Nieuwsbrief # 18: Bitcoin-prijzen bereiken recordhoogtes

Nu we de feestdagen naderen, willen we iedereen een fijne en veilige vakantie wensen! Hier hopen we op geschenken van Bitcoin- en altcoin-pompen!

Bitcoin bereikt een ATH van $ 24k!

Er is heel lang op gewacht, maar na precies 3 jaar is het zover. Bitcoin is letterlijk door de vorige high gebroken en bereikte de ongelooflijke prijs van $ 24.000!

Alle grafieken zien er fantastisch uit, waar je ook naar kijkt: dagelijks, wekelijks en maandelijks zeggen ze allemaal hetzelfde: Bull Season is hier!

Hoewel niemand weet hoe dit precies zal verlopen, geloven mensen dat we nu in een bullmarkt zitten. Velen geloven eigenlijk dat het begon direct na de Black Swan van afgelopen maart, waar alle markten (niet alleen crypto) in feite binnen een dag crashten.

Als we de wekelijkse grafiek bekijken, bevinden we ons nog steeds ver boven de 21 EMA (Exponentieel voortschrijdend gemiddelde) en bevindt de Relative Strength Index (RSI) zich op het hoogste niveau van 2017. Op de wekelijkse chart was het in 2013 maar een paar keer beduidend hoger. Zoals we herhaaldelijk in eerdere nummers van de nieuwsbrief hebben gezegd, zijn grote retraces (ongeveer 30-40%) te verwachten in bullmarkten. Tot nu toe lag de maximale negatieve “delta” in prijs die we hadden sinds maart vorig jaar rond de 20%. Dit betekent echter niet noodzakelijk dat er nu een enorme dump zal plaatsvinden (kan gebeuren zoals niet).

$ BTC wekelijkse grafiek, RSI op de hoogste niveaus van 2017$ BTC wekelijkse grafiek, RSI op de hoogste niveaus van 2017

Bitcoin is nog steeds niet “hot” op Google Trends

Als we een snelle blik werpen op Google Trends, kunnen we zien dat de zoekopdracht ‘bitcoin’ wereldwijd nog steeds niet erg veel wordt doorzocht, vooral in vergelijking met de pieken van 2017. Dit is een teken dat, hoewel de bekendheid van de massamedia onlangs de $ BTC-trend heeft opgepikt, de FOMO voor de detailhandel waarschijnlijk nog ver verwijderd is van waar we nu zijn. Dit zou hopelijk kunnen betekenen dat het voordeel nog steeds gigantisch is!

Google Trends $ BTC december 2020Google Trends $ BTC december 2020

Elke $ BTC-houder maakt nu winst

Dankzij de recente pomp is Bitcoin nu # 12 in activa ’ rangschikking van Market Cap. Net achter Visa en voor Walmart! Bovendien betekent het feit dat we voorbij ATH zijn, in onontgonnen prijsgebied, automatisch dat elke persoon die ooit voor vorige week een fractie van de munt heeft gekocht, nu winst maakt.!

Als gevolg hiervan is, zoals Glassnode meldde, het aantal adressen met meer dan $ 1 miljoen aan $ BTC gestegen met + 150%, gelijk aan 66.540 enkele wallets nu!

Ethereum volgt het voordeel van Bitcoin terwijl grijswaarden blijven laden

Na “The King” -bewegingen volgt meestal de rest, te beginnen met Ethereum. ETH-prijzen zijn gestegen en hebben deze week een nieuw hoogtepunt van bijna $ 680 bereikt. In tegenstelling tot $ BTC is de ATH echter nog steeds veel hoger dan dit niveau, met meer dan $ 1400. 2021 zou eruit kunnen zien alsof de jaarprijs eindelijk onontgonnen terrein zal bereiken.

Ondertussen is het geen verrassing meer dat grote investeerders ondanks de voortdurende prijsstijging cryptovaluta blijven verzamelen, waardoor positiviteit over de toekomst van crypto’s wordt verspreid. Volgens een verslag doen van, Grijstinten blijft $ ETH verzamelen. Hun Grayscale Ethereum Trust wordt nog steeds beschouwd als ‘de enige SEC-geregistreerde manier om in Ethereum te investeren’.

Ben je geïnteresseerd in uitzetten op je Ethereum? Leer hoe u een passief inkomen kunt verdienen met ETH 2.0!

De FinCEN stelt nieuwe KYC-versterkingen voor

Zoals de afgelopen weken verwacht, is het nu officieel. Het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) stelt “een regel voor voor bepaalde digitale valuta’s die de nationale veiligheid beschermen, de rechtshandhaving ondersteunen en de transparantie vergroten, terwijl de impact op verantwoorde innovatie wordt geminimaliseerd”, aldus Steven Mnuchin, hoofd van het Amerikaanse ministerie van Financiën.

