worden geanalyseerd. De laatste statistiek is uw bespaarde tijd, dit is direct het gevolg van het niet laden van advertenties en reageren op trackers. Stel je voor dat je probeert het kantoor te verlaten, maar het is je verjaardag en iedereen wil je wensen. Dit is browsen met advertenties.

Stel je nu de dag voor dat je eindelijk ontslag neemt uit een baan die je haat, je loopt gewoon naar binnen, geeft je baas je ontslag en loopt weg. Snel, gemakkelijk en echt bevredigend. Dat is wat browsen zonder advertenties is. Advertentievrij browsen verlengt de levensduur van uw batterij aanzienlijk, omdat uw browser deze taken gewoon niet meer uitvoert.

Er is ook een klok die niet binnen 24 uur staat, dus het is naar onze mening nutteloos. Ze hebben geprobeerd repareren dit probleem voor bijna 2 jaar en gewoon opgegeven. Het laatste dat ik moet noemen, is de portemonnee die we hierboven noemden. Terwijl ze ook een Binance-portemonnee in hun Nachtelijk versie dit is niet beschikbaar in de stabiele release, dus we zullen nog geen commentaar geven.

Dappere beloningen-advertenties

Hoewel we totaal tegen het gebruik van de Uphold-portemonnee zijn. De manier waarop ze ervoor hebben gekozen om geld te verdienen met dit project, is respectabel. Brave browser verkoopt gerichte marketing aan adverteerders. Gebruikers die ervoor kiezen om advertenties te bekijken, worden voor hun tijd betaald in Basic Attention Token of BAT. Het is een win-win voor alle betrokken partijen.

Een ander kenmerk van de service is de maker van de inhoud een fooi geven voor hun inhoud. Hierdoor kunnen alle uitgevers en makers ook profiteren van uw aandacht, zelfs als u hun financiële prikkel om inhoud te maken hebt verwijderd.

Het marketinggenie achter Brave en BAT is verbluffend. Het is als een virus: als je een videomaker een fooi geeft die zich niet heeft aangemeld, wordt hij / zij financieel gestimuleerd om zich aan te melden en overhandigt hij KYC-gegevens om geld op te nemen omdat er gratis geld beschikbaar is en de meeste mensen geld belangrijker vinden dan privacy.

Is Brave-browser beter dan Chrome?

Ja. Brave browser is beter dan standaard Google Chrome. Google Chrome is ontworpen als een directmarketingtool, die 64,45% van het marktaandeel controleert. Chrome heeft ingebouwde plug-ins die kunnen worden uitgeschakeld. Chrome verzamelt gegevens over gebruikers, verwerkt deze gegevens met behulp van zijn algo’s en levert inhoud rechtstreeks in uw gezichtsveld terwijl u op internet surft. Door miljarden dollars te verzamelen, komt dat oude gezegde in me op: ‘als het gratis is, ben jij het product’.

Bij gebruik op deze manier laadt Chrome pagina’s traag. Het wordt een processor en een geheugenvarken, waardoor de batterij leeg raakt of uw voedingseenheden of PSU harder duwt dan nodig is. Dat kost u tijd en elektriciteit.

Dappere browser versus Safari

Safari is ontworpen door Apple Inc. Het enige gebruik voor Safari is het downloaden van een andere browser. Toegegeven Safari is een stuk beter dan IE, met een totaal marktaandeel van 17,5%. Safari doet het best goed voor zichzelf door op de 2e plaats te komen.

Bovendien zal Apple proberen uw digitale rechten te beschermen en naar de rechter stappen om uw gegevens niet aan overheidsinstanties te overhandigen als en waar versleuteling wordt gebruikt, maar als ze worden gedwongen door een gerechtelijk bevel, zullen ze zich hieraan houden..

Moedig versus Firefox

De huidige CEO van Brave Brendan Eich was ook de maker van Javascript en voormalig CEO van Mozilla Corporation. De Mozilla Corporation heeft Firefox gemaakt en beheerd. Mozilla verdient zijn geld met … Je raadt het al, advertenties. Ja soort van. Zoekmachines betalen Mozilla royalty’s om de browser te gebruiken om toegang te krijgen tot de gegevens van gebruikers. Firefox is gratis en open source met een ontwikkelingsgemeenschap die over de hele wereld is gevestigd. Het is nog steeds eigendom van Mozilla, een bedrijf met winstoogmerk.

De Tor-browser is niet voor niets gebaseerd op Firefox, de in hoge mate aanpasbare extra plug-ins zijn niet ingebouwd, maar kunnen worden geïnstalleerd en gebruikt. In een eerlijk gevecht met plug-ins heeft Brave het moeilijk tegen Firefox. We denken niet dat de Brave-browser Tor volledig gebruikt en mist de nodige toevoegingen die beschikbaar zijn in de Tor-browser om identiteiten te veranderen terwijl je bladert, terwijl je dit nog steeds kunt bereiken door alle Tor-sessies, vensters en tabbladen te sluiten en een nieuwe Tor-sessie te openen, venster of tabblad.

