9 najboljših načinov za nakup Bitcoinov z gotovino 2021 – Ultimate Guide

1. LocalBitcoins 2. BitQuick 3. Zid kovancev
LocalBitcoins.com-logotip bitquick logotip ZID KOVANCI
ZAČETI! ZAČETI! ZAČETI!

Ja! Prav ste prebrali. Bitcoin lahko kupite z gotovino. Vemo, da je res težko razumeti platforme za trgovanje in izmenjavo Bitcoinov, še posebej, če ste začetnik. Nekatera spletna mesta ponujajo plačila s kreditno / debetno kartico, vendar je vseeno potrebno potrpljenje, da nenehno čakamo, da bodo Bitcoini dostavljeni. Poleg tega spletna mesta za izmenjavo zahtevajo številne osebne podatke, ki bi lahko ustvarili negotovost med uporabniki. Večina uporabnikov daje prednost zasebnosti v zvezi z Bitcoin transakcijami.

Če ste oseba, ki je bolna od teh platform za izmenjavo, ali začetnik, ki želi na preprost način kupiti nekaj bitcoinov, potem je ta članek vreden branja. Zagotovili smo podrobno razlago glede načinov in spletnih mest, kjer lahko Bitcoin kupite z gotovino (poljubna fiat valuta).

Kakšne so prednosti nakupa Bitcoina z gotovino?

V nasprotju s številnimi spletnimi mesti za izmenjavo Bitcoinov se potreba po preverjanju dokumentov in tveganjih, povezanih z izmenjavo vaših osebnih podatkov, ni pomembna. Težko je razumeti nakupni postopek nekaterih spletnih mest, ki uporabljajo različne načine plačila za prvega kupca. Nakup bitcoinov z gotovino je preprost in hitrejši kot na primer z bančnim nakazilom. Za nakup Bitcoinov ni potrebno nobeno preverjanje in se v manj kot 3 urah prenese na vašo denarnico.

5 načinov za nakup Bitcoinov z gotovino

Spletna mesta za medsebojno izmenjavo

Obstaja nekaj spletnih mest (pregledanih spodaj), ki vam omogočajo osebno trgovanje, vendar delujejo kot skrbniške storitve. Pri tej metodi se kupci lahko srečajo z določenimi prodajalci, izbranimi na spletnem mestu, in nadaljujejo z nadaljnjo transakcijo. Tu spletno mesto deluje kot sistem hrambe, pri katerem spletno mesto zadrži vse Bitcoin-e prodajalca in jih sprosti kupcu, ko prodajalec potrdi plačilo za Bitcoin..

Bitcoin bankomati

Trenutno obstaja veliko bankomatov, ki so zasnovani tako, da ponujajo Bitcoin z deponiranjem gotovine v njih. Uporabnik lahko pridobi Bitcoin v določeni Bitcoin denarnici tako, da v te naprave položi gotovino. Postopek je preprost in takojšen.

Kupite Bitcoin z gotovino osebno

S prodajalcem se lahko obrnete prek katerega koli spletnega mesta v družabnih omrežjih ali na katerem koli forumu in se odločite, da se osebno sestanete. Kasneje lahko Bitcoine kupite pri prodajalcu v medsebojnem dogovoru. V tem primeru morate biti previdni, da vas ne bi prevarali ali oropali. Naš predlog za kakršno koli osebno transakcijo Bitcoin je, da se sestanete v banki ali na javnem prostoru (kavarna, nakupovalni center ali drugi kraji, kjer so drugi ljudje).

Z gotovinskim pologom

Nekatere platforme imajo to možnost, kjer lahko kupec položi gotovino na bančni račun prodajalca za nakup Bitcoinov. Na nekaterih platformah so banke povezane z njimi, kjer gotovino položite v določeno banko, ki jo predlaga spletno mesto.

Z gotovino po e-pošti

Ta metoda ni priporočljiva. Lahko pa ga uporabimo za majhne transferje.

