YFI Yield Farming met YEarn Pool

Yield Farming is een opkomende populaire methode voor eigenaren van cryptocurrency om passief inkomen te verwerven. Het omvat het profiteren van verschillende prikkelsbeloningen voor het vergrendelen (ook wel uitzetten) van verschillende cryptocurrencies. Dit artikel richt zich op yield farming voor het $ YFI-token, dat de best presterende landbouwpool is geworden.

Het yEarn-project heeft lanceerde zijn eigen governance-token – $ YFI – deze week stuurde de Decentralized Finance (DeFi) Yield Farming-scene in een razernij. Vanaf dit artikel levert het uitzetten van stabiele munten (USDT, USDC, DAI of TUSD) in de Y-pool een astronomische 896% jaarlijkse procentuele opbrengst (APY). Dit komt doordat het incentive-token $ YFI wordt uitgedeeld aan houders van ingezette tokens, waardoor dit op dit moment de enige landbouwpool met de beste opbrengst is. Dit heeft enorm veel interesse gewekt in beide zoekopdrachten naar het $ YFI-governance-token (momenteel trending coingecko​Sinds de symbolische lancering is er meer dan $ 60 miljoen aan nieuw kapitaal in de Y-pool gestort. Bereken de opbrengst met behulp van de gemaakte community opbrengst landbouw tool.

WAARSCHUWING: Yield farming brengt een hoog risico met zich mee vanwege de experimentele aard van het Ethereum-netwerk met mogelijk onontdekte kritieke kwetsbaarheden. Zet / farm nooit meer dan u zich kunt veroorloven te verliezen. Dit is geen financieel advies.

Wat is de yEarn (iEarn) Pool

De iEarn “Y” -pool is een opbrengstaggregator – hij investeert automatisch zijn kapitaal in verschillende DeFi-projecten – en selecteert die met het hoogste rendement en het hoogste investeringsrendement. Als een DeFi-protocol houdt een slim contract het geïnvesteerde geld vast – waardoor het project niet-bewarend is. De pool zelf bestaat uit 4 verschillende stabiele munten – USDT, USDC, DAI en TUSD – met in totaal meer dan $ 103 miljoen USD aan valutareserves (Activa onder beheer – AUM​Deze reserves worden vervolgens uitgeleend aan verschillende protocollen die het beste rendement bieden, waaronder Compound, Aave en dYdX. yPools worden als riskanter beschouwd dan andere DeFi-producten zoals Compound omdat ze kapitaal lenen aan een reeks protocollen – die zelf kwetsbaar kunnen zijn voor kritieke kwetsbaarheden.

Hoe de YFI-token te verdienen

Er zijn twee pools die het YFI-token belonen voor uitzetten. Het eerste en gemakkelijkste zwembad dat toegankelijk is, is het Y Zwembad op Curve.Fi. Deze pool is een verzameling stabiele munten die automatisch worden geïnvesteerd in verschillende uitleenprotocollen. Dit type pool wordt meestal als een hoger risico beschouwd vanwege mogelijke kwetsbaarheden, niet alleen met zijn eigen slimme contract, maar ook met andere slimme contracten.

Stortings- en inzetoptie op Curve.Fi

Hoe u YFI-tokens kunt verdienen

Helaas is “Yield Farming” voor het YFI-token beëindigd. Toen YFI voor het eerst werd gelanceerd, werden alle 30.000 tokens gedistribueerd naar stakers op het https://ygov.finance/staking-platform. Hoewel er aanvankelijk plannen waren om meer tokens te verdelen, zijn pogingen om met een plan te komen om dit te doen allemaal weggestemd in de Y-regering. Dit betekent dat het onwaarschijnlijk is dat er in de toekomst nieuwe $ YFI-tokens zullen worden gedistribueerd. Andere tokens zoals YFII en YFV hebben nog steeds token-distributie voor opbrengstboeren.

Wat is YFI-token

BeeldWinst van liquiditeitsverschaffer op Y-pool

YFI is het governance-token voor yEarn (voorheen bekend als iEarn). Tokenhouders hebben het recht om te stemmen over aanstaande bestuursbeslissingen voor het netwerk, zoals het mogelijk stoppen van de geheel nieuwe distributie van het token. Maker van YFI, Andre Cronje (@AndreCronjeTech) heeft verklaard dat het token geen intrinsieke waarde heeft.

“We hebben YFI uitgebracht, een volledig waardeloze 0-voorraadtoken. We herhalen, het heeft 0 financiële waarde “

Andre Cronje

Dit gezegd hebbende, hebben de huidige golfhype-golf en token-dynamiek de waarde van het token opgedreven. Het token volgt het ‘Governance’-model waarbij de waarde komt van het stemmen over waar het protocol naartoe zal gaan. Bovendien is de gestimuleerde Balancer-pool (YFI 2%, DAI 98%) vereist het inzetten van $ YFI, waardoor verdere aanvoer wordt geblokkeerd. Simpel gezegd, DeFi-boeren sluiten YFI en DAI op om BPT-tokens te ontvangen die kunnen worden ingezet op ygov.finance om een ​​extra $ YFI te krijgen. Dit type cyclische landbouw zorgt voor pseudo-ponzinomics en kan tot mogelijk rampzalige resultaten leiden.

