Bitcoin technische analyse: BTC consolideert onder $ 33.000

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsanalyse

  • Bitcoin-prijs wordt geconfronteerd met sterke weerstand rond het $ 35.000-niveau.
  • Het algemene marktsentiment is op de 4-hour chart omgeslagen van bullish naar bearish.

Op woensdag 20 januari slaagde de Bitcoin-prijs erin de 20-daagse SMA om te keren van ondersteuningsweerstand en daalde van $ 36.000 naar $ 31.000. Sindsdien is de prijs horizontaal onder het niveau van $ 33.000 gezakt. Laten we de technische analyse eens nader bekijken.

Bitcoin-prijs beweegt horizontaal

Zoals de zaken er nu voorstaan, is het ondersteuningsniveau van $ 31.250 cruciaal, omdat het ervoor zorgt dat de Bitcoin-prijs geen catastrofale ondergang zal doormaken. De MACD laat echter zien dat het algehele marktmomentum in toenemende mate bearish wordt. Het is dus vrij waarschijnlijk dat deze steunmuur regelmatig zal worden getest.

btc / usd daggrafiek 012521

Afbeelding: BTC / USD dagelijks

De IOMAP van IntoTheBlock laat ons verder het belang van dit niveau zien. Zoals u kunt zien, kan BTC als de prijs onder deze zone doorbreekt, oplopen tot $ 28.000.

btc / usd volumegrafiek 012521

Afbeelding: IntoTheBlock

De prijsgrafiek van 4 uur laat ons echter zien dat een dergelijke wilde prijsdaling onverwacht kan zijn, aangezien de candlesticks momenteel behoorlijk bovenop de SMA’s van 20 bar en 200 bar staan. Net als bij de daily chart is het algehele sentiment op de 4-hour chart echter ook bearish. Zoals u kunt zien, is de parabolische SAR deze zondag omgekeerd van bullish naar bearish.

btc / usd 4-uurs grafiek 012521

Afbeelding: BTC / USD 4 uur

Tether speelt een sleutelrol in de prijs van Bitcoin en blijft boven de $ 30.000

Santiment, een on-chain analyseplatform, deelde een interessante grafiek die ons vertelt dat de instroom van Tether erin geslaagd is om BTC boven de $ 30.000 te houden.

btc / usd santiment grafiek 012521

Afbeelding: Santiment

De kopers hebben prompt de recente prijsdalingen van Bitcoin opgeschept om de belangrijkste cryptovaluta boven de $ 30k te houden. Hun laatste inzichtsstudies laten zien hoe de instroom van uitwisselingen van Tether een beslist essentiële rol speelt bij het identificeren van dip-buy-kansen door $ USDT te bekijken.

BlackRock wil vervolgens Bitcoin adopteren

BlackRock, een van ‘s werelds grootste investeringsmaatschappijen, zei onlangs dat het Bitcoin-futures in sommige van zijn fondsen zou kunnen opnemen. Met meer dan $ 7 biljoen aan beheerd vermogen (AUM) is BlackRock een gangmaker voor de financiële sector.

Investeren in Bitcoin-futures is niet hetzelfde als investeren in cryptocurrencies. Futures maken weddenschappen op de prijs van een actief mogelijk zonder een directe aankoop. De crypto-ruimte is echter enthousiast over de nieuwe zet.

Volgens een Decrypt-rapport zei Alex Wearn, de CEO van de crypto-uitwisseling IDEX:

[Blackrock is] een andere toevoeging aan een lange lijst van instellingen die voorheen Bitcoin hebben afgewezen, maar nu de juridische en operationele basis leggen om het te verhandelen. Deze beslissing signaleert de vraag van hun klanten om in Bitcoin te investeren, en dat het actief en de crypto als geheel breder geaccepteerd worden als een beleggingscategorie..

In 2018 zei Larry Fink, CEO van BlackRock, dat hun klanten niet geïnteresseerd waren in cryptocurrencies. “Ik geloof niet dat een klant heeft gezocht naar blootstelling aan cryptovaluta”, zei hij tegen Bloomberg. In november zei CIO Rick Rieder echter in een optreden op CNBC dat “crypto er is om te blijven”.

De nieuwe SEC-aanmeldingen maken niet duidelijk of en wanneer het bedrijf Bitcoin zal omarmen. Toch is het feit dat ze futures-handel toestaan, hoop genoeg voor veel leden van de gemeenschap.

Genomineerde minister van Financiën is optimistisch over Bitcoin

De Amerikaanse president Joe Biden heeft Janet Yellen onlangs uitgekozen om als minister van Financiën te dienen. In een eerdere virtuele hoorzitting van de Amerikaanse Senaatscommissie voor Financiën, werd Yellen gevraagd hoe ze zou reageren op “opkomende financiële technologie” die wordt gebruikt om criminele organisaties en terroristen te financieren. Ze had geantwoord dat crypto een “groeiende zorg” was in de VS, aangezien ze “voornamelijk voor illegale financiering” werden gebruikt.

Haar opvattingen over crypto zijn echter misschien niet zo bearish als die opmerkingen aangaven. Yellen heeft onlangs een schriftelijke verklaring gepubliceerd op de website van de Senaatscommissie voor Financiën. Ze merkte op dat, hoewel men het gebruik van cryptovaluta voor illegale activiteiten moet beperken, ze van plan is het gebruik van digitale activa voor ‘legitieme activiteiten’ aan te moedigen.

Ik vind het belangrijk dat we rekening houden met de voordelen van cryptocurrencies en andere digitale activa, en het potentieel dat ze hebben om de efficiëntie van het financiële systeem te verbeteren.

Yellen zei ook dat ze wilde dat de VS ‘een leider zou worden op het gebied van digitale activa en financiële technologie’. Ze voegde eraan toe dat ze zou helpen bij het ontwikkelen van een regelgevend kader voor cryptocurrency en andere fintech-innovaties “door samen te werken met de Federal Reserve Board..

Yellen was voorzitter van de Federal Reserve onder de Amerikaanse president Barack Obama en heeft zich stilgehouden over haar mening over de crypto-ruimte sinds ze Bitcoin heeft gebeld. "allesbehalve nuttig" in oktober 2018.

Bitcoin-prijs zal naar verwachting deze niveaus bereiken

Met meerdere indicatoren (MACD en parabolische SAR) knipperende bearish signalen, lijkt het erop dat de Bitcoin-prijs kritische ondersteuningsniveaus kan testen. Als BTC onder deze $ 31.250 uitkomt, kan deze oplopen tot $ 28.000.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me