Zakaj je najbolj zaželena medsebojna izmenjava?

Medsebojna izmenjava ali znana tudi kot decentralizirana izmenjava, ki jo upravlja in vzdržuje programska oprema. Medsebojna izmenjava trgovcem omogoča medsebojno trgovanje brez vmešavanja tretjih oseb. No, obstajajo nekatera spletna mesta, ki med trgovci delujejo kot skrbniška storitev in s tem zagotavljajo dodatno varnost trgovcem (kar je zelo priporočljivo). Vendar interakcija med obema stranema (kupcem in prodajalcem) poteka prek platforme in v posel ni vpletena nobena druga stranka. Ta metoda ima številne prednosti.

Prednosti medsebojne izmenjave / tržnice

Sistemi medsebojne izmenjave ponujajo nizke menjalne tečaje, enostavne za uporabo, zasebne in zavarovane ter se strogo upirajo cenzuri transakcij. Ta sistem ohranja zasebnost uporabnika, ne da bi zahteval kakršne koli osebne podatke. Enkrat opravljeni denarni prenosi sploh niso reverzibilni, kar preprečuje, da bi prodajalca prevarali. Varnostni sistem, ki ga ponujajo spletna mesta, ki vključujejo medsebojno izmenjavo, je odličen. Poleg tega nekatere borze P2P ponujajo nizke menjalne tečaje in podpirajo različne načine plačila, kot tudi za udobje uporabnika.

9 najboljših borz za nakup Bitcoinov z gotovino

1. LocalBitcoins

LocalBitcoins.com-logotipLocalBitcoins je edinstvena platforma, ki ponuja medsebojne storitve, kjer se trgovci srečujejo in trgujejo skupaj s spletnimi transakcijami. To priljubljeno spletno mesto je bilo predstavljeno leta 2012. To spletno mesto s sedežem na Finskem sicer ni borza bitcoinov, ampak je platforma, na kateri se trgovci predstavijo in osebno trgujejo (ali prek gotovinskih depozitov, PayPala in celo darilnih kartic) s strani spoštovanje pravil trgovanja. LocalBitcoins deluje kot hramba za trgovce. Ko ustvarite račun na tej strani in vstopite kot kupec, lahko vidite seznam prodajalcev, ki so pripravljeni prodati Bitcoin z različnimi menjalnimi tečaji in ponudbami, ki so prikazani kot oglas. Po izbranem prodajalcu se lahko povežete tako, da spustite sporočilo in po zaključku trgovanja svoje Bitcoine dobite v svojo denarnico LocalBitcoins..

Preverjanje

LocalBitcoins ne zahteva nobenega preverjanja osebnih podatkov ali vaših osebnih podatkov. Preprosto se morate prijaviti s svojim e-poštnim naslovom. Nekateri prodajalci, s katerimi trgujete, lahko zahtevajo osebno izkaznico in nekatere osebne podatke. LocalBitcoins delujejo po vsem svetu, vendar je to odvisno od likvidnosti trgovcev v vaši državi. S svojo fiat valuto lahko trgujete s trgovcem, ki jo je pripravljen sprejeti.

Varnost

LocalBitcoins se podaljša, da ohrani kompaktno varnostno nastavitev. Spletno mesto ima dvofaktorsko preverjanje pristnosti, skupaj s šifriranjem HTTPS in zaščito za prijavo. To spletno mesto bo všeč raziskovalcem varnosti, saj ima tudi odličen program belih klobukov, ki ga ni mogoče najti na drugih platformah. Skupaj s temi varnostnimi ukrepi bodo uporabniki prejeli SMS in e-poštna opozorila. Ko gre za izbiro prodajalca, se prikaže zgodovina trgovanja skupaj s povratnimi informacijami trgovcev, kar kupcem pomaga pri pametni izbiri.

