YF Link ($ YFL): combineert u het beste van Chainlink ($ LINK) en Yearn Finance ($ YFI)?

YF-koppeling ($ YFL) combineert Chainlink’s $ LINK-token met Yearn Finance $ YFI’s mechanica voor yield farming / liquidity mining. Het uitgangspunt van dit project was dat het zou worden aangepast voor gebruik door Chainlink-enthousiastelingen, bekend als “Link Marines”. Gezien het feit dat het LINK-token het tot nu toe redelijk goed heeft gedaan in 2020 met prijzen die van $ 2 tot $ 15 gingen, zijn zowel Link Marines als andere liefhebbers van cryptocurrency natuurlijk geïnteresseerd in wat YF Link is en wat het te bieden had. Dus in dit artikel zullen we de achtergrond van YF Link bekijken, de functies van en hoe je hun native $ YFL-token kunt krijgen.

Achtergrond en geschiedenis van YF Link

YF Link werd gevorkt uit het Yearn-contract van Yearn.Finance ($ YFI) door het over te schakelen naar het accepteren van LINK in plaats van yCRV-tokens. Het is een community-based project gestart door Chainlink-enthousiastelingen, specifiek door een “Bobby Shaftoe” en 4 andere anonieme ontwikkelaars die het bestaan ​​van het project en de details ervan aankondigden in een Medium-post “Het idee van YFLINK is geboren”Op 7 augustus 2020. Aangezien LINK-tokens moesten worden vergrendeld om opbrengst te genereren, wordt aangenomen dat de lancering van YF Link een positieve invloed had op de LINK-prijzen, aangezien de vraag naar deze tokens toenam. Inderdaad, in de paar dagen na de Medium-post, zijn de prijzen voor $ LINK bijna verdubbeld.

YF Link in een notendop (Afbeelding tegoed: YFLINK

Voorloper – Yearn.Finance ($ YFI)

De voorloper van YF Link, Yearn Finance (YFI), werd op 17 juli 2020 gelanceerd door Andre Cronje als een experiment in yield farming en liquidity mining. Het werkt door de gebruikers in staat te stellen geld te verstrekken aan een slim contract, dat vervolgens automatisch wordt verdeeld tussen dYdX-, Aave- en samengestelde leenprotocollen, geoptimaliseerd voor maximale opbrengst.

In ruil daarvoor verdienen de gebruikers opbrengstwinsten en verwerven ze YFI-tokens. Het YFI-token wordt gebruikt voor governance. De totale bestaande YFI-tokens zijn 30.000.

Lees meer over Andre Cronje’s inzichten over de DeFi-ruimte in zijn interview met FTX-uitwisseling.

Hoe werkt YF Link?

Het YFL-token van YF Link biedt liquiditeit aan LINK-pools op meerdere Decentralized Finance (DeFi) -protocollen zoals Aave, Balancer en Curve Finance. Gebruikers verstrekken geld door ze in deze protocollen te storten, die vervolgens winst opleveren voor de inleggers. Deze gebruikers, d.w.z. liquiditeitsaanbieders, ontvangen ook YFL-tokens als beloning, deze YFL-tokens kunnen op hun beurt worden verhandeld op beurzen zoals Uniswap.

Het bedrag van de beloningen is afhankelijk van de hoeveelheid verstrekte liquiditeit en de duur van de inzet. En hoewel het geld van gebruikers is vergrendeld, kunnen ze op elk moment worden opgenomen.

Als alternatief speculeren sommige mensen gewoon op YFL-tokens en verhandelen ze op beurzen.

De concepten

De twee onderliggende concepten die in YF Link worden gebruikt, zijn yield farming en liquidity mining. Ze werken allebei in synergie samen om gebruikers te stimuleren liquiditeit te verschaffen. Zoals we later zullen zien, komen deze 2 concepten samen om boeren in staat te stellen beloningen te verdienen en mogelijk te profiteren van deze activiteiten.

Opbrengst landbouw

Opbrengstlandbouw is een methode om anderszins niet-gebruikte activa voor nuttige doeleinden te gebruiken. Het omvat het overnemen van activa van gebruikers, hen uitlenen aan verschillende protocollen, in ruil voor het verkrijgen van meer activa dan aanvankelijk was verstrekt.

Liquiditeitsmijnbouw

Liquidity mining is een variatie op yield farming, waardoor liquiditeitsverschaffers naast hun gebruikelijke opbrengstbeloningen nog een ander governance-actief kunnen verwerven.

Het YFL-token

Het $ YFL-token is het native token voor YF Link met een maximale voorraad van 75.000 tokens. Opgemerkt moet worden dat zelfs makers van YF Link hebben gezegd dat het token op NUL moet worden gewaardeerd.

Het YFL-token wordt verondersteld te worden gebruikt voor bestuursdoeleinden, d.w.z. het laat houders voorstellen indienen om te stemmen en beslissingen te nemen. Een van de eerste governancevoorstellen is bijvoorbeeld om een ​​LINK-memecompetitie te houden.

In het begin zonden in totaal 6 pools YFL-tokens uit, met verschillende parameters. De emissie van tokens duurt ongeveer 15 weken en de meeste emissies vinden plaats in de eerste 4 weken. Nadat de YF Link-contracten waren geïmplementeerd, hebben de makers de contractsleutels verbrand, zodat niemand dit uitzendschema kan wijzigen.

YF Link Pools: wat is het verschil?

Zoals vermeld in het bovenstaande gedeelte, wanneer de YF Link-contracten voor het eerst werden geïmplementeerd, zouden in totaal 6 pools YFL-tokens uitzenden. Merk op dat op 22 augustus 2020, poules 0, 1 en 2 hun YFL-beloningen hebben opgebruikt, dit betekent dat je geen nieuwe YFL-tokens kunt slaan door in deze poules te zetten.

