Kako nastaviti Bitcoin denarnico – Ultimate Guide

Kot že ime pove, je denarnica Bitcoin programska in strojna oprema, ki se uporablja za shranjevanje Bitcoinov. To uporabniku olajša pošiljanje in prejemanje Bitcoinov in lastništvo stanja. Tehnično Bitcoin ni mogoče shraniti nikjer, zato ima vsak Bitcoin naslov skrivno kodo, ki uporabniku pomaga slediti v njegovi denarnici.

Zakaj potrebujete Bitcoin denarnico?

Potrebujete denarnico za BitcoinBitcoin denarnica je digitalizirana denarnica in je ključnega pomena za pridobitev Bitcoina in drugih kriptovalut. Tako kot je Bitcoin digitalna, decentralizirana različica gotovine, je denarnica analogna fizični denarnici. Ključnega pomena je shraniti pomembne podatke, kot je skrivni ključ, za dostop do naslova Bitcoin in izvajanje transakcij.

Glede na potrebe lahko izbirate med različnimi vrstami denarnic, ki so na voljo. Vsaka vrsta denarnice ima svoj nabor prednosti in slabosti, enako ocenite, preden izberete vrsto denarnice. Ko izberete vrsto bitcoin denarnice, lahko nato izbirate med različnimi denarnicami, ki so na voljo.

Štiri glavne vrste Bitcoin denarnic 

  • Namizje Denarnice: Nameščeni so na namiznem računalniku in uporabniku omogočajo popoln nadzor nad njihovimi transakcijami. Uporabniku omogočajo ustvarjanje naslovov za pošiljanje in prejemanje Bitcoinov, pomaga pa tudi pri shranjevanju zasebnega ključa. Priljubljene namizne denarnice vključujejo MultiBit, Bitcoin Core, Armory, Electrum itd.
  • Mobile Denarnice: Uporabljajo se za premagovanje težav z namiznimi denarnicami, saj jih je treba pritrditi na enem mestu. Aplikacija v telefonu pomaga plačevati s katere koli lokacije z uporabo funkcije »dotik za plačilo«, tako da NFC skenira kodo QR. Bitcoin denarnica, Mycelium Bitcoin denarnica so danes priljubljene mobilne denarnice.
  • Splet Denarnice: Omogoča vam uporabo dostopa do Bitcoinov od koder koli, v brskalniku ali telefonu z uporabo internetne povezave. Edina skrb za varnost pa je, da bodo zasebni ključi shranjeni v spletu. Blockchain in SpectroCoin sta priljubljeni spletni denarnici.
  • Strojna oprema Denarnice: Pomagajo hraniti vaš Bitcoin brez povezave in s tem zagotavljajo visoko raven varnosti, da hekerji preprečijo goljufivo uporabo vaših kovancev. Zasebne ključe uporablja elektronsko in olajša plačila. Dve najbolj priljubljeni denarnici strojne opreme, ki sta danes v igri, sta Ledger Nano S in TREZOR.
  • Hladilnica: To je denarnica brez povezave, namenjena shranjevanju Bitcoinov. Z uporabo hladilnika lahko svojo digitalno denarnico shranite na platformi, ki je internet ne podpira, in jo tako zaščitite pred zlonamerno uporabo, kot so vdori, kraje in druge ranljivosti, za katere je sistem nagnjen. Prednost hladilnice je v tem, da zagotavlja varno mesto za shranjevanje Bitcoinov v primeru ogroženosti računa ali denarnice za kriptovalute..

Bitcoin denarnice na izbiro

1) Bitcoin jedro

Ne samo, da lahko izbirate med denarnicami, temveč tudi z velikim Bitcoin odjemalcem in ima v industriji velik pomen. Bitcoin Core je namizna aplikacija na uradni spletni strani Bitcoin, bitcoin.org. Edini namen je pošiljanje in prejemanje denarja v denarnici in ne ponuja nakupa in prodaje. Ključna značilnost je vrhunska varnost in šifriranje, ki jo omogoča aplikacija, ki za vsako transakcijo uporablja zasebni ključ.