Pristojbine in omejitve

Kupci ne smejo plačati nobene provizije za spletno mesto. Vendar so menjalni tečaji odvisni od cene, ki jo prodajalec določi za prodajo bitcoinov. Nekateri prodajalci zaračunavajo nekoliko visoko, da pokrijejo 1% provizijo, ki jim jo zaračuna spletno mesto. Znesek opravljenih transakcij ni omejen, saj ta platforma deluje na medsebojni komunikaciji.

Pomoč strankam

Podpora strankam, ki jo ponuja to spletno mesto, je zelo dobra. Obstajajo različne možnosti za prijavo lažnega predstavljanja, izgubljene dvofaktorske overitve ali gesla. Stran s pogostimi vprašanji rešuje večino poizvedb, vendar se lahko z njimi osebno obrnete po e-pošti, kjer boste odgovor dobili v 24–48 urah, vendar običajno precej manj kot ta..

Prednosti

LocalBitcoins je zasebno spletno mesto brez kakršnih koli osebnih podatkov o svojem uporabniku. Bitcoin lahko kupite z lokalnimi fiat valutami. Je hiter in zanesljiv.

Slabosti

Nekateri prodajalci lahko zaračunajo visoke menjalne tečaje. Ker gre za komunikacijo P2P, je treba biti pred trgovanjem dovolj previden.

ZAČNITE Z LOCALBITCOINI

2. BitQuick

bitquick logotipBitQuick je bil predstavljen leta 2013 in služi približno 49 državam ZDA. BitQuick je enostavna platforma za izmenjavo Bitcoinov, ki ponuja prenos gotovine in SEPA za nakup Bitcoinov. BitQuick deluje kot hramba. To je preprost postopek za nakup Bitcoinov prek BitQuicka. Kupec mora gotovino položiti na račun prodajalca prek banke, kot dokazilo pa mora poslati sliko potrdila. Prodajalec sprosti Bitcoine iz storitve hrambe, ko prejme plačilo.

Preverjanje

Za razliko od drugih spletnih mest BitQuick ni zaseben. Za nakup Bitcoinov s tega spletnega mesta je potrebno preverjanje osebnega dokumenta.

Varnost

Številni uporabniki menijo, da je spletno mesto varno. Poleg tega BitQuick uporablja infrastrukturo denarnice z več podpisi BitGo, ki zagotavlja Bitcoin vloge do 250.000 USD. Število Bitcoinov, ki jih ima depozit, bo prikazal revizijski sistem dokazil o rezervacijah, ki razkrije poslovanje na sami borzi..

Pristojbine in omejitve

Za razliko od drugih spletnih mest ta borza namesto prodajalca zaračuna kupcu 2% kot prodajalcu. Poleg tega menjalne tečaje določi prodajalec, zato lahko nekatere banke zaračunajo dodatno. Med umikom s strani BitQuick se nobena provizija ne zaračuna. Ker ta borza deluje kot hramba in uvaja trgovce, ne uporablja nobenih omejitev za transakcijo. Vendar pa morajo trgovci dodati omejitev transakcij. BitQuick potrebuje največ 3 ure za dostavo bitcoinov v denarnico kupca.

Pomoč strankam

BitQuick ponuja dober sistem podpore. Z njimi se lahko kadar koli obrnete s svojimi poizvedbami prek e-pošte ali njihovih spletnih obrazcev.

Prednosti

BitQuick je hitra, preprosta in zelo zanesljiva platforma. Je zaupanja vredno spletno mesto med uporabniki. Bitcoini se hranijo v hrambi, s čimer se izognemo tveganju prevare.

Slabosti

Provizija za kupca je nekoliko visoka, kar prispeva k visokim menjalnim tečajem, ki jih zaračunavajo nekateri prodajalci. Storitev je na voljo v ZDA in sprejema le nekaj fiatnih valut (ameriški dolar, kanadski dolar, evro).

