Interview met Chengpeng Zhao (CZ), medeoprichter en CEO van Binance

Chengpeng Zhao (CZ), mede-oprichter en CEO van Binance Exchange, ging op 11 augustus 2020 in een LIVE-interview met Boxmining om te praten over Decentralized Finance (DeFi), Binance-kaart, hoe Binance beslist welke munten worden vermeld en meer.

Binance is een cryptocurrency-uitwisseling die gebruikers een platform biedt om verschillende cryptocurrencies te verhandelen. Het is een, zo niet DE grootste cryptocurrency-uitwisselingen ter wereld in termen van handelsvolume.

Bekijk hier het volledige interview:

YouTube-poster Interview met CZ, medeoprichter en CEO van Binance

Binance recente updates

Binance concentreert zijn groei op de futures-kant van hun productaanbod – ze hebben alleen al in juli 2020 16 derivatencontracten toegevoegd en bieden nu 43 futurescontracten samen met 8 leveraged tokens. Het handelsvolume van de Future op de beurs is in juli 2020 gegroeid van 80 miljard naar 109 miljard, een groei van bijna 25% in één maand. Binance bereikte in dezelfde maand ook een handelsvolume van $ 13 miljard, het hoogste handelsvolume ooit. Binance heeft ook een gestage groei van het handelsvolume waargenomen en in juli 2020 hun record voor het hoogste dagelijkse handelsvolume op hun beurs verbroken – $ 17 miljard.

Ze hebben onlangs ook hun Binance-kaarten naar verschillende gebieden in Europa verzonden. Zie ook onze sectie hieronder waar we Binance Card in meer detail bekijken.

Bovendien lanceerde Binance onlangs Binance Australia, een fiat-to-crypto-handelsplatform dat Australische gebruikers een snel, veilig en betrouwbaar platform biedt om fiat-valuta’s van hun bankrekeningen te storten en digitale valuta te kopen en verhandelen op de Exchange..

Luister naar het volledige interview op Podcast: https://anchor.fm/boxmining/episodes/EXCLUSIVE-Binance-Exchange-CEO-Changpeng-Zhao-CZ-ei62bi/a-a2uverv

DeFi en DEXs?

Volgens CZ DeFi is het echt een innovatieve ruimte, met name Automatic Market Makers (AMM) die hij als een zeer interessante uitvinding ziet. Hij onthulde zelfs dat hij geïnteresseerd zou zijn in het toevoegen van AMM’s aan Binance, zodat mensen liquiditeit kunnen toevoegen aan bepaalde paren.

Maar hij waarschuwt dat de meeste DeFi-projecten zullen mislukken en dat slechts een paar de dingen zullen doorzien, hoewel deze paar overlevenden enorm zullen slagen. Hij waarschuwt handelaren ook voorzichtig te zijn bij het investeren in DeFi-tokens, aangezien het een nieuwe ruimte is en veel risico’s met zich meebrengt. Dit betekent echter niet dat DeFi als geheel slecht is en in feite is het team van Binance een groot voorstander van DeFi en doet het een aantal gerelateerde initiatieven.

CZ is ook van mening dat gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX’s) geen uitdaging vormen voor Binance, dat deel uitmaakt van de gecentraliseerde financiële ruimte. Dit komt omdat hij de industrie vrij klein vindt, dus hoe meer werkplatforms er zijn, hoe meer mensen worden aangetrokken en uitgenodigd in deze ruimte. CZ is ook van mening dat DEX en gecentraliseerde financiële gebruikers fundamenteel heel verschillend zijn, en ondanks de snelle toename van door DeFi ingezette activa, is het aantal gebruikers nog steeds relatief laag. Dit komt omdat DeFi vereist dat gebruikers hun eigen privésleutels hebben en deze veilig houden. Maar de overgrote meerderheid van de mensen is daar momenteel niet toe in staat.

Criteria voor het plaatsen van nieuwe munten op Binance: hoe beslissen ze?

CZ zei dat de muntenlijst op Binance altijd gebaseerd is op het aantal gebruikers. Simpel gezegd, als een munt een groot aantal gebruikers heeft en er is een enorme vraag vanuit de gemeenschap, zullen ze deze vermelden. Het feit is dat Binance niet kiest welke munt wordt vermeld, als een munt een groot aantal gebruikers heeft en deze erg gewild en populair is, hebben exchanges geen andere keus dan deze te vermelden..

CZ biedt enkele tips voor gebruikers die echt willen dat een bepaalde munt op de lijst komt. Hij suggereert dat de projecten echt hard werken om hun gemeenschap op te bouwen en meer gebruikers binnen te halen. Binance beoordeelt zelf verschillende criteria bij het besluit om een ​​munt op de lijst te zetten, waaronder de grootte van de gemeenschap, het aantal Twitter-volgers en het aantal adressen. Als Binance ziet dat er echt een groot aantal gebruikers is, zullen ze dit vermelden. CZ onthult zelfs dat hij niet persoonlijk betrokken is bij het noteringsproces en soms weet hij zelfs pas dat een munt op Binance is vermeld als hij de aankondiging achteraf op Twitter ziet..

