Bitcoin-prijsanalyse: BTC springt voorbij $ 23.000, maar is het allemaal zonneschijn en regenbogen?

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsvoorspelling

  • Beleggers hebben het psychologische niveau van $ 20.500 gebruikt om de markt te betreden.
  • Santiment vertoont een piek in sociale media-activiteit voor Bitcoin, wat gelijk staat aan FOMO.

Bitcoin is erin geslaagd om de $ 23.000-barrière te doorbreken en trending op niveaus die nog nooit eerder zijn gezien. De afgelopen dagen waren legendarisch voor BTC en voor veel beleggers lijkt dit het begin van de volgende sprong in de BTC-markt. Maar kauwt de belangrijkste cryptocurrency meer weg dan hij kan inslikken? Laten we kijken.

Bitcoin raast op

Bitcoin-bulls hebben zeven dagen achter elkaar de controle over de markt gehouden, waarin het is gestegen van $ 18.000 naar $ 22.860. De voortschrijdend gemiddelde convergentie / divergentie (MACD) laat zien dat het marktmomentum steeds bullish wordt.

btc / usd daggrafiek 121820

Afbeelding: BTC / USD dagelijkse grafiek

De ondersteuningslijn die we in de dagelijkse grafiek hebben getekend, is in lijn met de sterke ondersteuningszone zoals weergegeven in IntoTheBlock’s IOMAP (In / Out of the Money Around Price). Het lijkt erop dat investeerders de psychologische waarde van $ 20.500 hebben gebruikt om op de BTC-kar te springen.

Afbeelding: IntoTheBlock

Deze steunzone lijkt echter sterk genoeg om een ​​enorme hoeveelheid koopdruk op te vangen. Als we naar de 4-hour chart kijken, lijkt het erop dat er weerstand op korte termijn is bij $ 23.400, wat de prijs laag heeft gehouden..

btc / usd 4-uurs grafiek 121820

Afbeelding: BTC / USD 4 uur

De ondersteuningslijn van $ 22.800 is echter sterk gebleven en houdt de prijs hoog. Als de prijs onder deze muur breekt, ligt de volgende levensvatbare ondersteuning bij de SMA van 20 bar ($ 20.800).

Bitcoin-fonds vindt steun in hedgefinancier van miljardair

Miljardair hedgefondsmanager Alan Howard steunt een nieuwe institutionele investeringsmaatschappij. Het bedrijf is van plan om begin volgend jaar maar liefst $ 1 miljard toe te wijzen aan Bitcoin (BTC) en Ether (ETH)..

Eric Peters, de CEO van One River Asset Management, heeft het nieuwe bedrijf opgericht om de institutionele interesse in de twee toonaangevende digitale activa te wekken, volgens een Bloomberg-rapport. Hij merkte op dat hij heeft gekocht "meer dan $ 600 miljoen" Bitcoin en Ether waard in november.

Alan Howard, mede-oprichter van Brevan Howard Asset Management, steunt One River Digital Asset Management. Een fragment uit het rapport luidt:

Howard speelt een aantal bijrollen. Hij investeert niet alleen in de fondsen van One River Digital, maar koopt ook een belang in het bedrijf. Een bedrijf dat hij controleert, Elwood Asset Management, levert aan One River Digital handelsdiensten, marktanalyse en technische ondersteuning.

Het rapport voegde verder toe dat de Northern Trust zou dienen als de beheerder van het fonds en Coinbase als zijn initiële handelsuitvoering en bewaarpartner. Ruffer LLP steunt met name ook One River. De eerste is een Britse investeringsmanager die onlangs bevestigde dat hij een Bitcoin-exposure ter waarde van ongeveer $ 700 miljoen had verkregen.

Volgens het The Block-rapport zei een woordvoerder van Ruffers:

Ruffer-portefeuilles zijn bedoeld om kapitaal te behouden en goede rendementen in alle weersomstandigheden te leveren, en ze hebben nu een toewijzing aan bitcoin om ons te helpen dat doel te bereiken.

