Uptrennd ($ 1UP): een “community first” Facebook-alternatief

Uptrennd ($ 1UP) is een gedecentraliseerd sociaal netwerk. Met de opkomst van sociale medianetwerken nemen privacyrisico’s en zorgen over gebruikersgegevens geleidelijk toe. Op dit moment wil elke gebruiker op internet veilig zijn tijdens het gebruik van deze applicaties. Gecentraliseerde sociale mediaplatforms zoals Facebook en Twitter zijn er niet in geslaagd hun gebruikers veilige en betrouwbare systemen te bieden die hun gegevens beschermen. Vandaar dat platforms zoals Uptrennd in opkomst zijn als alternatief.

Achtergrond

Jeff Kirdeikis, de oprichter van Uptrennd, legde de basis voor het platform in januari 2019. Hij maakte het klaar als “de volgende evolutie van sociale media”. Kirdeikis is een cryptocurrency-liefhebber die de grootste cryptocurrency Facebook-groep ter wereld bezit Investeren in cryptocurrency. Hij is ook de gastheer van De Bitcoin & Crypto-podcast.

In 2017, toen technologiegiganten Facebook, Google en Twitter advertenties op basis van cryptocurrency hadden verboden, werden gedecentraliseerde sociale-mediaplatforms zoals Steemit, Weku, D.Live enz. Steeds populairder. Die platforms waren echter ook verwikkeld in hun eigen controverses. Steemit werd bijvoorbeeld overgenomen door Tron (dat zelf zeer controversieel was onder Steemit-gebruikers) en zorgde ervoor dat leden een zachte vork gebruikten om het stemrecht van Steemit en Tron te verminderen. De zachte vork mislukte echter en gebruikers beschuldigden Tron en 3 populaire cryptocurrency-uitwisselingen voor gaming als resultaat.

Jeff en zijn team erkenden deze toenemende bezorgdheid en waren getuige van dit drama dat de gemeenschap verscheurde. En dus is Uptrennd gemaakt om problemen te overwinnen die momenteel al die andere gedecentraliseerde platforms teisteren. Uptrennd onderscheidt zich van al het andere door “community first” te zijn, zoals Kirdeikis zelf citeert.

Tot op de dag van vandaag is Uptrennd een standaard web 2.0-website die geen seed-financiering of initiële muntenaanbieding (ICO) heeft doorstaan.

Wat is Uptrennd?

Uptrennd is een op incentives gebaseerd platform voor sociale media dat zijn gebruikers verdienmogelijkheden biedt voor het creëren van hoogwaardige en originele inhoud. Het platform is ontworpen met een modern tintje en ondersteunt vier fundamentele factoren:

 • Vrijheid van meningsuiting
 • Dataveiligheid
 • Gelijkheid van Kansen
 • Eerlijke verdeling van rijkdom

Bovendien is Uptrennd van plan om 80% van alle gegenereerde inkomsten terug in het platform te investeren om een ​​vertrouwde en winstgevende sociale economie te creëren. Over het algemeen betekent de introductie van Uptrennd echt het begin van een nieuw tijdperk in de sociale media-industrie, een tijdperk dat vooral zijn gebruikers stimuleert.

Het heeft geweldige gamification-functies ontworpen met een nivelleringssysteem. Dit stelt gebruikers in staat om hun beloningen te verhogen met hun upvoted content-inzendingen & opmerkingen terwijl ze hun account verhogen met het native “1Up” -token.

Wat is 1UP Token?

1UP is een ERC-20-token dat fungeert als de native asset op het Uptrennd-platform. 1UP-token volgt het core-upvoting-systeem, dat vaker wordt aangeduid als punten.

Deze punten kunnen worden verdiend door allerlei activiteiten uit te voeren, zoals posten, reageren, berichten bekijken, enz. En gebruikers kunnen ze inwisselen voor 1UP-tokens. Momenteel is één punt één 1UP-token waard.

Het is vermeldenswaard dat de waarde van 1 upvote niet altijd 1 token waard is. In de toekomst kan de waarde toenemen tot 100+ punten om één token te verdienen. Het platform biedt dus waarde aan vroege houders en gebruikers. Bovendien zorgt het ervoor dat de 1UP-token-economie oneindig schaalbaar is.

1UP Tokenomics

In totaal werden 1.000.000.000 tokens voorgedolven en veilig bewaard in een koude opslag. De tokens worden alleen gebruikt als gebruikers ze opnemen van hun punten die ze op het platform hebben verdiend. Bovendien heeft het netwerk beloofd om van 1UP een deflatoir token te maken.