Hij vermeldt ook dat Binance het aantal munten dat op de beurs wordt genoteerd heeft opgevoerd vanwege de stijgende temperatuur van de cryptocurrency-markt. En in feite had de Exchange begin augustus 2020 al 6 munten in één week genoteerd.

Binance Smart Chain

De geschiedenis van hoe Binance Smart Chain tot stand kwam, is omdat Binance Chain werd geïntroduceerd als een krachtige DEX voor één doel. Het is on-chain ordermatching en bedoeld om zeer snel ongeveer 100.000 orders per seconde te verwerken met een bevestiging van 1 seconde. Maar om dit prestatieniveau te bereiken, moesten ze de slimme contractmogelijkheden van Binance Chain uitschakelen, maar dit was een zeer populaire functie bij gebruikers. Vandaar dat Binance Smart Chain werd uitgebracht als een parallelle ketting die Ethereum-compatibele slimme contracten ondersteunt, dus het ondersteunt stevigheid en is Ethereum Virtual Machine (EVM) -compatibel.

Daarom is een belangrijk kenmerk van de Binance Smart Chain dat deze compatibel is met op Ethereum gebaseerde slimme contracten. Het zal ook volledig open source zijn, zodat iedereen contracten op het platform kan implementeren. Dus als je een DeFi-contract hebt dat op Ethereum draait, kun je het overzetten naar Binance Smart Chain en het zal daar ook draaien. Binance Smart Chain is bedoeld als een gemakkelijke manier voor gebruikers om slimme contracten op Binance Chain te implementeren zonder enige extra leercurve. In termen van prestaties levert Binance Smart Chain lagere prestaties dan Binance Chain, maar het zou nog steeds hoger moeten zijn dan Ethereum 1.0.

Lees hier meer over Ethereum en het aankomende Ethereum 2.0.

CZ onthulde ook dat het team een ​​uitzetmechanisme ontwerpt voor BNB op Binance Smart Chain. Het uitzetmechanisme en het mainnet voor Binance Smart Chain zouden eind augustus of begin september 2020 gelanceerd moeten worden.

Binance DEX versus Binance CEX

Volgens CZ kiezen de meeste gebruikers voor de gecentraliseerde Binance-uitwisseling, d.w.z. Binance.com in plaats van Binance DEX, omdat het veel gemakkelijker is om in te loggen en meer klantenondersteuning biedt. Daarom is hij van mening dat, hoewel de toekomst aan DEX toebehoort, ze meer gefocust zijn op CEX omdat het momenteel een groter gebruikersbestand heeft.

CZ benadrukte ook dat het Binance-platform zal blijven investeren in DEX- en Binance Chain-ontwikkelingen en ook andere externe projecten zal ondersteunen en financieren..

Binance Exchange heeft als doel om veel gebruikers naar crypto te lokken. CZ is van mening dat momenteel slechts 0,1% van de mensen cryptovaluta bezit. Als dit stijgt tot 1%, zal de industrie 10 keer groeien en zal Binance daar ook van profiteren.

Binance Card: Swipe ($ SXP) -partnerschap en wat de toekomst biedt

Met de Binance Card kunnen gebruikers hun geld, kaartbeveiliging en uitgaven beheren met slechts een paar klikken. Zodra u uw nieuwe kaart heeft ontvangen, moet u geld toevoegen door uw BTC of BNB over te boeken van uw Binance.com-portemonnee naar de Binance Card-portemonnee. En je bent klaar om te gaan!

CZ deelde dat Swipe ($ SXP) de belangrijkste provider is voor de Binance-kaart en dat de twee teams een partnerschap aangaan om de Binance-kaart te ontwikkelen. Hij gelooft dat dit partnerschap en de Binance Card zelf erg strategisch is omdat het mensen eindelijk in staat stelt hun cryptocurrencies direct uit te geven. Dit elimineert de noodzaak voor mensen om de extra stappen te nemen om hun cryptocurrencies om te zetten in een stabiele munt, de stabiele munt ergens anders heen te brengen om in fiat-valuta te veranderen en uiteindelijk deze valuta op de bankrekeningen te storten om hun aankopen te betalen. In wezen stelt dit mensen in staat om 100% in cryptocurrencies te blijven.

Binance heeft onlangs hun Binance-kaarten verzonden naar geselecteerde gebieden in Europa, waardoor gebruikers rechtstreeks op Binance kunnen winkelen en hun cryptocurrencies kunnen uitgeven. Wat betreft andere locaties, zal het Binance-team de kaarten regio voor regio uitrollen. De technologie om deze kaarten uit te geven is aanwezig, maar het Binance-team moet ervoor zorgen dat het voldoet aan de regelgeving in elke regio. De workflow is in beweging, dus het zal slechts een kwestie van tijd zijn wanneer Binance-kaarten in andere landen worden uitgegeven.

Heeft Binance zijn eigen Bitcoin Lightning Node?