Uitwisselingsgegevens tonen een enorme toestroom van kopers die de sleutel zijn om BTC voorbij $ 20k te duwen

Bitcoin is onlangs met succes de drempel van $ 20.000 overschreden, wat een belangrijke mijlpaal markeert. Het prijspatroon zou een teken kunnen zijn van een lang opgekropte vraag naar de cryptocurrency.

btc / usd prijsgrafiek 121820

Afbeelding: Tradingview

Volgens CryptoQuant was er een ongebruikelijke piek in het aantal stablecoin-instroomadressen voor alle beurzen, een indicator van “extreme koopkracht” op woensdag. Ki Young Jun, CEO van CryptoQuant, vertelde CoinDesk:

Veel mensen probeerden stablecoins te storten om BTC te kopen.

Het is momenteel onduidelijk wat deze golf heeft veroorzaakt. Interessant genoeg bevestigde het in het VK gevestigde Ruffer Investments dat het onlangs in november voor ongeveer $ 744,26 miljoen aan Bitcoin heeft geïnvesteerd. Sommige brancheanalisten verwachten de komende maanden grotere kopers.

Artur Sapek, de oprichter van CryptoWatch, vertelde CoinDesk:

Vooruitkijkend naar 2021 mogen we verwachten dat de buitensporige biedingen van instellingen een veel grotere bepalende invloed zullen hebben op de prijs van bitcoin en andere cryptocurrencies..

Bitcoin zou $ 400.000 waard moeten zijn, zegt de CIO van Guggenheim

Scott Minerd, de chief investment officer bij Guggenheim Partners, zei onlangs dat Bitcoin veel meer waard zou moeten zijn dan de huidige prijs. Hij vertelde Bloomberg TV dat de fundamentele analyse van zijn bedrijf aantoont dat de munt idealiter $ 400.000 kost.

Ons fundamentele werk toont aan dat bitcoin (BTC, + 12,09%) ongeveer $ 400.000 waard zou moeten zijn.

Dit torenhoge prijsdoel is volgens Minerd gebaseerd op twee aspecten. De schaarste van het digitale activum en de relatieve waarde ervan ten opzichte van goud als percentage van het bruto binnenlands product.

Bitcoin heeft veel attributen van goud en heeft tegelijkertijd een ongebruikelijke waarde in termen van transacties.

Minerd zei dat hij begon met toewijzing aan BTC toen de leidende cryptocurrency rond de $ 10.000 handelde. Hij voegde eraan toe dat investeren in Bitcoin “een beetje uitdagender is” nu de munt de grens van $ 20.000 heeft overschreden.

Is dit een beetje teveel tegelijk?

Hoewel niemand suggereert dat deze uitbraak een bull trap is, blijft het een feit dat een periode van correctie vaak volgt op zo’n dramatische prijsstijging. Santiment merkte op Twitter op dat het aantal Bitcoin-vermeldingen de afgelopen dagen dramatisch was gestegen.

Dit is niet bepaald een goed teken. Een hoge piek in sociale activiteit komt overeen met FOMO, waarbij veel nieuwe en onervaren investeerders de markt betreden. Het probleem hiermee is dat ze de markt verlaten bij de minste kans op volatiliteit.

Brian Armstrong, CEO en mede-oprichter van Coinbase heeft investeerders ook gewaarschuwd voor deze volatiliteit.

"Wij zijn van mening dat crypto een echt baanbrekende innovatie is en bij Coinbase kijken we naar de markt voor de lange termijn. Hoewel het geweldig is om marktrally’s te zien en te zien dat nieuwsorganisaties op een nieuwe manier de aandacht vestigen op deze opkomende activaklasse, kunnen we niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om te begrijpen dat investeren in cryptovaluta niet zonder risico is.."

De legendarische handelaar Peter Brandt blijft ook voorzichtig met de prijsactie van Bitcoin en vermeldt dat verticale blow-offs niet op de lange termijn kunnen worden volgehouden.

"Ik denk NIET dat waar een zinvolle correctie begint, het absolute einde van de BTC-bullmarkt zal zijn. Ik geloof dat BTC zich in een meerjarige bullmarkt bevindt. Maar verticaal afblazen kan niet worden volgehouden. Ik zal wat winst nemen bij een al lang bestaande doelstelling van 24087."

Belangrijkste prijsniveaus om op te letten voor BTC

Bitcoin zou $ 25.000 kunnen bereiken, op voorwaarde dat het de kortetermijnweerstand van $ 23.400 overschrijdt. Er is gezonde ondersteuning voor $ 20.500, wat de prijs laag zou moeten houden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me