YFV Finance Yield Farming

YFV (YFwaarde) is een op YEarn geïnspireerd governance-token dat wordt beloond aan boeren met cryptocurrency-opbrengst (ook bekend als liquidity miners). YFV functioneert als een DeFi Yield-aggregator – ze zullen een “Vault” -achtig product uitbrengen dat verschillende strategieën zal gebruiken om DeFi-opbrengsten te kweken. $ YFV in de bestuursmunt op het platform die zal worden gebruikt om te stemmen over besluiten van de gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO). YFV onderscheidt zich door ook twee elastische voorraadmunten te slaan, $ vUSD en $ vETH – munten die zullen rebasen om de prijs van respectievelijk USD en Ethereum te targeten. Deze tokens werken op dezelfde manier als “Ampleforth” in termen van rebase-functionaliteit. Het team achter het project heeft ervoor gekozen anoniem te blijven.

De officiële website van YFV is https://yfv.finance.

Overzicht

 • YFValue functioneert als een DeFi Yield-aggregator en geeft een “kluis” -achtig product vrij dat verschillende strategieën zal toepassen om DeFi-opbrengsten te kweken.
 • Er zijn 2 soorten pools voor $ YFV-landbouw: Seed Pool v2 en Balancer Pool.
 • Het verbouwen van $ YFV genereert ook $ vUSD en $ vETH – deze rebasen om de prijzen van respectievelijk USD en Ethereum te targeten.
 • $ YFV fungeert als een governance-token voor het stemmen over besluiten met betrekking tot het project. Sommige mensen verhandelen het token ook op beurzen.

Hoe boer je $ YFV

Opbrengstboeren kunnen $ YFV kweken in twee soorten pools:

Optie 1: Seed Pool v2. Dit is je klassieke opbrengst landbouwpool – tokens worden in de pool ingezet en $ YFV zal in de loop van de tijd worden verdeeld. Er is geen risico op tijdelijk verlies

 1. Inloggen op https://yfv.finance/
 2. Verbind je portemonnee
 3. Stort op de pagina ‘Seed Pool v2’ USDT, USDC, TUSD of DAI (d.w.z. stablecoins)
 4. Klik op de knop Stake token.

Optie 2: Balancer Pools. Dit is de pool met een hoger risico, waarbij fondsen worden toegevoegd aan een Balancer-liquiditeitspool. Dit betekent dat de fondsen actief zullen worden gebruikt bij geautomatiseerde marketmaking en mogelijk een tijdelijk verlies. Op YFV zijn er in totaal 8 Balancer Pools. Laten we voor deze tutorial eens kijken naar het voorbeeld van het gebruik van de WETH Balancer Pool van WETH: YFV.

 1. Wikkel Ethereum in $ WETH met behulp van de ETH->WETH-tool in de zijbalk https://pools.balancer.exchange/#/pool/0x10DD17eCfc86101Eab956E0A443cab3e9C62d9b4
 2. Inzet WETH & YFV in de Balancer Liquidity Pool https://pools.balancer.exchange/#/pool/0x10DD17eCfc86101Eab956E0A443cab3e9C62d9b4
 3. Dit genereert BPT-tokens
 4. Zet BPT-tokens op https://yfv.finance/stake in “Balancer (YFV-WETH)” Zwembad

Hoe u uw YFV claimt

Op de hoofdpagina kunt u gemakkelijk zien hoeveel u in elke pool hebt ingezet, hoeveel YFV claimbaar is en de ROI in USD..

YFV-poolsYFV-pools

 • Om uw beloningen te claimen, klikt u in de pool. Daar ziet u verschillende belangrijke informatie:
 • Volgende tijdvak: wanneer uw volgende beloningen worden uitbetaald.
 • Uw geschatte 24-uurs beloning: geschatte inkomsten van YFV in 24 uur.
 • Beschikbare beloningen: hoeveel YFV-tokens er beschikbaar zijn om te verzamelen.

Pool uitzetten (afbeelding tegoed: Denome

U kunt uw YFV-beloningen claimen door simpelweg op “Claim Rewards” te klikken. Echter, hiervoor zijn gaskosten vereist dus u moet rekening houden met de gasvergoedingen die zijn betaald om uw tokens in de eerste plaats enz.Te zetten en beslissen of het echt de moeite waard is om uw beloningen te innen.

Hoe profiteren mensen van YFV? Wat moet ik doen met de YFV-tokens?

Dus wat is het doel van het kweken van al deze YFV-tokens? YFV is het governance-token van het YF Value-protocol. Dit betekent dat houders van het YFV-token het kunnen gebruiken om de functionaliteit van het YFV-protocol te bepalen en bij te werken en om de distributiesnelheid van YFV-tokens te wijzigen of bij te werken. Degenen die een aandeel hebben in YFV-pools hebben het recht om on-chain te stemmen voor het distributietarief. Aan het einde van elke week wordt het totale aantal stemmen automatisch geteld en wordt het verdeelspercentage van YFV automatisch gewijzigd.

Aan de andere kant kun je je tokens ook ruilen voor ETH of USDT op beurzen zoals Uniswap, Balancer, Hotbit, BKEX en Bilaxy. De onderstaande grafiek toont de waarde van YFV / USD.

Wat is vUSD en vETH?