CZ zegt dat Binance.com geen Bitcoin-bliksemknooppunten gebruikt, omdat ze nog niet zo ver zijn gegaan. CZ is echter zeer voorstander van bliksemknooppunten en de meeste oplossingen van de tweede laag. Hij onthult dat er nog wat werk aan de winkel is voordat Binance zijn eigen bliksemknooppunt kan draaien, ze zijn bijvoorbeeld nog bezig met de integratie van SegWit, een Bitcoin-implementatie die bedoeld is om de transactiedoorvoer van het netwerk te verhogen. Dit is een groot project voor hen omdat de Bitcoin-portemonnee zelf al niet erg goed presteert. Ze moesten al een enorme infrastructuur bouwen om alle portemonnee-adressen voor alle gebruikers op de Exchange af te handelen – en in feite hebben de meeste gebruikers meer dan één adres. Het team moet met veel nalatenschap omgaan om vooruit te komen, maar ze werken eraan. En tegelijkertijd moet het team zich ook concentreren op andere aspecten van het runnen van de Exchange, zoals het aanbieden van nieuwe munten voor gebruikers, enz.

Stablecoins: USDT en DAI

In termen van wat er gebeurt met USDT en het feit dat er nieuwe USDT wordt geslagen, weet CZ zelf geen verdere informatie uit wat publiekelijk beschikbaar is. Hij ziet echter wel dat het hebben van slechts één populaire stablecoin erg riskant is, vooral als er iets zou gebeuren met de bewaring van de bankrekening enz. Het zou dus gunstig zijn voor de industrie om te diversifiëren naar meerdere stablecoins en meer keuzes te bieden aan gebruikers. Bijvoorbeeld BUSD, dat feitelijk wordt beheerd door hun partner PAXOS. Dit is zodat het risico ook wordt gediversifieerd, aangezien er minder afhankelijk is van één entiteit of bankrekening enz.

Wat betreft de DAI stablecoin, CZ is van mening dat het een innovatieve benadering heeft voor het uitgeven van stabiele munten en Binance ondersteunt het en is verheugd om te zien waar het heen gaat..

Lees meer over Binance Exchange

Decentralized Finance (DeFi) -serie: tutorials, handleidingen en meer

Met inhoud voor zowel beginners als meer gevorderde gebruikers, bekijk onze YouTube DeFi-serie met tutorials over de ESSENTIAL TOOLS die je nodig hebt om te handelen in de DeFi-ruimte, bijv. MetaMask en Uniswap. Evenals een diepe duik in populaire DeFi-onderwerpen zoals Reef.finance ($ REEF) en Polkadot ($ DOT)

De DeFi-serie op deze website behandelt ook onderwerpen die niet op YouTube zijn onderzocht. Voor een inleiding over wat DeFi is, bekijk Decentralized Finance (DeFi) Overzicht: een gids voor de HEETSTE trend in cryptocurrency

Tutorials en handleidingen voor de ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • MetaMask Guide: Hoe een account aanmaken? PLUS tips en hacks voor gevorderde gebruikers
 • Uniswap review en tutorial: Beginnersgids en geavanceerde tips en trucs
 • Serum DEX-gids en recensie
 • SushiSwap ($ SUSHI) uitgelegd
 • 1inch Exchange, Mooniswap en Chi GasToken: de ultieme recensie en gids

Raadpleeg onze DeFi-tokenhandleidingen voor diepgaande informatie over andere specifieke DeFi-projecten. Hier zijn enkele van onze meest POPULAIRE gidsen:

 • AAVE ($ LENDEN)
 • Ampleforth ($ AMPL) review: de essentiële gids voor dit DeFi-protocol
 • ChainLink ($ LINK) -gids: een belangrijke schakel in de DeFi-ruimte
 • Cream Finance ($ CREAM): wat is het?
 • Curve Finance ($ CRV) gids
 • DODOEx ($ DODO): een revolutionaire leverancier van on-chain liquiditeit
 • Linear Finance ($ LINA): de toekomst van synthetische uitwisselingsplatforms?
 • Polkadot ($ DOT): alles wat u moet weten over de DeFi-lieveling van China
 • RAMP DeFi: hoe ontgrendelt het de waarde van ingezette activa?
 • Reef Finance ($ REEF): het alles-in-één defi-platform
 • Solana ($ SOL) uitgelegd
 • The Graph ($ GRT) – Het volgende niveau van gedecentraliseerde apps
 • Trustswap ($ SWAP) uitgelegd – Volgende generatie DeFi-transacties
 • Yearn.Finance fuseert het DeFi-ecosysteem
 • Wing Finance ($ WING) – Een kredietgebaseerd DeFi-leningplatform

Binnenkort komen er meer video’s en artikelen als onderdeel van onze DeFi-serie, dus zorg ervoor dat u zich ABONNEERT op onze Youtube kanaal en (voorlopig) GRATIS wekelijkse nieuwsbrief zodat u op de hoogte kunt worden gebracht zodra ze verschijnen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me