Zwembad 0 ook wel de Genesis-pool genoemd (15.000 YFL-tokens beschikbaar)– gebruikers leveren LINK en YFL wordt geretourneerd. Deze pool heeft zijn YFL-beloningen uitgeput.

Zwembad 1 LINK Balancer-zwembad (15.000 YFL-tokens beschikbaar)– gebruikers leveren LINK en YFL wordt naar een Balancer-pool gestuurd. Gebruikers krijgen BPT-tokens en verstrekken deze aan de YF Link-pool. YFL en BAL worden dan geretourneerd. Deze pool heeft zijn YFL-beloningen uitgeput.

Zwembad 2 yCRV Balancer-zwembad (15.000 YFL-tokens beschikbaar)– gebruikt yCRV. Rendementen zijn onder meer YFL, BAL, rente van Curve Protocol en CRV-tokens. Deze pool heeft zijn YFL-beloningen uitgeput.

Zwembad 3 LINK Aave-zwembad (15.000 YFL-tokens beschikbaar)– gebruikers verstrekken LINK en deponeren deze op Aave.com om aLINK-tokens te krijgen. Dan krijg je die aLINK-tokens en deponeer je ze in een aLINK Balancer-pool met YFL. Hieruit krijgen gebruikers BPT-tokens die ze kunnen inzetten in de YFL-pool. Uiteindelijk kunnen gebruikers YFL-, BAL- en AAVE-rente verdienen.

Pool 4 Governance-uitzetpool (20.000 YFL-tokens beschikbaar) – Deze pool gaat live op 26 augustus 2020 om 14.00 uur (UTC). Gebruikers moeten YFL inzetten om te kunnen stemmen in het Governance-contract voor de duur van de stemming. Gebruikers worden beloond met meer YFL-tokens.

Zwembad 5 Onbedoeld zwembad (5.000 YFL-tokens beschikbaar)– het team heeft deze pool per ongeluk ingezet. De makers zullen uit deze pool mijnen om te voldoen aan hun vroege verplichtingen in het mijnbouwprogramma en mogelijk andere doeleinden die nog moeten worden aangekondigd.

Gevolgtrekking

YF Link is een interessante variant van Yearn.Finance. Het zal waarschijnlijk ook het nut en de liquiditeit van de LINK-tokens verbeteren. Sommige analisten noemen het zelfs de ‘ontbrekende schakel’ tussen de twee meest gebruikte DeFi-protocollen: Chainlink en Yearn..

Sinds de implementatie heeft het project normaal gefunctioneerd zonder bugs of exploits. Het heeft in korte tijd een indrukwekkende Total Value Locked (TVL) opgebouwd. Het kan zelfs het go-to-protocol worden voor mensen die in de toekomst LINK-tokens willen inzetten voor beloningen.

Decentralized Finance (DeFi) -serie: tutorials, handleidingen en meer

Met inhoud voor zowel beginners als meer gevorderde gebruikers, bekijk onze YouTube DeFi-serie met tutorials over de ESSENTIAL TOOLS die je nodig hebt om te handelen in de DeFi-ruimte, bijv. MetaMask en Uniswap. Evenals een diepe duik in populaire DeFi-onderwerpen zoals Reef.finance ($ REEF) en Polkadot ($ DOT)

De DeFi-serie op deze website behandelt ook onderwerpen die niet op YouTube zijn onderzocht. Voor een inleiding over wat DeFi is, bekijk Decentralized Finance (DeFi) Overzicht: een gids voor de HEETSTE trend in cryptocurrency

Tutorials en handleidingen voor de ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • MetaMask Guide: Hoe een account aanmaken? PLUS tips en hacks voor gevorderde gebruikers
 • Uniswap review en tutorial: Beginnersgids en geavanceerde tips en trucs
 • Serum DEX-gids en recensie
 • SushiSwap ($ SUSHI) uitgelegd
 • 1inch Exchange, Mooniswap en Chi GasToken: de ultieme recensie en gids

Raadpleeg onze DeFi-tokenhandleidingen voor diepgaande informatie over andere specifieke DeFi-projecten. Hier zijn enkele van onze meest POPULAIRE gidsen:

 • AAVE ($ LENDEN)
 • Ampleforth ($ AMPL) review: de essentiële gids voor dit DeFi-protocol
 • ChainLink ($ LINK) -gids: Een belangrijke schakel in de DeFi-ruimte
 • Cream Finance ($ CREAM): wat is het?
 • Curve Finance ($ CRV) gids
 • DODOEx ($ DODO): een revolutionaire leverancier van on-chain liquiditeit
 • Linear Finance ($ LINA): de toekomst van synthetische uitwisselingsplatforms?
 • Polkadot ($ DOT): alles wat u moet weten over de DeFi-lieveling van China
 • RAMP DeFi: hoe ontgrendelt het de waarde van ingezette activa?
 • Reef Finance ($ REEF): het alles-in-één defi-platform
 • Solana ($ SOL) uitgelegd
 • The Graph ($ GRT) – Het volgende niveau van gedecentraliseerde apps
 • Trustswap ($ SWAP) uitgelegd – Volgende generatie DeFi-transacties
 • Yearn.Finance fuseert het DeFi-ecosysteem
 • Wing Finance ($ WING) – Een kredietgebaseerd DeFi-leningplatform

Binnenkort komen er meer video’s en artikelen als onderdeel van onze DeFi-serie, dus zorg ervoor dat u zich ABONNEERT op onze Youtube kanaal en (voorlopig) GRATIS wekelijkse nieuwsbrief zodat u op de hoogte kunt worden gebracht zodra ze verschijnen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me