ZAČNITE Z BITQUICKOM

3. Zid kovancev

ZID KOVANCIWall of coins je novoustanovljena borza Bitcoin s sedežem na Floridi. Poenostavlja postopek nakupa in prodaje Bitcoinov, tako da izstopa kot izmenjava med enakovrednimi uporabniki, ki kot plačilno sredstvo sprejema samo gotovino. Države, ki podpirajo Zid kovancev, vključujejo ZDA, Združeno kraljestvo, Argentino, Avstralijo, Brazilijo, Kanado, Nemčijo, Latvijo, Mehiko, Poljsko, Filipine in Romunijo.

Preverjanje

Wall of coin ne zahteva nobenega preverjanja. Pravzaprav sploh ni treba ustvariti računa kot kupec. Kot kupec morate navesti svojo telefonsko številko in vnesti znesek, ki ste ga pripravljeni porabiti za Bitcoin, ter znesek položiti v bližnjo banko ali v katero koli banko, ki jo našteje Wall of coin. Postopek nalaganja sredstev je enostaven. Po vplačilu sredstev na račun prodajalca boste morali napisati steno kovancev. Nato prodajalec preveri transakcijo in sprosti Bitcoine na Bitcoin naslov, ki ste ga navedli vi.

Kot prodajalec morate svoj bančni račun povezati s steno kovancev in vaša telefonska številka bo vaše ime. Spletno mesto ponuja prodajalcu naslov Bitcoin za dodajanje bitcoinov za prodajo.

Varnost

Wall of coin ponuja hladilno shrambo za zaščito vseh Bitcoinov. Obstaja vgrajen sistem umetne inteligence (AI), ki preprečuje kakršne koli goljufive transakcije. Ko so bitkoini poslani na spletno mesto, jih nikoli več ne morete samodejno umakniti. Če želite dvigniti svoje Bitcoine, se boste morali obrniti na direktorja službe za stranke.

Pristojbine in omejitve

Stena kovancev pristojbine praviloma ne razkrije javno. Vendar je provizija precej nizka (1-2%) in med nalaganjem sredstev se lahko zaračunajo dodatne bančne provizije. Za nakup Bitcoinov s te strani velja omejitev 5 USD. Vse druge omejitve bodo določene s soglasjem kupca in prodajalca. Transakcija je precej hitra z Wall of coins. Bitcoini bodo na naslov kupca dostavljeni v 15 minutah, če kupec spletnemu mestu pošlje pravilno kodo preverjanja in če prodajalec takoj odgovori in preveri.

Pomoč strankam

Wall of coin ima stran s pogostimi vprašanji, ki odgovarja na večino poizvedb. Do njih lahko pridete po e-pošti, brezplačni telefonski številki ali prek funkcije klepeta v živo.

Prednosti

Wall of coin ponuja preprost način za nakup / prodajo bitcoinov. Spletno mesto je zaupanja vredno in zelo zanesljivo ter ponuja tudi nizke menjalne tečaje. Spletno mesto za preverjanje ne zahteva nobenega osebnega dokumenta in ohranja zasebnost uporabnikov.

Slabosti

Provizija, zaračunana za transakcijo, ni javno prikazana. Čas, potreben za dostavo Bitcoinov kupcu, je popolnoma odvisen od potrditve prodajalca in nekateri prodajalci ne bodo pripravljeni prodati velikega števila Bitcoinov. Trenutno spletno mesto ponuja svoje storitve le 12 državam.

ZAČNITE Z ZIDNICO KOVANC

4. LibertyX

logotip svobode xSi predstavljate, da je nakup Bitcoinov tako enostaven kot nakup živil pri prodajalcu! No, LibertyX je spletno mesto, kjer lahko v zameno za gotovino kupite Bitcoin od svojih lokalnih prodajalcev. LibertyX je bil pionir pri uvajanju prvih bankomatov za Bitcoin na svetu, kjer lahko ljudje dejansko zamenjajo denar za Bitcoin na fizičnih kioskih. Kasneje se je LibertyX napihnil s povezovanjem in partnerstvom z lokalnimi prodajalci po vsej ZDA, tako da jih je določil kot izmenjalne točke za Bitcoin. LibertyX je na voljo kot spletno mesto skupaj s svojo aplikacijo. V aplikaciji boste našli možnost »lokator trgovin«, kjer boste našli lokalne prodajalce v vaši bližini.

