Nieuwsbrief # 10

Week in terugblik

“Good guy” hacker: Hackt het project van Andre Cronje, geeft 50% van de buit terug

Eminence Finance was een work in progress gepest door Andre Cronje in een cryptische tweet. Dit was echter al genoeg voor sommige investeerders die zich haastten om EMN-tokens te kopen.

Op 29 september 2020 sloeg de cryptogemeenschap echter alarm van een vloerkleed nadat ze had gezien dat de ontwikkelaarsportefeuille van Cronje interactie had gehad met een nieuw Ethereum-adres. De hacker heeft in totaal USD $ 15 miljoen aan geïnvesteerd vermogen gestolen.

Degenen die hadden geïnvesteerd, vielen Cronje aan en beschuldigden hem ervan geen veiligheidsmaatregelen te nemen en zijn project niet privé te maken. Sommigen gingen zelfs zo ver dat ze doodsbedreigingen naar Cronje stuurden en één persoon beweerde zelfs dat ze $ 100.000 verloren hadden in deze hack.

Vreemd genoeg besloot de hacker 8 miljoen dollar terug te sturen naar het adres van Cronje, maar hield hij 7 miljoen dollar in voor zichzelf. Vervolgens tweette Cronje dat hij de schatkist had gevraagd om de $ 8 miljoen terug te betalen die de hacker aan de getroffen gebruikers had teruggegeven..

Dit is zeker een pijnlijke les voor de getroffenen. Maar het is nog een andere herinnering dat mensen altijd hun eigen volledige onderzoek moeten doen voordat ze geld in een project steken. Dit geldt met name gezien het feit dat we de afgelopen weken een duidelijke toename van oplichting hebben waargenomen.

KuCoin Hack pt 2: Nog steeds niet uit het bos

De KuCoin-hack vond plaats op 25 september 2020 en het aantal tot nu toe lijkt te zijn dat meer dan $ 200 miljoen aan klantgelden verloren is gegaan, hoewel volgens KuCoin ongeveer 130 miljoen al is beveiligd of in het proces van terugvordering is..

Niet alle projecten hebben hun diensten volledig hersteld (d.w.z. handelen, stortingen en opnames). Om 14.30 uur op 2 oktober 2020 (UTC) zijn de diensten van de volgende projecten volledig hersteld:

Volledige service hersteld voor de volgende projecten. Items in het rood zijn de laatste toevoegingen aan de lijst. (Afbeelding tegoed: KuCoin.com

Om de effecten van de hack te verzachten, hebben projecten over het algemeen 1 van de 4 benaderingen gevolgd: (1) hun tokens bevriezen; (2) hun tokens vervangen; (3) als de tokens konden worden hersteld, om ze terug te sturen naar KuCoin; of (4) de tokens ongeldig maken.

Ondertussen heeft Hacken aangekondigd dat ze, als een manier om de cryptocurrency-gemeenschap te ondersteunen, de KuCoin-hack zullen onderzoeken en hun bevindingen zullen publiceren. Van hun eerste onderzoeken, het lijkt erop dat het een social engineering-aanval was op een KuCoin-medewerker die toegang had tot privésleutels ter waarde van USD $ 150 miljoen.

KuCoin is natuurlijk ook hun eigen onderzoek gestart en heeft kennelijk degenen die betrokken waren bij de inbreuk geïdentificeerd met “substantieel bewijs voorhanden” tegen hen. KuCoin heeft contact opgenomen met wetshandhavers en politie om actie tegen hen te ondernemen.

Nogmaals een herinnering om uw cryptocurrencies in een hardware wallet te stoppen als u dat nog niet heeft gedaan! Bekijk onze Ledger Nano X-recensie of koop het hier.

BitMEX is in warm water

Op 1 oktober 2020 zijn door de DOJ en CFTC respectievelijk burgerlijke en strafrechtelijke procedures uitgevaardigd tegen BitMEX, de CEO Arthur Hayes, samen met ander sleutelpersoneel en gelieerde ondernemingen. Ondertussen werd de CTO van BitMEX, die op dat moment in de VS werkte, gearresteerd. De DOJ beschuldigt BitMEX van het niet implementeren van de juiste KYC / AML-procedures in strijd met de Bank Secrecy Act, terwijl de CTFC beweert dat de Exchange zich niet had geregistreerd als een derivatenbeurs maar nog steeds diensten aanbiedt aan Amerikaanse klanten.

De speculatie is echter dat de huidige aanklachten slechts een voorbode zijn van zwaardere aanklachten die tegen de individuen zouden worden ingediend zodra ze bijvoorbeeld aan de VS zijn uitgeleverd. het schenden van internationale sancties via BitMEX waardoor mensen uit Iran en Noord-Korea hun cryptocurrency-posities kunnen verlaten.

Als resultaat van dit nieuws stroomden handelaren samen om hun geld van de beurs op te nemen, uit angst dat deze zou worden gesloten. Een totaal van USD $ 23mil werd in één uur en tot nu toe aan BitMEX onttrokken 45.000 BTC is ingetrokken. Volgens gegevens van Crystal Blockchain profiteerden andere gecentraliseerde beurzen van deze massale uittocht uit BitMEX, met ongeveer 20.000 BTC die naar Gemini, Binance, OKEx en Huobi Exchanges gingen..

Het is niet bekend hoe de juridische procedures en gebeurtenissen zullen verlopen. Het belangrijkste is dat niemand weet of BitMEX-bewerkingen en accounts worden bevroren. Dus gebruikers van de Exchange kunnen overwegen om hun cryptocurrencies in te trekken voor het geval dat.

Bitcoin veerkrachtig tegen negatieve nieuwshamer

De prijzen van Bitcoin waren onbewogen door de KuCoin-hack, maar namen een duik in het nieuws over de juridische procedure tegen BitMEX. Zelfs nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump positief testte op COVID-19, deed de prijzen niet lang significant schudden. Tijdens deze week en ondanks het over het algemeen negatieve nieuws, lijken de Bitcoin-prijzen op weg naar herstel. Dit heeft geleid tot een aantal analisten van mening dat professionele en particuliere beleggers optimistisch blijven over Bitcoin en dat de aanhoudende opwaartse trend naar $ 12.000 eerder eerder dan later zou kunnen terugkeren.

Aankomende evenementen

5 oktober 05:00 uur: Boxmining livestream

8 oktober 06:00 uur: Alpha Finance Lab token verkoop op Binance Launchpad. De landbouw op hun Launchpool begon al om 12.00 uur op 30 sept.

8 oktober 18:00 uur: Radix DLT-tokenverkoop

10 oktober 14:00 uur: RAMP DeFi openbare verkoop

* Alle tijden zijn vermeld in UTC, tenzij anders vermeld.

Kijk hier voor oude nummers van onze nieuwsbrief.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me