Firefox beheert 4,58% van het browsermarktaandeel met ongeveer een kwart miljard actieve maandelijkse gebruikers, achtereenvolgens zijn ze 20 keer groter dan Brave Browser, die 12 miljoen actieve maandelijkse gebruikers heeft.

Brave Browser voors en tegens

Brave browser heeft meer voor- dan nadelen. Het is een betere browserkeuze als het gaat om privacy en houdt minder tracks bij in vergelijking met standaard browserinstallaties. Het wordt standaard geleverd met een ingebouwde Adblocker en is sneller en efficiënter bij het surfen op internet.

Aan de andere kant is de Brave-browser overgeleverd aan Google als het gaat om extensies, omdat het geen eigen bibliotheek met add-ons heeft en de dictaten van een derde partij moet volgen. Extensies van derden worden ook niet afzonderlijk door Brave gecontroleerd, gelukkig zal de Brave-browser u adviseren als deze ongewenste activiteit van de add-on opmerkt. De Tor-service werkt, maar is niet te vergelijken met de originele Tor-browser en dit is naar onze mening gewoon een marketinggimmick.

De Brave-browserimportfunctie is handig voor bladwijzers en uw geschiedenis en dat is alles. Brave kan uw wachtwoorden niet importeren. Het is lastig voor de meeste eindgebruikers. Je zou kunnen zeggen dat je je wachtwoorden niet in je browser moet opslaan, maar niemand volgt dat advies op, behalve mensen die zijn gehackt en van hun fouten hebben geleerd, deze gebruikers zijn er maar heel weinig.

Nadelen

De olifant in de kamer met Brave Rewards en hun opt-in marketing is dat u akkoord gaat met een dienst, waarbij u het product bent. Dit is misschien prima voor bepaalde mensen, maar het is een halve maatregel.

Om BAT-tokens voor echt geld te verzilveren, moet je KYC doen, wat het punt van online privacy verslaat. Mensen hebben minder aanmeldingen nodig die zijn gekoppeld aan hun echte identiteit. Elk bedrijf dat over uw KYC-gegevens beschikt, is een extra aanvalsvector voor hackers.

Waarom zou u gebruiken?

De Brave-browser levert wat wordt beloofd, ze zijn zonder meer de beste in hun klasse voor stroomverbruik en zullen de levensduur van uw batterij aanzienlijk verlengen. Persoonlijk hebben we al jaren geen advertenties gezien en weten we niet waar het om gaat. We gaan onze plug-ins niet vermelden vanwege opsec en wat niet.

dappere browserreview

Brave Browser Review: conclusie

Privé browsen is een verantwoordelijkheid, geen recht. Terwijl de Brave-browser een stap in de goede richting is. Het is gewoon oké, het biedt niets bijzonders op het gebied van privacy en is niet de beste tool. Hoewel Tor beter is, laat u niet misleiden door te denken dat u het ook veilig kunt gebruiken.

Privé browsen gaat over een uitgebreide reeks protocollen, niet alleen door een magische browser te gebruiken die u zal beschermen. Om te beginnen krijg je een VPN, denk erover na om je huidige machine mee te formatteren DBAN en te beginnen met een nieuwe installatie. Er zijn een paar privacy tutorials dat kan zelfs echt helpen oude. Sommige stappen zijn extreem en hangen af ​​van wat u probeert te doen.

Onze KYC-gegevens zijn ons meer geld waard dan Brave-browser kan bieden, het enige dat nodig is, is één lek om uw identiteit te laten stelen en gedwongen te worden jaren van uw leven te verspillen met vechten voor uw eigen identiteit. In deze limbo-periode kun je geen huis kopen, geen nieuwe auto krijgen en de politie houdt je misschien vast met het idee dat je de identiteitsdief bent.

Hoewel we niet het gevoel hebben dat de Brave-browser opvalt in vergelijking met de rest, in termen van beveiliging en privacy, is het een geweldige plek voor gebruikers om te beginnen. Gebruikers die niets weten van online best practices, hebben een solide uitgangspunt nodig en dapper biedt dit in schoppen. Helaas is privacybeveiliging als een geladen pistool en kunnen eindgebruikers zichzelf in de voet schieten.

Brave is de beste energiebesparende browser die er is. We zijn en zullen de Brave-browser blijven gebruiken bij het gebruik van apparaten die op batterijen werken. Het is een geweldige energiebesparing en we raden iedereen aan om ze eens te proberen.

De willekeurige achtergrond van het tabblad is de beste functie van deze browser, het vertraagt ​​je om echt na te denken over wat je gaat zoeken of welke site je gaat bezoeken. Een moment nemen om na te denken en echte schoonheid te observeren, is een leuke onderbreking van de sleur van het digitale leven.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me