Hoe u een Bitcoin-portemonnee instelt – de ultieme gids

Zoals de naam al doet vermoeden, is een Bitcoin-portemonnee software en hardware die wordt gebruikt om Bitcoins op te slaan. Dit vergemakkelijkt de gebruiker om Bitcoin te verzenden en te ontvangen en het eigendom van het saldo. Technisch gezien kan Bitcoin nergens worden opgeslagen, daarom heeft elk Bitcoin-adres een geheime code die de gebruiker helpt het in zijn / haar portemonnee te volgen.

Waarom heb je een Bitcoin-portemonnee nodig??

Bitcoin-portemonnee nodigEen Bitcoin-portemonnee is een gedigitaliseerde portemonnee en is cruciaal om Bitcoin en andere cryptocurrencies te verkrijgen. Net zoals Bitcoin de digitale, gedecentraliseerde versie van contant geld is, is de portemonnee analoog aan een fysieke portemonnee. Het is cruciaal om de belangrijke informatie, zoals de geheime sleutel, op te slaan om toegang te krijgen tot het Bitcoin-adres en transacties uit te voeren.

Op basis van de behoefte kunt u kiezen uit de verschillende soorten wallets die beschikbaar zijn. Elk type portemonnee heeft zijn eigen voor- en nadelen, evalueer hetzelfde voordat u het type portemonnee kiest. Nadat u het type bitcoin wallet heeft gekozen, kunt u vervolgens een keuze maken uit de verschillende beschikbare wallets.

Vier hoofdtypen Bitcoin-portefeuilles 

  • Bureaublad Portemonnees: Ze worden op de desktopcomputer geïnstalleerd en geven de gebruiker volledige controle over hun transacties. Ze stellen de gebruiker in staat om adressen te creëren om Bitcoin te verzenden en te ontvangen en helpen ook bij het opslaan van hun privésleutel. De populaire desktopportefeuilles zijn onder meer MultiBit, Bitcoin Core, Armory, Electrum enz.
  • M.obile Portemonnees: Ze worden gebruikt om de problemen met desktopportefeuilles te overwinnen, aangezien deze op één plek moeten worden gerepareerd. De app op je telefoon helpt je om vanaf elke locatie betalingen te doen met de “touch to pay” door NFC een QR-code te scannen. Bitcoin Wallet, Mycelium Bitcoin Wallet zijn de populaire mobiele portefeuilles die tegenwoordig worden gebruikt.
  • Web Portemonnees: Sta u toe om overal toegang te krijgen tot uw Bitcoin, in de browser of aan de telefoon via een internetverbinding. Het enige veiligheidsrisico is echter dat privésleutels online worden opgeslagen. Blockchain en SpectroCoin zijn populaire webportefeuilles.
  • Hardware Portemonnees: Ze helpen uw Bitcoin offline op te slaan en bieden daardoor een hoog beveiligingsniveau om frauduleus gebruik van uw munten door hackers te voorkomen. Het maakt elektronisch gebruik van privésleutels en vergemakkelijkt betalingen. De twee meest populaire hardwareportefeuilles die momenteel worden gespeeld, zijn Ledger Nano S en TREZOR.
  • Koude opslag: Het is een offline portemonnee die wordt aangeboden om Bitcoins op te slaan. Met behulp van koude opslag kan men zijn digitale portemonnee opslaan op een platform dat niet door internet wordt ondersteund, waardoor deze wordt beschermd tegen kwaadwillig gebruik zoals hacking, diefstal en andere kwetsbaarheden waaraan het systeem kan lijden. Het voordeel van koude opslag is dat het een veilige opslagplaats biedt voor de Bitcoins in het geval dat een cryptocurrency-account of portemonnee wordt gecompromitteerd.

Bitcoin-portefeuilles om uit te kiezen

1) Bitcoin Core

Het is niet alleen een portemonnee om uit te kiezen, maar ook een grote Bitcoin-klant en heeft een enorme bekendheid in de branche. Bitcoin Core is een desktop-app op de officiële Bitcoin-website, bitcoin.org. Het enige doel is om geld in de portemonnee te verzenden en te ontvangen en biedt geen aan- en verkoop aan. Het belangrijkste kenmerk is de hoogwaardige beveiliging en codering die wordt mogelijk gemaakt door de app, die voor elke transactie een privésleutel gebruikt.

