Bitcoin-prijsanalyse: BTC klimt naar $ 50.000 terwijl Mastercard en BNY Mellon ondersteuning toevoegen

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsvoorspelling

  • Bitcoin-prijs zit momenteel bovenop gezonde ondersteuningsniveaus.
  • De parabolische SAR is omgekeerd van bearish naar bullish.

De prijs van Bitcoin is sinds begin februari gestegen van $ 33.050 naar $ 48.000. In het proces slaagde BTC erin om sterke niveaus om te buigen van weerstand naar ondersteuning. Deze prijsstijging kwam toen Mastercard en BNY Mellon hun steun uitspraken voor BTC. Laten we de technische analyse eens nader bekijken.

Bitcoin-prijs stijgt naar $ 50.000

Nu de Bitcoin-prijs richting het $ 50.000-teken kruipt, kunnen we zien dat het actief duurder wordt dan ooit tevoren. Aangezien de relatieve sterkte-index (RSI) echter in de overboughtzone kruipt, zou dit een mogelijke bearish correctie kunnen veroorzaken..

bct / usd daily chart 021221

Afbeelding: BTC / USD dagelijks

Bitcoin-prijs zit bovenop twee zeer gezonde ondersteuningsniveaus van $ 47.000 en $ 46.000. Het sterkste niveau is $ 46.000, waarbij 488.400 adressen eerder 328.400 BTC-tokens hadden gekocht. Deze twee steunwanden zijn robuust genoeg om een ​​enorme verkoopdruk op te vangen.

btc / usd volumegrafiek 021221

Afbeelding: IntoTheBlock

De vooruitzichten voor de Bitcoin-prijs op korte termijn blijven optimistisch. Ten eerste staat de MACD op het punt om van negatief naar positief om te keren. Bovendien staat de parabolische SAR op het punt om van bearish naar bullish te gaan. Dit vertelt ons dat BTC nieuwe niveaus gaat bereiken.

btc / usd 4-uurs grafiek 021221

Afbeelding: BTC / USD 4 uur

Adresactiviteit blijft actief voor Bitcoin-prijs

btc / usd santiment grafiek 021221

Volgens Santiment:

“Zowel de actieve adressen van # Bitcoin als het wisselaanbod van # stabiele munten zoals $ USDT blijven hoog, wat een bemoedigend teken is.”

Het lijkt er dus op dat de statistieken er erg positief uitzien voor de Bitcoin-prijs.

Mastercard en BNY Mellon ondersteunen binnenkort Bitcoin

Mastercard en BNY Mellon hebben onlangs hun nieuw toegevoegde ondersteuning voor Bitcoin bekendgemaakt. BNY Mellon, een van de oudste banken in de VS, heeft onlangs bevestigd dat het een nieuwe eenheid heeft gecreëerd voor klanten om digitale activa aan te houden, over te dragen en uit te geven.

Roman Regelman, hoofd asset servicing and digital bij BNY Mellon, benadrukte het "groeiende vraag van klanten naar digitale activa" en "verbetering van de duidelijkheid over de regelgeving." Hij voegde eraan toe dat dit een geweldige kans was voor de bank om haar huidige serviceaanbod uit te breiden naar het opkomende veld.

Slechts een paar dagen geleden kondigde MasterCard ook aan dat het binnenkort ondersteuning voor cryptocurrencies op zijn platform zou toevoegen. Raj Dhamodharan van MasterCard zei:

Door dit werk te doen, ontstaan ​​er veel meer mogelijkheden voor shoppers en verkopers.

Het betalingsbedrijf benadrukte dat digitale activa een steeds belangrijker onderdeel van de betalingswereld worden.

We zien dit feit zich afspelen op het Mastercard-netwerk, waarbij mensen kaarten gebruiken om crypto-activa te kopen, vooral tijdens de recente waardestijging van bitcoin. We zien ook dat gebruikers steeds meer profiteren van cryptokaarten om toegang te krijgen tot deze activa en ze om te zetten in traditionele valuta om ze uit te geven.

Bitcoin was al op prijsstijging na de onthulling van Tesla over een Bitcoin-investering van $ 1,5 miljard. Neil Wilson, hoofd marktanalist bij CMC Markets UK zei:

De bedrijfsondersteuning blijft maar komen. Het is een groot probleem, aangezien BNY de eerste grote nationale bewaarbank is die bewaringsdiensten aanbiedt voor crypto-activa.

Morgan Stanley Strateeg: Crypto is “hier om te blijven als een serieuze activaklasse”

Ruchir Sharma, Head of Emerging Markets and Global Macro bij Morgan Stanley, legde onlangs uit waarom “cryptocurrencies er zijn om als een serieuze activaklasse te blijven”. In een rapport merkte Sharma op dat sommige investeerders misschien denken dat Bitcoin zich momenteel in een ‘bubbel’ bevindt. Verschillende anderen, waaronder Morgan Stanley, zijn echter van mening dat de huidige prijs een aanwijzing is dat Bitcoin “het natuurlijke pad van nieuwe uitvindingen volgt, waarin de belangstelling van investeerders eerst uit risicokapitaal komt, dan uit hedgefondsen en tenslotte – ongeveer 10 jaar later -. van traditionele Wall Street-spelers. ”

Sharma voegde eraan toe dat er veel redenen zijn waarom cryptocurrencies een serieuze activaklasse zijn. De eerste is het toenemende wantrouwen in fiat-valuta’s vanwege het overmatige drukwerk van geld door centrale banken. De tweede is dat jongere mensen cryptocurrencies over het algemeen zien als opwindende vooruitgang in tegenstelling tot traditionele fiat-valuta’s, die in de vorm van munten en bankbiljetten komen..

Ten derde heeft de “onwankelbare vraag van millennials de vluchtigheid van Bitcoin helpen verlagen, zelfs tijdens de pandemie”. Sharma zei dat in opkomende markten het wantrouwen van de centrale autoriteit zelfs groter is dan dat van millennials.

Hoewel hij erkende dat Bitcoin “de dollar niet snel zal omverwerpen”, wees de strateeg erop dat “traditionalisten de ernst van de crypto-uitdaging op eigen risico blijven negeren”..

Een fragment uit het rapport luidt:

Dus zelfs als de prijs van Bitcoin stijgt, zoals voorheen, kan de stormloop van 2020 niet worden afgedaan als een irrationele manie. Cryptocurrencies zijn nog jong, ze kampen nog steeds met groeipijnen. Maar ze beloven ook snelheid, transparantie en lage kosten die traditionele betaalkanalen niet kunnen evenaren. Ze voldoen aan een groeiende vraag naar een digitaal alternatief voor goud, een activum dat beleggers waarschijnlijk zal beschermen tegen het massaal drukken van geld en de dreiging van inflatie.

Bitcoin-prijs zal naar verwachting deze niveaus bereiken

De Bitcoin-prijs zal de grens van $ 50.000 bereiken voordat het te maken krijgt met bearish correcties.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me