Preverjanje

LibertyX zahteva potrditev osebnega dokumenta ali v nekaterih primerih.

Varnost

LibertyX je prilagodil SSL šifriranje za vso svojo komunikacijo med strankami in tudi na spletnem mestu. Šifriran trdi disk se uporablja za shranjevanje vseh podatkov o stranki. Poleg tega spletno mesto sprejema samo gotovino, tako da odpravlja tveganje povezovanja vašega bančnega računa in transakcij, povezanih z njim.

Pristojbine in omejitve

Za vse nakupe se uporablja skupna pristojbina v višini 1%. Poleg tega vam lahko prodajalec zaračuna dodatno. Ustvarjanje računa in uporaba aplikacije LibertyX je brezplačna. Pri prodajalcu lahko kupite Bitcoin v vrednosti 1000 USD. LibertyX ne ponuja nobene provizije za prvih 1000 USD za prijavo z vašim Facebook računom. LibertyX ponuja tudi možnost PIN / darilne kartice. Če se odločite za PIN, lahko kupujete Bitcoin v fiksnih apoenih (5 USD, 10 USD, 20 USD, 50 USD itd.).

Prednosti

LibertyX ponuja edinstveno funkcijo nakupa Bitcoinov pri lokalnem prodajalcu. Za pomoč uporabnikom je spletno mesto združljivo tudi s sistemoma Android in iOS. Z aplikacijo LibertyX lahko poiščete lokalne prodajalce v vaši bližini. Uporabniki lahko svoje Bitcoine dobijo v denarnici po svoji izbiri. Spletno mesto poleg gotovine ponuja tudi kupone, ki vsebujejo ponudbe in jih je mogoče unovčiti. Provizija, ki jo zaračuna spletno mesto, je precej nizka in od vas ni treba povezati nobenega bančnega računa.

Slabosti

Ker LibertyX vključuje lokalne trgovine za nakup Bitcoinov, jih morda ne boste našli v izobilju. Svoj račun morate potrditi z nekaj dokumenti. Nekateri lokalni prodajalci vam lahko zaračunajo dodatno kot provizijo za transakcijo. Prijava s Facebookom lahko poslabša zasebnost uporabnika.

Pomoč strankam

Spletno mesto nudi dobro podporo po e-pošti.

ZAČNITE Z LIBERTYXOM

5. Bitit

BititBitit je pariška platforma za izmenjavo Bitcoinov, ki ponuja 3D varne kreditne / debetne kartice in gotovino z uporabo predplačniških bonov Neosurf, Flexepin in Cashlib kot plačilnih sredstev. Tako kot LibertyX tudi Bitit uporabnikom ponuja nakup Bitcoinov v lokalnih trgovinah z gotovino z uporabo bonov (Neosurf, Flexepin, Cashlib).

Preverjanje

Po ustvarjanju računa lahko brez kakršnega koli preverjanja kupite Bitcoin v vrednosti 25 USD. Za nakup večjega števila bitcoinov morate preveriti svoj račun tako, da osebnemu dokumentu priložite selfi.

Varnost

Bitit je šifrirano spletno mesto. Ohranja raven varnosti, ki jo imajo vsa spletna mesta s transakcijami s kreditnimi karticami. Bitit ima veliko lokacij v Franciji in ohranja aktivno prisotnost v družabnih medijih, kar dokazuje, da je spletno mesto zakonito.