Kakršni koli goljufivi nameni ne morejo škodovati shranjenemu denarju, zaradi česar je zelo priljubljena izbira. Temu dodajamo poenostavljeno in podrobno strukturo vseh računov. Kljub temu pa je Bitcoin Core bistveno večji in zahteva veliko virov kot katera koli druga denarnica.

2) micelij

Mycelium je zaradi svoje odlične funkcionalnosti in visoke stopnje varnosti ena izmed najbolj priljubljenih android denarnic. Gre za Hierarhično deterministično Bitcoin denarnico, kar pomeni, da za pridobitev vseh prihodnjih naslovov Bitcoin uporablja glavno ‘seme’. To je aplikacija, ki zahteva manj vzdrževanja in se je mogoče enostavno navaditi na njene funkcije. Dodajanje nove denarnice ali njen uvoz je preprost v njihovem vmesniku.

Značilnost, ki jo ločuje od ostalih, je ta, da lahko uporabnik izmenjuje Bitcoin z drugim uporabnikom prek decentraliziranega sistema v okviru funkcije Local Trader. Sredstva se neposredno prenašajo med uporabniki brez sodelovanja tretje osebe, visoko šifrirana orodja za klepet pa so dodaten bonus za razpravo o podrobnostih.

Vse transakcije, ki so v čakalni vrsti brez internetne povezave, se izvedejo ob ponovni povezavi.

3) denarnica mSIGNA Bitcoin

Druga možnost za uporabnike Bitcoinov je, da ta denarnica svojim uporabnikom ponuja številne edinstvene funkcije. Izstopajoča funkcija je uporaba “datotek trezorja”, ki so šifrirane datoteke.trezor razširitev, ki jo je zasnovalo podjetje za zaščito uporabniških poverilnic in denarja.

Datoteke trezorja vsebujejo vse podatke, vključno z zgodovino računa, transakcijami in verigami ključev, zaradi česar je brez težav. S šifrirano elektronsko in papirno varnostno kopijo imajo dober paket hitrosti in naprednih funkcij. Datoteke Vault so kljub vsej varnosti še vedno zelo dovzetne za vdore zunaj, saj so vsi podatki shranjeni na enem mestu.

4) denarnica Electrum Bitcoin

To je najbolj razširjena možnost za Bitcoin denarnico in je del OS Tails. Uporaba brez OS ni priporočljiva, saj daje centraliziranemu strežniku osebne podatke. Pomaga vam tudi, da hitro nastavite močan šifrirni sistem, po namestitvi pa nudijo 12 ubesedeno kodo, s katero lahko Bitcoin pridobite na račun zunanje težave..

Electrum je lahka denarnica in se povezuje z zunanjimi strežniki, ki jih uporabljajo drugi odjemalci Electrum. Ta nastavitev pripomore k hitrejši sinhronizaciji. Vendar je manj zaseben kot Bitcoin Core in Armory. Electrum lahko uporabite tudi za ustvarjanje varnega hladilnika brez povezave.

Kako ustvariti Bitcoin denarnico

  1. Prenesite želeno denarnico (ali kupite denarnico s strojno opremo) in izberite ustrezno različico glede na vaš trenutni operacijski sistem.
  2. Ko je prenos končan, boste videli čarovnika za namestitev, ki bo nadaljeval postopek namestitve.
  3. Ko je namestitev končana, se aplikacija zažene in ob sprejetju »Da« za določene pogoje boste dobili dostop do aplikacije.
  4. Odprite svoj račun pri namestitvi in ​​lahko dobite dostop do svojih transakcij.

Zaključek

Pri uporabi Bitcoina morate biti pozorni na nekaj stvari, predvsem za vedno vzdrževanje več Bitcoin denarnic za različne stvari in med prenosom Bitcoinov iz ene denarnice v drugo je trzanje Bitcoinov izredno obvezno..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me