Waarschuwing stabilisator & nieuw risico op het slaan van munten

Een van de risico’s die door het team werden beperkt, was de uitgifte van tokens. Momenteel is er een maximale limiet van slechts 30.000 YFI-tokens. Eerder deze week werd ontdekt dat er een hoofdsleutel was waarmee YFI-ontwikkelaar Andre Cronje nieuwe munten kon slaan en mogelijk de markt kon overspoelen met nieuwe munten. Als hij dit zou doen, zou het voor hem mogelijk zijn geweest om Pool # 2 en Pool # 3 in zijn geheel te nemen op Balancer, met een totaal van meer dan $ 150 miljoen USD. Gelukkig gebeurde dit niet, want hij creëerde snel een adres met meerdere handtekeningen waarvoor 6/9 sleutelhouders moeten instemmen met het slaan van nieuwe tokens. Het doel hiervan is om het risico van één partij weg te nemen, aangezien 6 van de 9 sleutelhouders moeten instemmen om nieuwe munten te creëren. Bovendien krijgt de community, zelfs als ze het ermee eens zijn, drie dagen van tevoren voordat er iets gebeurt.

Over het algemeen is het langetermijndoel van YFI om de controle over het totale aanbod van YFI en de distributie aan de gemeenschap over te laten. Door het stemaspect van YFI kunnen stakers van governance-token beslissen wie ze met het platform willen doen.

YFI-distributie stopt

De distributie van $ YFI-tokens wordt tijdelijk stopgezet omdat nieuwe contracten worden voorbereid. De tijden voor het stoppen van de zwembaden zijn als volgt:

Middelen:

yVerdien documentatie – http://docs.yearn.finance

yBestuur en uitzetten – https://ygov.finance

Zwembadinformatie / rekenmachine: https://yieldfarming.info/

Curvegeleider op zwembaden – https://guides.curve.fi/how-to-choose-the-right-curve-pool-for-you/

Coindesk-rapport: https://www.coindesk.com/troll-token-why-defi-yield-farmers-are-now-all-about-yfi

Decentralized Finance (DeFi) -serie: tutorials, handleidingen en meer

Met inhoud voor zowel beginners als meer gevorderde gebruikers, bekijk onze YouTube DeFi-serie met tutorials over de ESSENTIAL TOOLS die je nodig hebt om te handelen in de DeFi-ruimte, bijv. MetaMask en Uniswap. Evenals een diepe duik in populaire DeFi-onderwerpen zoals Reef.finance ($ REEF) en Polkadot ($ DOT)

De DeFi-serie op deze website behandelt ook onderwerpen die niet op YouTube zijn onderzocht. Voor een inleiding over wat DeFi is, bekijk Decentralized Finance (DeFi) Overzicht: een gids voor de HEETSTE trend in cryptocurrency

Tutorials en handleidingen voor de ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • MetaMask Guide: Hoe maak ik een account aan? PLUS tips en hacks voor gevorderde gebruikers
 • Uniswap review en tutorial: Beginnersgids en geavanceerde tips en trucs
 • Serum DEX-gids en recensie
 • SushiSwap ($ SUSHI) uitgelegd
 • 1inch Exchange, Mooniswap en Chi GasToken: de ultieme recensie en gids

Raadpleeg onze DeFi-tokenhandleidingen voor diepgaande informatie over andere specifieke DeFi-projecten. Hier zijn enkele van onze meest POPULAIRE gidsen:

 • AAVE ($ LENDEN)
 • Ampleforth ($ AMPL) review: de essentiële gids voor dit DeFi-protocol
 • ChainLink ($ LINK) -gids: Een belangrijke schakel in de DeFi-ruimte
 • Cream Finance ($ CREAM): wat is het?
 • Curve Finance ($ CRV) gids
 • DODOEx ($ DODO): een revolutionaire leverancier van on-chain liquiditeit
 • Linear Finance ($ LINA): de toekomst van synthetische uitwisselingsplatforms?
 • Polkadot ($ DOT): alles wat u moet weten over de DeFi-lieveling van China
 • RAMP DeFi: hoe ontgrendelt het de waarde van ingezette activa?
 • Reef Finance ($ REEF): het alles-in-één defi-platform
 • Solana ($ SOL) uitgelegd
 • The Graph ($ GRT) – Het volgende niveau van gedecentraliseerde apps
 • Trustswap ($ SWAP) uitgelegd – Volgende generatie DeFi-transacties
 • Yearn.Finance fuseert het DeFi-ecosysteem
 • Wing Finance ($ WING) – Een kredietgebaseerd DeFi-leningplatform

Binnenkort komen er meer video’s en artikelen als onderdeel van onze DeFi-serie, dus zorg ervoor dat u zich ABONNEERT op onze Youtube kanaal en (voorlopig) GRATIS wekelijkse nieuwsbrief zodat u op de hoogte kunt worden gesteld zodra ze verschijnen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me