Alle frauduleuze bedoelingen kunnen het opgeslagen geld niet schaden, waardoor het een zeer populaire keuze wordt. Daarbij komt nog de simplistische en gedetailleerde structuur van al uw facturen. Dit gezegd hebbende, Bitcoin Core is aanzienlijk groter en verbruikt meer middelen dan welke andere portemonnee dan ook.

2) Mycelium

Mycelium is een van de meest populaire Android-portefeuilles vanwege de geweldige functionaliteit en hoogwaardige beveiliging. Het is een hiërarchische deterministische Bitcoin-portemonnee, wat betekent dat het een master ‘seed’ gebruikt om alle toekomstige Bitcoin-adressen te verkrijgen. Het is een app die minder onderhoud vergt en men kan gemakkelijk wennen aan zijn functies. Het toevoegen van een nieuwe portemonnee of het importeren van een portemonnee is eenvoudig gemaakt op hun interface.

De functie die het onderscheidt van de rest, is dat een gebruiker Bitcoin kan uitwisselen met een andere gebruiker via een gedecentraliseerd systeem onder hun Local Trader-functie. Fondsen worden rechtstreeks tussen gebruikers overgedragen zonder tussenkomst van een derde partij en sterk gecodeerde chattools zijn een extra bonus om details te bespreken.

Alle transacties die in de wachtrij staan ​​zonder internetverbinding, worden uitgevoerd wanneer er opnieuw verbinding wordt gemaakt.

3) mSIGNA Bitcoin-portemonnee

Een andere optie voor Bitcoin-gebruikers, deze portemonnee biedt zijn gebruikers veel unieke functies. Een opvallende eigenschap is het gebruik van ‘Vault-bestanden’, dit zijn gecodeerde bestanden met.gewelf extensie ontworpen door het bedrijf om gebruikersreferenties en geld te beschermen.

Kluisbestanden bevatten alle gegevens, inclusief accountgeschiedenis, transacties en sleutelhangers, waardoor het probleemloos verloopt. Met gecodeerde elektronische en papieren back-up hebben ze een goed pakket aan snelheid en geavanceerde functies. Ondanks alle beveiliging zijn Vault-bestanden nog steeds zeer vatbaar voor hacking van buitenaf, aangezien alle gegevens op één plaats worden opgeslagen.

4) Electrum Bitcoin-portemonnee

Het is de meest algemeen overwogen optie voor Bitcoin-portemonnee en wordt geleverd als onderdeel van het Tails-besturingssysteem. Gebruik zonder het besturingssysteem wordt niet aanbevolen, omdat het persoonlijke informatie doorgeeft aan een gecentraliseerde server. Het helpt u ook om snel een sterk versleutelingssysteem op te zetten en na installatie bieden ze een code in 12 woorden die u kunt gebruiken om uw Bitcoin op te halen vanwege een extern probleem..

Electrum is een lichtgewicht portemonnee en maakt verbinding met externe servers die door andere Electrum-clients worden gebruikt. Deze configuratie helpt het om sneller te synchroniseren. Het is echter minder privé dan Bitcoin Core en Armory. Electrum kan ook worden gebruikt om veilige offline koude opslag te creëren.

Hoe u een Bitcoin-portemonnee maakt

  1. Download de gewenste wallet (of koop een hardware wallet) en kies de juiste versie op basis van uw huidige besturingssysteem.
  2. Zodra de download is voltooid, ziet u een installatiewizard die het installatieproces voortzet.
  3. Zodra de installatie is voltooid, wordt de applicatie opgestart en als u “Ja” accepteert voor de gegeven voorwaarden, krijgt u toegang tot de applicatie..
  4. Open uw account op de installatie en u krijgt toegang tot uw transacties.

Gevolgtrekking

Er zijn verschillende dingen waarmee u rekening moet houden bij het gebruik van Bitcoin, voornamelijk om altijd meerdere Bitcoin-portefeuilles voor verschillende dingen te onderhouden en tijdens het overzetten van Bitcoin van de ene portemonnee naar de andere, is het tuimelen van Bitcoins uiterst verplicht..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me