BC Vault Review: is dit de meest veilige hardware-portemonnee?

Dankzij het groeiende aantal uitwisselingen, wederverkopers en geldautomaten is het kopen van cryptocurrencies nog nooit zo eenvoudig geweest. Toen ik voor het eerst over bitcoin hoorde, was de crypto-industrie niet geëvolueerd. Fast-forward naar 2019 en mijn opties om te kiezen tussen alle altcoins en opslagapparaten die er zijn, lijken grenzeloos.

Als het over opslag gaat, raad ik persoonlijk hardwareportefeuilles aan. Ik heb uitgelegd waarom ik ze verkies boven hot wallets in mijn vorige artikelen. In de recensie van vandaag zal ik de BC Vault-hardwareportefeuille van naderbij bekijken, die adverteert als de meest veilige portefeuille voor cryptocurrencies – of een kluis, zoals de makers het noemen.

AAN DE SLAG MET BC VAULT PORTEMONNEE!

BC Vault Review: alles wat u moet weten

1. Ontwerp

Een van de eerste opvallende dingen aan de BC Vault-portemonnee is dat deze een zeer goede bouwkwaliteit heeft. De verpakking is onvervalsbaar, dus het is onmogelijk om in het apparaat in te breken zonder merkbare schade te veroorzaken. Het gestroomlijnde ontwerp met een groot scherm en een D-pad geeft het apparaat een premium gevoel.

BC Vault-ontwerp

Het formaat is behoorlijk verfrissend – het is niet onnodig klein om het gebruik te bemoeilijken, en toch klein genoeg om net zo praktisch te zijn als elke creditcard. Hoewel het misschien geen echte kluis is, wekt het zeker meer vertrouwen dan sommige andere dun ogende koude-opslagapparaten.

2. Gebruikerservaring

BC Vault maakt verbinding met een online apparaat met een omkeerbare USB type-C-kabel. Als onderdeel van de installatie kiest u een globaal wachtwoord voor de systeemeigen app die op een verbonden apparaat is geïnstalleerd, en een algemene pincode voor de kluis. Het belangrijkste kenmerk dat BC Vault onderscheidt van andere apparaten voor koude opslag, is de manier waarop het portefeuilles genereert. Met een geïntegreerde gyroscoop genereert het apparaat willekeurige toetsen wanneer je ermee schudt.

U kunt meer dan 2000 onafhankelijke portefeuilles maken en ze allemaal vergrendelen met een afzonderlijk wachtwoord en pincode voor de portefeuille. Klinkt een beetje ingewikkeld of overdreven, maar deze mogelijkheid is praktisch als meer mensen een enkele kluis willen delen om hun kosten te verlagen. Als u betrouwbare mensen kent die ook langdurig crypto bezitten, kunt u allemaal globale inloggegevens delen en vervolgens uw eigen portemonnees versleutelen met privéwachtwoorden en pincodes.

BC Vault ondersteunt alle belangrijke cryptocurrencies en alle ERC-20-tokens. Op het moment van schrijven is het de enige portemonnee met meerdere valuta’s waarin u munten en tokens op één apparaat kunt opslaan en een enkele app kunt gebruiken om ze over te dragen. Native ondersteuning is een groot voordeel voor degenen die momenteel nog steeds afhankelijk zijn van verschillende externe portemonneeproviders en apps.

Gebruikerservaring BC Vault

Elke BTC-portemonnee in de BC Vault ondersteunt naadloos gebruik van SegWit- en Legacy-adressen, terwijl BCH-portefeuilles het Legacy- en het nieuwe Cashaddr-adresformaat ondersteunen.

overdragen met behulp van BC Vault

Het instellen van een portemonnee, wachtwoordinvoer, menunavigatie en transactiebevestiging zijn eenvoudig gemaakt met het grote display en D-pad, waardoor de kluis een praktisch betaalapparaat is, niet beperkt tot langdurig opslaggebruik. Elk apparaat dat op het hele ontvangende adres op het scherm past, scoort hoog op de veiligheidsschaal, en met BC Vault heb je ook andere waardevolle transactie-informatie bij de hand, zoals waarschuwingen tegen hoge kosten. Dit voelt heel belangrijk als je nadenkt over verhalen zoals die van 2 maanden geleden toen een gebruiker per ongeluk 2730 ETH aan vergoedingen besteedde.

Ook voor andere functionaliteiten is de kluis dagelijks te gebruiken. Met de generator voor willekeurige getallen kunt u niet alleen wallets maken, maar ook U2F-tokens. U2F of tweefactorauthenticatie is een onmisbare beveiligingslaag voor elk online account, van e-mail- en socialemedia-accounts tot uitwisselingen. De nummergenerator is niet vatbaar voor malware, dus BC Vault is een veiliger alternatief voor authenticator-apps die op online apparaten zijn geïnstalleerd.