De voorstel zal nieuwe regels opleggen aan transactierecords, inclusief die voor zelfgehoste portefeuilles. Vooral gebruikt in Defi, waar gebruikers hun geld liever op gedecentraliseerde manieren bewaren, waar zij de enige zijn die verantwoordelijk zijn voor wat er gebeurt, hebben deze privéportefeuilles tot nu toe geen KYC’s nodig. Als gevolg van de wijzigingen (CVC staat voor converteerbare virtuele valuta, terwijl LTDA voor digitale activa met wettig betaalmiddel staat.):

“De voorgestelde regel vormt een aanvulling op de bestaande BSA-vereisten die van toepassing zijn op banken en MSB’s door voor te stellen rapportagevereisten toe te voegen voor CVC- en LTDA-transacties met een waarde van meer dan $ 10.000. Overeenkomstig de voorgestelde regel hebben banken en MSB’s 15 dagen vanaf de datum waarop een te rapporteren transactie plaatsvindt om een ​​rapport in te dienen bij FinCEN. Verder zou deze voorgestelde regel banken en MSB’s verplichten om gegevens bij te houden van de CVC- of LTDA-transacties en tegenpartijen van een klant, inclusief het verifiëren van de identiteit van hun klanten, als een tegenpartij een niet-gehoste of anderszins gedekte portemonnee gebruikt en de transactie groter is dan $ 3.000. “

Deze verbittering in regelgeving was in de eerste plaats onthuld door Brians Armstrong, CEO van Coinbase, in een tweet eind november, waar hij zijn twijfels en bezorgdheid over de kwestie uitsprak, samen met vele andere publieke figuren. Vier Amerikaanse congresleden schreven een openbare brief en de verkozen senator van Wyoming Cynthia Lummis deelde haar zorgen ook in een tweet. Het belangrijkste discussiepunt is het feit dat het voorstel investeerders meer kwaad dan goed zou kunnen doen en de VS zou kunnen achterlaten in blockchain-technologie, waardoor de belangrijkste investeringen buiten de provincie worden afgeweken..

Coinbase IPO komt dichterbij

Coinbase, de bekende Amerikaanse beurs, heeft “een conceptregistratieverklaring op formulier S-1 ingediend bij de SEC. Het bestand wordt nu beoordeeld. Indien goedgekeurd, zal de IPO een van de grootste en meest verwachte in crypto zijn, aangezien Coinbase al het meest waardevolle Amerikaanse cryptobedrijf is..

Hoeveel het bedrijf op dit moment precies waard is, is eigenlijk niet eenvoudig. De laatste evaluatie in een financieringsronde in 2018 bedroeg $ 8 miljard, maar Coinbase is nu zeker meer waard, vooral gezien de prijzen die Bitcoin in 2020 heeft bereikt..

De grafiek gaat live op mainnet

De grafiek ($GRT), “De eerste wereldwijde en gemakkelijk doorzoekbare index van blockchain-gegevens”, heeft gelanceerd zijn mainnet na 3 jaar ontwikkeling. Het indexeringsprotocol is bedoeld om web3 voor iedereen toegankelijk te maken en om applicaties te helpen creëren die geen servers nodig hebben.

De notering was onlangs een van de meest succesvolle en het token is al verhandelbaar op veel beurzen, waaronder eersterangsbeurzen zoals Binance en Coinbase. De prijs is nu 24 keer hoger dan die van de symbolische verkoop die afgelopen oktober plaatsvond. Op dat moment werd het aangeboden voor $ 0,03!

De eerste fase na de lancering is nuttig om de prestaties van het mainnet te benadrukken en te verbeteren voordat het aantal zoekopdrachten exponentieel toeneemt. Vervolgens zal het team in de komende maanden een “productieklare Graph Explorer dApp en Gateway” bouwen om alle netwerkmedewerkers te ondersteunen.

Hier is alles wat u moet weten over The Graph in ons artikel.

Rode vlaggen

Inbreuk op ledger-e-mail – 270.000 e-mails & adressen publiekelijk gelekt

Op 14 juli werd de database van Ledger geschonden toen een hacker 1.075.382 e-mailadressen en 272.853 bestellingen voor hardware-portemonnee stal. Dit betekende dat persoonlijke gegevens zoals e-mails, telefoonnummers en fysieke adressen (voor mensen die daadwerkelijk een apparaat hebben gekocht) waarschijnlijk beschikbaar waren na betaling aan de hacker zelf. In feite zijn er talloze phishing-pogingen geweest die de afgelopen maanden zijn gemeld, meestal via e-mails en / of sms-berichten naar hun telefoons..