Pristojbine in omejitve

Menjalni tečaji so odvisni od načina plačila, ki ga uporabljate. Pri vseh spletnih transakcijah s kreditnimi / debetnimi karticami boste plačali 3,9% provizije, za nakupe gotovine z boni Neosurf, Flexepin in Cashlib pa vam bomo zaračunali provizijo v višini 8,9% do 10%. Poleg tega boste morda morali doplačati za nakup kuponov v trgovinah in devizne provizije na kreditnih karticah. Bitcoinov lahko kupite do 50 EUR za 7 dni brez kakršnega koli preverjanja, skupaj z omejitvami za prednaročila od 25 do 250 EUR. Število naročil pa ni omejeno. Za prenos bitcoinov v uporabniški račun traja nekaj minut. Poleg tega je čas, potreben za prejemanje Bitcoinov, odvisen od Bitcoin omrežja.

Pomoč strankam

Z Bititom lahko vzpostavite stik prek spleta na njihovi spletni strani ali na njihovi strani v družabnih medijih. Spletno mesto ima tudi bazo znanja in sistem za podporo po e-pošti.

Prednosti

Spletno mesto ponuja visoko likvidnost in obseg ter ponuja tudi hitre in preproste načine za nakup Bitcoinov. Za nakazila do 25 EUR vam ni treba preveriti računa.

Slabosti

Menjalni tečaji so precej pretirani in spletno mesto ima omejitve za transakcije.

ZAČNITE Z BITITOM

6. Paxful

prijeten pregledPaxful je spletno mesto za izmenjavo Bitcoin-peer-to-peer, ustanovljeno leta 2015. Skupaj z denarnimi vlogami Paxful uvaja novo možnost darilnih kartic kot način nakupa bitcoinov. Ta izmenjava je podobna LocalBitcoins, kjer se lahko srečate s prodajalcem in osebno trgujete, medtem ko spletno mesto deluje kot hramba.

Preverjanje

Ko vstopite na spletno mesto, lahko ustvarite račun ali pa najprej izberete prodajalca po svoji izbiri, nato pa lahko ustvarite svoj račun, da začnete trgovino. Ko se registrirate, boste prejeli pozdravno e-poštno sporočilo, ki vsebuje povezavo za preverjanje vašega e-poštnega naslova in drugo povezavo za zaščito vašega računa z dvofaktorsko avtentikacijo. Dvofaktorsko preverjanje pristnosti je mogoče opraviti prek sporočil SMS in z Google Authenticator.

Varnost

Varnostni sistem vključuje dvofaktorsko preverjanje pristnosti in povratne informacije o prodajalcu, kar kupcem pomaga pri izbiri boljšega. Poleg tega spletno mesto zavaruje Comodo, kar pomeni, da je spletno mesto šifrirano s 256-bitno SSL tehnologijo. Spletno mesto sledi tudi standardom ranljivosti PCI, da vzpostavi varno okolje za svoje uporabnike.

Pristojbine in omejitve

Paxful kupcem ne naloži nobene provizije, prodajalci pa bodo plačali približno 1%. Vendar lahko prodajalec zaračuna pretvorbo vaših darilnih kartic v gotovino. Podobno kot LocalBitcoins se vaši Bitcoini zadržujejo v hrambi, ki bodo prejeti po potrditvi plačila. Čas, potreben za dostavo vaših bitcoinov, je odvisen od vašega načina plačila. Spletna stran za transakcijo ne uporablja nobene omejitve. Vendar pa so omejitve odvisne od trgovcev.

Pomoč strankam

Predstavnike strank Paxful lahko kontaktirate prek e-pošte ali možnosti klepeta, ki je na voljo na zaslonu na dnu. Obstaja celo brezplačna številka, ki je aktivna v delovnem času. Spletno mesto ima svojo Facebook stran, kjer se lahko obrnete nanje s svojimi vprašanji. Odziv lahko traja nekaj ur glede možnosti e-pošte in klepeta.

Prednosti

Paxful ima to novo funkcijo darilnih kartic, kar je zelo kul. Spletno mesto ponuja nizko plačilo in ima tudi sistem povratnih informacij, ki preprečuje prevaro kupcev. Uporabniki lahko preprosto najdejo to spletno stran s preprostim vmesnikom.

Slabosti

Kupci so previdni, da jih prodajalci ne bi prevarali.