Zoals je kunt zien in de bovenstaande sectie “Hoe claim je je YFV”, krijg je naast YFV-tokens, staking YFV ook vUSD- en vETH-tokens. In totaal zullen 1.000.000 vUSD en 1.000 vETH worden verdeeld over alle yield farming pools op basis van hun percentages. Volgens YFV zullen vUSD en vETH, zodra alle pools zijn uitgeput, een orakelprijsfeed gebruiken om de prijzen van USD en ETH te evenaren. Net als bij Ampleforth (AMPL), is er ook elke 24 uur een rebase van vUSD en vETH.

YFV Landbouwrisico’s

Het grootste risico van YFV-landbouw komt voort uit mogelijke kwetsbaarheden in het uitzetcontract. op 30 augustus 2020 YFV bekend gemaakt dat de audit van het YFV-protocol met succes is afgerond door The Arcadia Group. Volgens YFV identificeerde de audit een klein aantal zwakke problemen met betrekking tot de kwaliteit en gezondheid van de code. Er zijn geen ernstige of kritieke problemen gevonden. De brief van Arcadia en een samenvatting van het auditrapport zijn te vinden hier.

Er is ook de kwestie van het beperkte aanbod van YFV-tokens. Er zullen maar 21.000.000 YFV-tokens zijn, dus een deel van de (waargenomen) waarde van het token is vanwege het beperkte aanbod. Maar wat gebeurt er als elk YFV-token is gedolven of gedistribueerd? Dit is niet bekend en het is vermeldenswaard dat YFV momenteel wordt ondersteund door andere activa.

Risico’s bij het slaan

Een van de grootste zorgen over YFV was de aanwezigheid van minter-sleutels – die mogelijk een oneindig aantal $ YFV-tokens zouden kunnen slaan. Ontwikkelaars hebben verklaard dat alle minersleutels zijn verbrand en dat pools die nieuwe tokens kunnen slaan, ook zijn verwijderd..

YFV had eerder ook de zorgen van communityleden bevestigd en aangepakt dat er een het slaan van sleutel toezicht en exploit gerelateerd aan vUSD en vETH waardoor fondsen kunnen worden geblokkeerd. Wat YFV deed om dit te verhelpen, was dat ze de muntsleutels hielden totdat ze in staat waren om het geld terug te krijgen dat sommige gebruikers mogelijk hadden verloren door landbouw in Pool 0. Daarna bracht het team de beheersleutels van vETH en vUSD over van het YFV-protocol naar verschillende leden van de gemeenschap in veilige bewaring te houden. De geselecteerde communityleden waren: Reuben Yap (COO van Zcoin), DeFi Dude, Matthew Neimerg (CEO van Cardinal Cryptography), TQT, Ian Ocasio en ikzelf.

Meer informatie

YFV Github

YFV Medium en nieuws

YFV Telegram

YFV Discord

Decentralized Finance (DeFi) -serie: tutorials, handleidingen en meer

Met inhoud voor zowel beginners als meer gevorderde gebruikers, bekijk onze YouTube DeFi-serie met tutorials over de ESSENTIAL TOOLS die je nodig hebt om te handelen in de DeFi-ruimte, bijv. MetaMask en Uniswap. Evenals een diepe duik in populaire DeFi-onderwerpen zoals Reef.finance ($ REEF) en Polkadot ($ DOT)

De DeFi-serie op deze website behandelt ook onderwerpen die niet op YouTube zijn onderzocht. Voor een inleiding over wat DeFi is, bekijk Decentralized Finance (DeFi) Overzicht: een gids voor de HEETSTE trend in cryptocurrency

Tutorials en handleidingen voor de ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • MetaMask Guide: Hoe een account aanmaken? PLUS tips en hacks voor gevorderde gebruikers
 • Uniswap review en tutorial: Beginnersgids en geavanceerde tips en trucs
 • Serum DEX-gids en recensie
 • SushiSwap ($ SUSHI) uitgelegd
 • 1inch Exchange, Mooniswap en Chi GasToken: de ultieme recensie en gids

Raadpleeg onze DeFi-tokenhandleidingen voor diepgaande informatie over andere specifieke DeFi-projecten. Hier zijn enkele van onze meest POPULAIRE gidsen:

 • AAVE ($ LENDEN)
 • Ampleforth ($ AMPL) review: de essentiële gids voor dit DeFi-protocol
 • ChainLink ($ LINK) -gids: een belangrijke schakel in de DeFi-ruimte
 • Cream Finance ($ CREAM): wat is het?
 • Curve Finance ($ CRV) gids
 • DODOEx ($ DODO): een revolutionaire leverancier van on-chain liquiditeit
 • Linear Finance ($ LINA): de toekomst van synthetische uitwisselingsplatforms?
 • Polkadot ($ DOT): alles wat u moet weten over de DeFi-lieveling van China
 • RAMP DeFi: hoe ontgrendelt het de waarde van ingezette activa?
 • Reef Finance ($ REEF): het alles-in-één defi-platform
 • Solana ($ SOL) uitgelegd
 • The Graph ($ GRT) – Het volgende niveau van gedecentraliseerde apps
 • Trustswap ($ SWAP) uitgelegd – Volgende generatie DeFi-transacties
 • Yearn.Finance fuseert het DeFi-ecosysteem
 • Wing Finance ($ WING) – Een kredietgebaseerd DeFi-leningplatform

Binnenkort komen er meer video’s en artikelen als onderdeel van onze DeFi-serie, dus zorg ervoor dat u zich ABONNEERT op onze Youtube kanaal en (voorlopig) GRATIS wekelijkse nieuwsbrief zodat u op de hoogte kunt worden gebracht zodra ze verschijnen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me