Vandaag, alsof dit op zich nog niet erg genoeg was, is de hele database gedumpt gratis door een anoniem profiel op Raidforum. Hoewel fondsen technisch nog steeds veilig zijn, zouden gebruikers, op het allerlaatste moment, een nieuwe en massale golf van phishing-tentatieven moeten verwachten.

Bekijk onze video waarin we alles uitleggen over het Ledger-datalek: wat is er gebeurd, wie heeft er last van en wat moet je nu NIET doen.

DRINGEND: Inbreuk op grootboek-e-mail – 270.000 e-mails & adressen publiekelijk gelekt

Het bedrijf reageerde op Twitter en bevestigde dat “vroege tekenen” hen vertellen dat deze inhoud waarschijnlijk uit hun database komt.

Ze deelden ook een bladzijde met phishingnieuws en tips, zoals de klassieker “Deel nooit de 24 woorden van uw herstelzin met iemand onder geen enkele omstandigheid”. Hoewel dit zeker belangrijk is, is het moeilijk voor te stellen dat gebruikers van hardwareportefeuilles het nog steeds moeten horen. Aangezien iedereen nu kan zien waar de eigenaren van de apparaten wonen, zouden ze waarschijnlijk liever weten dat het bedrijf actief bezig is met het voorkomen van toekomstige inbreuken en meer.

Hoewel het beschermen van geld met col-portefeuilles niet iets is voor alleen rijke cryptohouders, is dit wat de meeste mensen denken, en we kunnen ons allemaal voorstellen wat criminelen kunnen doen met die adressen in hun handen.

Helaas blijkt dat er al nieuwe phishing-berichten komen.

U kunt deze website gebruiken om te controleren of uw persoonlijke gegevens (en wat) zijn gecompromitteerd https://haveibeenpwned.com/

Het persoonlijke adres van de CEO van Nexus Mutual is gehackt

Helaas bracht deze week nieuwe rode vlaggen. De meest prominente betreft een project met als missie (bijna ironisch genoeg) het beschermen van gebruikers van protocollen tegen kwaadwillende actoren.

Hugh Harp, oprichter van Nexus Mutual, heeft gezien dat zijn persoonlijke portemonnee direct werd aangevallen. De hacker is er op mysterieuze wijze in geslaagd om een ​​kwaadaardige versie van Metamask op zijn computer te installeren, waardoor hij misleidt om een ​​transactie naar een ander adres van de ontvanger te bevestigen. De hacker zelf. Het is een van die gevallen waarin het gebruik van een hardwareportefeuille om transacties te ondertekenen als tweede beveiligingslaag niet kan helpen.

De CEO, die inzag dat deze hack ‘next level-dingen’ was, heeft de hacker een premie van $ 300.000 aangeboden voor het geval hij besloot alles terug te sturen. De onbekende persoon antwoordde via invoergegevens op een volgende lege transactie.

‘Hallo Hugh. Ik zal wNXM niet meer verkopen totdat wNXM zijn waarde heeft hersteld of u mij 4,5k ETH stuurt. Als u met mij moet onderhandelen, stuur dan een bericht naar mijn eth-adres… .. “

De tekst is gericht op andere persoonlijke adressen van Hugh, waardoor de privégegevens van Hugh nog meer zichtbaar worden.

We zullen zien hoe dit verhaal zich ontvouwt. Ondertussen is iemand een gitcoin-subsidie ​​gestart om Karp direct te compenseren voor wat er is gebeurd. Als een reactie, hij heeft voorgesteld dat al het ingezamelde geld zou worden gebruikt voor het verbeteren van de beveiliging van slimme contracten.

Boxmining-gebeurtenissen

  • Yubico’s YubiKey-recensie en -gids. Een portemonnee die u kunt gebruiken om uw wachtwoorden veilig te bewaren.
  • Bezorgd over uw geld? Lees meer over Cover Protocol ($ COVER), een van de meest succesvolle platforms om dekking te kopen.

Cover Protocol ($ COVER): peer-to-peer-dekkingsmarkt voor DeFi

  • Yearn Finance ($ YFI) is onlangs een partnerschap aangegaan met vele andere protocollen van het hoogste niveau. Hier is onze inleiding tot de uitgebreide familie Yearn!

Yearn.Finance fuseert het DeFi-ecosysteem

  • Geïnteresseerd in lenen-lenen? Spreekt een kredietscoresysteem u aan? Luister naar wat $ WING is en hoe u hiervan kunt profiteren!
  • Wootrade ($ WOO): de kracht van cryptocurrency-handel vergroten?

Wootrade ($ WOO): de kracht van cryptocurrency-handel vergroten?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me