Uptrennd verbrandt elke maand 30% van de punten die door actieve leden van het platform worden gebruikt om een ​​level omhoog te gaan. 30% van elk punt wordt verbrand van de totale voorraad die wordt gebruikt om een ​​boost te geven, een level omhoog te gaan of om ter plaatse aankopen te doen. Als er bijvoorbeeld 10 miljoen punten worden gebruikt, verbrandt het platform 3 miljoen tokens.

Dit betekent dat 1UP met het verstrijken van de maand steeds schaarser zal worden, zoals elk deflatoir activum.

Daarnaast verdeelt het platform ook nog eens 20% van het geïnvesteerde bedrag aan het gemeenschapsgroeifonds. Momenteel zijn er bijna 900 miljoen tokens in de koude opslag van Uptrennd en ongeveer 100 miljoen tokens in de circulerende voorraad.

Het token is momenteel beschikbaar op beurzen zoals Uniswap, P2PB2B, Altilly, Idex en meer.

Hoe laat Uptrennd gebruikers punten verdienen?

Afgezien van het maken van inhoud en interactie, kunnen gebruikers ook punten verdienen op Uptrennd op de volgende manieren:

 1. Een upvote ontvangen op uw opmerking of post
 2. Verdienen door te delen – u kunt 50% van de punten verdienen wanneer u opnieuw post.
 3. Donaties verzamelen van actieve leden van het platform.
 4. Dagelijkse activiteitsbonus (vereist minimaal 10 bezoeken per dag)
 5. Maandelijkse en wekelijkse wedstrijden
 6. Nieuwe gebruikers uitnodigen op het platform
 7. Fiches inwisselen voor punten.

Kortom, wanneer een enkele upvote in Uptrennd wordt verkocht, is deze $ 0,05 waard. Het bedrijf legt echter uit dat in het geval dat een token hoger is dan $ 0,05 bij uitwisselingen, de prijs van de punten ook zal stijgen. Volgens de website is het belangrijkste doel van het platform “het handhaven van een premie van 10% om aankopen op uitwisselingen voor liquiditeit te stimuleren..

Bovendien beweerde het bedrijf ook dat “als de prijs onder die $ 0,05-limiet daalt, de waarde niet verandert. Dit wordt [de] bodemprijs genoemd..

Gebruik gevallen van 1UP-token

Het platform biedt gebruikers meerdere manieren om hun verdiende punten te gebruiken.

 1. Gebruikers kunnen de tokens gebruiken om hun accounts op een hoger niveau te brengen. Voor elke extra level-up biedt het platform toegang om de verdiende beloning voor elke geüpgradede post of opmerking te verhogen.
 2. Men kan eenvoudig zijn eigen bericht een boost geven voor een specifiek aantal views met 1UP-tokens.
 3. Gebruikers kunnen banneradvertenties op het platform kopen met 1UP-tokens. Bovendien wordt 80% van de advertentie-inkomsten teruggegeven aan de gemeenschap.
 4. Gebruikers kunnen tokens aan anderen doneren als fooien. Bovendien kan men het gebruiken als een beloning voor het uitvoeren van bepaalde taken die door de gebruiker zijn aangekondigd.
 5. Gebruikers kunnen hun 1Up-tokens verkopen op een externe beurs voor fiat of een andere cryptocurrency.
 6. Het platform is ook van plan om gebruikers in staat te stellen hun 1UP-tokens te gebruiken om door gebruikers gemaakte exclusieve communities te ontgrendelen die zijn gebaseerd op een abonnement.

Uptrend – Toekomstige implementatie

Volgens Jeff betreedt Uptrend nu de ruimte voor gedecentraliseerde financiën (DeFi) met meerdere implementaties en partnerschappen. De DeFi-functies zullen omvatten

 • APY-uitzetten opgelost
 • Liquiditeitsmijnbouw
 • Beloningen inzetten op basis van netwerkactiviteit

Afgezien van DeFi, maakt het grote stappen op andere gebieden, zoals mobiele apps voor Android en iOS, het aantrekken van kapitaal en directe FIAT-onramp naar 1UP-tokens. Het platform kijkt er ook naar uit om 1UP-tokens op de beste beurzen te plaatsen.

Gevolgtrekking

Uptrennd is nu een van ‘s werelds meest betrokken gedecentraliseerde sociale mediaplatforms geworden. Het heeft ondernemers, schrijvers, hobbyisten en andere deeltijdwerkers de kans geboden om geld te verdienen met hun vaardigheden en passie.

Met al zijn innovatieve use-cases lijkt het erop dat het platform probeert het volgende grote ding te worden onder alle gedecentraliseerde sociale medianetwerken. Over het algemeen heeft het de mogelijkheid om meer zichtbaarheid te bieden & betrokkenheid bij de inhoud van de gebruiker door prikkels te bieden via beloningen voor cryptocurrency.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me