3. Beveiliging

Het motto van het bedrijf REAL Security Inc. is: “Portemonnees zijn voor zakgeld en kluizen zijn voor bewaring”. Hun BC Vault lijkt een veilige haven voor cryptocurrencies. Privésleutels worden opgeslagen in een veilige FRAM-chip, die gegevens langer dan twee generaties intact kan houden. FRAM is onvergelijkbaar sneller dan NAND Flash die de andere hardwareportefeuilles gebruiken en gaat meer lees- / schrijfcycli mee.

Wat opslag op elk apparaat betreft (zelfs als het een kluis wordt genoemd), is het nooit een slimme zet om op één opslagmedium te vertrouwen. Een groot voordeel van de BC Vault is dat u standaard een back-up kunt maken van versleutelde portefeuilles. Elke portemonnee die is gecodeerd met een wachtwoord en pincode kan worden geback-upt op een microSD-kaart of op papier als een QR-code.

BC Vault-beveiliging

Trezor-, Ledger- of Keepkey-portefeuilles gebruiken de BIP39- of BIP44-standaard (seed-phrase-woorden) om gegevens te herstellen, en aangezien de woorden die u ontvangt niet versleuteld zijn, moet u ze ergens veilig bewaren. Maar met BC Vault kunt u portefeuilles versleutelen met uw eigen wachtwoorden en uw back-upversies herstellen met de wachtwoorden die u kent.

Als u bang bent dat u deze misschien vergeet, kunt u nog steeds niet-versleutelde back-upversies maken, maar zorg ervoor dat u dergelijke back-ups op een veilige plaats bewaart, aangezien ze niet met een wachtwoord zijn beveiligd. Handig genoeg zit er al een 1GB microSD-kaart in het pakket.

Zoals vermeld aan het begin van mijn recensie, worden BC Vault-portefeuilles willekeurig gegenereerd. Elke privésleutel is uniek en anoniem, nooit gebaseerd op of gekoppeld aan een andere portemonnee op hetzelfde apparaat of aan een enkele BIP39 / 44-seed, dus als een portemonnee wordt gehackt, blijven andere veilig. Portemonnees kunnen individueel worden geback-upt en vergrendeld met een uniek wachtwoord en pincode.

Samen met globale inloggegevens stelt dit u in staat om elke portemonnee te beschermen met maximaal 4 verschillende codes. Als de algemene en individuele portemonnee-wachtwoorden / pincodes onder meerdere mensen worden verdeeld, kan de kluis worden gebruikt als een soort conceptuele MultiSig-portemonnee.

Als we het hebben over bijna elke functie of voordeel van de BC Vault, hebben ze allemaal in wezen te maken met beveiliging. Hoewel een groot scherm een ​​praktische functie lijkt, heeft het vooral te maken met beveiliging. Een waarschuwing tegen de man-in-the-middle-aanval is altijd aan de orde, dus het is belangrijk om alle transactie-informatie op het scherm te zien voordat je deze verstuurt.

4. Prijsstelling

De portemonnee wordt momenteel verkocht voor 131 EUR en is niet de goedkoopste van de beschikbare hardwareportefeuilles. Er moet echter op worden gewezen dat de BC Vault verschillende functies biedt die anderen niet bieden en het meest veilige apparaat lijkt dat momenteel op de markt is. De nieuwste Trezor Model T (met een vergelijkbaar groot scherm) wordt verkocht voor 229 EUR samen met Cryptosteel, een extra stalen back-up voor het niet-versleutelde herstelzaad.

BC Vault maakt standaard versleutelde back-ups mogelijk, dus het verkoopt voor minder zonder verborgen kosten, alle functies op één apparaat. Ledger Nano X kost u 119 EUR, zonder versleutelde back-ups of groot scherm. Als het wordt gebruikt als een veilig betaalmiddel op dagelijkse basis en tegelijkertijd als een betrouwbaar apparaat voor langdurige opslag, lijkt de prijs van BC Vault meer dan redelijk om uw investeringen veilig te stellen..

AAN DE SLAG MET BC VAULT PORTEMONNEE!

BC Vault: hardwareportefeuilles opnieuw gedefinieerd?

BC Vault is een nieuwe hardwareportefeuille die veel geweldige functies introduceert die de eerste generatie mist. Met native ondersteuning van talloze cryptocurrencies en eersteklas beveiliging, is dit apparaat voor koude opslag / betaling perfect voor zowel langetermijnopslag als dagelijkse cryptotransacties.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me