ZAČNITE Z PAXFUL

7. Cancoin

logotip cancoinCancoin je peer-to-peer platforma za izmenjavo Bitcoinov s preprostim, uporabniku prijaznim vmesnikom. Najpomembnejši del spletnega mesta je zasebnost in varnost uporabnika. Cancoin svojim uporabnikom ponuja različne načine plačila

Preverjanje

Ustvarjanje računa je preprosto z vnosom e-poštnega naslova in gesla. Cancoin ima denarnico z več podpisi, specifično za vsakega uporabnika, ki jo je treba ustvariti pred nakupom ali prodajo bitcoinov. Med ustvarjanjem denarnice se ustvari edinstvena, varna mnemonična besedna zveza, ki bo uporabljena kot glavni ključ vašega računa. Ne smete izgubiti te besedne zveze, ko je enkrat ustvarjena. Lahko se odločite za prodajalca po svoji izbiri in se obrnete na prodajalca prek možnosti varnega klepeta, ki jo ponuja to spletno mesto. Ko oddate naročilo, mora prodajalec poslati bitcoin v zavarovano denarnico, ki jo je spletno mesto ustvarilo za namen transakcije, denarnica pa se prikaže na verigi blokov, da preveri transakcijo. Kasneje morate denar položiti na bančni račun prodajalca ali na drug način plačila, ki ga določi prodajalec. Po potrditvi plačila s strani prodajalca Bitcoine sprostitvena denarnica spletnega mesta sprosti v vašo osebno Cancoin denarnico..

Varnost

Cancoin izstopa po svoji varnostni nastavitvi. Uporabniki, ki imajo popoln nadzor nad svojimi zasebnimi ključi. Skupaj z denarnico z več podpisi ima spletno mesto šifriran sistem za klepet s PGP. Uporabniški podatki so zaščiteni s šifriranjem datotek AES-256 CTR. Edinstvena varna mnemonična besedna zveza razširja varnost denarnice. Opozorila po e-pošti in SMS-jih so omogočena tudi kot varnostni ukrep.

Pristojbine in omejitve

Cancoin ohranja pregledno strukturo provizij, ki bo prikazana na verigi blokov. No, kupci ne smejo plačati nobene provizije, prodajalci pa bodo plačali 1% provizije z določeno provizijo, odvisno od Bitcoin omrežja.

Pomoč strankam

Spletno mesto ima zbirko znanja in forume skupnosti, ki svojim uporabnikom pomagajo pri njihovih poizvedbah. Do Cancoina lahko pridete tudi prek spletnih mest v družabnih medijih.

Prednosti

Cancoin si prizadeva za zagotovitev varnosti uporabnika z naprednimi varnostnimi ukrepi. Spletno mesto podpira več načinov plačila in preprost uporabniški vmesnik. Cancoin podpira preglednost svojih transakcij.

Slabosti

Spletno mesto ne ponuja visoke likvidnosti.

ZAČNITE S KANKOINI

8. Bitcoin bankomati

Bitcoin bankomatiNakup Bitcoinov je s temi Bitcoin bankomati, ki se nahajajo na različnih mestih, še bolj preprost. Na zemljevidu Bitcoin ATM lahko zahtevate, da prikaže razpoložljive Bitcoin bankomate v vašem lokalnem območju. Na trgu je več kot 30 Bitcoin bankomatov z več kot 20 različnimi proizvajalci. Nekateri izmed najbolj priljubljenih proizvajalcev Bitcoin bankomatov vključujejo Genesis machine1 (iz kovanca Genesis), Satoshi1 ali Satoshi2 (iz Genesis coin), Lamassu, General Bytes BATMTwo (enosmerni), General Bytes BATMThree (dvosmerni), BitAccess, Skyhook (ni v uporabi) in Robocoin (ni v uporabi).

Preko teh Bitcoin bankomatov je preprost postopek za nakup Bitcoinov. Dodati morate Bitcoin naslov, kamor boste prejeli Bitcoine. Potem morate položiti gotovino in potrditi postopek. To je splošen postopek. No, postopek pri različnih proizvajalcih morda ni enak. Nekateri bankomati lahko zahtevajo tudi preverjanje.

Bankomati, ki jih je izdelal proizvajalec Genesis coin (Genesis machine1, Satoshi1 ali Satoshi2 machine), zahtevajo preverjanje vaše številke mobilnega telefona, tako da ustvarijo kodo, ki jo vnesete v napravo, skupaj s skeniranjem vaših prstnih odtisov. Lamassu je drugi največji, ki je po kovancu Genesis namestil Bitcoin bankomat. Ta naprava ne zahteva nobenega preverjanja in v njej ni nameščena nobena kamera, postopek pa traja le 15 sekund. Nato strežniki ATM General Bytes anonimni uporabniki in registrirani uporabniki. Potreben je pregled prstnih odtisov. Naprava ne daje nobenih natisnjenih potrdil, ima pa možnost, da v pošti posreduje šifrirane zasebne ključe novo ustvarjenega naslova. Nadaljnje transakcije lahko izvedete po prejemu pošte. Stroj BitAccess je dobro zastopan v ZDA, Kanadi in evropskih državah. Ta naprava vas prosi, da preverite svojo številko mobilnega telefona, in tudi natisnjeno potrdilo.

Bankomati vam zaračunajo provizijo do 5% do 10%, vendar so uporabniki za njegovo zasebnost pripravljeni plačati toliko. Omejitve transakcije se razlikujejo od bankomata do bankomata, ki ga določajo različni proizvajalci.

Prednosti

Preprost in takojšen način nakupa Bitcoinov z lahko dostopnimi stroji z zemljevidi Bitcoin.

Slabosti

Pristojbina je precej visoka.

ZAČNITE Z BITKOIN ATM

9. Lokalni trgovec z Mycelium Wallet

micelijDa bi Mycelium izstopal iz drugih denarnic, je dodal novo funkcijo, imenovano „lokalni trgovec“, ki ponuja neposredno trgovanje med uporabniki. Uporabniki lahko objavijo oglas skupaj s svojimi ponudbami za prodajo bitcoinov. Kupec lahko poišče prodajalce v bližini glede na njihovo lokacijo ali lahko išče prodajalce, prikazane v aplikaciji. Lahko se obrnete na ustreznega prodajalca po svoji izbiri tako, da spustite sporočilo in izvedete nadaljnjo transakcijo tako, da se osebno sestanete, prav tako pa lahko prodajalcu izročite gotovino za sprostitev Bitcoinov. Bitcoini se hranijo v denarnici in jih prodajalec sprosti po potrditvi plačila.

Preden začnete, morate na spletnem mestu preveriti svojo identiteto. Vsi pogovori med kupcem in prodajalcem so šifrirani.

ZAČNITE Z MICELIJOM

Spodnja črta

Vzpon Bitcoinov je ljudi prisilil, da so vzpostavili enostavne in zanesljive metode za Bitcoin transakcije. Pred nekaj leti ni bilo enako. Uvedba gotovine kot možnosti za nakup Bitcoinov je odprla pot običajnim ljudem, da raziščejo ta svet Bitcoinov. Medvrstna spletna mesta ponujajo napredne varnostne ukrepe z nizkimi menjalnimi tečaji, kar prav tako zmanjšuje tveganje neposredne osebne trgovine v primerjavi s platformami socialnih medijev. Bitcoin bankomati vam zagotavljajo popolno zasebnost s takojšnjimi prenosi. Preden se predate trgovanju s prodajalcem, predlagamo, da si ogledate zgodovino trgovanja prodajalca in povratne informacije drugih uporabnikov. Vedno je dobro, da se na javnem mestu srečate s prodajalci in kupci, da se izognete tveganju. Po branju tega članka ste morda zbrali vse informacije o enostavnem in zanesljivem načinu nakupa bitcoinov. Zato je čas, da začnete z uporabo Bitcoinov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me